Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 13/3
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 13/3

Publicerat 2022-03-11 23:40

Precis som förra veckan bjuds vi på en fin liten jackpott och med fem extra miljoner i potten finns det all anledning att plocka med en och annan skrällmöjlighet. Söndagens kupong erbjuder också många sådana möjligheter där det i princip bara är att välja och vraka eftersom det finns faktorer som talar för samtliga. Samtidigt måste man ju lita på någon av favoriterna, frågan är bara vilken?

Spelstopp: 14.59 söndag 13 mars


svenska spel


Match i fokus: Arsenal – Leicester

Hemmafördelen och det faktum att Arsenal kan fokusera 100% på ligaspelet är två faktorer som verkligen stärker deras aktier att få med sig ett positivt resultat från den här matchen. Med fyra raka segrar i bagaget, och åtta på sina tio senaste i Premier League, har The Gunners ena handen på fjärdeplatsen men också pressen på sig att leverera här – något som kan passa gästande Leicester tämligen väl.

The Foxes fick med sig precis det resultat man ville från torsdagens Europa League-möte med Rennes och har tack vare det hållt nollan i tre raka matcher vilket är första gången det händer den här säsongen. Det går således inte att uteslut att saker och ting vänt för Leicester som är i stort behov av tre poäng, något som kanske är ett måste också om dem vill ta sig tillbaka in i snacket om Europa-platserna.


Skrällpotential: Udinese

Tack vare en mycket fin och stabil 2-1 seger över Sampdoria senast har Udinese skapat ett sju poäng stort försprång ner till Venezia under strecket, vilket kan utökas med ytterligare tre om Le Zebrette vinner sin hängmatch. Udinese har nu skaffat sig lite andrum som också gör att dem kan fortsätta fokusera på det starka hemmaspelet för att säkra kontraktet.

Roma har således en tuff uppgift framför sig vilket blir än en mer svårlöst sådan om man tittar till andra möjliga faktorer som kan påverka. Gästerna har exempelvis haft det lite svårare på bortaplan den här säsongen både generellt men främst i Serie A där dem behövt sena mål på tilläggstid för att säkra poäng i sina två senaste mot Sassuolo och Spezia. Roma spelade också borta mot Vitesse i torsdagens Conference League-åttondel vilket kan göra sig påmint här.


Omgångens säkra: Napoli

Napoli må ha tappat initiativet i Scudetto-kampen efter förra helgens förlust i toppmötet med Milan, en match som mycket väl hade kunnat sluta med delad pott. Förlusten till trots är det inte säkert att det behöver vara till deras fördel i långa loppet då en underdog-stämpel passar Napoli bättre. Dock gäller det att vinna den här typen av matcher och fortsatt hålla jämna steg med toppduon.

Det borde inte vara några större problem då Napoli fortsätter att spela bra, skapa chanser och även ha så gott som samtliga i truppen tillgängliga. Med tanke på att Verona släppt in näst flest mål från fasta situationer i ligan hittills, och Napoli är det lag som gjort flest, bör gästerna kunna hitta nätet både två och tre gånger här – och med sin stabila defensiv hålla Veronas målchanser till ett minimum.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Chelsea – Newcastle1

Visst har Newcastle fortsatt att överraska och inte minst senast på St Marys där väldigt få lag gått av planen med tre poäng den här säsongen. Nu väntar dock det klart tuffaste testet sedan matchen mot Manchester City före jul för Eddie Howe vars Newcastle haft ett tacksamt schema på sistone. Chelsea har god kontroll på kommande Champions League-returen mot Lille varpå dem har råd att bränna lite krut här, vilket bör speglas i slutresultatet.

2. Arsenal – Leicester1X2

Även om man gillar mycket av det Arsenal gör för tillfället finns det mer för dem att förlora i just den här matchen än för Leicester. Gästerna har visat tendenser till att klicka på sistone och blir väl bortsållade här trots att den förväntade matchbilden bör passa dem bra. Alla tecken radas därmed upp med förhoppningen att gästerna kan rensa på bra från höger!

3. Leeds – Norwich12

Två raka förluster utan mål framåt är Leeds facit under nye managern Jesse Marsch, och nu börjar goda råd sannerligen bli dyra efter totalt 10 förluster på de 13 senaste matcherna i ligan. Vikten av tre poäng i den här matchen kan inte underskattas och det är mycket möjligt att pressen blir för stor för hemmalaget att hantera, vilket öppnar för gästande Norwich som ’bara’ har fem poäng upp till strecket från sin jumboplats.

4. Everton – Wolves2

Med 11 förluster på de 15 senaste omgångarna är Evertons tabellplacering väl motiverad och Frank Lampard verkar ännu inte fått den ordning på The Toffees som många väntade sig – och klubben så väl behöver. Wolves, som äntligen fick lite utdelning offensivt sett senast, har således en toppchans att klättra mot Europa-platserna och dra nytta av den höga mentala anspänning som tydligt satt en tyngd över Evertons axlar.

5. West Ham – Aston VillaX2

Tre raka segrar och 9-0 i målskillnad, med starka prestationer att backa upp det med dessutom, har lyft stämningen ordentligt i Aston Villa. Lille Coutinho visar gammal fin form och blir en nyckel även här mot ett West Ham som bara gjort ett mål på sina fyra senaste matcher. Hemmalaget har också den tuffa returen mot Sevilla på torsdag i periferin, ett dubbelmöte som alltjämt lever, och mycket väl kan återspeglas under matchens gång.

6. Southampton – Watford1

Sett till hur snabbt matchen mot Wolves var över för Watfords del undrar man såklart vad matchförberedelserna egentligen gick ut på och vad som sades innan nästjumbon klev ut på Molineaux. 0-4 slutade det med vilket innebär att Watford nu släppt in 11 mål från sina fyra senaste matcher, med bud på fler, och det är något som ett starkt hemmalag ska kunna utnyttja för att avsluta en svår vecka på bästa möjliga sätt.

7. Udinese – Roma1X2

Tack vare de poäng som plockats mot Milan och Lazio bl a samt hemmasegrarna mot Torino och nu Sampdoria senast har Udinese skaffat sig nödvändigt utrymme i botten av tabellen. Än är inte jobbet gjort fullt ut och det återstår mycket fotboll av den här säsongen vilket kräver en rejäl insats även här mot ett Roma som dock sett åtta av sina 11 förluster den här säsongen komma i bortaspelet. Tajt match att vänta?

8. Verona – Napoli2

Sin 9:e plats till trots har Verona inte släppt tanken om spel i Europa och smyger tillsammans med Sassuolo med lagen ovan dem i tabellen. Här väntar dock tuffast möjliga motstånd när ett något irriterat Napoli som fortsätter spela bra fotboll kommer på besök i jakt på tre för dem livsnödvändiga poäng. Gästerna har ett par mycket viktiga veckor framför sig om dem vill fortsätta utmana Milano-klubbarna om titeln, och nog är det läge att backa dem ett litet tag till i alla fall?

9. Torino – Inter2

Trots uttåget mot Liverpool i veckan finns det mycket positivt som Inter kan ta med sig från det dubbelmötet. Nu väntar ligan och titelstriden fullt ut och med det bör också lagets fokus hamna på samstämmiga 100% igen. De senaste omgångarnas poängtapp och det faktum att Torino har så fruktansvärt svårt att skapa klara målchanser och sätta bollen i nät talar starkt för att Inter tar en tämligen kontrollerad trea denna eftermiddag.

10. Real Betis – Athletic BilbaoX2

Fem matcher utan seger och en mycket tuff retur mot Eintracht Frankfurt på torsdag ställer höga krav på Real Betis i nuläget. Truppen är inte helt optimerad för detta utgångsläget men det är samtidigt inte läge att klaga, och kvalitet finns det tillräckligt av för att ändå göra bra ifrån sig. Dock är det svårt att se förbi gästernas ypperliga läge att ta en sällsynt bortaseger vilket skulle vara oerhört nyttigt för deras ambitioner att nå Europa.

11. Real Sociedad – Alavés1X

Nästjumbon Alavés fortsätter att kriga på i botten av La Liga och med fem poäng från sina fyra senaste matcher är det alltjämt kontakt med lagen ovan strecket. Att dem ska få med sig mer än ett kryss från Baskien och Real Sociedad är dock långsökt då hemmalaget släppt in minst mål av alla i hemmaspelet. Bara sett Real Madrid och Villarreal lämna Anoeta med tre poäng men gästernas fighting-mentalitet tillsammans med Sociedads målskygghet öppnar för ett fint rensar-kryss!.

12. Lyon – Rennes1X

Både Lyon och Rennes spelade i Europa i veckan men det var onekligen Lyon som drog det längsta strået. Med en bredare trupp och ett fortsatt starkt hemmafacit i ligan kliver också Lyon in som favoriter här. Rennes visar visserligen ganska god form men trivs inte alls lika bra på resande fot, med dubbelt så många poäng i hemmaspelet och +20 i målskillnad kontra +4 i bortaspelet. 1X räcker gott och väl?

13. Hammarby – IFK Norrköping1

Sett till lagens historisk i cupen, samt att Norrköping sällan är som bäst på försäsongen vilket gruppspelet också gör gällande, ger Hammarby favoritskapet trots att nye Martí Cifuentes knappt hunnit landa i klubben. Hemmaplansfördelen ska inte heller underskattas då Hammarby avslutade gruppen med att göra 4-0 på Häcken i tredje raka segern senast. Norrköping står upp men faller ändå precis som här ifjol?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |