Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 10/7
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 10/7

Publicerat 2022-07-09 22:08

Med fyra matcher som dubblerar denna helg på tipskupongerna är det ’bara’ nio som återstår denna söndag att syna lite närmare. Superettan, norska Eliteserien och damernas EM är långt ifrån någon självklarhet och framförallt i Norge kan alla slå alla i princip. Men garderingar kan löna sig lite extra denna vecka då det finns 2,5 miljoner extra i jackpott och i semestertider är alla tillskott välkomna, inte sant? Med två singelkryss och fyra superskrällar blir det dessutom lite extra snyggt att ta med 13 rätt-tröjan till stranden!

Spelstopp: 14:59 söndag 10 juli


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Elfsborg – AIK 1
2 Kalmar – Sirius 1 2
3 Mjällby – Häcken 2
4 Skövde – Örgryte 1
5 Utsikten – Öster X
6 Belgien – Island 1 X 2
7 Frankrike – Italien 1 X
8 Lilleström – Viking X
9 Molde – Tromsö 1 X
10 Sandefjord – Ålesund 1 X 2
11 Haugesund – Ham-Kam X 2
12 Rosenborg – Jerv 1
13 Vålerenga – Kristiansund 1 2

svenska spel


Match i fokus: Frankrike – Italien

Precis som för Sverige och Nederländerna under lördagen smäller det även direkt i Grupp D där topptippade Frankrike och jokern Italien rimligen bör ta de två platserna till åttondelen. I det senaste VM-slutspelet 2019 föll bägge nationer i kvarten mot USA och Nederländerna respektive, men vem vet hur långt dem kunnat gå om dem inte redan där tvingats möta finalduon.

Frankrike får gälla som favoriter här med tanke på deras betydligt bredare trupp, men precis som herrlandslaget finns det en och annan intressant vändning i det italienska laget som inte kan räknas bort i detta skede. I Barbara Bonasea finns det också kvalitet och tillsammans med Juventus-kollegan Cristiana Girelli har Italien alltid nära till mål – och kan överraska såhär i premiären!


Skrällpotential: Kristiansund

Efter att ha fått sin veckomatch mot Tromsö inställd finns det säkerligen en och annan spelare i Kristiansund som det spritter i benen i. Säsongsupptakten har som bekant varit bedrövlig för fjolårssexan som slutade precis före dagens motståndare i tabellen, men likt dem själva har också Vålerenga stått för en blek insats såhär långt – om än tio poäng före Kristiansund med två matcher mer spelade.

Gästernas historiskt dåliga start till trots är inte hemmalaget särskilt mycket vassare för dagen, och någon gång kommer ju den där förlösande första segern för säsongen för jumbon. Sett till att Vålerenga också släpper till en hel del chanser och själva inte vunnit på sju raka matcher finns absolut chansen för både en och tre poäng för Kristiansund. Spännande bottenmöte således!


Omgångens säkra: Häcken

Om något så har den här säsongsupptakten visat att Häcken, jämfört med fjolåret, hittat rätt recept vad gäller uppställning och vad som passar spelartruppen bäst rent taktiskt. Det har lett till en stark trygghet vilket i sin tur möjliggjort att de enkla misstag som begicks förra året inte riktigt varit så närvarande som 2021.

Tack vare det toppar Häcken Allsvenskan och även om det kanske är långsökt att tro på dem hela vägen talar nuvarande form och utgångsläge ändå för att det kommer hålla i sig ett tag till. Mjällby blir en tuff motståndare som dem flesta brukar få erfara här på Strandvallen men Häcken har inte förlorat borta ännu och kommer långt med Jeremejeff där framme.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Elfsborg – AIK1

Det råder fortsatt anfallskris i AIK och med ett fortsatt knackigt bortaspel har dem ingenting att hämta i Borås. Efter fyra raka inbördes möten utan seger är det således dags för Elfsborg och med en seger tar fjolårsfyran sig in i toppstriden igen. Bra spikvärde!

2. Kalmar – Sirius12

Det är väl bara en tidsfråga innan Kalmar börjar få lite utdelning men tills dess är det säkrast att gardera upp även fortsättningsvis. Sirius är alltid målfarligt och med en målskytt som Christian Kouakou kan man alltid överraska i matcher som dessa.

3. Mjällby – Häcken2

Nog har Mjällby varit påpassliga när tillfället bjudits på sistone men det går inte att räkna med den typen av generositet varje match. Häcken i den här formen gör heller inte särskilt många misstag varpå bortasegern ligger väldigt nära till buds om exempelvis skyttekungen Jeremejeff gör första målet i matchen.

4. Skövde – Örgryte1

Nykomlingen Skövde har varit en frisk fläkt hittills i Superettan och kommer säkerligen orka hålla i ett tag till. Dem tar ingenting för givet utan gör jobbet och scoutar motståndet väl, något som kanske inte riktigt kan sägas om Örgryte under 2022. Gästerna har varit en besvikelse men tog äntligen första segern för säsongen senast som såklart kan sporra, men om dem öppnar sig som dem gjort lite för ofta såhär långt kommer det straffa sig. Vettig spik!

5. Utsikten – ÖsterX

Bortsett toppduon är det just Utsikten och Öster som släppt in minst mål efter de 12 inledande omgångarna. Båda lagen har också ambitioner att vara med i toppen och slåss om kvalplatsen upp till Allsvenskan vilket gör detta till en mycket intressant match. Jämnt och snålt lär det bli och utan en tydlig favorit går det att nöja sig med ett spikkryss.

6. Belgien – Island1X2

Inte är det några välmeriterade fotbollsländer som drabbar samman här i vad som kompletterar grupp D. Det råder heller ingen tvekan om att det allra troligen kommer sluta utan vidare avancemang för bägge men bakom Frankrike finns såklart chansen då det bara är enstaka matcher som dessa och mot Italien som avgör i slutändan. Då det är helt vidöppet här är det lika bra att plocka samtliga tecken!

7. Frankrike – Italien1X

Det finns mycket att gilla med Italien som verkligen är på frammarsch på damsidan, likt många länder i detta mästerskap, och i öppningsmatchen mot gruppens svåraste motståndare finns såklart chansen att överraska. Frankrike bör vara snäppet mer erfaret och vassare men till rådande procent är det inte alls dumt med en gardering.

8. Lilleström – VikingX

Efter säsongens första förlust tog det inte många dagar innan serieledande Lilleström var tillbaka på vinnarspåret. Fjolårets nykomling leder Eliteserien med 30 av 39 möjliga poäng och är fortfarande det enda laget som är helt 100% på hemmaplan efter sex av sex segrar. Viking erbjuder dock en rejäl utmaning här och visar precis som ifjol att dem har kvalitet nog att haka på i toppen. Jämn match således att vänta!

9. Molde – Tromsö1X

Två raka kryss mot lag som man normalt sett slår med ett par måls marginal har gjort att Molde tappat onödiga poäng i tabelltoppen. Istället för att vara en poäng före med ytterligare åtta ner till främsta utmanare Bodö/Glimt är fjolårstvåan en poäng bakom serieledarna – och bara fem före Bodö. Mot ett utvilat Tromsö som dessutom kryssat flest gånger av alla är det läge att höja ett varningens finger och gardera därefter!

10. Sandefjord – Ålesund1X2

Defensiven fortsätter att vara ett stort frågetecken i Sandefjord och mer talande än senast mot Sarpsborg blir det inte. Trots en man mer tappade dem 2-2 till 2-4 innan en sista reducering vilket håller dem kvar i bottenstriden. Oroväckande trend såklart för dem men också en som ’ställer till det’ för oss tippare som inte kan göra mycket annat än att gardera upp ett opålitligt hemmalag.

11. Haugesund – Ham-KamX2

Efter att ha åkt på ett par riktiga smällar inledningsvis verkar det som att Haugesund i alla fall stabiliserat skeppet på sistone. Sex av lagets 12 inspelade poäng har hämtats de fem senaste omgångarna, mycket tack vare målfarlige Alioune Ndour som leder skytteligan, men det är alltför tidigt att ropa hej ännu. Gästande Ham-Kam slår man inte hur som helst och det är fortfarande så att endast toppduon släppt in färre mål än deras 14. Utgå således från höger!

12. Rosenborg – Jerv1

Bortaspelet har visserligen lämnat en del att önska för Rosenborg men hemma på Lerkendal har det varit enklare att känna igen giganten från millennieskiftet. Anrika Rosenborg är fortsatt obesegrade där såhär långt och har också varit ett av Norges bästa hemmalag de senaste åren. Lilla Jerv får ursäkta men så utspelade som dem var mot Molde, lika lite kommer dem ha att säga till om här.

13. Vålerenga – Kristiansund12

Lite för ofta har Vålerenga antingen startat matchen riktigt svagt eller släppt in första målet, och det kommer således inte som någon överraskning att det därifrån är svårt att ta fler än 11 poäng på 12 omgångar. Det förefaller således som så att om Kristiansund gör mål först kan det räcka riktigt långt och någon gång kommer som sagt den där första segern också för dem. Så varför inte här mot alla odds?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |