Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 13/2
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 13/2

Publicerat 2022-02-12 12:07

Det ser ut att bli bortalagens omgång denna lågmälda söndag där kupongen för en gångs skull bara innehåller en ”stormatch”. Det är Serie A som står för den när Juventus siktar på att ytterligare strö salt i såren för Atalanta även om det katalanska derbyt mellan Espanyol och Barcelona också kan bli en trevlig tillställning att följa. Störst flaggning står Tottenham och Dortmund för efter svala resultat förra helgen och tufft motstånd denna. Läge för skräll?

Spelstopp: 14.59 söndag 13 februari


svenska spel


Match i fokus: Atalanta – Juventus

10 raka matcher utan förlust har tagit Juventus allt närmare topptrion och efter segern senast mot Verona klättrade dem förbi Atalanta i tabellen. Ett Atalanta som har två tunga spelveckor bakom sig och som tar emot Olympiacos i Europa League på torsdag hemma i Bergamo, något som såklart inte är optimalt med den tunna trupp som utarmats än mer då Robin Gosens lämnat, Josip Illicic saknar på obestämd tid och Duván Zapata förvärrade sin skada senast.

Desto gladare miner är det i Juventus som fått ett helt nytt driv sedan Dusan Vlahovic anslöt och bara det faktum att serben gjort avgörande mål båda matcherna han startat för klubben kan inte nog understrykas som en kraftig fördel här. Ett fulltaligt Atalanta hade gett Juventus betydligt större problem än vad som förväntas här sett till nuvarande form och truppläge, varpå gästerna har en ypperlig chans att befästa sin topp-4 position.


Skrällpotential: Union Berlin

Lilla Union Berlin har tagit över stafettpinnen i huvudstaden efter Hertha och ligger överraskande nog på en Champions League-plats efter mer än halva säsongen spelad. Styrkan ligger främst i hemmaspelet och räknar man in senast de var uppe i Bundesliga är de obesegrade i 25 av 26 hemmamatcher och föga förvånande är det Bayern München som stått för den enda bortasegern under denna period.

Ett starkt hemmalag är inte direkt vad Dortmund hade önskat sig i det här läget efter förlusten senast mot Leverkusen, en match som satte spiken i kistan för deras redan svaga titeldrömmar. Gästerna har Rangers i torsdagens slutspelsrunda av Europa League och det återstår att se om dem väljer att chansa med Erling Håland och Mats Hummels här. Duon saknades något oerhört senast och kommer behövas om dem ska få med sig samtliga poäng.


Omgångens säkra: Barcelona

Vilken match det blev men framförallt vilken prestation av Barcelona senast i toppmötet mot Atlético Madrid. Spelmässigt var det inget snack om saken att det var Barcelona som skulle gå av planen som vinnare efter sin kanske bästa totala insats för säsongen och med sju raka utan förlust har dem börjat knappa in ordentligt på tabelltoppen.

Espanyol erbjuder således en överkomlig uppgift då dem haft det tufft på sistone och dessutom brukar ha problem i derbyt, även om det råder andra tider nu post-Leo Messi. Hemmalaget har inte hållt nollan på 12 tävlingsmatcher men har släppt in minst två mål i åtta av dem, inklusive de fem senaste. Räcker inte särksilt långt när Adama Traoré får upp farten och serverar övriga lagkamrater på samma sätt som mot Atlético?


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Burnley – Liverpool12

Det råder inga tvivel om att Liverpool vinner det här mötet oftare än något annat utfall och hade det inte varit för att Champions League återkommer nästa vecka vore tvåan given. Jürgen Klopp har flera gånger hävdat att ligatiteln är körd och topp-4 löser man ändå, vilket ger ett extra fokus på cupspelet. Det är således inte omöjligt att gästerna roterar något alternativt kommer med något lägre motivation här vilket ger oerhört bra skrällvärde!

2. Tottenham – Wolves1X

Att släppa 2-1 till 2-3 sista 10 minuterna mot ett för dagen förvisso väldigt bra Southampton är knappast något Spurs och Antonio Conte kan vara nöjda med. Två raka förluster i ligan dessutom gör den här matchen lite extra viktig att inte förlora sett till att det är just Wolves som ligger närmast bakom dem där seger här kan skapa ett åtta poäng stort försprång. Gästande Wolves besegrar man dock inte hur som helst så räkna med en tajt tillställning!

3. Newcastle – Aston Villa12

Efter fyra raka utan förlust har till slut Eddie Howes ledarskap gett effekt i Newcastle och det verkar onekligen som att klubben lämnat det självklara mörker bakom sig nu. The Magpies blickar uppåt i tabellen snarare än nedåt om än med vetskapen att det fortfarande krävs ett enormt arbete innan kontraktet är klart. Mot ett Aston Villa som visserligen ser väldigt bra ut stundtals finns således chansen, inte minst om gästerna fortsätter släppa in mål i nuvarande takt.

4. Leicester – West Ham2

Få lag har samma sjunkande känsla över sig som Leicester där det nu börjar höjas röster för om Brendan Rodgers uträttat det han kan med klubben. Uttåget ur FA-cupen är en sak men avsaknaden av någon form av organiserat och välfungerande försvarsspel oroar desto mer och om inte West Ham ser detta som ett guldläge till tre poäng kommer The Hammers aldrig att lyckas slå sig in i topp-4 på allvar.

5. Atalanta – Juventus2

Som beskrivet ovan kommer Atalanta långt ifrån toppform eller maximala förutsättningar här och ett Juventus på uppgång, med Vlahovic i spetsen som gett laget ett rejält lyft, bör gästerna se detta som en klart överkomlig uppgift.

6. Verona – Udinese1X2

Med tanke på de senaste defensiva insatserna för Udineses del, där det senast gav en viktig trepoängare mot Torino efter sent avgörande, är det värt att gardera upp ett Verona som blir lite väl överstreckat här. Visst får hemmalaget tillbaka viktige Gio Simeone men under säsongen som gått har Hellas bara lyckats hålla nollan vid två tillfällen. Alla tecken kan således betala fint inte minst den lågt streckade bortasegern!

7. Empoli – CagliariX2

Då tre av sina totalt fyra segrar i Serie A kommit under 2022, och man plockat poäng av både Atalanta och Fiorentina exempelvis, är Cagliari ett lag på tydlig uppgång som tack vare det har lyft dem över strecket. Gästerna blir således väl undervärderade mot ett Empoli som inte vunnit på åtta raka matcher i vilka dem snittat tre insläppta per match!

8. Sassuolo – Roma2

Även om Sassuolo stod upp hyfsat mot Juventus i cupen, mycket tack vare ett starkt målvaktsspel också ska sägas, har dem överlag under en längre tid lämnat en hel del att önska. Mot Sampdoria förra helgen såg man nästintill livlösa ut och mittfältet blev återigen ’uppätet’. Lägger man därtill att offensiva duon Gianluca Scamacca och Giacomo Raspadori saknas här har Roma ett kanonläge här. Bra spikbud!

9. Espanyol – Barcelona2

Xavis revlution i Barcelona rullar vidare och visst var insatsen mot de regerande mästarna Atlético, som dem brukar ha svårt för, något alldeles extra. När det nu vankas derby är det bara att banka på att Barcelona rider vidare på den entusiasm och fina momentum som råder mot ett tämligen formsvagt Espanyol.

10. Levante – Betis2

Det vill sig inte för Levante som är fast på jumboplatsen i La Liga och inte mycket talar för att det ska komma någon vändning som kan skapa tillräckligt tät kontakt med lagen ovan strecket. Två raka tunga förluster mot bottenkollegorna Getafe och Cadiz imponerar inte och när ett självförtroendefyllt Betis kommer på besök är det inte konstigt att hemmalaget är rejält nederlagstippat. För Betis stämmer det mesta just nu och detta är en möjlighet som dem inte får missa sett till sitt läge i toppen.

11. Metz – MarseilleX2

Nog fortsätter Metz att kämpa på i botten av tabellen och så jämnt som det är blir alla poäng värdefulla. Sist lagen möttes lyckades Metz få med sig 0-0 och en liknande approach är att vänta här med Marseille som det tydligt spelförande laget. Sett till gästernas tre senaste matcher, två tunga bortaförluster och hemmamötet med Angers som såg dem ligga under med 0-2 efter tio minuter, är det värt att att plocka med rensarkrysset!

12. Nantes – ReimsX

Hemmastarka Nantes tillhör ett av ligans mest formstarka lag från december och framåt och fjolårets 18:e plats är numera endast ett minne blott. Semifinalplatsen i cupen säkrades efter en del möda och besvär mot Bastia i torsdags vilket sett till hemmalagets tämligen tunna trupp kan ha betydelse här. Reims blir en tuff uppgift då gästerna bara förlorat tre av sina 11 senaste i ligan och som bekant vann med klara 3-1 senast lagen möttes i höstas. Läge för alla tecken för den som har råd?

13. Union Berlin – Dortmund1X2

Sist ut på kupongen hittar vi det spännande mötet mellan hemmatrygga Union Berlin och ojämna favorittyngda Dortmund. Gästernas möjligheter här hänger såklart mycket ihop med Erling Hålands eventuella comeback från skada och kommer norrmannen inte till spel kan man nog komma långt på 1X här. Dortmunds defensiv imponerar inte och mot ett hårt jobbande Union kan det innebära en problematisk matchutveckling.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |