Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 13/11 – Kryssvänlig runda bådar gott!
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 13/11 – Kryssvänlig runda bådar gott!

Publicerat 2022-11-11 22:48

Det måhända inte vara någon Super Sunday likt förra veckan men nog finns det guldkorn bland de 13 utvalda matcherna ändå denna sista fotbollssöndag innan VM drar igång. Eller vad sägs om returmöten i kvalet till Allsvenskan och Superettan, toppmöte i Serie A i Turin och flertalet på förhand riktigt svårtippade matcher? Såhär efter en första del av säsongen är det förståeligt med trötta ben på sina håll inte minst för lagen som också varit ute i Europa, något som kan visa sig betydelsefullt här i en omgång som ser redigt kryssvänlig ut – vilket alltid är gynnsamt för utdelningen!

Spelstopp: 14:59 söndag 13 november


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Fulham – Manchester United 2
2 Brighton – Aston Villa 1 2
3 Juventus – Lazio X
4 Milan – Fiorentina 1 X 2
5 Roma – Torino X 2
6 Verona – Spezia X
7 Monza – Salernitana 1 X 2
8 Monaco – Marseille 1
9 Montpellier – Reims X
10 Mainz – Eintracht Frankfurt 1 2
11 Freiburg – Union Berlin 1 2
12 Varberg – Öster 1 2
13 Örgryte – Sandviken 1

svenska spel


Match i fokus: Juventus – Lazio

Efter varsin ny nolla och seger i protokollet i veckan, om än med något krampaktiga 1-0 i respektive tillställning, står Lazio och Juventus alltjämt kvar på minst insläppta i hela Serie A. Något som man inte riktigt såg komma inför säsongen med tanke på Juventus nedåtgående trend de senaste säsongerna och ett Maurizio Sarri-lett Lazio.

Faktum kvarstår dock och ska duon lyckas hålla sig kvar i topp-4 och potentiellt också utmana om Scudetton i slutändan vill det till att den defensiva stabiliteten håller i sig. Sett till lagens tidigare möten de senaste säsongerna är detta dock långt ifrån någon garanti att bli några målsnåla 90 minuter, men kanske ändå att lagen håller så pass hårt i poängen att dem neutraliserar varandra alldeles tillräckligt?


Skrällpotential: Torino

Som om inte derbyförlusten var nog så osmickrande lyckades Roma inte få till den rekyl manager José Mourinho så gärna önskade och behövde i veckan. Sassuolo bjöd på tufft motstånd och det kommer Torino också att göra här, vilket blir en tuff nöt att knäcka för hemmalaget som är långt ifrån något självspelande piano i offensiven.

Il Toro knep en viktig och imponerande seger mot Milan för bara ett par omgångar sedan i ett liknande läge även om den matchen spelades hemma i Turin. Med tanke på var Andrea Belotti tog vägen i somras är det inte heller omöjligt att Torino har både en och två anledningar att visa sig från sin bästa sida och statuera exempel i huvudstaden. Krysset först dock?


Omgångens säkra: Örgryte

Det var nästan smärtsamt att följa den sista omgången i Superettan när allt skulle avgöras i botten kring kvalstrecket. Örgryte såg länge ut att slippa kvala men överlägsna serieledarna BP satte istället in dödsstöten med dryga 20 minuter kvar. ÖIS visade dock i den första kvalmatchen att dem inte planerar att spela en division lägre 2023 och ska kunna få den här matchen dit dem vill.

2-0 har dem att gå på och det kommer således innebära att gästande Sandviken inte har råd att spela särskilt avvaktande. Med det kommer y ytorna och så pass bra är ÖIS, och så pass bra spets har dem i offensiven, att det ska kunna utnyttjas till fullo hemma i Göteborg. Definitiv bank om Nicklas Bärkroth är redo för spel efter sin skadekänning i matchen mot BP!


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Fulham – Manchester United2

Erik ten Hag såg till att inte göra samma misstag två gånger om mot Unai Emery och Aston Villa. Visst underlättade det att få tillbaka Bruno Fernandes och Anthony Martial framåt och det var trots allt ’bara’ Ligacupen det rörde sig om men ändock viktigt att snabbt studsa tillbaka. För visst var det en minnesvärt klen insats av United på Villa Park förra veckan. Behöver man vara orolig är? Nja, hemmalaget utan Alexandar Mitrovic ska inte vara något bekymmer.

2. Brighton – Aston Villa12

Det går inte att klaga på underhållningsvärdet i alla fall när Brighton spelar fotboll nu för tiden. Den stora skillnaden nu mot tidigare säsonger är dock att The Seagulls oftare står som vinnare när matchen väl blåses av. Främst tack vare den grund Graham Potter lagt som Roberto De Zerbi nu drar nytta av, även om det återigen börjar släppas in en hel del mål som tidigare varit en akilleshäl för Brighton. Något gästande Villa också kan dra nytta av?

3. Juventus – LazioX

Två raka segrar utan insläppt mål i ligan är såklart det allra viktigaste i det här skedet och derbymatcherna förra helgen gjorde sannerligen gott för moralen i såväl Juventus som Lazio. Det måste ändå tilläggas att inget av lagen bjudit på något värst blixtrande fotboll den senaste tiden och framförallt inte över 90 minuter. Med VM bara dagar bort nu är det således mycket troligt att även denna match blir något konservativ – vilket öppnar för krysset via 0-0.

4. Milan – Fiorentina1X2

Det brukar sällan löna sig att gardera upp Milan och även om det kan visa sig helt överflödigt även denna gång tycks ändå de något trötta tendenserna finnas där. Bara 0-0 mot Cremonese i veckan och något krampaktiga 2-1 mot Spezia förra helgen gör väldigt lite för att känna övertygelse när ett allt bättre offensivt fungerande Fiorentina gästar. Till rådande streckning dessutom är det också en väldigt trevlig gardering att sitta på!

5. Roma – TorinoX2

Den som räknar med en sprakande matchbild och målfyrverkeri kommer allra troligen bli besviken här då detta snarare kommer bli en väldigt fysisk tillställning. Något som tenderar att dämpa och ibland även snabbt kväva de ytor som faktiskt uppstår genom att se till att spelet blir oorganiserat och hafsigt. Krysset får därmed gå först här men med superfint värde till höger är det bara att plocka tvåan så fort det bara går.

6. Verona – SpeziaX

Särskilt välspelat lär det inte bli i Verona heller med tanke på lagens respektive formkurvor som sett Verona förlora flest matcher och släppa in flest mål såhär långt. Albin Ekdals Spezia väntar dock fortfarande på första bortasegern för säsongen vilket absolut kan spela in när matchen står och väger här. Krysset som utgångstecken är därmed en mycket duglig spik.

7. Monza – Salernitana1X2

Det skulle dröja ett år extra men till slut kunde även Monza likt Salernitana ta sig upp till det italienska finrummet. Gästerna var som bekant på väg ur i våras men har inlett säsongen på god fot vilket bådar gott. Nykomlingen Monza har inte heller gjort bort sig och får faktiskt gälla som knappa favoriter här, dels tack vare hemmafördelen men också då dem har ett inbördes övertag på gästerna som kan lysa igenom.

8. Monaco – Marseille1

Trots tuffa resultat emot och hårt matchat mot slutet lyckades Marseille hålla undan förra helgen hemma mot Lyon. En seger som såklart var viktig för deras toppambitioner men som också tog en hel del energi. Energi som Monaco till synes har desto mer av efter tre raka segrar och minst två mål gjorda i sju av sina åtta senaste i ligan. Gör första och löser sedan resten hemma i det lilla furstendömet?

9. Montpellier – ReimsX

Säsongen är visserligen relativt ung men för den som hängde med under våren vad gäller Montpellier är det onekligen oroväckande med nio förluster redan. Poängen senast bröt en dyster svit vilket hemmafansen hoppas kan sparka lite liv i klubben, som trots allt tagit nio av 14 poäng hemma, inför att kryss-specialisterna Reims kommer på besök. Gästerna kryssade oftare än något annat lag ifjol och är inne på samma spår även denna säsong!

10. Mainz – Eintracht Frankfurt12

Med tre förluster i bagaget är det knappast med optimala förberedelser som Mainz kliver in i derbyt mot Frankfurt. Känslorna brukar dock vara uppskruvade här och formen här inför behöver därmed inte betyda särskilt mycket. Definitivt inte då gästande Frankfurt lär bli rejält överstreckade vilket man måste ha i åtanke, liksom det faktum att de rödsvarta trots allt släpper in en hel del mål! Bundesliga levererar underhållning precis som vanligt?

11. Freiburg – Union Berlin12

Sju insläppta på tre halvlekar är en stark kontrast till hur Union Berlin i övrigt inlett säsongen. Men att det skulle komma en rekyl till slut var väl inte helt oväntat även om 0-5 mot Leverkusen mellan minut 45-90 blev ett lite väl lysande exempel. Förlusten mot jumbon Bochum bara någon vecka dessförinnan borde kanske gjort oss alla mer uppmärksamma, men här ges vi chansen att lära från våra misstag. Frågan är bara om Freiburg gjort sin egen läxa från hemmaförlusten i våras här?

12. Varberg – Öster12

Med en hand på det allsvenska kontraktet återstår minst 90 minuter innan Varberg kan andas ut. 2-1 har dem med sig till hemmamötet vilket såklart är en gynnsamt utgångsläge men samtidigt krävs det bara ett mål för gästerna för att blåsa liv i detta. Kan dem hålla hemmalaget stora namn Robin Simovic sysslolös är mycket vunnet och gör dem återigen första målet blir detta riktigt intressant. Alla tecken om möjligt!

13. Örgryte – Sandviken1

All den offensiva potential och kvalitet till trots fick inte Sandviken ut särskilt mycket i det första mötet mot ett resolut ÖIS. När det nu måste chansas än mer kommer det inte direkt bli enklare att själva hålla nollan när det lämnas kvar någon spelare extra för eventuella omställningslägen. Något hemmalaget ska kunna spela på och göra till en avgörande faktor. Sätter ÖIS dessutom ledningsmålet krävs det tre mål för att bara kvittera dubbelmötet och då är det väl godnatt?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |