Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 18/9
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 18/9

Publicerat 2022-09-16 22:41

Efter förra helgens lotto på tipskupongerna är det onekligen skönt när saker och ting återgår till det normala. Inte för att vi hinner njuta av det särskilt länge med tanke på det stundande landslagsuppehållet men desto bättre då att vi får en riktig Super Sunday att avsluta veckan med. För vad sägs om Madrid-derby, Skåne-derby samt toppmöten i såväl Serie A som La Liga och Ligue 1? Det är bara att hålla i hatten och luta sig tillbaka när jakten mot 13 rätt inleds denna söndagseftermiddag. Nu åker vi!

Spelstopp: 14:59 söndag 18 september


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Everton – West Ham X 2
2 Milan – Napoli X
3 Roma – Atalanta 1 2
4 Fiorentina – Hellas Verona X
5 Atlético Madrid – Real Madrid X 2
6 Villarreal – Sevilla 1
7 Djurgården – IFK Göteborg 1
8 Helsingborg – Malmö X 2
9 AIK – Degerfors 1 X
10 Lyon – PSG 2
11 Marseille – Rennes 1 X 2
12 Hoffenheim – Freiburg 1 X 2
13 AZ Alkmaar – Ajax 2

svenska spel


Match i fokus: Atlético Madrid – Real Madrid

Det är ett fint utbud av stora matcher som alla förtjänar sin stund i rampljuset men ska man välja någon sett till nuvarande form och förutsättningar är det helt klart Madrid-derbyt som sticker ut lite extra. Atlético Madrid vann här senast lagen möttes och skulle verkligen behöva en seger för att ta udden av tunga 0-2 mot Leverkusen i veckan.

Sett till hur de regerande mästarna Real Madrid inlett säsongen med ett hundraprocentigt facit blir det dock lättare sagt än gjort. Dock ska sägas att Karim Benzemas medverkan är högst oklar och där, tillsammans med hemmafördelen, ligger Atléticos stora möjligheter. Motivationsfaktorn brukar det inte vara några problem med varpå vi kan räkna med ett hett derby precis som vanligt.


Skrällpotential: Rennes

Ett ungdomligt Rennes smyger med i tabelltoppen i Ligue 1 om än med lite marginal bakom fortsatt obsegrade toppduon PSG och Marseille. Kim Källströms gamla lag med sin fina akademi och satsning på yngre förmågor har dock något riktigt spännande på gång vilket dem även tagit ut till Europa och Europa League.

Det är således inte omöjligt att dem lämnar Stade Velodrome med både en eller rentav samtliga poäng då Marseille blandat och gett mot slutet. Visst har dem fått bra utdelning i ligaspelet men mot såväl Tottenham som Frankfurt i Champions League har L’OM gjort rätt bleka insatser. Då Rennes vann senast lagen möttes så sent som i maj med klara 2-0 gillas deras chanser här skarpt!


Omgångens säkra: PSG

Slutresultatet blev visserligen något smickrande för PSG i slutändan mot Maccabi Haifa senast. Samtidigt underströk den en påtaglig skillnad mot årets upplaga av superlaget PSG under Christophe Galtier jämfört med fjoårets med Mauricio Pochettino vid spakarna; nämligen att supertrion längst fram bli tungan på vågen när det väl kommer till kritan.

När man dessutom har Leo Messi på det här spelhumöret och en Neymar som ser ut att vara i bättre fysisk form än på länge, ja då går det inte att hålla dem mållösa. Särskilt inte när det hela kryddas med en Kylian Mbappé i målform. Nu blir det dessutom lättare att motivera sig än i veckan och så som Lyon sett ut den senaste veckan är det svårt att se detta sluta lika jämnt som tidigare möten…


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Everton  – West HamX2

På inget sätt har åsikten att Everton med Frank Lampard är ett bottenlag skiftat de senaste veckorna, men något har ändå hänt i positiv riktning att The Toffees ändå får ses med goda chanser till i alla fall en poäng. Dels spelas matchen på Goodison Park men också då hemmalaget bör kunna dra nytta av att West Ham spelade Conference League i torsdags – och historiskt brukar ha svårt för just den här typen av matcher i det här skedet av veckoplaneringen.

2. Milan – NapoliX

Trots att det är tidigt på säsongen och detta i slutändan kanske inte alls blir så avgörande är det ändå intet för intet som detta benämns som en titelmatch. De regerande mästarna Milan har Napoli tillsammans med Inter som främsta utmanare och med tanke på den start Napoli fått på säsongen är en jämn match att vänta. Milan saknar som bekant offensiva kuggen Rafael Leão vilket bör bli kännbart varpå krysset är allra troligast – och som båda bör kunna vara nöjda med.

3. Roma – Atalanta12

Även om om inte Atalanta är riktigt lika bra och konkurrenskraftiga som vi i princip vant oss vid de senaste åren har dem alltjämt potential att störa även de bästa lagen i Serie A. Så pass ojämna som Roma varit i sina prestationer under säsongsupptakten går det inte heller att lita på hemmalaget i den här typen av matcher som absolut kommer kunna svänga en hel del. Gästerna har också fördelen av ett par dagars extra vila och förberedelser vilket bör gynna dem. Vidöppet således!

4. Fiorentina – VeronaX

Den som trodde att Fiorentina skulle lyfta efter insatsen mot Juventus har fått omvärdera den senaste veckan. Förlusten och insatsen mot Bologna följdes upp av 0-3 mot Basaksehir i torsdags och det imponerar såklart inte. Ett nog så envist Verona har därmed alla chanser att ta poäng på Artemio Franchi denna eftermiddag. Två lag som inte har hittat rätt segerrecept ännu ser dock ut att ta ut varandra precis som lagens tidigare möten.

5. Atlético Madrid – Real MadridX2

Det är två väldigt skilda tongångar i de bägge Madrid-klubbarna inför säsongens första landslagsuppehållet. Real Madrid har gått rent och leder La Liga utan mycket att anmärka på medan Atléti fortsätter att tappa poäng när motståndet hårdnar – vilket på förhand såklart ser problematiskt ut med tanke på att Madrid-derbyt nu hägrar. En derbyseger skulle dock kunna vara en katalysator för hemmalaget och den chansen lär ingen i Los Rojiblancos vilja bomma. Löser väl max ett kryss dock?

6. Villarreal – Sevilla1

Ja visst fortsätter Sevillas kräftgång då det blev en betydligt tuffare match än väntat på Parken i veckan. FCK stod upp bra och kunde lika gärna vunnit matchen mot förhandsfavoriten Sevilla, något som ytterligare vittnar om att andalusierna inte riktigt får till det. Villarreal har visserligen också blandat och gett och saknar återigen skadade Gerard Moreno, men med Arnaut Danjuma tillbaka och José Morales in finns ändå bra backup – vilket blir avgörande.

7. Djurgården – IFK Göteborg1

Segerruset efter det sena avgörandet mot Molde i torsdags har knappt lagt sig innan det är dags för Djurgården att ta tag i taktpinnen i den allsvenska guldstriden. När Häcken vacklar något i toppen gäller det för DIF att ta chansen vilket inte ser så vidare svårt ut med tanke på att Göteborg, som haft det så svårt mot topplagen och då främst på bortaplan, väntar. Gästerna sjönk som en sten mot Helsingborg senast och möter här nu seriens allra bästa hemmalag. Ensidigt att vänta!

8. Helsingborg – MalmöX2

Även om det blev jämnt senast lagen möttes och det behövdes tilläggstid för Malmö att sätta det avgörande målet är den inbördes statistiken i Skåne-derbyt ändå obönhörligen till MFF:s fördel. Med Åge Hareide in bör saker och ting stabiliseras och se bättre ut än vad som varit fallet tidigare under säsongen men det är kanske ändå inte läge att räkna hem detta som någon enkel trepoängare. Helsingborg har allt att spela för i botten och lär inte ha svårt med motivationen här. Krysset rensar fint!

9. AIK – Degerfors1X

SM-guldet må vara lite väl långt borta med tanke på lagen ovan i tabellen men AIK har knappast gett upp hoppet om att spela Europa nästa år. Men med tanke på att förlusten i Varberg förra helgen var säsongens sämsta insats, och då finns det ändå en del i urvalet, är det nästan surrealistiskt att dem fortfarande innehar 4:e platsen. Således går dem inte säkra här mot ett vilt kämpande Degerfors som ges betydligt bättre chanser än oddsen påvisar. Läge för alla tecken och megaskräll?

10. Lyon – PSG2

Visst har Lyon varit en tuff nöt att knäcka för PSG de senaste säsongerna men efter en med deras mått mätt tung säsong ifjol är detta långt ifrån samma kaliber av toppmöte som det varit historiskt. PSG, som ser bättre ut än på länge och med nyckelspelare ’on a mission’, står därmed som solklara favoriter till fint värde för en gångs skull. Given spik!

11. Marseille – Rennes1X2

Trots en lovande start på säsongen blir Marseilles resultat i Champions League ändå talande för att det är ett lurigt lag som man alltjämt inte riktigt vet vad man får ut av över tid. Det är med andra ord med visst förbehåll som dem går in i den här matchen med favoritskapet, något som är långt ifrån så givet som siffrorna antyder. Med tanke på den spets som finns går det såklart inte att utesluta hemmasegern men här kan det absolut komma en överraskning – och då gäller det att vara med.

12. Hoffenheim – Freibug1X2

Fjolårets stora överraskning i Bundesliga Freiburg har inlett säsongen på samma vis som för ett år sedan. Skillnaden denna säsong är att dem även spelar ute i Europa, något som kan hämma deras chanser här. Dock brukar Freiburg trivas att slå ur underläge och det gör dem också denna eftermiddag. Hoffenheim kliver med ett tydligt hemmafavoritskap in med en hel veckas förberedelser i ryggen vilket ska kunna räcka långt, men för säkerhets skull streckas samtliga tecken.

13. AZ Alkmaar – Ajax2

En riktig men likväl nyttig genomkörare mot Liverpool på Anfield och en dags längre vila bör ha gjort Ajax gott, förlusten där till trots. Den holländska storklubben har visat att spelaromsättningen i somras går att hantera då dem inlett säsongen strålande. Här gillas deras chanser då AZ saknar Jesper Karlsson och, som det offensiva lag dem är, kommer försöka gå för det här – något som bör öppna upp matchen och spela rakt i händerna på Ajax. Vettig spik!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |