Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 19/6
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 19/6

Publicerat 2022-06-18 12:34

Veckan före midsommar tar oss på en härlig och världsomspännande resa på Europatipset. Norge dominerar visserligen kupongen men mest på spel är det onekligen i Spanien där kvalet upp till La Liga ska avgöras. Kasta in Damallsvenskan i mixen och ett par nattmackor från MLS och vi har en salig blandning att sätta tänderna i denna söndag!

Spelstopp: 14:59 söndag 19 juni


svenska spel


Match i fokus: Tenerife – Girona

Efter 0-0 i det första playoff-mötet dessa emellan lever La Liga-drömmen alltjämt för både Tenerife och Girona. Således kommer matchens första mål bli oerhört viktigt här vilket mycket väl kan sätta sitt avtryck i matchen. Räkna således inte med någon målkavalkad och uteslut heller inte att detta går hela vägen till ett straffavgörande!

Lagens tidigare möten pekar också mot att detta återigen blir jämnt vilket sammantaget utgångsläget gör detta till ett mycket troligt nytt oavgjort resultat. Hemmafördelen ger om möjligt ett knappt övertag för Tenerife som bör kunna vara bättre med i matchen denna gång nu när det istället är Girona som agerar bortalag.


Skrällpotential: Haugesund

Det har visserligen inte varit den bästa av starter på säsongen för Haugesund men om dem kan göra det motsatta från ifjol, då dem inledde bra men föll ihop under säsongens andra halva, finns det ingenting som säger att dem inte ska kunna sluta 2022 med större marginal till botten av tabellen.

Tromsö, som slutade precis bakom Haugesund ifjol, är bara snäppet bättre hittills men hade också en fjolårssäsong uppdelat i två halvor. Resultaten i de senaste matcherna stärker såklart deras chanser att segra här men man ska samtidigt inte missa att dem mot såväl Viking som Bodö och Lilleström agerat underdog – vilket inte gäller här. Matchbilden bör således passa gästande Haugesund betydligt bättre!


Omgångens säkra: Djurgården

Nykomlingen IFK Kalmar har fått en tung start på sejouren i OBOS Damallsvenskan med 11 förluster på 14 omgångar såhär långt. 1-19 från sina fyra senaste matcher mot regerande mästarna Rosengård och hårdsatsande duon Hammarby och Djurgården talar sitt tydliga språk och visst ska gästande Djurgårdens erfarenhet och tyngd återigen vara tungan på vågen.

4-0 blev det för ett par veckor sedan när lagen möttes i Stockholm efter en riktigt vass och framförallt effektiv första halvlek från Djurgårdens sida. Riktigt lika stora siffror återstår att se om det blir även här men segern ska stockholmarna lösa i slutändan. Efter en svag insats mot Piteå sent i Kiruna senast som slutade 0-3 lär det finnas ett gott revanschsug att visa sig från sin rätta sida här mot Kalmar.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Tenerife – Girona1X2

Med tanke på matchens betydelse, utgångsläget och att det hittills under säsongen knappt gått att sära lagen åt är det väldigt många faktorer som talar för ett nytt kryss. Det lag som eventuellt gör första målet lär knappast riskera särskilt mycket och står det fortsatt 0-0 efter 60+ minuter lär det inte riskeras särskilt mycket heller. Spikkrysset är således ingen dum idé!

2. IFK Kalmar – Djurgården2

45 effektiva minuter räckte för Djurgården senast och dyker bara gästerna upp här från start ska dem också kunna ta kontroll över den här matchen. Nykomlingen Kalmar har haft problem att hålla hela matcherna liksom med försvarsspelet hittills vilket gör poängchanserna tämligen långsökta här trots hemmaplan. Hade det varit jackpottvecka hade dock skrällettan åkt med!

3. Vittsjö – KIF Örebro1X

Det har inte varit någon optimal inledning av säsongen för KIF Örebro som med åtta förluster på de tio senaste matcherna parkerat på 10:e plats i tabellen med betydligt längre upp till tabelltoppen än ner till jumboplatsen. Sist dem mötte Vittsjö blev det en fysisk tillställning där målvakten Tove Enbloms insats stack ut, även om den inte räckte hela vägen tack vare sent 0-1, men kanske att dem löser ett skrällkryss den här gången?

4. Lilleström – Rosenborg1X

Fjolårets ligafyra Lilleström ångar på i toppen av Eliteserien och är det enda fortsatt obesegrade laget efter 10 omgångar. Inget lag har heller släppt in färre mål eller gjort fler vilket såklart får fansen att drömma om en första inhemsk ligatitel sedan 1989. Nu blir det dock tuffare motstånd än den senaste tiden då Rosenborg, som inte heller förlorar särskilt ofta, fått upp farten och jagar revansch från fjolårets dubbelsmäll. Krysset räcker dock som gardering!

5. Odd BK – Molde2

Det blir tredje gången den här säsongen som dessa möts i tävlingssammanhang och med tanke på Moldes framfart i seriespelet inledningsvis är det sammantaget svårt att se hemmalaget räcka till. Moldes offensiva kraft är svårstoppad vilket Odd, med sex insläppta hittills under 2022 och 2-15 i målskillnad utan seger på lagens fem senaste inbördes möten är väl medvetna om. Med en ny kraftsamling mot att ta tillbaka ligatiteln släpper inte Molde på gasen här!

6. Tromsö – Haugesund12

Även om Tromsö vann här ifjol och trots allt fått en bättre start på säsongen än Haugesund är samtidigt gästerna ett lag som Tromsö brukar ha problem med. Med ett starkt favoritskap som i en sån här match tynger mer än det hjälper är det heller inte säkert att hemmalaget lyckas göra det man tidigt tänker vore självklart. Det finns nämligen gott om offensiv potential även i år i Haugesund som mycket väl kan överraska.

7.  Viking – Sandefjord1

Hemmastarka Viking Stavanger har öppnat säsongen starkt och ser ut att kunna utmana om titeln även i år. Ifjol slutade man sex poäng bakom Bodö men som de inledande tio omgångarna artat sig är det fullt fokus som gäller. Mot Sandefjord, som förlorade 10 av 15 bortamatcher ifjol, ska tre poäng säkras utan större betänkligheter. Inte minst då gästerna har haft det svårt mot övriga topplag hittills och sällan trivs här.

8. Ålesund – Vålerenga1X

Nykomlingen Ålesund har återigen visat att dem hör hemma i högstaligan efter att ha gått igenom Division 1 utan större problem och direkt tagit sig upp igen. Den här gången verkar det onekligen också som att dem står bättre rustade varpå detta inte blir någon lätt uppgift för gästande Vålerenga – som dessutom kommer från tre förluster i rad och sex på de inledande 10 omgångarna.

9. Jerv – Ham-Kam2

Man undrar ju verkligen vad man har att vänta när de bägge nykomlingarna drabbar samman, men helt klart verkar Ham-Kam vara det lag som har bäst förutsättningar för att hålla sig kvar. Dem tog ju hem seriesegern i andradivisionen ifjol utan svårigheter och har också inlett denna säsong svårslaget. Nu behöver dock segrarna börja trilla in och detta är säkerligen en match man siktat in sig på. Tvåan först således!

10. Haninge – Team TG1

Precis som när Team TG senast var uppe i Division 1 ser det tidigt mörkt ut vad gäller deras chanser att häng kvar. Fyra inspelade poäng och 10 förluster av 12 möjliga är inte bra nog. Med tanke på vilken kurva Haninge haft sedan dem tog klivet upp, bl a genom 7-0 i lagens senaste inbördes dubbelmöte 2020, är det svårt att se något annan än en ny bekväm trepoängare.

11. Atlanta United – Inter Miami1X2

Nog är det tur att det finns så mycket offensivt kapital i Atlanta med tanke på så många insläppta mål som kommit den senaste tiden. Här bör man också då draghjälp av hemmafansen precis som de två senaste gångerna Miami gästat den 71.000 starka Mercedes-Benz Stadium. Miami, coachade av Phil Neville, trivs precis som Atlanta bättre hemma varpå 1X bör räcka. Men varför ta det osäkra före det säkra en sån här match? Alla tecken!

12. Nashville – Sporting Kansas City1X

Med hemmaplan och klar fördel formmässigt för Nashville här ska det mycket till för att gästande Kansas City, som ännu inte vunnit på bortaplan den här säsongen, ska lämna med samtliga poäng. Båda lagen tog sig till kvartsfinalstadiet i slutspelet ifjol men som säsongen hittills artat sig verkar det bara vara hemmalaget som har kraft nog att återupprepa det. 1X ska således räcka gott och väl.

13. New York City FC – Colorado Rapids 1

De regerande titelhållarna New York City FC, som vann fjolårets slutspelsfinal efter straffar, har inlett säsongen som dem avslutade den förra. Tvåa i totaltabellen och i ledning i den östra konferensen är NYCFC ett lag att räkna med även i år. Något som Colorado inte verkar vara i samma utsträckning som under 2021, och med en tydlig och klar hemmafördel blir garderingar överflödiga!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |