Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 17/4
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 17/4

Publicerat 2022-04-15 23:37

FA-cupen, klassiska derbymatcher och storlagsmöten som har derbytstämning utgör majoriteten av kupongen den här söndagen. Tillsammans med ett par riktigt vassa toppmatcher från både La Liga och Allsvenskan bildar dessa en riktig Super Sunday i uttryckets sanna bemärkelse. Underhållningen startar tidigt på eftermiddagen och pågår hela kvällen lång vilket sett till det fina utbudet under påskaftonens stryktipskupong känns som en smaskig bonus i sammanhanget. Nu åker vi!

Spelstopp: 14:59 söndag 17 april


svenska spel


Match i fokus: PSG – Marseille

Det finns många stora matcher och fina derbyn i fotbollsvärlden och en av de hetaste matcherna är utan tvekan Le Classique mellan PSG och Marseille. Ett hatmöte i ordets rätta bemärkelse vilket också brukar speglas i det som händer på planen. Röda kort utdelade i tre av lagens fyra senaste inbördes matcher där de kaosartade slutscenerna 2020 fortfarande gör sig påminda.

Efter 0-0 i Marseille i höstas blir det också intressant att följa den här matchen återigen även om ligatiteln ofrånkomligen kommer hamna i Paris ändå även om Marseille skulle lyckas vinna här som den där gången 2020. PSG har inte varit samma ostoppbara och dominerande faktor i Ligue 1 den här säsongen och med förluster mot såväl Monaco som Nice, också dem lag i toppen av tabellen, kan väl inte Marseille räknas bort?


Skrällpotential: Rangers

Det har visserligen blivit två förluster redan mot Celtic den här säsongen och nu senast för inte alls särskilt längesedan en förödande sådan hemma på Ibrox i ligaspelet. Celtic har därmed ett guldläge inför de avslutande omgångarna att ta hem titeln och ta tillbaka den från just Rangers som under Steven Gerrard korades som mästare ifjol.

Detta är dock något annat och för det första spelas matchen på neutral plan i Glasgow nämligen nationalarenan Hampden Park. Det är också en ’one-off’ match då det är semifinaldags i cupen och när en cuptitel står på spel kan allt hända. Inte minst mellan dessa två som återigen blivit två starka och jämna rivaler, vilket streckfördelningen inte tar hänsyn till och Celtic får ett alltför stort förtroende – också påverkat av deras ”falska” hemmafördel!


Omgångens säkra: Kalmar

Efter tunga 1-3 i premiären blev det ny förlust för Degerfors när det vankades ”hemmapremiär” på Behrn Arena i Örebro. Återigen var det missade chanser som stod i fokus och den typen av ineffektivitet kommer fortsätta att straffa sig, allra särskilt om spelet dessutom i övrigt lämnar så pass mycket att önska som under matchens första 60 minuter.

Lag med kvalitet som exempelvis Djurgården, som slog Degerfors med 3-1, drar nytta av slarv och dåligt spel och Kalmar är inget undantag. Henrik Rydströms gäng är tillbaka på hemmaplan efter fina 3-0 borta i Varberg och gillar såklart chanserna mot ett formsvagt Degerfors som har väldigt mycket stolpe ut just nu – och som sällan trivs på resande fot vilket deras facit från fjolåret understryker.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Chelsea – Crystal Palace1

Det går inte att säga annat än att Chelsea gjorde allt vad de kunde mot Real Madrid i veckan, men när Luka Modric plockar fram yttersidan är det inte mycket att göra. Även om det såklart är surt att åka ur på det sättet som Chelsea gjorde finns det mycket positivt att ta med sig. Sett till intensitet och prestation har de två senaste matcherna satt en miniminivå på säsongsavslutningen vilket gör dem till favorit till FA-cuptiteln.

2. Newcastle – Leicester12

Som säsongen har spelat ut sig är det inte konstigt att man fortsätter att tvivla på att Leicester hittat rätt men kanske att den senaste tiden när resultaten ändå landat rätt är en tydlig riktningsförändring. Vändningen sista tio borta mot PSV i veckan var imponerande och den känslan kan dem såklart surfa vidare på även här. Samtidigt är risken för ett bakslag när det ska laddas om alltför överhängande för att inte ta med garderingen!

3. West Ham – Burnley1

I ett sista panikdrag har Burnley gjort sig av med trotjänaren Sean Dyche, ett beslut som kom både oväntat och på många sätt kändes ovärdigt. Skulle dem klara kontraktet får det visserligen nog anses vara rätt beslut men det är samtidigt att leka med elden och det är långt ifrån säkert att spelarna reagerar på rätt sätt. Med West Ham i sjunde himlen dessutom efter matchen i Lyon i veckan är det inte läge att gå emot hemmalaget heller som ger fint spikvärde.

4. Sevilla – Real Madrid1X

Även om det är långsökt med så få matcher kvar måste Sevilla fortfarande ge det ett försök att komma ikapp Real Madrid, men allra minst se till att behålla Champions League-platsen före Betis på femteplatsen. I Sevilla brukar dem dock leverera och är det enda laget som fortsatt är obesegrade hemma i La Liga och med Reals energikrävande möte med Chelsea en faktor att väga in här är det inte fel att gå emot serieledarna nu.

5. Athletic Bilbao – Celta Vigo12

Sett till Athletic Bilbaos hemmafacit som sett dem ta åtta av sina totalt 11 segrar och göra nästan dubbelt så många mål hemma som borta är det klart att ettan tecknas först här. Celta är inne i en tung period med blott en seger på sina åtta senaste vilket gör att ingen räknar med dem men det är just den typen av fällor man lätt går in i på en kupong som denna. Gästerna har till skillnad från ifjol marginal ner till strecket och kan spela mer fritt vilket dem bl a visade mot Real Madrid nyligen!

6. PSG – Marseille1X2

Även om både match 11 men främst match 13 spelas med liknande förutsättningar vad gäller historik och rivalitet mellan lagen finns det få matcher i fotbollsvärlden som kommer med samma laddning som Le Classique. Då Marseille har mest att förlora här men också mest att vinna saknas det knappast motivation för deras del men för PSG är detta något annat vilket gör matchutvecklingen oviss och ett måste att gardera!

7.  Malmö – AIK1

Det har gått mer än 25 år sedan AIK senast vann nere i Malmö och som dem sett ut i de två inledande omgångarna finns det väldigt lite om ens något som talar för att den sviten bryts den här söndagen. Stockholmarna var också som bekant direkt svaga i bortaspelet ifjol och med Malmös kvalitéer, som brukar lysa igenom i matcher som dessa, är det svårt att se förbi den högst troliga hemmasegern.

8. Häcken – Göteborg1X2

Vem hade trott att Häcken skulle stå på sex poäng efter två omgångar i Allsvenskan egentligen? Efter fjolåret antagligen inte så många och detsamma gäller väl för Göteborg även om dem dragit nytta av att spelschemat lottade dem mot två av nykomlingarna. Detta innebär således intressanta utgångslägen för båda lagen vilket också kräver sin gardering. Jämnt har det varit tidigare inbördes möten och ett kryss är såklart möjligt återigen, men med Marcus Berg har Göteborg ändå ett vasst anfallsvapen!

9. Sirius – Helsingborg12

Två raka uddamålsförluster inledningsvis för Helsingborg gör det ytterst viktigt att så snart som möjligt spräcka poängnollan för 2022. Mot ett Sirius som hade det kämpigt senast mot Värnamo och inte heller övertygade nämnvärt i sin premiär finns också chansen för gästerna. Dock blir det tufft med tanke på hemmalagets skyttekung Christian Kouakou som alltid har kapacitet att ställa till oreda vilket tvingar fram garderingen.

10. Kalmar – Degerfors1

Det finns en tro och trygghet i Kalmar som ska räcka långt den här säsongen och om dem upprätthåller samma effektivitet som senast mot Varberg kan det räcka riktigt långt dessutom. Det gäller dock att inte släppa på garden ens när ett formsvagt Degerfors, som är allt annat än effektiva just nu, gästar Guldfågeln Arena. Gästerna var svaga i bortaspelet ifjol så dem ska få svårt att räcka till här så länge Kalmar gör jobbet.

11. PSV – Ajax2

Efter 0-4 smällen i den holländska supercupen vilket inledde säsongen fick Ajax vänta 2,5 månad innan dem fick sin revansch på PSV. 4-0 där och 2-1 i Eindhoven i januari innebär att Ajax har fyra poängs marginal på PSV i Eredivisie. Nu är det dock holländska cupen som gäller och gästernas uppenbara kvalitet tillsammans med längre vila och förberedelser ska fälla avgörandet med cuptiteln på spel. Bra spikvärde!

12. Leverkusen – RB Leipzig2

Samma Atalanta som Leverkusen fick se sig besegrade av i Europa League kunde Leipzig, med poängmaskinen Christopher Nkunku i spetsen, tämligen enkelt besegra med 3-1 totalt. En fjäder i hatten för manager Tedesco som varit en ren revolution sedan han kom till klubben efter förlusten mot Leverkusen i november då endast Bayern München ligger före i formtabellen. Med hemmalagets skadeläge är det bara att fortsätta lita på formtoppade Leipzig!

13. Celtic – RangersX2

Sist ut på kupongen hittar vi fina Old Firm-derbyt som Celtic alltså vunnit två gånger i rad nu vilket kopplat greppet om ligatiteln. Nu står dock cuptiteln på spel som båda lagen verkligen skulle behöva vinna, kanske främst Rangers med tanke på ligan, och i en sån typ av match där många faktorer kan påverka matchbilden kan också allt hända. Rangers fina resa i Europa League ska inte underskattas och efter två raka inbördes förluster är det väl dags för revansch?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |