Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 15/1 – Miljonregn hela helgen lång!
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 15/1 – Miljonregn hela helgen lång!

Publicerat 2023-01-14 00:08

London-derby, spännande Tutto Balutto-derbyt i Rom och toppmötet i Portugal. Ja nog bjuds det på underhållning denna söndag som utöver ett gäng härliga matcher också bjuder på 3 extra miljoner i jackpott – och en fin avslutning på helgen som inleddes med Napoli – Juventus i fredags och jakten mot 13 stryktipsmiljoner under lördagen. Väl mött! 

Spelstopp: 14:59 söndag 15 januari


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Chelsea – Crystal Palace 1 2
2 Tottenham – Arsenal X 2
3 Newcastle – Fulham 1 X 2
4 Udinese – Bologna X
5 Atalanta – Salernitana 1
6 Roma – Fiorentina 1 X
7 Torino – Spezia 1
8 Almería – Atlético Madrid 2
9 Montpellier – Nantes X 2
10 Reims – Nice X
11 Rennes – PSG 2
12 Toulouse – Brest 1 X 2
13 Benfica – Sporting Lissabon 1 2

svenska spel


Match i fokus: Tottenham – Arsenal

The North London-derby brukar sällan misslyckas att leva upp till förväntningarna och de senaste åren har inte varit något undantag. Laget som spelat hemma har fått bättre utdelning vilket sett till var lagen står den här säsongen såklart sätter lite extra krydda på den här tillställningen.

Så som Arsenal flyger fram går det verkligen att se dem bryta trenden om tre raka förluster som bortalag i derbyt – och ta första bortasegern sedan 2015 mot ärkerivalen Spurs. Harry Kane blir dock att se upp med för gästerna som också fick lite utdelning i sitt omställningsspel senast vilket såklart ökar deras chanser att stå emot The Gunners.


Skrällpotential: Sporting Lissabon

Toppmötet i Portugal mellan överlägsna serieledaren Benfica och fjolårstvåan Sporting har alla ingredienser för att leverera en riktigt smaskig tillställning. En öppen sådan också som lär se ett och annat kort, i en matchbild som bör passa gästerna tämligen bra.

Nuvarande tabellposition till trots ståtar Sporting med en vass offensiv och har till skillnad från hemmalaget en betydligt lugnare tillvaro i truppen. I Benfica ryktas flera spelare röra på sig alltjämt vilket varit ett märkbart störningsmoment, och något Sporting bör kunna utnyttja till tipparnas förtret. Missa således inte chansen att plocka med en riktig lågstreckare!


Omgångens säkra: Atlético Madrid

Trots förlusten mot Barcelona senast tycks det ändå som att Atlético Madrid kommit ut på andra sidan VM i bättre skick och harmoni än dessförinnan. Lite bättre skärpa där och resultatet hade varit mer positivt än 0-1 och femte förlusten i La Liga den här säsongen.

Mot nykomlingen Almeria som föll klart och tydligt mot Real Sociedad förra helgen bör bli en passande uppgift att komma tillbaka på rätt spår för Diego Simeones gäng. Topp-4 är som bekant inom räckhåll och än så länge finns det ingen anledning att tro att Atlético skulle behöva missa tredjeplatsen i slutändan.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Chelsea  – Crystal Palace12

Det har knappast undgått någon att Chelsea har stora problem just nu. Förlusten senast mot Fulham har gett ytterligare vatten på den kvarn som kräver Graham Potters avgång och nog börjar det bli svårt att inte köpa in sig lite grann på den idén. Att det skulle bli nytt poängtapp eller till och med förlust här är således inte otänkbart, hur svaga Palace än må ha varit på sistone. Helst alla tecken?

2. Tottenham – ArsenalX2

Hur mycket man än gillar Arsenal och det på förhand ser ganska solklart ut tenderar detta derbyt att kunna leva sitt egna lilla liv. Vad betyder det exempelvis att det gått över sju år sedan Arsenal vann borta mot Spurs? Dessa 90 minuter får utvisa exakt hur tydliga titelkandidater The Gunners faktiskt är.

3. Newcastle – Fulham1X2

Som ett av två lag är Newcastle fortsatt obesegrade hemma och att de kliver in som solklara favoriter här råder det inga tvivel om. Dock anas en liten dipp här vad det lider och uttåget ur FA-cupen mot Sheffield från League One var möjligen den första spaningen. Med Mitrovic tillbaka i formstarkt Fulham som själva kommer stärkta från sin seger mot Chelsea senast räknar jag inte bort gästerna trots bortaplan.

4. Udinese – BolognaX

Med luften som gått ur Udinese något och Bolognas svårigheter att vinna bortamatcher i Serie A-tabellen är det intet för intet som den här matchen bollas upp som en mycket trolig 0-0:a. Delad pott är också precis vad det blivit när lagen mötts de senaste åren och då inget lag kryssat fler matcher än hemmalaget är krysset ett måste här. Udinese kommer från nio raka utan seger i ligan och är precis som gästerna i stort behov av en seger – och definitivt att undvika förlust.

5. Atalanta – Salernitana1

Sett till förväntningar är nuvarande säsong en klart dämpad och lågmäld sådan för Atalanta. Trots det tuggar La Dea på strax bakom toppen och skuggar Champions League-platserna någon seger eller två bakom efter 17 omgångar. Efter tre raka hemmaförluster är det så dags att bryta trenden och bygga vidare på den hårdjobbade segern senast mot Bologna. Det gäller dock att få hål på en storspelande Ochoa i gästernas mål som blivit en nyckelspelare direkt!

6. Roma – Fiorentina1X

Det är fortfarande svårt att riktigt få grepp om Roma som trots spelarmaterialet inte riktigt får den där riktiga utdelningen i någon riktning egentligen. Höjden finns dock där i Dybala och Zaniolo vilket är en trygghet och det som får vågskålen att luta åt vänster. Det kanske inte blir större segermarginal än ett mål och avgörandet kan komma sent, men när domaren visslar efter 90 bör ändå Roma stå som segrare. Krysset ska således räcka som gardering.

7. Torino – Spezia1

Att Torino bara lyckats göra två mål på sina tre senaste matcher trots chanserna som skapats är visserligen skäl till betänksamhet men då det är ligans sämsta bortalag som står för motståndet nu får chanserna till bra utdelning ändå ses som goda. Endast bottentrion har släppt in fler och gjort färre än Spezia som dessutom bara lyckats vinna en av sina tio senaste matcher. Bra läge för Torino med andra ord!

8. Almería – Atlético Madrid2

Nä, Almería hade sannerligen inte mycket att hämta mot Sociedad senast och mot en minst lika bra motståndare den här gången är samma utfall att vänta. Antoine Griezmann var återigen pigg och bra i matchen mot Barca och bör få större ytor att operera på här. Gör Atléti första släpper dem inte detta – till riktigt fint odds dessutom. Betsson har just nu bäst odds på La Liga så varför inte lägga en slant på kupongens bästa spik!

9. Montpellier – NantesX2

Uttåget ur franska cupen mot lilla Pau följt av bedrövliga 1-6 senast i Nice har inte gjort fansen glada i Montpellier, än mindre med tanke på tabellpositionen som har dem precis ovan strecket efter 11 förluster på de 18 första omgångarna. Mot ett svårforcerat Nantes blir det inte mycket enklare att plocka en sällsynt trea. Att Nantes inte varit så produktiva framåt är dock en möjlighet varpå krysset är värt att överväga som säkerhet, även om jag inte tror gästerna släpper detta om de tar ledningen här.

10. Reims – NiceX

Vi fortsätter i Ligue 1 där svårslagna mittenduon Reims och Nice gör upp. Ett Reims som kryssat fler matcher än någon annan i ligaspelet och som likt Nice knappt förlorat de senaste månaderna. Med ett knappt inbördes övertag här för gästerna och med storsegern senast i ryggen bör detta bli jämnt där delad pott borde göra bägge lagen tämligen nöjda.

11. Rennes – PSG2

Serieledande PSG hade alla sina storstjärnor tillgängliga senast men behövde bara två av dem egentligen för att säkra 15:e segern på 18 omgångar mot Angers. Bayern München i Champions League är fortfarande en bit bort så än finns ingen anledning att slå av på takten. Med offensiva bortfall i hemmalaget däribland bäste målskytten Terrier bör PSG kunna vinna för första gången på tre försök på denna arena – inte minst med Leo Messi tillbaka!

12. Toulouse – Brest1X2

Med dubbelt så många poäng tagna hemma är det där nykomlingen Toulouse också ska kunna trycka ifrån och skapa marginal till lagen nedan i tabellen här framöver. Brest, mittenlag ifjol, är ett av dem och som resultatraden visar går det inte att ta något för givet i den här serien. Här är det också mer öppet än streckfördelningen antyder och gästerna ska ses med goda chanser att få med sig något mot ett Toulouse som också dem snittar nästan två insläppta per match!

13. Benfica – Sporting Lissabon12

Den här säsongen är visserligen inte lika stark och stabil som de två föregående för Sportings del och det låga antalet kryss är det kanske tydligaste tecknet på det. Höjden finns alltjämt där och det är väl det som gör att tvåan ändå lockar här. En rekyl efter prestationen senast är också välbehövlig och får gästerna träff bör detta kunna bli en jämn match. Till rådande odds och streckning får samtidigt ettan ensamt sägas vara fullt godkänt om garderingar behövs på annat håll än i detta toppmöte och klassiska rivalmöte.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |