Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 11/9
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 11/9

Publicerat 2022-09-09 22:22

Med tanke på de dystra nyheterna från det engelska kungahuset i fredags, vilket ställde in hela lördagens stryktipskupong, är det en minst sagt annorlunda omgång som väntar på Europatipset denna söndag. Tre matcher som i normala fall hade krävt en gardering kräver nu i princip tre för att vara på den säkra sidan och med ovissa matcher därutöver blir det en tuff sits att sätta sig i. Systemet denna vecka grundar sig således på åtta garderingar vilket lätt görs om till ett reducerat system där man med enkelhet lägger till en eller två matematiska garderingar – allt för att förbättra sina odds att kamma hem full pott. Lycka till!

Spelstopp: 14:59 söndag 11 september


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Arsenal – Everton 1
2 Crystal Palace – Manchester United 1 2
3 West Ham – Newcastle 1 2
4 Hammarby – Djurgården 1 X
5 Malmö – IFK Norrköping X 2
6 Varberg – AIK X 2
7 Bologna – Fiorentina 2
8 Sassuolo – Udinese 2
9 Getafe – Real Sociedad X 2
10 Real Betis – Villarreal 1 2
11 Monaco – Lyon X
12 Köln – Union Berlin X
13 Freiburg – Borussia Mönchengladbach 1 2

svenska spel


Match i fokus: Hammarby – Djurgården

Nio matcher återstår av Allsvenskan innan en mästare ska koras som för en gångs skull inte är Malmö FF. Djurgården var det senaste laget att hindra MFF från att prenumerera på SM-guldet och är väl tack vare det ändå favoriter i toppstriden. Hammarby ger sig dock inte och behöver nog vinna här för att riktigt tro på det hela vägen in – och allra minst få med sig en poäng.

För som avslutningen ser ut kan det hända mycket och alla poäng är viktiga. Ingenting är kört oavsett resultat i den här matchen vilket båda lagen vet om, ändå är det lite upp till Hammarby att ta sig tillbaka in i snacket om SM-guldet på allvar. Sett till förlusten senast lagen möttes och matchen mot Norrköping förra veckan finns det en hel del revanschlusta som ligger och bubblar. Perfekt läge att möta Djurgården också?


Skrällpotential: IFK Norrköping

Som väntat hade inte Malmö mycket att säga till om när Braga kom på besök i torsdagens Europa League. Tredje raka förlusten för MFF i de viktiga matcherna mot slutet här är oroväckande form med tanke på att SM-guldet är kört. Dryga 10 poäng på de tre topplagen hämtar man inte upp med så få omgångar kvar varpå fokus för första gången på flera år skiftar.

Efter matchen mot Braga ska Malmö nu ställa om till ”lunket” i seriespelet mot ett lag som sällan får spelare eller supportrar att piska upp stämningen rejält. Norrköping får såklart ursäkta men ska samtidigt se detta som en bra chans att slå ur underläge och visa alla att steg börjat tas i rätt riktning. Andra halvleken senast mot Hammarby var riktigt vass och kan dem få ut något i den stilen här, ja då ser det riktigt intressant ut!


Omgångens säkra: Fiorentina

Det blev en inledande poäng när Fiorentina äntligen var tillbaka ute i gruppspelsfasen i Europa efter många års frånvaro. Dem lär dock vara rejält frustrerade efter 1-1 mot lettiska Rigas i veckan som både kunde och borde slutat med helt andra siffror. Precis som mot Juventus var La Viola dominanta och skapade det bästa och det mesta i chansväg utan att ha den där sista kvalitén och kylan i avgörande lägen.

Sådant kostar och det är bara att titta på Fiorentinas inledning för att konstatera sex matcher i rad nu utan seger. Tur då att formsvaga Bologna väntar nu vilket är en lämplig uppgift vad gäller att plocka en moralhöjande trepoängare. Med all den offensiva potential Fiorentina besitter kan detta sluta illa för hemmalaget som föll dubbelt upp när lagen möttes ifjol…


svenska spel


Utvalt system – 256 rader

1. Arsenal – Everton1

Även innan det blev klart att denna match skulle lottas är det hemmasegern som är den mest troliga utgången. Skillnaden nu är dock att det blir till något sämre ”odds” då Arsenal via lottningen endast ges 72% chans att vinna här. Det är ändå tillräckligt mycket för att, via ett reducerat system där garderingar behövs på annat håll, ändå singla ettan.

2. Crystal Palace – Manchester United12

Sett till de senaste ligamatcherna var även detta en mycket tydlig spikfavorit i form av Manchester United som roterade i veckan och här skulle ställa upp med bästa laget återigen. Istället lottas matchen till fördelningen 28-27-45 och likt matchen ovan är en gardering till 73% klart godkänt.

3. West Ham – Newcastle12

Match 3 bjuder också på en lottad match men med betydligt jämnare fördelning mellan tecknen. Trist då Newcastle sågs med riktigt goda chanser att lämna London med samtliga tre poäng sett till hemmalagets nuvarande form. Men som läget är krävs ju egentligen en helgardering här men likt de inledande två matcherna får sannolikheten fälla avgörandet här till 72%.

4. Hammarby – Djurgården1X

Det kostar på att ligga på topp brukar det heta och detta derby, liksom avslutningen av säsongen, blir ett rejäl test av Djurgårdens karaktär. Bara oavgjort trots spelmässig dominans i veckans Conference League-premiär och Victor Edvardsen är såklart inte optimalt med tanke på att det är ett hungrigt Hammarby med revansch i sikte som dem ställs mot. Helst alla tecken såklart men 1X bör räcka hela vägen.

5. Malmö – IFK NorrköpingX2

Åge Hareide har visserligen kommit tillbaka till MFF säsongen ut men det är fortfarande många bitar som behöver falla på plats, kanske främst mentalt. Ypperligt läge för Norrköping med andra ord som för en gångs skull har lite vind i seglen men ändå kan slå ur underläge. Ingen räknar med dem vare sig här eller under resterande del av säsongen men Norrköpings nye tränare Glen Riddersholm lär inte vilja kasta bort den här möjligheten!

6. Varberg – AIKX2

För tredje gången på fem matcher sedan Henok Goitom tillfälligt tagit över tränarposten har AIK gått av planen med både seger och fyra mål framåt. Lägg därtill derbyt mot Hammarby och det går ändå att se ett tydligt ljus i mörkret att gulsvart ändå kommer avsluta säsongen med hoppet vid liv – både vad gäller SM-guldet men såklart också topp-3 vilket ger Europa nästa år. Varberg brukar bjuda på tufft motstånd dock och riktigt så många mål som dem gjort på slutet är inte att vänta här varpå krysset måste med.

7. Bologna – Fiorentina2

Bologna som bara vunnit fyra matcher under 2022 har inlett också den nya säsongen svagt. Något som blev droppen och nu inneburit att Sinisa Mihajlovic fått gå. Kvar finns visserligen trollgubben Marko Arnautovic som gjort lagets samtliga mål hittills men det räcker nog föga när ett bättre fungerande och mer flexibelt Fiorentina kommer på besök. Att tvåan erbjuder så pass fint värde är dessutom en läcker bonus.

8. Sassuolo – Udinese2

Nog imponerade Udinese senast mot Roma precis som befarat. Med segern utan insläppt mål mot Fiorentina dessförinnan har I Friulani nu tagit lika många segrar på de fem första omgångarna som efter omgång 11 ifjol. Mot ett väldigt ensidigt och begränsat Sassuolo, som dessutom saknar både Defrel och viktige Berardi här, gillas deras chanser skarpt mot ett lag dem inte förlorat mot på åtta raka matcher!

9. Getafe – Real SociedadX2

Det blev visserligen seger på Old Trafford i torsdags men det var ett resultat som var klart smickrande för Sociedad. Dels pga straffen dem fick med sig och dels såklart eftersom United roterade precis som väntat – vilket gjorde dem till en blek kopia av det ”nya” United som fått så bra effekt de senaste matcherna i ligan. Fortsatt målsnåla som man är i Sociedad kan segern här sitta långt inne även den, för visst kommer Getafe ligga mycket lägre här än senast i Valencia?

10. Real Betis – Villarreal12

Trots att Villarreal vann lagens bägge inbördes möten med 2-0 ifjol var det ändå grönvita Betis som drog det längsta strået i slutändan vad gäller tabellplaceringar. Med en bra säsongsstart för båda lagen i La Liga men även ute i Europa i veckan är det en jämn match att vänta men kanske att Villarreals spets och stabilitet i bägge riktningar ändå väger över lite grann ändå. Vidöppen match som det ändå är vore alla tecken att föredra.

11. Monaco – LyonX

Precis som matchen ovan är även detta en delikat match av den större kalibern och en som gärna hade garderats om möjligt. Dagsformen har varit en avgörande faktor lagen emellan de senaste säsongerna där dem också vann varsitt hemmamöte ifjol. Sett till Lyons match i veckan mot Lorient kommer hemmafavören spela in även här men så pass mycket offensiv potential dem ändå sitter på går det inte att räkna bort dem helt. Delad pott är således en rimlig kompromiss!

12. Köln – Union BerlinX

Med båda lagen ute i Europa i torsdags i åtanke är det inte omöjligt att det kommer en liten rekyl här i form av lägre intensitet. Inget av dessa lag är vana att dubblera och det bör sätta sina spår på matchbilden, vilket öppnar för ett likaläge. Kölns fördel av hemmaplan, påtagligt sett till fjolåret i Bundesliga, och gästernas mer spelförande karaktär bör ta ut varandra tämligen effektivt här. Precis som ovan vore alla tecken att föredra men krysset är både rimligt och väntat.

13. Freiburg – Borussia Mönchengladbach12

Inte helt oväntat lönade sig garderingen alldeles ypperligt förra helgen när Mönchengladbach var involverade. Det lär den göra även den här veckan då gästerna, som har bra höjd när spelet väl stämmer, haft en hel vecka att förbereda sig för den här uppgiften. Som på intet sätt blir lätt med tanke på Freiburgs obesegrade start på säsongen. Hemmalaget gjorde också nio (!) mål på ett fortsatt opålitligt Mönchengladbach ifjol vilket tillsammans med deras starka hemmafacit inbördes gör att ettan också måste plockas med.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |