Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Onsdag 21/12 – Skralt utbud i juletider
Europatipset

TIPS: Europatipset Onsdag 21/12 – Skralt utbud i juletider

Publicerat 2022-12-20 21:55

Med den annalkande Boxing Day-fotbollen som kommer dra rekordomsättning och det nyss avslutade VM-slutspelet i Qatar är det inte mycket däremellan i utbudet. Således speglar Europatipset onsdagens kupong på Topptipset men med ytterligare fem matcher adderade varav fyra spelas först under torsdagen. Detta inkluderar Ligacupmötet på Etihad mellan Manchester City och Liverpool där en spelsugen duo i form av Erling Håland och Mohamed Salah står i fokus.

Spelstopp: 19:59 onsdag 21 december


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Manchester United – Burnley 1 X
2 Blackburn – Nottingham Forest 1 2
3 Charlton – Brighton 2
4 Coventry – West Bromwich X
5 Plymouth – AFC Wimbledon  1 2
6 Wrexham – Scunthorpe 1
7 Club Brügge – St Truidense 1 2
8 Genk – Anderlecht 1 2
9 Porto – Gil Vicente 1 X
10 Manchester City – Liverpool 1 2
11 Real Oviedo – Granada 1
12 Moreirense – Arouca 1
13 Chelsea – PSG 1 2

svenska spel


Match i fokus: Manchester City – Liverpool

England klart mest överlägsna duo de senaste åren gjorde rent hus ifjol vad gäller de inhemska titlarna. Manchester City må ha plockat ligatiteln men i cupspelet var det Liverpool som var strået vassare och det ger såklart den här matchen en extra krydda. På tal om extra krydda, varför inte leta upp bästa oddset för att båda lagen gör mål i matchen?

Ligacupen må vara det som bägge klubbar normalt sett prioriterar allra minst men efter VM-uppehållet, och med varsin spelsugen storstjärna på topp, finns det onekligen potential till en riktigt fartfylld och spännande tillställning precis som vanligt när duon drabbar samman!


Skrällpotential: Gil Vicente

Vi är framme i kvartsfinal i portugisiska Ligacupen vilket för storfavoriten Porto innebär ett intressant utgångsläge. Intressant ur den aspekten att de ifjol inte ens nådde förbi gruppspelet vilket sett till att de tog hem ligatiteln och portugisiska cupen tydligt pekar mot samma status på Ligacupen som borta i England.

Något som gästande Gil Vicente såklart hoppas kunna dra fördel av på sin väg mot att skrälla sig vidare. Att de faktiskt var här på Dragão och snodde med sig en poäng i ligan förra vintern kan absolut fungera som extra motivation för fjolårets tabellfemma. Spännande skrällpotential erbjuds i alla fall och i en kvartsfinal, vilket VM i Qatar också underströk, kan allt hända!


Omgångens säkra: Wrexham

Med 14 segrar på de 19 senaste omgångarna är Wrexham på god väg att ta klivet upp från The National League till League Two och med det ta en plats vid det stora bordet i den engelska fotbollspyramiden. De var nära redan ifjol men åkte trots en andraplats i ligan på första försöket i playoff mot de sedermera playoff-vinnarna Grimsby.

Med det i bakhuvudet är det givetvis ligaspelet som är prio ett men jag tror samtidigt att de gör sig själva en otjänst om de kastar bort den här cupmatchen. Hemmastarka Wrexham har momentum på sin sida och det kan bli nog så viktigt att behålla när ligan tar ny fart efter jul.


svenska spel


Utvalt system – 256 rader

1. Manchester United – Burnley1X
Så som Burnley fått upp ångan i The Championship och sättet de spelar på är detta garanterat en match som hemmalaget inte har råd att ta för lätt på. Att sätta käppar i hjulen för Manchester United vore en fin bonus för Burnley-managern Kompany som knappast skulle skada hans framtida möjligheter till ett toppjobb. Med fortsatta frågetecken över Uniteds form och mentala status är det som upplagt för skräll här!

2. Blackburn – Nottingham Forest12

Efter West Ham i förra rundan tar sig Championship-trean Blackburn nu sig an ytterligare ett lag från högstaligan i Ligacupen. Nottingham Forest gästar Ewood Park och det är inte utan risk för skräll. Rovers har vunnit nio av sina 12 hemmamatcher hittills och vill såklart, med segern mot Norwich senast som en extra morot, vilja ge fansen lite upprättelse efter 1-4 hemma mot Preston dessförinnan.

3. Charlton – Brighton2

Det saknas visserligen kontinuitet fortfarande men Brighton får fortsatt ses som en synnerligen kapabel motståndare som alltid har en näsa för mål. Hur De Zerbi jobbat med sitt lag under uppehållet blir spännande att se i omstarten här, inte minst inför vad som komma skall nästa helg. Räkna därför med en stark elva som inflikar Charltons sjätte förlust på de sju senaste tävlingsmatcherna!

4. Coventry – West BromwichX

Att tappa 3-0 till 3-3 händer bara i The Championship och senast i raden att utföra den bedriften är Coventry. Viktor Gyökeres gjorde mål igen, sitt 10:e för säsongen vilket han leder skytteligan på, men det räckte som bekant inte. Ny chans nu mot formstarka West Brom som fått ett rejält lyft sedan tränarbytet. Jämnt att vänta således så utgångskrysset är en given kandidat när garderingar behövs på annat håll.

5. Plymouth – AFC Wimbledon12

Det är förståeligt om man är snabb att strecka ettan och fullt rimligt att även låta den stå helt ensam. Men, just den här typen av matcher i cupsammanhang tenderar att fånga in en i en falsk trygghet där positionen i ligan och att det skiljer en division dem emellan får lite väl stort inflytande. Jag tror på en tuff match som är långt ifrån så ensidig som oddssättningen pekar mot för om något har Plymouth visat tendenser till att tappa fart på sistone.

6. Wrexham – Scunthorpe1

Toppen mot botten i League Two ställs mot varandra i FA Trophy. Gästande Scunthorpe får därmed en kort respit från sitt prekära läge i tabellen för att för andra gången på en dryg månad göra upp om segern mot topplaget Wrexham. 1-3 slutade lagens förra möte till Wrexhams favör och när de nu har hemmafördel finns det ingenting som tyder på att resultatet ska bli särskilt annorlunda. Tvärsäker etta som bara förstärks av det faktum att Wrexham tillhör hela fjärdedivisionens bästa hemmalag.

7. Club Brügge – St Truidense12

Med fem raka inbördes segrar inklusive tre raka hemma utan insläppt mål är det inte konstigt att Belgiens bästa lag kliver in som solklara favoriter här. De är visserligen redan långt efter Genk i ligan och har inte vunnit belgiska cupen sedan 2015, men desto större anledning att gå för det nu just av den anledningen. På den här kupongen har vi råd med en chansning dock då det inte finns någon anledning att inte gå för maximal utdelning så tvåan som ingen förväntar sig får faktiskt göra sällskap här!

8. Genk – Anderlecht12

Serieledande Genk, som vann cupen för två år sedan, är nästan lika givna favoriter på förhand här som Brügge är ovan. Genk möter å andra sidan det forna storlaget Anderlecht som sånär gick hela vägen i cupen ifjol – och som faktiskt är vidare i Conference League till våren. Något som skulle kunna sporra dem att faktiskt göra match av det här, om inte revanschsuget från hemmaförlusten i ligan mot just Genk före uppehållet trumfar det?

9. Porto – Gil Vicente1X

Sett till oddset och den status Porto har inom portugisisk fotboll är det mycket möjligt att detta är över redan i halvtid. Det finns dock en möjlig underskattning att ta hänsyn till och matchen spelas trots allt i den turnering som hemmalaget lägger allra minst vikt vid, något som i alla fall behöver undersökas närmre. Krysset här är en riktig kupongrensare och skulle eventuellt säkra en ensam rad med 13 rätt!

10. Manchester City – Liverpool12

Det finns ingen anledning att tro att detta skulle bli någon timid och trubbig tillställning, snarare tvärtom. En stor rivalitet har byggts upp under årens lopp som gör varje inbördes möte viktigt och efter det långa uppehållet finns det i alla fall två herrar som vill visa upp sig. Öppen match att vänta därmed och helst hade alla tecken följt med men då Liverpool vunnit tre raka mot Man City lockar ändå tvåan mer än ett oavgjort resultat som ingen blir gladare av.

11. Real Oviedo – Granada1

Trots att det skiljer åtta placeringar lagen emellan i Segundan är det ändå bara fem poäng upp till playoff-platserna för Oviedo. Ett Oviedo som spelat upp sig mot slutet och bl a hållt nollan i fyra av sina fem senaste matcher. Något som kan räcka långt när Granada, ligans näst sämsta bortalag men bästa hemmalag, gästar precis som det gjorde när lagen möttes här i november. Det ska tilläggas också att Granada föll i Copa del Rey tidigt ifjol; på bortaplan, mot sämre rankat motstånd, med uddamålet och utan att själva hitta nätet.

12. Moreirense – Arouca1

Med sex av sex segrar hemma och även ligans bästa bortafacit har Moreirense kopplat ett grepp om andradivisionen och på sätt också gett sig själva en bra grund för att ta sig tillbaka till högstaligan på första försöket. När Arouca nu kommer på besök i kvartsfinalen av Ligacupen,  som de slog här ifjol i ligan, är det helt enkelt lite för bra spikvärde för att inte plocka det och istället möjliggöra en rejäl chansning på annat håll!

13. Chelsea – PSG12

Både förhandsfavoriten Chelsea och hårdsatsande PSG är redan vidare förbi gruppspelet i damernas Champions League. Det återstår dock att se vem som går vidare som gruppetta, en plats som Chelsea har just nu men som snabbt kan ändras om PSG tar ledningen. Fransyskorna behöver nämligen bara göra bättre än Chelseas 1-0 från lagens förra möte för att passera på bättre inbördes statistik, vilket talar för en öppen och böljande tillställning som kräver en varsin motivationsgardering.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |