Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 17/7
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 17/7

Publicerat 2022-07-15 23:23

Sveriges direkt avgörande gruppspelsmatch mot Portugal inleder kupongen och är även den match som ger den största kryddan på kupongen denna söndag. Fyra allsvenska matcher dubblerar från Stryktipset den här veckan som bjuder på sommarens trevligaste europa-mixade kupong. Belgiska ligan inleds strax och först ut där är Supercupmötet mellan Club Brügge och Gent som på inget sätt har någon tydlig favorit och när även danska Superligan gör comeback på kupongen vet man att den nya säsongen med europeisk toppfotboll snart är här!

Spelstopp: 14:59 söndag 17 juli


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Sverige – Portugal 1 X 2
2 Schweiz – Nederländerna 2
3 AIK – Kalmar X
4 Hammarby – Elfsborg 1 X
5 IFK Göteborg – Mjällby 2
6 Sirius – Degerfors 1
7 Halmstad – Utsikten 1 X
8 Odd BK – Lilleström 1 X
9 Sarpsborg – Vålerenga 1
10 Tromsö – Strömsgodset X
11 Ålesund – Rosenborg 1 2
12 Bröndby – AGF Århus 1 X
13 Club Brügge – Gent 1 X 2

svenska spel


Match i fokus: Club Brügge – Gent

Efter att ha plockat hem ligatiteln återigen kommer Club Brügge även kommande säsong spela Champions League. Men det var ingen lätt uppgift att lösa den platsen då både uppstickarna Union SG och Anderlecht gjorde riktigt bra säsonger. Nu ställs så ligamästaren mot cupvinnaren Gent som löste sin plats i denna supercupfinal efter en rysare till straffläggning mot Anderlecht i vintras.

Brügge må kliva in som favoriter här och har hemmafördel men då flera av deras stjärnor från fjolåret fortfarande ryktas bort finns det absolut chans för Gent, som avslutade urstarkt i våras, att ta en ny titel. Gent har vunnit tre av lagens fyra senaste inbördes möten inklusive två raka här i Brügge så det är knappast läge att utelämna tvåan på kupongen.


Skrällpotential: Portugal

Två mål framåt mot både Nederländerna och Schweiz men bara en poäng på kontot. Visst har inte marginalerna riktigt varit på Portugals sida ännu, ett Portugal som fått slita efter att ha blivit hårt straffade av två riktigt tunga matchinledningar.

Offensivt finns det dock gott om potential och det är något Sverige behöver vara vaksamma på. För även om Sverige har avancemanget i egna händer här och det räcker med att undvika förlust är detta långt ifrån enkla 90 minuter. Ett misstag är allt som krävs för att Portugal ska få ett övertag och då är Sverige illa ute då det knappast gått som på räls hittills i de inledande gruppspelsmatcherna. Bra läge för Portugal således!


Omgångens säkra: Sirius

Med fyra bortamatcher på de fem senaste är det säkerligen skönt att vara tillbaka på Studenternas. Sirius siktar på att göra om och göra rätt från den senaste hemmamatcher mot Göteborg som trots spelmässig dominans ändå slutar med förlust. Och nog har man väldigt goda chanser att ta en bekväm trepoängare när bortaklena Degerfors gästar Uppsala denna eftermiddag.

Nästjumbon har förlorat fem av sex möjliga bortamatcher hittills och är det lag som gjort minst mål i Allsvenskan efter 13 omgångar, något som såklart bidrar till favoritskapet. Sirius vann också detta möte ifjol med 2-0 och även returen i Degerfors och då gästerna bara blivit sämre sedan dess ligger ettan tryggt här.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Sverige – Portugal1X2

Hur gärna man än vill våga lita och hoppas på Sverige är detta ändå en match som väcker oro, främst tack vare insatsen senast och då Portugal likt Nederländerna är riktigt vassa i djupledsspelet. Offensivt ser också Portugal betydligt mer samspelt och tydligt ut för dagen vilket kan sätta Sverige i en riktigt obekväm sits. För inte kan vi räkna med att Portugal inleder lika svagt som de två första matcherna?

2. Schweiz – Nederländerna2

Precis som för Sverige gäller samma förutsättningar för Nederländerna i den sista gruppspelsmatchen. Trots fyra inspelade poäng kommer förlust här bomma avancemanget, vilket såklart inte får hända de regerande europamästarna och världstvåan som siktar högt i detta mästerskap. Räkna således med en fullt påkopplad startelva som även utan Covid-sjuka Vivivanne Mediema ska kunna montera ner ett lättläst Schweiz.

3. AIK – KalmarX

Då varken AIK eller Kalmar ser särskilt vassa ut i offensiv tredjedel för tillfället och detta möte historiskt också genererat rätt lite mål de senaste åren ligger krysset nära till hands. Sett till form och andra faktorer just nu finns ingen tydlig favorit att plocka ut då hemmafördelen vägs upp av ett bättre spelförande Kalmar. Spikkrysset är därmed fullt gångbart och hittade som bekant hem senast lagen möttes i höstas!

4. Hammarby – Elfsborg 1X

Tele2 är den enda arena som hittills är obesegrad i årets allsvenska då både Hammarby och Djurgården än så länge lyckats lösa ett kryss som sämst på sju hemmamatcher vardera. Med tanke då på att Hammarby äntligen fick utdelning senast och kommer med lite momentum här ska nog mycket till för att Elfsborg ska lösa samtliga tre poäng – särskilt inte om dem bjuder på lika mycket i defensiven som senast mot AIK.

5. IFK Göteborg – Mjällby2

Ett lättläst och tunt Göteborg blev helt överkörda av Hammarby i måndags och fick lämna huvudstaden såväl mållösa som helt utan poäng. Intressant hur dem reser sig efter en visserligen väntad men inte desto mindre tung förlust, men undertecknad tror i alla fall att Göteborg kommer tillkorta även här. Mjällby gör mycket rätt och gnuggar på bra i det tysta, förlorar sällan och är precis det lag man vill slippa i en sån här match!

6. Sirius – Degerfors1

Det är inte bara formtabellen och hemmafördelen som talar för att Sirius plockar samtliga tre poäng här, dem har också ett inbördes övertag på Degerfors som blivit nollade tre gånger i rad här i Uppsala. Ligans målsnålaste offensiv kommer allra troligen kamma noll även den här gången samtidigt dom gästerna i andra änden av planen får se upp med en målhungrig Christian Kouakou som gått mållös av planen i två raka matcher.

7. Halmstad – Utsikten1X

Toppmöte i Superettan innebär alltid ett behov till garderingar och så även här. Serieledande Halmstad, som bara vunnit en av sina fyra senaste matcher, får såklart gälla som klara favoriter men får se upp med tabelltrean Utsikten. Gästerna har inte förlorat på sex raka matcher nu men nykomlingen, som aldrig tidigare varit på Örjans Vall, står samtidigt här inför säsongens svåraste bortamatch på pappret. Löser ett kryss som bäst?

8. Odd BK – Lilleström1X

Tabelltvåan Lilleström var på väg mot det spikkryss senast som undertecknad förutspått men släppte in en snöpligt självmål i 90+1. Hårt kan tyckas då dem var det spelförande laget och kom till en drös halvchanser i matchen. Utan den där riktiga skärpan blir det såklart svårt att hålla uppe vårsäsongens fina resultatrad varpå det kan bli svårt att lösa mer än en pinne här mot ett Odd som spelat upp sig mot slutet!

9. Sarpsborg – Vålerenga1

Trots att det blev en rättvis 3-0 seger mot jumbon Kristiansund senast är Vålerenga fortfarande ett lag som är en bra bit ifrån det lag som slutade 7:a ifjol. Räkna därmed att dem får sig en riktigt tuff bortamatch här mot ett offensivt piggt Sarpsborg som blev straffade lite väl hårt av Bodö senast, något som öppnar för en rekyl här. Vettig spik således!

10. Tromsö – StrömsgodsetX

Visst släppte Tromsö in fem bollar som mycket väl hade kunnat vara både sju och åtta senast mot Molde, men Strömsgodset som dessutom förlorat sina två senaste bortamatcher är en helt annan femma. Därmed inte sagt att favoritskapet och en överstreckad etta är mer motiverad än så. Lagens bägge möten ifjol slutade 1-1 och det får sägas vara ett högst gångbart, och för båda lagen acceptabelt på förhand, resultat även här.

11. Ålesund – Rosenborg12

Att 2-2 och 3-2 var i underkant för såväl Ålesund som Rosenborg vad gäller antal mål i matchen totalt sett säger kanske det mesta om vad dessa två är för typ av lag just nu. Rosenborg, som inte varit särskilt pålitliga i bortaspelet hittills, har flera målrika matcher mot slutet medan Ålesund släppt in minst två i fyra av sina fem senaste – vilket betyder en sak: garderingsläge och helst alla tecken!

12. Bröndby – AGF Århus1X

Danska Superligan inleds denna helg och det är ett mycket intressant möte som väntar här i premiären. På pappret ska såklart Bröndby, som slutade trea ifjol och således missade att försvara sin titel, ta samtliga poäng. Hemmafördelen och det faktum att AGF klarade sig kvar med en poängs marginal i våras säger en sak, men premiärer kan vara luriga och Bröndby inledde riktigt svagt ifjol – bl a genom just 1-1 mot AGF i premiären. Deja vú?

13. Club Brügge – Gent1X2

Belgiska Supercupfinalen bäddar för riktigt god underhållning och trots streckfördelning och oddssättning är undertecknad långt ifrån övertygad om att Brügge kommer stå som segrare denna kväll. I alla fall inte efter 90 minuter eftersom Gent i enstaka möten som dessa mäter sig väl med ligans bästa lag. Cupsegern sporrar dem såklart också lite extra att dem kan vinna även detta så alla tecken är ett måste!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |