Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 12/2 – Nya jackpottmiljoner i potten!
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 12/2 – Nya jackpottmiljoner i potten!

Publicerat 2023-02-10 21:04

Fotboll från hela Europa står för dörren när söndagens kupong ska synas rejält i sömmarna. I veckan som kommer väntar viktiga matcher för flera av lagen som valts ut och då kanske främst för de som ska spela Champions League. Något som är värt att ha i åtanke när man väljer sina garderingar där det absolut kan löna sig att plocka ett par extra i ett större system dagen till ära då det är 3 miljoner extra i jackpott. Precis som förra veckan är det underhållning under hela eftermiddagen och kvällen. Vilken match håller du lite extra koll på? 

Spelstopp: 14:59 söndag 12 februari


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Leeds – Manchester United 2
2 Manchester City – Aston Villa 1 2
3 Villarreal – Barcelona 1 X 2
4 Celta Vigo – Atlético Madrid 1 2
5 Valladolid – Osasuna 2
6 Juventus – Fiorentina 1
7 Bologna – Monza X
8 Sporting Lissabon – Porto 1 X 2
9 Köln – Eintracht Frankfurt X 2
10 Hertha Berlin – Borussia Mönchengladbach 2
11 Lyon – Lens 1 X 2
12 Nantes – Lorient 1
13 Aris Thessaloniki – Panathinaikos 2

svenska spel


Match i fokus: Sporting Lissabon – Porto

För tredje gången den här säsongen ska portugisiska storklubbarna Sporting och Porto, överlägsen toppduo ifjol, mötas. Vilket inte bara blir intressant ur den aspekten men kanske främst eftersom de möttes nyligen i cupfinalen och att Sporting denna tredje gång har hemmafördel.

Porto har bara lyckats vinna ett av sina 13 senaste besök här och har en del skadebekymmer vilket stör matchförberedelserna. Dock har gästerna en match till efter denna innan de ska ut i Europa, något hemmalaget inte har vilket givetvis också måste tas i beaktning. Spännande toppmöte alltså!


Skrällpotential: Villarreal

Serieledande Barcelona vann klart och tydligt förra helgen vilket såg till att cementera deras försprång i La Liga. Detta eftersom Real Madrid förlorade i sin tur. Med tanke på kommande Europa League-möte med Manchester United finns det i mina ögon risk för att Barcelona kommer till La Cerámica utan att vara 100% inställda på att det blir en tuff match.

Ett Villarreal som behöver en reaktion på förlusten mot Elche senast kan därmed bli en lurig uppgift och är hemmalagets storstjärna Gerard Moreno på spelhumör kan det såklart bli än mer intressant ur ett skrällperspektiv. Man ska minnas att Villarreal besegrade Barcelona på Camp Nou i säsongens sista match i våras och att de alltid är starka hemma!


Omgångens säkra: Juventus

Inte för att Juventus är det mest pålitliga av lagen i Serie A och exakt hur allt som händer runt klubben påverkar och kommer påverka det som sker på planen återstår att se, men den här söndagen gillar jag deras chanser hemma i Turin. Fiorentina hade som väntat problem med Bologna förra helgen och är fortsatt trubbiga framför mål.

La Viola brukar dessutom inte trivas särskilt bra i Turin och när Juventus nu fått tillbaka både Dusan Vlahovic och Federico Chiesa, tillsammans med Angel Di Maria, ja då bör det bli en pusselbit för mycket för gästerna att hantera. Gott spikvärde erbjuds också vilket alltid är uppskattat.


svenska spel


Utvalt system – 216 rader

1. Leeds – Manchester United2

Nog var det kanske mer tillfälligheter än något annat som gjorde att Leeds lyckades hålla undan när lagen möttes i veckan. Något gästerna såklart vill ’rätta till’ mot ett fortsatt manager-löst hemmalag som släppte till en hel del chanser på Old Trafford. Med fansen i ryggen i denna för hemmalaget stora match mot en av ärkerivalerna utesluter jag inte att Leeds öppnar piggt, men över 90 minuter räknar jag in att United löser tre pinnar.

2. Manchester City – Aston Villa12

Det har inte riktigt gått att känna igen Manchester City den senaste tiden och allt sammantaget går det heller inte att riktigt förklara det hela med att de går all-in på Champions League. Således är det värt att även gardera upp dem denna vecka då jag inte är övertygad om att The Citizens grus i maskineriet upphört. Villa likt Tottenham har också ett omställningsspel som kan skapa problem för City varpå jag hellre plockar tvåan än krysset här. Alla tecken gärna om utrymmet finns!

3. Villarreal – Barcelona1X2

Så som Barcelona flyger fram just nu går det inte att utelämna tvåan på något system oavsett storlek men då Manchester United väntar om bara ett par dagar och försprånget i ligan är så pass stort är dock risken för poängtapp tämligen stor här. Blir så fallet lär det sänka många kuponger och ge riktigt bra betalt och med tanke på hemmafördelen skapar det ett mervärde som måste synas fullt ut.

4. Celta Vigo – Atlético Madrid12

Trots en långt ifrån optimal säsong både på och utanför planen ligger Atlético ändå hyfsat stabilt på fjärdeplatsen. Poängtappet senast mot nästjumbon Getafe visade dock återigen prov på deras oförmåga att döda matcher och gör man allt som oftast bara ett mål kan det uppstå sådana missräkningar. Nu väntar ett Celta med en formtoppad Iago Aspas i spetsen som har stor potential att ta en ny fin skalp efter segrarna mot Bilbao och Betis – till riktigt trevlig skrällprocent!

5. Valladolid – Osasuna2

Två matcher i rad har målsnåla Valladolid haft marginalerna med sig och satt segermålet sent, men inte kan det gå vägen även tredje gången gillt? Osasuna är inte så mycket mer produktiva dem vad gäller antal mål men de har å andra sidan gett ett mer stabilt intryck hittills. De har också vunnit lagens två senaste inbördes möten under 2022 och jag tror att det är dem som drar det längsta strået även nu. Det lär dock sitta långt inne så vänta inte på någon målexplosion från start. Krysset med för att täcka upp om utrymme finns?

6. Juventus – Fiorentina1

Med åtta förluster på de tio senaste besöken i Turin för Fiorentina i åtanke tillsammans med de spelare som faktiskt är tillgängliga och kommer göra skillnad för Juventus sätter jag tilltro till att att hemmalaget löser detta. Gästande Violas svårigheter framför mål är ytterligare en faktor liksom det faktum att gästerna bara lyckats hålla nollan fyra gånger på 21 omgångar. Som upplagt för att Vlahovic avgör detta från straffpunkten framför bortasupporten!

7. Bologna – MonzaX

Segern i Florens till trots gör man nog bäst i att inte dra allt för stora växlar för Bolognas del. De är alltjämt ett tydligt mittenlag klart bakom lagen som utmanar om Europa och sett till nuvarande tabell faktiskt bara marginellt bättre än dagens motståndare. Nykomlingen Monza har exempelvis inte förlorat på sju raka matcher och blir en klurig nöt att knäcka för hemmalaget. Delad pott är därmed ett mycket möjligt scenario och då garderingar bättre behövs på annat håll lämnas krysset ensamt.

8. Sporting Lissabon – Porto1X2

Med hemmafördelen en stark faktor att väga in i sammanhanget finns det absolut vatten på den kvar som tänker sig att 1X räcker här. Skadeproblemen för gästerna är en påtaglig försvagning av deras segermöjligheter. Samtidigt är kommande match i Europa League för Sportings del tillräckligt nära och Porto tillräckligt bra, vilket de visat dubbelt upp redan denna säsong, för att tvinga med samtliga tecken i detta toppmöte.

9. Köln – Eintracht FrankfurtX2

Det brukar inte bli särskilt målrikt när dessa två möts men just den här kvällen kan det mycket väl ändras. Gästerna jagar på fint i toppen av Bundesliga där formstarke Randal Kolo Muani lyser starkast i ett Frankfurt som gjort flest mål efter Bayern. Samtidigt är Köln alltid bättre hemma och har stakat ut defensiven efter nyår som räcker långt här. Helst alla tecken men gästernas vassare offensiv bör kunna betyda minst en pinne för Frankfurt.

10. Hertha Berlin – Borussia Mönchengladbach2

Med sju förluster på de åtta senaste och rotade i tabellens bottenskikt är det inte konstigt att det är tunga moln över Hertha Berlin just nu. Sportchefen fick precis gå och som saker och ting ser ut just nu är det svårt att se vad som kan vända den negativa trenden. Gästenade Mönchengladbach har således ett kanonläge att ta anda raka bortasegern och med det möjligen skapa det momentum som behövs för att kickstarta sin säsong – som borde kunnat leverera mer än nuvarande utfall.

11. Lyon – Lens1X2

Alexandre Lacazette njuter av att vara tillbaka i sitt Lyon och att återigen vara en viktig del av sitt lags offensiv. Anfallaren har varit direkt delaktig i hälften av Lyons målskörd hittills i ligan vilket såklart ger hemmalaget ett litet övertag på förhand, vilket adderas till hemmafördelen. Lens förtjänar allt beröm för sin säsong hittills men är fortfarande lite av ett frågetecken på resande fot vilket gör garderingar nödvändigt.

12. Nantes – Lorient1

Även om det är ett förhållandesvis litet derby ska man ändå inte underskatta betydelsen av att gå segrandes ur det för någon av dessa två. Sett till gästernas skadebekymmer och formdipp de senaste veckorna, jämfört med hur de inledde säsongen, finns det tillräckligt mycket som underbygger hemmasegern i första hand här för att lämna ettan ensam. Laget som spelat hemma har också vunnit lagens fyra senaste inbördes möten vilket i min bok väger tungt!

13. Aris Thessaloniki – Panathinaikos2

Precis som förra veckan avslutas kupongen i Grekland. Serieledande Panathinaikos har tappat lite poäng mot slutet då det inhemska cupspelet varit svårt att kombinera, men när nu endast ligan återstår och försprånget ätits upp är det fullt fokus som gäller. Segern senast mot jumbon Lamia tyder på att de är tillbaka på rätt spår, vilket räcker långt mot formsvag Aris som fortsatt har problem med målskyttet. 10 av deras 11 förluster denna säsong har sett dem gå av planen mållösa och nog är det på tapeten även här!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |