Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 16/10
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 16/10

Publicerat 2022-10-14 22:37

Oj oj oj. Vilken fotbollssöndag som väntar! Toppmatcherna radar upp sig och däremellan finns ett par riktiga guldkorn att sikta in sig på. Målgarantin Lazio mot Udinese exempelvis, hatmötet i Paris och givetvis ett tämligen avgörande Stockholms-derby på Tele2. Det är bara att bänka sig framför multipla skärmar från tidig eftermiddag till sent och en efter en jobba in gröna bockar på kupongen. Mot 13 rätt!

Spelstopp: 14:59 söndag 16 oktober


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Liverpool – Manchester City 1 2
2 Manchester United – Newcastle X 2
3 Aston Villa – Chelsea 2
4 Leeds – Arsenal 2
5 Southampton – West Ham 1 X
6 Real Madrid – Barcelona 1 X
7 Espanyol – Valladolid 1
8 Djurgården – AIK 1 2
9 Mjällby – Hammarby 2
10 Lazio – Udinese 1 2
11 Verona – Milan 2
12 PSG – Marseille 1 X
13 Union Berlin – Dortmund X 2

svenska spel


Match i fokus: Real Madrid – Barcelona

Även för dem som inte följer spanska ligan regelbundet är det nog få som väljer bort El Clásico när tillfälle väl bjuds. Så som både Real Madrid och Barcelona inlett La Liga är det inte heller konstigt att denna matchen sticker ut lite extra bland ett späckat utbud denna fotbollssöndag.

Ska Barcelona bli första lag att inflika Real Madrids första förlust för säsongen? På deras egen hemmaarena Santiago Bernabéu dessutom? För den som såg detta möte här i Madrid i våras och med tanke på Barcelonas vässade offensiv är det ingen omöjlighet. Andra förutsättningar råder dock den här gången och när det väl gäller brukar ju Real Madrid kunna plocka fram det där lilla extra!


Skrällpotential: Newcastle

Trots tre raka segrar sedan derbyförlusten har Manchester United ändå inte riktigt svarat upp till förväntningarna den senaste tiden. Knappa segrar i slutändan två gånger om mot lilla Omonia i Europa League på vardera sida om uddamålssegern mot Everton inger inget större förtroende sett till hur darrigt det var i slutet där.

Mot ett välorganiserat och stabilt Newcastle som inte räds den här utmaningen står United inför en bra mycket tuffare match än vad oddssättarna påstår. The Magpies har tagit enorma steg jämfört med det lag som under Steve Bruce föll med 1-4 här för ett knappt år sedan och med en hel vecka att förbereda sig gillas deras chanser skarpt.


Omgångens säkra: Chelsea

Dubbelsegern över Milan har inte bara bättrat på Chelseas momentum utan innebär också att dem redan i nästa omgång mot Salzburg kan säkra avancemanget. Ett resultat som såklart ytterligare stärker Graham Potters aktier och hans förtroende från såväl ledningen som spelartruppen.

Och visst har spelartruppen ganska snabbt fattat tycke för engelsmannen som sakta men säkert får ut mer och mer av detta Chelsea. Ett Chelsea som blivit tunga, svårslagna och framförallt visar riktigt bra spets i viktiga sekvenser – vilket blir alltför mycket för ett idéfattigt Aston Villa att hantera här.


svenska spel


Utvalt system – 256 rader

1. Liverpool – Manchester City12

Storsegern senast mot Rangers till trots finns det inte mycket som talar för att Liverpool ska ha något med segern att göra här. Samtidigt brukar dem kunna komma upp ytterligare någon växel när just City står på andra sidan och är det någon gång det passar extra bra med säsongens bästa insats är det här på Anfield mot värsta rivalen. Tvåan först såklart men ettan kommer onekligen rensa bort många system!

2. Manchester United – NewcastleX2

Helgarderingen lönade sig inte förra veckan på United som i slutändan löste segern mot Everton trots ett tidigt insläppt mål. Frågan är om dem har det i sig att göra det igen mot en betydligt svårare motståndare som dessutom har avsevärt bättre spets än Everton? Alla tecken vore att föredra här men Newcastle har onekligen ett riktigt bra läge att överraska på Old Trafford.

3. Aston Villa – Chelsea2

Det har visserligen blivit fyra raka matcher utan förlust för Steven Gerrard och hans Aston Villa men spelmässigt har det varit långt ifrån övertygande i Premier League. Utan bättre idéer riskerar ett målsnålt Villa att bli tämligen enkelt utmanövrerade och då inte minst om Chelsea får igång sitt flinka kombinationsspel.

4. Leeds – Arsenal2

Trots viss rotation lyckades Arsenal ändå navigera fram en 1-0 seger på konstgräset i Bodö i torsdags. En seger som förlänger deras fina svit denna säsong som fortsätter att vara en framgångssaga. Med tanke på hur The Gunners ser ut just nu och det momentum dem befinner sig är det svårt att se annat än att dem vinner även denna gång på Elland Road precis som ifjol. För inte är det läge att gå emot Arsenal riktigt än?

5. Southampton – West Ham1X

Precis som West Ham, som förlorat åtta av sina tio senaste bortamatcher i ligan, trivs och Southampton betydligt bättre på hemmaplan. Formmässigt ser det dyster ut för The Saints men det här erbjuder ändå bra poängchans sett till förutsättningarna. Gästande The Hammers har skadebekymmer främst i defensiven vilket hemmalaget bör kunna utnyttja, inte minst då dem säkerligen redan förra helgen mot City haft den här matchen i planeringen.

6. Real Madrid – Barcelona1X

Kupongen duggar tätt med svårtippade matcher mellan två riktigt bra lag och säsongens första El Clásico är sannerligen inget undantag. Barcelonas defensiva bekymmer fortsätter dock att vara en akilleshäl vilket öppnar för hemmalaget hemma i Madrid. Med tanke på det och att Real Madrid fortfarande inte förlorat, och såg ut att tanka energi senast mot Shakhtar till förmån för den här matchen, bör 1X räcka hela vägen. Alla tecken dock för den som har råd!

7. Espanyol – Valladolid1

Trots en poängmässigt sval inledning på säsongen ska det tilläggas att Espanyol haft ett ganska tufft spelschema. Snart kommer saker och ting allra troligen vända och en av anledningarna är såklart deras mer än potenta offensiv. Hemma i Barcelona mot ett av ligans målsnålaste gäng som dessutom är nykomling måste en seger vara budgeterad. Men lyckas dem bryta ner ett Valladolid som går för 0-0?

8. Djurgården – AIK12

Ytterligare en match som gärna hade sett samtliga tecken hittar vi på Tele2 där AIK har chansen att i princip se till att Djurgården missar guldet. Ett Djurgården som satt sig i den här sitsen på egen hand efter att, ofrivilligt och undermedvetet vad det verkar, prioriterat Conference League – som varit ett lyckokast i många avseenden. Med tanke på att AIK brukar hantera derbyt bäst måste tvåan med men då det kan vara sista chansen för Djurgården om SM-guldet kan inte ettan utelämnas.

9. Mjällby – Hammarby2

Det verkar stå mellan Hammarby och Kalmar vad gäller den tredje och sista platsen till Europa-spel nästa år. Med ett knapp försprång om än i egna händer fortfarande finns inte mycket utrymme för misstag varpå ett skärpt Hammarby är att vänta. Bajen har dock förlorat två raka matcher här så en gardering är absolut värd att överväga, men undertecknad lutar ändå mot att hemmalaget som är ’fast’ i mitten av tabellen inte har samma motivationsfaktor till sin fördel.

10. Lazio – Udinese12

Så som Lazio blandar och ger har det verkligen lönat sig med garderingar den senaste tiden. Så lär det även bli här när ett vässat Udinese som fått en strålande start på säsongen gästar Olimpico, ett Udinese som var starkt bidragande till att göra detta möte en av årets matcher i Serie A ifjol. 4-4 slutade det den gången och nog kan det bli målrikt även denna gång?

11. Verona – Milan2

Dubbla besvikelser i Champions League skulle för något år sedan kunnat sätta en negativ spiral i rullning i Milan. De regerande mästarna har dock ett starkare psyke nu och lär snarare känna ett stort revanschsug med tanke på hur dubbelmötet med Chelsea artade sig. Att dem komfortabelt brottade ner Juventus förra helgen är ett styrketecken som räcker långt när formsvaga Verona väntar. Bli inte förvånade om Milan tar detta med ett par måls marginal och en hållen nolla.

12. PSG – Marseille1X

Efter en smått makalös inledning av säsongen rent spelmässigt har det svalnat något den senaste tiden i PSG. Tre raka kryss är under förväntan men sett till hur matcherna utvecklat sig fullt rimligt. När en av de stora rivalerna Marseille väntar brukar det hetta till och det brukar dessutom bli tajta matcher dem emellan. Såväl krysset som tvåan rensar rejält men kostnadsmässigt finns bara plats för en av dem. Vilken väljer du?

13. Union Berlin – DortmundX2

Överraskningen i Bundesliga Union Berlin fortsätter att dra blickarna till sig. En stark defensiv har hållt dem kvar i toppen av tabellen och även ser ut att leda dem vidare ut i Europa från gruppspelet. Här kommer den dock sättas på prov mot ett Dortmund som fått 48 timmars extra vila och förberedelser på sig, vilket kan behövas då Union ännu inte förlorat på hemmagräs.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |