Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 10/4
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 10/4

Publicerat 2022-04-09 13:52

Det är måhända inte ett lika trevligt matchutbud som förra helgen men likväl finns det ett par riktiga höjdpunkter. Titelfajten mellan Manchester City och Liverpool är såklart i fokus men också Scudetto-striden i Serie A där både Napoli och Milan är involverade på veckans kupong. Utöver detta kryddas saker och ting även av de 4 extra jackpottmiljonerna som lagts i potten varpå det kanske är läge att i alla fall gå emot en av de tunga favoriterna?

Spelstopp: 14:59 söndag 10 april


svenska spel


Match i fokus: Manchester City – Liverpool

Sedan Jürgen Klopp och Pep Guardiola inledde sin duell i Premier League för ett par år sedan är det fram till dags dato helt jämnt sett till den totala poängskörden. Den som vinner den här matchen får således inte bara ett inbördes övertag i den statistiken men tar också såklart ett stort kliv mot titeln som dock med all största sannolikhet inte kommer vara avgjord förrän säsongens sista omgång.

På nuvarande form och sett till att Liverpool faktiskt hämtat upp det försprång som länge såg omöjligt ut är det med knapp fördel som dem ändå tar sig an säsongens viktigaste match, som bäddar för rejäl underhållning på allra högsta nivå. Det är med det sagt Manchester City som har mest att förlora här då titeln i princip varit i deras händer sedan den 10:e omgången. Slagläge från en position som passar Liverpool?


Skrällpotential: Torino

Även om det inte lönat sig så värst många gånger den här säsongen att gå emot Milan, som för närvarande leder Serie A med en poängs marginal, kan det absolut vara läge att göra det under avslutningen. De extra nerverna inför en efterlängtad ligatitel för första gången på ett decennium ska inte underskattas och nog har det sett allt annat än hundraprocentig ut och då kanske främst offensivt.

Poängen har å andra sidan tagits ändå och sett över säsongen är det fortfarande något oklart hur Milan med det spelet och många gånger tveksamma insatserna genererat den här poängskörden. Ändå är dem här men med tanke på hur pass mycket bättre Torino var när lagen möttes i höstas, och dem fått med sig lite för lite poäng över säsongen än vad insatserna bäddat för, har dem absolut chansen hemma i Turin!


Omgångens säkra: AIK

Premiärhelgen blev långt ifrån vad AIK hade tänkt sig och med 2-4 från konstgräset på Hisingen är det dags för en rekyl hemma i Solna, mot ett Norrköping som också dem svek i den inledande omgången av Allsvenskan. AIK trivs som fisken i vattnet framför hemmafansen vilket dem verkligen befäste ifjol då dem som enda lag gick genom säsongen obesegrade på hemmaplan.

Trots en oerhört stark hemmafördel att ta hänsyn till hade detta nog inte varit en dum spik ändå med tanke på var Norrköping står för tillfället. Skyttekungen från fjolåret har lämnat och defensivt finns det fortfarande frågetecken som hänger kvar samtidigt som det alltjämt saknas ett par ingredienser innan Norrköping kan utmana topplagen – inte minst på bortaplan.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Manchester City – LiverpoolX2

Hyperintressant titelmatch där båda lagen kommer göra sitta allra yttersta för att vinna och se till att den andre definitivt inte får med samtliga tre poäng och med det kopplar greppet om serieledningen. Krysset är således ett bra val att utgå ifrån då det också blev utfallet senast lagen möttes på Anfield, men sett till Liverpools fina formkurva och höga energi plockas tvåan också med.

2. Brentford – West Ham1

Återigen var det Christian Eriksen som var tungan på vågen för Brentford som senast stod för en imponerande vändning mot självaste Chelsea på Stamford Bridge. Framför hemmafansen nu mot ett West Ham som matchas hårt i både Europa League och i ligan är poängchanserna goda där en seger mycket väl i teorin skulle säkra kontraktet.

3. Leicester – Crystal PalaceX2

Precis som West Ham dubblerar även Leicester ute i Europa och då skadeläget fortsatt är tämligen hårt ansatt finns det risk för en del trötta ben här och där. Något som Palace, med sina fina insatser i ryggen, kan utnyttja tillräckligt mycket för att i alla fall få med sig en poäng. Leicester är fortfarande lite väl ojämna med lite väl många poängtapp för att ges något större förtroende här.

4. Norwich – Burnley2

Med säsongens kanske viktigaste resultat i ryggen kliver Burnley in i en ny måste-match i betydligt bättre utgångsläge än om dem förlorat senast mot Everton. The Clarets har också en tyngd och erfarenhet av att lösa den här typen av situationer som exempelvis jumbon Norwich saknar. Ett Norwich som hade bra med flyt i Brighton senast men som förlorar den matchen 98 gånger av 100. Bra spikvärde!

5. Torino – Milan1X2

Oliver Giroud satte matchens enda mål från en hörna senast lagen möttes och som som det sett ut i offensiv riktning för serieledande Milan på sistone kan det mycket väl vara något liknande som behövs för att säkra segern här. Torino, som tagit dubbelt så många poäng hemma som borta, blir ingen lätt nöt att knäcka vilket dem visat otaliga gånger under säsongen bl a mot både Inter och Juventus nyligen.

6. Napoli – Fiorentina1

Med tanke på Napolis fina form och slagläge mot första ligatiteln sedan Maradonas dagar är det intet för intet som dem kliver in som klara favoriter. Segern mot Atalanta senast stärkte deras aktier ytterligare men med en tydlig hemmafördel kan också räknas in i deras vågskål då Fiorentina inte riktigt är att räkna med på samma sätt i bortaspelet. Utan mittfältsduon Bonaventura och Torreira tillgängliga här blir det således en omöjlig uppgift!

7.  Elche – Real Sociedad1X2

Målsnåla Sociedad tog en otrolig viktig seger när svårspelade Espanyol i sista stund sänktes hemma i San Sebastián. Alexander Isak fick förtroendet från straffpunkten och gjorde inga misstag, något som lär ha gjort gott för hans självförtroende, vilket dock inte är någon garanti för att saker och ting tar fart nu. Mot ett Elche som tar mestadelen av poängen och dessutom krigar på i botten får gästerna räkna med en tuff match!

8. Espanyol – Celta Vigo12

Med tanke på Espanyols hemmafacit den här säsongen är det inte utan motivering som ettan streckas först här. 28 av 36 poäng har plockats där medan mindre än hälften av lagets insläppta mål kommit framför hemmafansen. Å andra sidan är Celta ett lag som på sin dag, vilket de visade mot Real Madrid senast, rent spelmässigt kan få till det nog så bra för att hämta en trea även från ett så pass starkt hemmalag som Espanyol!

9. RB Leipzig – Hoffenheim1

Trots lagens tabellmässiga närhet är det svårt att se förbi Leipzigs mycket troliga trea. Gästerna har två tunga förluster vilket såklart påverkats av de många bortfallen i truppen i form av skador, avstängningar och Covid. Hoffenheim må ha plockat mest poäng från underläge denna säsong men under 2022 är Leipzig totalt sett bäst i Tyskland, och med Champions League-platsen att bevaka ska hemmafördelen räcka långt.

10. AIK – Norrköping1

Norrköping avslutade hösten med fyra raka förluster på bortaplan, däribland mot just AIK, och 1-11 i målskillnad. Sett över hela förra säsongen förlorade bara Sirius och nykomlingen Degerfors fler matcher än Norrköping utöver självklara bottenduon Örebro och Östersund. Med tanke på AIK:s trygga tillvaro hemma i Solna och Norrköpings svaga premiär hemma mot Varberg ligger en ny förlust nära till hands för gästande Peking.

11. Helsingborg – Göteborg12

Trots seger i premiären för ett alltid pressat Göteborg är undertecknad ändå inte övertygad om att det blir två raka mot nykomlingarna. Visst finns kvalitén att avgöra precis som mot Värnamo där nyttige Marcus Berg var tungan på vågen men spelmässigt finns det mycket att förbättra. Helsingborg bör således inte var alltför oroliga gentemot Göteborg som är en betydligt mer överkomlig uppgift än Hammarby senast. Överraskar?

12. Mjällby – DjurgårdenX2

När det ser bra ut då ser det riktigt bra ut för Djurgården. Det var sant mot Degerfors i premiären senast och det var också fallet i Svenska Cupen, varpå tvåan måste streckas först. Samtidigt är det också emellanåt lite virrigt och klent fortfarande när toppen sjunker, vilket ett Mjällby som inte räds någon absolut kan utnyttja. Dem visade ifjol att dem är svårslagna och kan överraska och premiärsegern följer också på en riktigt bra andra halva av fjolårssäsongen!

13. Varberg – Kalmar2

Det är ännu tidigt in och det blev som bekant förlust i premiären mot regerande mästarna Malmö, men nog såg Kalmar betydligt bättre ut än förväntat sett till den spelaromsättning som skett sedan förra sommaren. Deras spelidé och den kvalitet som alltjämt finns ska också kunna passa rätt bra här mot ett begränsat Varberg, precis som i höstens möte som såg Kalmar ta tag i matchbilden omgående. Bra spikvärde således!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |