Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 1/5
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 1/5

Publicerat 2022-04-29 23:43

Djurgården vinner aldrig i Solna, Milan hittar alltid ett resultat och Napoli vinner ingen Scudetto. Förra söndagen var onekligen en dag där som inte bröt särskilt många trender vare sig det var denna säsong eller historiskt sett. Med det i åtanke ska väl Londonderbyt i match 1 bara kunna sluta på ett sätt och match 13 klara sig utan helgardering? Låt oss ta en närmare titt vetja på denna blandade och fina söndagskupong!

Spelstopp: 14:59 söndag 24 april


svenska spel


Match i fokus: Everton – Chelsea

The Frank Lampard Derby står för dörren när Everton tar emot Chelsea på Goodison Park. Everton som satt sig i en särdeles svår sits med blott tre segrar på 17 omgångar sedan början av december, och inte har det sett så värst mycket bättre ut under de 15 matcher som Chelsea-ikonen Frank Lampard basat över Everton. Nio förluster har det blivit, sju av sju på bortaplan, vilket sätter lite extra krydda på den här matchen.

Med tanke på Chelseas två senaste poängtapp mot Arsenal och Manchester United senast, som sett till chanserna som skapades borde genererat mer, är det ingen dum idé att plocka med en gardering. Chelsea har fortfarande ett klart försprång ner till Tottenham på femteplatsen och ser till att rotera en del för att ha fräschast möjliga ben inför den stundande FA-cupfinalen mot Liverpool om två veckor!


Skrällpotential: Rayo Vallecano

Efter två välförtjänta men likväl hårdjobbade bortasegrar, vilket verkligen inte hör till vanligheterna för nykomlingen Rayo Vallecano i La Liga den här säsongen, vänder dem åter till hemmaarenan Vallecas. I Madrid den här säsongen har ”kvartersklubben” tagit mer än dubbelt poäng jämfört med bortaspelet vilket såklart är en av anledningarna till att dem också bara släppt in hälften av av sin totala målskörd på hemmaplan.

Ett målsnålt Sociedad som gjort sju av sina nio senaste mål i samband med en fast situation eller från liggande boll kommer således få det tufft här trots att dem har betydligt mer att spela för. En topp-7 placering hänger knappast på tre poäng i den här matchen dock och då bara fyra lag gjort färre mål i ligan än La Real, vars svenska stjärnskott Alexander Isak haft en jobbig säsong, går det inte att räkna bort ett 0-0 resultat.


Omgångens säkra: Milan

Trots ett dystert utgångsläge inför andra halvlek bet Milan ihop på Olimpico, stångade in kvitteringen via nyttige Oliver Giroud innan man skickade in Zlatan mot slutet för att punktera matchen. Tillfälligheter möjligen men ett återkommande tema för Milan den här säsongen, vilket deras fina defensiva facit också blivit. Oavsett hur uträknade dem är inför eller under matchen lyckas dem ändå lösa ett resultat som för dem närmare titeln.

Som läget är just nu har Milan också Scudetton i egna händer efter att Inter sjabblat mot Bologna senast, och med tanke på att det lönat sig att lita på Milan i de allra flesta fall är det lätt att göra det även här. Hemmafansen lär göra sitt för att bära fram sitt lag som nu ställs mot en motståndare som inte alls kommit upp i nivå mot slutet – med förlusten mot Udinese senast historiskt usel.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. West Ham – Arsenal2

Visst var det hjärtskärande att se Jarrod Bowens cykelspark ta i underkanten av ribban och med det också bekräfta The Hammers uttåget ur semifinalrundan av Europa League. Med den besvikelsen och energiuttömning bara dagar bort är det ett ypperligt läge som gästande Arsenal, med sitt momentum efter två fina segrar, står inför vad gäller att plocka en mycket nödvändig trepoängare i kampen om fjärdeplatsen.

2. Everton – Chelsea1X2

Det är självklart inte så enkelt att bara för att Everton slog Manchester United som i sin tur tog en pinne mot Chelsea senast så kommer Everton ta poäng även dem av Chelsea. Men The Toffees har som bekant ändå vunnit tre raka hemmamöten mot Chelsea och har under Frank Lampard endast lyckats ta poäng på Goodison, vilket tillsammans med gästernas tillfälliga ineffektivitet och i viss mån bristande fokus ändå lockar fram garderingen?

3. Tottenham – Leicester1

Efter två raka tämligen svaga insatser är det hög tid för Tottenham att plocka fram något bättre för att mer eller mindre garantera femteplatsen som sämsta tabellplacering i Premier League denna säsong. Seger lär också behövas för att inte tillåta Arsenal skapa ett lite väl stort försprång då tiden är knapp. Nog har Spurs ett bra läge hemma i London då Leicester gick en tuff runda mot Roma i veckan och har haft det kämpigt i bortaspelet hela säsongen!

4. Degerfors – Elfsborg12

Det har varit mycket marginaler emot för Degerfors i inledningen av Allsvenskan och med fem raka förluster och -8 i målskillnad parkerar dem på jumboplatsen. Någon gång kommer det dock bollen studsa rätt och vad passar väl bättre än när laget nu får göra om och göra rätt hemma på naturgräsen på Stora Valla. Elfsborg är ju stora favoriter givetvis men har redan förlorat nere i Helsingborg exempelvis, och riskerar att ta lite väl lätt på den här matchen sett till lagens inbördes facit!

5. Sundsvall – AIK2

Derbysegern var inte av det vackrare och spelmässigt glänsande slaget men tre poäng på kontot och fortfarande bäst i stan klagar AIK knappast på. Nu är det dock en helt annan matchbild som väntar och med AIK:s bortafacit i åtanke ifjol och hittills under 2022 får detta räknas som en väldigt skör spik på kupongen. Å andra sidan, tar bara AIK ledningen ser dem väl till att jobba in säsongens första bortaseger?

6. Häcken – Varberg12

Det vände snabbt för Häcken som efter två raka segrar bara löst två poäng av nio möjliga, vilket föranleder frågeställningar om huruvida framsteg faktiskt har gjorts från fjolåret eller inte. Varberg skapar kanske inte tillräckligt mycket för att få med sig segern från konstgräset på Hisingen men svåra att passera kan vi räkna med att dem är. Och är det något lag som skulle lyckas hålla en 1-0 ledning hela vägen in är det väl kanske Varberg av dessa två?

7.  Mjällby – Helsingborg1

Hade det inte varit för att det är så svårt att få hål på Mjällby skulle även tvåan kunna locka här då Helsingborg till slut har kommit igång och plockat sina första poäng för året. Faktum kvarstår dock att Mjällby hållt nollan i fyra av fem matcher hittills vilket sett till att gästerna gjort minst mål efter Degerfors i serien gör att krysset räcker för att täcka upp för den försiktige. Undertecknad tror dock att Mjällby löser en ny 1-0:a!

8. Milan – Fiorentina1

Åtta hållna nollor på de nio senaste matcherna är minst sagt imponerande för även om det inte alltid ser hundraprocentigt ut i offensiven går det att luta sig mot den gamla devisen ”defence win you titles”. Vilket är precis vad Milan är på väg att omsätta i praktiken även om dem också får en del hjälp av Inter. Gör dem bara sitt och tar tio av 12 poäng är titeln deras och ett Fiorentina utan Vlahovic den här gången ser väl Zlatan sno åt sig matchbollen?

9. Roma – Bologna1X

Resultatmässigt stod Bologna för en av säsongens stora knallar med tanke på betydelsen av den när Inter slogs tillbaka med 2-1. En av de grövsta målvaktstavlorna på länge i Serie A gav segermålet förvisso men man ska samtidigt inte heller glömma att Bologna tagit poäng av både Inter, Milan, Juventus, Atalanta, Lazio och Roma den här säsongen. Hemmalaget får således se upp här!

10. Udinese – InterX2

Är det möjligen lite darr på manschetten som vi ser i Inter? Ett nytt poängtapp kan bli ytterst kostsamt vilket gör Udinese till en jobbig motståndare att möta i det här läget sett till vad dem åstadkommit på sistone. Fyra segrar på sina sex senaste har lyft dem ur bottenstriden och 4-0 mot Fiorentina senast var minst sagt imponerande. Ser fram emot att sätta käppar i hjulet för de regerande mästarna?

11. Barcelona – Mallorca1

Att Barcelona förlorar tre raka hemmamatcher på Camp Nou händer inte särskilt ofta, de facto bara en gång tidigare i deras historia. Något annat än en seger finns således inte på kartan för Barcelona och Mallorca, ligans näst sämsta bortalag, lär få känna på den övertygelsen från allra första minuten. Gästerna kommer med åtta raka bortaförluster och har gjort minst mål av alla i ligan totalt sett efter jumbon Alavés vilket såklart inte räcker här.

12. Rayo Vallecano – Real Sociedad1X

Bortsett fem av dem sex lagen i den absoluta botten av tabellen är det Rayo och Sociedad som gjort allra minst mål efter 33 omgångar. Med så pass ’kalla’ forwards som Alexander Isak i La Real är det kanske inte så konstigt när dem dessutom har så pass svårt att skapa de där vassa målchanserna från öppet spel. Hur långt det räcker här återstår att se men Rayo besegrar man inte hur som helst och allra minst på Vallecas.

13. Marseille – Lyon1X2

Med sex segrar från sina sju senaste ligamatcher ser Marseille ut att ha gjort tillräckligt för att säkra topp-3 och Champions Legue till hösten, och därmed kunna satsa fullt ut på Europa League och den finalplats som står på spel kommande vecka i returen mot Feyenoord. Det kan således leda till viss rotation här mot ett Lyon som bara förlorat ett av lagens 16 senaste inbördes möten och dessutom långt ifrån gett upp spel i Europa nästa säsong. Spännande tvåa att ha med!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |