Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 14/8
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 14/8

Publicerat 2022-08-13 11:54

Återigen var det Allsvenskans bidrag på kupongen som svek förra veckan och ser man till de senaste veckorna överlag börjar det onekligen bli ett mönster. Att det återfinns fyra svenska matcher är därmed ingen höjdare men det är inte mycket att göra annat än att gardera upp efter allt vad plånboken tillåter. I övrigt är det fotboll från Premier League, Ligue 1 och La Liga som premiärspelar denna helg som summerar kupongen i denna första riktiga fotbollssöndag Europa!

Spelstopp: 14:59 söndag 14 augusti


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Chelsea – Tottenham X 2
2 Nottingham Forest – West Ham 2
3 AIK – Värnamo 2
4 Djurgården – Kalmar 1
5 Degerfors – Varberg X 2
6 Elfsborg – Norrköping 1 X
7 Lazio – Bologna 1 2
8 Salernitana – Roma 2
9 Almería – Real Madrid 2
10 Cadiz – Real Sociedad 2
11 Valencia – Girona 1 2
12 Nice – Strasbourg 1 X 2
13 Mainz – Union Berlin 1 X 2

svenska spel


Match i fokus: Chelsea – Tottenham

London-derby direkt i match 1 och det är ingen liten match såhär i säsongsupptakten. Chelsea har alla möjliga bekymmer just nu och frågetecknen var inte närmare någon lösning efter svaga 0-1 mot Everton i premiären av Premier League. Tottenham däremot ser ut att ha tagit ytterligare kliv under Antonio Conte då Spurs för första gången på länge ser både harmoniskt, konkurrenskraftigt och spetsigt ut.

Bättre chans att ta en sällsynt seger i det här derbyt sett till de senaste åren får man inte och det räcker att kika på startelvorna från de tre matcherna dem emellan i januari för att se vilken skillnad det är på dagens upplaga av respektive lag. Främst Tottenham såklart som med en bättre balans nu och mindre förutsägbar offensiv kommer göra saker och ting väldigt svårt för offensivt trubbigt Chelsea.


Skrällpotential: Värnamo

Efter segern över Hammarby och krysset mot Djurgården senast är det med siktet inställt på ett ’hattrick’ mot Stockholms-lagen som Värnamo reser till Solna. AIK är både truppmässigt och sett till nuvarande form svagast av trion och med tanke på deras uttåg ur Conference League i veckan, efter straffar, har nykomlingen Värnamo också spelschemat på sin sida då.

Att segern är inom räckhåll råder det således ingen tvekan om då AIK inte ser mycket ut för världen just nu överhuvudtaget, och återigen ser ut att vara kort offensivt sett. Tre poäng skulle inte bara vara viktiga för Värnamo i botten av tabellen utan också ge skön revansch på den misstagsdominerade 2-3 förlusten i hemmamötet för ett par veckor sedan. All-in på Värnamo nu?


Omgångens säkra: Roma

Lite under radarn har José Mourinho och hans Roma rustat väl inför den kommande säsongen i Serie A. Utöver A-klassvärvningen av Paulo Dybala har även meriterade och dynamiska Gigi Wijnaldum hämtats in vilka kommer kunna sätta avtryck direkt i ett Roma som siktar än högre än fjolåret.

Conference League-titeln var en fjäder i hatten för en klubb som sällan vinner något och med tanke på vad som hänt och inte hänt i lag som Napoli och Lazio talar mycket för att Roma bör kunna ta topp-4. I premiären står överkomliga Salernitana för motståndet som Il Giallarossi slog med 4-0 här ifjol bl a. Ny säker seger att vänta!


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Chelsea – TottenhamX2

Med åtta förluster på de tio senaste inbördes derbymatcherna är det hög tid för Tottenham att nu bryta den trista sviten. För dagen är just Spurs som ser mest väloljat och harmoniskt ut där framförallt hemmalagets trubbiga offensiv, som inte fick ut mycket mot Everton senast, sticker ut. Tvåan står först men krysset måste ändå med då Chelsea och Edouard Mendy trots allt inte släpper till särskilt mycket.

2. Nottingham Forest – West Ham2

Svårast möjliga premiär för West Ham som trots allt gjorde det bra som begränsade City under stora delar av matchen. Enklare uppgift nu mot nykomlingen Nottingham som inte riktigt såg sådär redo ut som man kan önska av en nykomling i sin öppningsmatch. Det blir visserligen något annat i hemmapremiären men då det finns en stabilitet i West Ham är tvåan ändå en riktigt bra spik till fint värde.

3. AIK – Värnamo2

Visst är det bara att lyfta på hatten för Värnamo som rejält nederlagstippade tagit poäng två gånger om nu. Mot ett AIK som inte flyger alls just nu och som har tunga 120 minuter i benen från i torsdags är det bara att förlita sig på att trenden håller i sig. Som hemmalaget ser ut för tillfället hade dock tvåan stått först nästan oavsett motstånd och frågan är om inte detta blir sista matchen för Bartosz Grzelak i AIK?

4. Djurgården – Kalmar1

Poängtappet mot Värnamo till trots har Djurgården ändå bra koll på Allsvenskan trots deras väg mot gruppspelet ute i Europa. Att dem skulle vinna även returmötet mot Sepsi var ingen överraskning och hemma på Tele2 har DIF hittills bäst facit av alla i seriespelet i år. Med Joel Asoro i toppform dessutom finns det inte mycket ett formsvagt Kalmar som inte trivs i huvudstaden kan sätta emot och blårandigt bör således kunna få sin revansch.

5. Degerfors – VarbergX2

Viktiga poäng står på spel i botten av tabellen och det är framförallt Degerfors som är i allra störst behov av segern här. Vinner Varberg har dem nästan skapat ett ointagligt försprång ner till bottentrion, och med tanke på att detta är en av matcherna dem siktat in sig på de senaste veckorna när serien nu vänder till den ’lättare sidan’ är en fokuserad insats att vänta. Krysset får stå som utgångstecken dock!

6. Elfsborg – Norrköping1X

Efter tre raka 0-2 förluster kom så den första segern under nye Glen Riddersholm och det blir spännande att se om Norrköping kan bygga vidare på det framöver. Bättre än vad det har gått borde inte vara någon omöjlighet och som Elfsborg läcker bakåt för tillfället kan det bli både ett och två mål framför för gästerna här bara Christoffer Nyman kommer till spel. Men hur många släpper Norrköping in i sin tur?

7. Lazio – Bologna12

Det går inte att helt bortse från det faktum att laget som spelat hemma i detta möte vunnit samtliga fem senaste inbördes möten. Dessutom har matcherna dem emellan de senaste åren varit både chans- och målrika tillställningar vilket absolut är att vänta även här. Inget av lagen har varit särskilt aktiva vad gäller transfers in och båda har dessutom en förmåga att ibland ’inte dyka upp’ – vilket tvingar fram garderingen när säsongen ska öppnas i Rom!

8. Salernitana – Roma2

Trots allt att spela för i sista omgången stod Salernitana för en av säsongens absolut svagaste insatser i våras och även om förutsättningarna är annorlunda nu kommer även denna säsong bli tuff. Inledningen mot ett hårdsatsande Roma som kommer färska från en titel är såklart inte optimalt, än mindre då dem föll med totalt 1-6 i dubbelmötet mot Roma ifjol. Även om det kanske tar emot så är det bara att acceptera att José Mourinho hittat rätt i Rom.

9. Almería – Real Madrid2

Med Barcelonas shoppingtur under sommaren finns det inte många marginaler att spela på den här säsongen och de regerande mästarna Real Madrid kan således inte kosta på sig att omgående ge bort initiativet i La Liga. Att Karim Benzema redan öppnat målkontot för säsongen bådar gott och han lär bara behöva en chans för att sänka nykomlingen Almería som inte lär få många chanser i motsatt ände.

10. Cadiz – Real Sociedad2

Det blev ingen vidare säsong att minnas för Alexander Isak och hans Sociedad sett till hur den inleddes. Drömmarna om topp-4 sjönk sakta men säkert och andra halvan av säsongen, främst tack vare bortaspelet, handlade mer om att komma rätt igen. Med det bakom sig och en ny försäsong bör det rimligtvis gå bättre för kvalitén finns onekligen där och målen ska väl komma så småningom både för La Real och Isak. Sociedad erbjuder dock fint värde mot fjolårets sämsta hemmalag!

11. Valencia – Girona12

Med Gennaro Gattuso in gör Valencia ett nytt försök att bygga upp sig själva till en toppkandidat som utmanar om Europa igen. Det återstår att se hur väl dem står sig redan den här säsongen men att Gattuso är ett namn som inte ska underskattas är undertecknad helt övertygad om. Svårsiad premiär mot nykomlingen Girona dock och alla tecken vore säkrast men då det är svårt att se något av lagen nöjda med en pinne är det lika bra att lita på att någon av dem vinner!

12. Nice – Strasbourg1X2

Det blåser nya vindar i Nice nu efter att succétränaren Christophe Galtier tagit klivet upp till PSG. Om premiären mot nykomlingen Toulouse är något att gå på kommer det ta ett tag innan Lucien Favre får samma utväxling som fransmannen. Offensivt pigga Strasbourg som alltid går för det, och imponerade stort i fjol, har således en riktig toppchans här trots bortaplan och det är lika bra att strecka samtliga tecken.

13. Mainz – Union Berlin1X2

En urstark avslutning på säsongen innebar att Union Berlin, bäst i huvudstaden, säkrade 5:e platsen i Bundesliga och ingenting tyder på att dem inte kan sikta på något liknande denna säsong. Mainz stod också för en fin säsong och kan absolut sticka upp i den här typen av matcher då dem var riktigt svårslagna hemma ifjol. Med utgång från höger är det alla tecken som gäller då ingen tydlig favorit finns på förhand. Lutar således åt delad pott?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |