Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 15/5
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 15/5

Publicerat 2022-05-14 11:25

Två riktigt sena kvitteringar sänkte förra veckans kupong från 12 rätt till 10 rätt efter att Hammarby inte haft något svar mot Kalmars dominans – och således omöjliggöra chansen att sätta andra raka kupongen med 13 rätt. Ingen tid att gråta över spilld mjölk dock och det är bara att kasta sig ut i europafotbollen denna söndag som dessutom bjuder på fyra extra jackpottmiljoner i potten. Stockholmsderbyt står såklart i fokus liksom Milano-klubbarnas framfart i titelstriden i Serie A där vi mycket väl kan avsluta kvällen med att fira Zlatan Ibrahimovics Scudetto. Du är väl med?

Spelstopp: 14:59 söndag 15 maj


svenska spel


Match i fokus: Hammarby – AIK

Om nu Hammarby fick seriens bästa start rent mål- och resultatmässigt är det till synes fjolårstvåan AIK som tagit över stafettpinnen för tillfället. De gulsvarta från Solna har knappt släppt till något bakåt den senaste tiden vilket är en stor del i deras spel men också unge spelfördelaren Bilal Hussein som är den viktigaste spelaren offensivt – bortsett fasta situationer där Sebastian Larssons högerfot också ska nämnas.

Med segern mot Malmö, som säkerligen innebar en skön revansch för AIK, i bagaget är det med gott momentum som gästerna tar sig an Hammarby på Tele2. AIK har redan en derbyseger på kontot i Allsvenskan 2022 och mot Hammarby brukar dem sällan behöva gå av planen poänglöst i varje fall i seriespelet. Av 17 inbördes möten sedan 2015 när Bajen klev upp igen har AIK bara förlorat tre av 14 allsvenska möten. Ligger bra till här?


Skrällpotential: Genoa

Efter den tunga derbyförlusten mot Sampdoria var det ett styrkebesked om något av både Genoa men såklart också straffläggaren Domenico Criscito när Juventus besegrades senast. Detta trots att det stod 0-1 i den 86:e minuten och nytt kontrakt var i den stunden väldigt långt borta. Nu lever bottenstriden alltjämt då det bara är ynka två poäng upp till Salernitana på säker mark.

Räkna således med en rejäl fight från Genoa här mot ett Napoli som inte har något kvar att spela om i toppen utan med all största sannolikhet kommer sluta 3:a. Om den här matchen börjar gå gästernas väg är det tveksamt huruvida hemmalaget mäktar med att vända matchen till sin fördel igen, även om dem kan få viss draghjälp av att det är lagkaptenen Lorenzo Insignes avskedsmatch på San Paolo. Bra skrällvärde således!


Omgångens säkra: Brighton

Nog vågar man gissa att Graham Potter mår gott i Brighton just nu. Två riktigt fina insatser mot Wolves och nu senast Manchester United, med totalt 7-0, är imponerande och lilla Brighton har således chansen att sluta på en sensationell 8:e plats i Premier League. Sättet dem spelar på och med det självförtroende dem uppvisar ligger dem bra till för att ta tredje raka ligasegern på Leeds bekostnad.

Fjolårets nykomling Leeds uppträder i mångt och mycket som ett Championship-lag för tillfället och det räcker att gå tillbaka till de två senaste matcherna för att se hur dem på egen hand är på väg att spela sig ur Premier League. Rött kort mot såväl Arsenal som Chelsea senast innebär att Leeds förlorat hälften av säsongens ligamatcher och att bara Norwich (78) släppt in fler mål än deras 77. Slagläge för Brighton med andra ord!


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Hammarby – AIKX2

Kanske var det underlaget som var den stora anledningen till att Hammarby hade så svårt i Kalmar förra helgen. Hur som helst hade inte Bajen något svar efter att ha hamnat i ett snabbt 0-2 underläge vilket ändå är oroväckande. Hur ett lag med en ny tränare ska hantera den typen av motgångar kan dock ta ett tag att sätta sig av förståeliga skäl. Samtidigt spelar det ett mer stabilt AIK rätt i händerna och visst är det svårt att se dem lämna Tele2 utan poäng!

2. Degerfors – Helsingborg1X2

Från ingenstans hittade Degerfors tre mål senast vilket innebär att även dem plockat sina första poäng 2022. Dock är det väl tidigt att tro att krisen är över och att dem nu kommer klättra uppåt i jämn takt varpå detta möte måste garderas upp så tidigt som möjligt. Helsingborg är visserligen inte seriens vassaste lag eller nykomling för den delen men i en på förhand så pass öppen match kan mycket hända varpå alla tecken är att föredra.

3. Häcken – Kalmar2

Det ser onekligen ut som att halvtidssnacket i Göteborg gjort susen för Kalmar som de tre senaste halvlekarna visat upp sitt rätta jag, eller i alla fall det som många förväntat sig inför säsongen och så även dem själva. Nu vänder man tillbaka till Göteborg mot ett Häcken som ännu inte hållt nollan i seriespelet och som föll här med klara 1-4 i höstas, vilket sett till att Kalmar till synes har kommit igång ger ett riktigt fint spikvärde.

4. IFK Göteborg – VarbergX

Efter att ha betat av fjolårets topp 3 och Kalmar i de senaste omgångarna står Göteborg inte en mer tacksam uppgift den här söndagen. Varberg är seriens målsnålaste lag offensivt sett såhär långt och kommer få begränsat med möjligheter. Samtidigt är Göteborg favoriter som kommer behöva föra spelet och det kan innebära problem. En poäng vore ett bra resultat för gästerna och är det något lag som kommer hit för att hålla nollan är det onekligen Varberg.

5. Norrköping – Sundvsall1

Med tre raka segrar har Norrköping möjligen hittat lite rytm inför att våren övergår till sommar inom kort. Mot nykomlingen Sundsvall, som förlorat sex av sju matcher hittills, ligger hemmasegern också nära till hands – en match som ett lag som Norrköping ur alla perspektiv måste vinna. Samtidigt, vore det inte väldigt Rickard Norlingskt att bomma en sån här ”given” seger? En skrälltvåa är med andra ord en kul möjlighet om plånboken tillåter!

6. Leeds – Brighton2

Inte för att det genererat särskilt många mål hittills men med tanke på den inläggsfot som Pascal Gross har tillgång till är det inte omöjligt att Brighton kan få lite utdelning på Elland Road från fasta situationer. Leeds har nämligen släppt in flest mål av alla från just liggande boll och med tanke på att en olycka sällan kommer ensam ligger hemmalaget helt klart illa till mot ett Brighton som spelar på topp.

7.  Everton – Brentford12

Poängtappet senast mot Watford lär säkerligen ha grämt Frank Lampard och Everton för det går nog inte att kallt räkna med att Leeds förlorar bägge kvarvarande omgångar. Everton skulle således behöva vinna minst en av sina tre återstående matcher och av dem är det denna som på pappret ser bäst ut. Å andra sidan är Brentford riktigt vassa på fasta situationer, något Everton haft stora problem att försvara hela säsongen, och spelar dessutom fin fotboll för tillfället. Alla tecken lönar sig?

8. West Ham – Manchester City2

Hur Manchester City löste dem potentiellt svåra uppgifterna Wolves, som haft chans att nå Europa, och Newcastle som varit en riktig raket sedan Eddie Howe tog över? Sex poäng och 10-1 i målskillnad vilket med Liverpools poängtapp i åtanke så gott som säkrat ligatiteln. Seger här mot ett tröttkört West Ham och titeln ska vara deras då målskillnaden blir den avgörande faktorn, hur ogärna man än må vilja att det ska ske.

9. Aston Villa – Crystal PalaceX

Att Patrick Vieira nominerats som ’Manager of the Season’ talar sitt tydliga språk vad gäller transformationen Crystal Palace genomgått gentemot fjolåret. Det finns nu en grund såväl taktiskt som truppmässigt att bygga vidare på inför nästa säsong som har potential att bli riktigt spännande då The Eagles, till skillnad från Aston Villa exempelvis, börjat i rätt ände. Med det sagt lär det bli en jämn match på Villa Park som har alla ingredienser för att sluta med delad pott.

10. Milan – Atalanta1X

Det är såklart en oerhörd fördel att bara behöva fyra poäng av sex möjliga i det här läget av säsongen, inte minst då dem i den här näst sista omgången har en betydligt mer svårbemästrad uppgift än stadsrivalen Inter. Om Milan inte får hål på Atalanta, vilket sett till andelen sena mål under säsongen finns en stor risk för, är det således mycket möjligt att dem slår vakt om poängen – för att sedan gå på knock mot ett redan utcheckat och defensivt generöst Sassuolo näst helg.

11. Cagliari – InterX2

De nyblivna Coppa Italia-vinnarna Inter behövde övertid för att överkomma Juventus i en rafflande final i veckan. Endast seger är det som gäller här men nog kan det sitta långt inne med tanke på att Cagliari behöver alla poäng dem kan få tag på i botten av tabellen. Förlust här samtidigt som Salernitana vinner och nedflyttningen blir bekräftad så räkna med att dem går för att hålla nollan här!

12. Napoli – Genoa1X2

Då det bara blev 1-1 mot ett formsvagt Verona i sista omgången fick Napoli nöja sig med femteplatsen och missat Champions League-spel ifjol. Den här säsongen är topp-4 redan klart och då är som sagt frågan huruvida dem lyckas motivera sig själva tillräckligt när ett Genoa på krigsstigen kommer på besök. Efter 16 bortamatcher utan seger för Genoa finns det knappast bättre tajming att hämta hem tre poäng – vilket skulle bli en riktig kupongrensare!

13. Villarreal – Real Sociedad1X

Det är inte bara i Italien som det är jämnt i såväl toppen som botten. La Liga är inget undantag och med två omgångar kvar är det fortfarande inte klart vilka som kommer gå in i Europa League respektive Conference League. Alexander Isaks Real Sociedad säkrar 6:e platsen vid kryss här vilket är långt ifrån omöjligt sett till vad dem brukar kunna ta fram defensivt sett. Villarreal är dock oerhört svårslaget hemma varpå ettan också måste med.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |