Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 19/3 – Äntligen Super Sunday igen!
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 19/3 – Äntligen Super Sunday igen!

Publicerat 2023-03-17 23:09

Det är bara att välja och vraka bland fotbollsutbudet den här söndagen för nog smäller det på flera håll över kontinenten. Vad sägs exempelvis om Derby D’Italia i Milano, ett El Clásico som definitivt kan avgöra La Liga, ett hett Rom-derbyt eller cupsemin på svensk mark mellan fjolårets toppduo i Allsvenskan? Det bästa av allt är att man med lätthet via dubbla skärmar inte riskerar att missa en enda passning och det gör denna eftermiddag och afton extra spännande – tillsammans med de 4,5 miljoner extra som ligger och väntar i utdelningen!

Spelstopp: 14:59 söndag 19 mars


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Arsenal – Crystal Palace 1
2 Manchester United – Fulham 1 X
3 Häcken – Djurgården 1 X
4 Inter – Juventus 1
5 Lazio – Roma X 2
6 Torino – Napoli 2
7 Barcelona – Real Madrid 2
8 Getafe – Sevilla 1 X
9 Osasuna – Villarreal X
10 Bayer Leverkusen – Bayern München 2
11 Union Berlin – Eintracht Frankfurt 1 X 2
12 PSG – Rennes 1 X 2
13 Reims – Marseille 1 X

svenska spel


Match i fokus: Barcelona – Real Madrid

Att ett El Clásico i det här skedet av säsongen får stora konsekvenser för var ligatiteln hamnar i La Liga brukar vara fallet, men det är sällan de tre poängen på spel har så pass stor betydelse som nu. Barcelona leder med nio poäng, som kan bli 12, mot ett Real Madrid som vid utebliven seger nog får ge upp titeln helt och hållet.

Los Blancos vann ju ligan ifjol och med avancemanget i Champions League kan de nog acceptera att istället rikta fokus mot att försvara den titeln snarare än den inhemska. Men med det sagt går väl det inte att räkna bort dem här på Camp Nou för det, det är ju trots allt värsta rivalen och med två raka inbördes förluster är en revansch såklart fullt realistiskt.


Skrällpotential: Eintracht Frankfurt

Efter att ha lämnat Neapel och den mest otacksamma uppgiften som något lag haft den här säsongen, nämligen att försöka vända ett 0-2 underläge mot omutliga Napoli på bortaplan, blickar Eintracht Frankfurt åter mot Bundesliga. Fem poäng skiljer upp till dagens motståndare Union Berlin på den sista Champions League-platsen och det har fjolårets Europa League-vinnare i sikte.

Extra bra värde erbjuds eftersom Union ännu inte förlorat hemma i ligan, ett Union som också kraschade ur Europa i veckan efter att totalt släppt sex (!) bollar förbi sig mot belgiska Unión SG – ett dubbelmöte de borde ha gått segrandes ur. Hur hemmalaget nu reagerar återstår att se men jag befarar att det kan komma att bli svårt att skaka av sig när det nu onekligen verkar som att de tacklat av något mot slutet.


Omgångens säkra: Napoli

Hur detta Napoli ska stoppas går inte att skönja särskilt tydligt vare sig det gäller i Europa eller deras strävan mot den första Scudetton sedan Maradona härjade fritt i Neapel. Att ha ligatiteln klappad och klar när semifinalerna inleds i Champions League, eftersom jag kallt räknar med att de utan problem slår ut Milan i kvarten, är att föredra varpå det inte finns något att spara på här egentligen.

Landslagsuppehållet kommer således passande för Napoli och erbjuder ett bra tillfälle att ladda batterierna, något som bäddar för en ny dominant insats med ett enda mål i sikte: tre poäng och att försprånget ner till Inter på 18 poäng är fortsatt intakt. Torino kommer säkerligen både kunna och vilja bjuda upp till dans här men i det här slaget går det helt enkelt inte att stå emot I Partenopei.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Arsenal – Crystal Palace1

Efter det något överraskande uttåget ur Europa League finns det inte mycket kvar, och det är väl visserligen inte så lite det, än att gå för fullt för ligan för Arsenals del. Förlusten mot Sporting kan således visa sig vara en ’blessing in disguise’ och den möjligheten har jag svårt att se dem missa, än mindre segerchansen här. Crystal Palace har det kämpigt just nu vilket tvingat fram förändringar på tränarbänken och innan gästerna samlat ihop sig är de riktigt illa ute i mina ögon!

2. Manchester United – Fulham1X

Vi är framme i kvartsfinalerna av FA-cupen och med Ligacuptiteln redan säkrad är det såklart naturligt för Manchester United att gå för även denna. De kunde kosta på sig att rotera i returen mot Betis i veckan där Marcus Rashford återigen var avgörande vilket stärker deras favoritskap ytterligare. Fulham har efter sin fina säsong hittills svalnat mot slutet men lär väl samtidigt ha haft den här matchen i åtanke redan mot Arsenal senast, och med Casemiro out i hemmalaget finns chansen..?

3. Häcken – Djurgården1X

Med sitt historiska SM-guld fortfarande färskt i bagaget har Häcken fortsatt att gå starkt under vintern. Kanske har de imponerat mest av de allsvenska lagen som vilket gör detta semifinalmöte oerhört intressant, inte minst eftersom Svenska Cupen varit givande för dem tidigare. Gästande Djurgården kommer närmast från ett tungt dubbelmöte med Lech Poznan som inte alls blev vad de hoppats på och det kan absolut spela in även i den här matchen.

4. Inter – Juventus1

Nu  blev det visserligen avancemang i Champions League på Portos bekostnad men att det satt så långt inne bådar inte särskilt gott inför kommande runda. Likaså hade Juventus svårt att övertyga på sitt håll i Europa League där avsaknaden av Angel di María blev väl så påtaglig. Juventus tillkortakommanden är dock större anledning till oro vilket förstärks ytterligare av att Inter har hemmafavör här. Hemma på Guiseppe Meazza har de varit betydligt hetare, bättre och mer effektivare än i bortaspelet. Vettig spik således.

5. Lazio – RomaX2

Utan Ciro Immobile längst fram har Lazio onekligen svårigheter att få in bollen och de tre matcher han saknats i mot slutet har också understrykt det. Det förefaller därför svårt för Lazio att bibehålla den fina svit när de stått som hemmalag i derbyt, än tydligare då de så pass tydligt överpresterat sina siffror vad gäller förväntade poäng och förväntade insläppta mål i Serie A. Jag är därför trygg att helt utelämna ettan här.

6. Torino – Napoli2

Ivan Juric och hans Torino skuggar topp-7 vilket är hedersamt och hade det inte varit för det kommande uppehållet hade jag varit mer angelägen att få med en gardering här. Napoli spelar dock med en ovanlig skärpa och tydlighet i vad de vill åstadkomma och verkar inte gå att rubba. Med sin magiska duo också är det bara att lyfta på hatten och njuta av det så länge det varar!

7. Barcelona – Real Madrid2

Om det är någon gång som det vore viktigt att markera mot sin ärkerival är det svårt att hitta ett tydligare läge än detta för Real Madrid. Spanska Supercupen brydde de sig inte nämnvärt om men i ligan bör, och måste, det vara annorlunda. Höstens returmöte blev en ensidig historia och dyker bara gästerna upp med den motivationen här kan jag absolut se dem lämna Camp Nou med en ’statement-seger’.

8. Getafe – Sevilla1X

Det satt långt inne men precis som i föregående runda lyckades Sevilla tack vare hemmaresultatet avancera vidare i Europa. Problemen på spansk mark kvarstår dock i allra högsta grad även om segern mot Almería var välbehövlig förra helgen. Ett obehagligt Getafe som också dem är indragna i bottenstriden blir därmed en tuff uppgift då hemmafördelen är en stark faktor att väga in – liksom hemmalagets bäste målskytt Enes Ünal som är i kanonslag.

9. Osasuna – VillarrealX

Den som har ett bra grepp på Villarreal får mer än gärna dela med sig av sina insikter för hur jag än vänder och vrider på deras säsong går det inte att få ihop det. Snyggt summerat av uttåget mot Anderlecht i veckan dessutom. Mot ett tajt Osasuna ska därför mycket till för att gästerna ska lämna med samtliga poäng varpå utgångskrysset känns både troligt och något som båda lagen kan tänkas vara nöjda med. Kom ihåg att bara de tre topplagen släppt in färre mål än den här duon exempelvis!

10. Bayer Leverkusen – Bayern München2

Serieledande Bayern släppte lös det mesta i offensiv väg senast mot Augsburg och när de nu kopplat ett litet grepp om titeln och uppehållet stundar har jag svårt att se dem slå av på takten här. Så som Leverkusen agerat defensivt många gånger den här säsongen tillsammans med lagens senaste möte i höstas och det här ifjol ska hemmalaget vara glada om de fortfarande är med i matchen efter en timme.

11. Union Berlin – Eintracht Frankfurt1X2

Vem hanterar egentligen nederlaget i Europa bäst och vem av duon har mest krafter kvar inför säsongens crescendo? Man vill ju tro att gästande Frankfurt har lite mer erfarenhet av att hålla sig kvar i toppen av tabellen och ta en plats i Europa och det finns tendenser på sistone som stödjer den tesen också. Berlins hemmafacit den här säsongen har dock förtjänat ett tecken även i det här skedet!

12. PSG – Rennes1X2

Leo Messi och Kylian Mbappé kombinerade fram segermålet senast mot Brest vilket håller försprånget ner till Marseille till tio ointagliga poäng. Och när den duon levererar och PSG är på humör är det mesta frid och fröjd men med bara ligatiteln kvar, obetydlig för dem på det stora hela, kan man ställa sig frågande till hur mycket motivation som faktiskt finns om det börjar blåsa här. För nog kan Rennes vara en jobbig motståndare att möta och gästerna har också topp-3 att spela för!

13. Reims – Marseille1X

Hur är egentligen formen på svårlästa Marseille? Med ligatiteln borta är det att titta sig nervöst över axeln som gäller för L’OM, även om det med största sannolikhet blir spel i Europa League som sämst nästa säsong. Här möter tabelltvåan också ett Reims som gör så väldigt mycket rätt och vecka efter vecka fortsätter det sagolika kapitel som kan bära hela vägen ut till Europa. Ska förlusten som bryter sviten till slut komma? Ja, allra troligen men inte på den här sidan uppehållet.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |