Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 2/10
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 2/10

Publicerat 2022-10-01 15:10

Två sena mål i 88:e minuter eller senare från två matcher var allt som stod mellan oss och 13 rätt förra söndagen. Surt minsann men samtidigt ingen anledning att gråta över spilld mjölk när hela kylen är full av det vita guldet. Ny vecka innebär således ny chans på miljonerna som efter förra söndagens skrala utdelning verkligen skulle kunna tänkas rulla ut nu. Med flera tunga favoriter på en väl så blandad kupong är det bara att gnugga händerna och leta fram guldkornen. Vilket blir ditt bästa drag?

Spelstopp: 14:59 söndag 2 oktober


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Manchester City – Manchester United 1 2
2 Leeds – Aston Villa 1 X 2
3 Varberg – Häcken 2
4 Sirius – AIK 2
5 Kalmar – Helsingborg 1 X
6 GIF Sundsvall – IFK Norrköping 2
7 Celta Vigo – Real Betis 2
8 Girona – Real Sociedad 2
9 Atalanta – Fiorentina X 2
10 Juventus – Bologna 1 X 2
11 Lens – Lyon 1 X
12 Hertha Berlin – Hoffenheim X 2
13 Besiktas – Fenerbahce 2

svenska spel


Match i fokus: Manchester City – Manchester United

Det var visserligen länge sedan det osade riktigt hett om Manchester-derbyt med tanke på Manchester Citys totala dominans de senaste åren. En och annan United-seger under perioden har mer eller mindre passerat obemärkt förbi när det stora hela ska summeras varje säsong och titlarna delas ut. Så obetydligt riskerar även denna säsongs dubbelmöte såklart att bli med tanke på Citys säsongsöppning.

Skillnaden nu jämfört med tidigare, och kanske främst från Uniteds första trevande matcher i augusti, är att det lagt sig en helt annan aura på den röda sidan i Manchester. Liverpool och Arsenal har besegrats rättmätigt och defensivt ser det bättre ut än på väldigt länge vilket ändå ingjutit hopp för The Red Devils. Etihad har dem vunnit på för inte alltför längesedan och då med ett avsevärt sämre sammansatt lag!


Skrällpotential: Bologna

Marko Arnautovic i all ära men det är inte så mycket Bolognas styrkor och kvalitéer först och främst som gör dem till en av kupongens stora skrällmöjligheter. Motståndet i Turin är ett väldigt blekt Juventus som för varje match som går ställer nya frågor utan att besvara på särskilt många av dem som redan finns – där många nu börjat undra på riktigt hur pass länge till Max Allegri får på sig.

Juventus-ledningen agerade dock inte före uppehållet när nykomlingen Monza lämnade planen med en rättvis 1-0 seger som håller Juve kvar på två segrar av nio möjliga under säsongsupptakten. Med Champions League också i veckan att ta hänsyn till för La Vecchia Signora finns det stor risk att dem blir utmanövrerade här mot ett hungrigt Bologna.


Omgångens säkra: Real Betis

La Liga har knappt hunnit sätta sig men det går redan att skönja vissa mönster som håller i sig från fjolårssäsongen. Real Betis med Manuel Pellegrini är i toppen för att stanna medan Celta Vigos rock n’ roll-fotboll bjuder på lite väl mycket mot de bättre lagen i ligan.

Med dessa förutsättningar är det således med fint värde som gästande Betis, som spelat ihop 15 av 18 möjliga poäng hittills, kliver in mot Williot Swedbergs Celta som bortsett bottenduon släppt in flest mål av alla hittills. Efter att ha blivit nollade dubbelt upp mot Celta tidigare i år är det som upplagt för revansch för Los Verdiblancos så länge dem lyckas hålla ett extra öga på hemmalagets Iago Aspas – deras frälsare och egentligen enda riktiga hot.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Manchester City – Manchester United12

Oddssättningen säger väl egentligen det mesta om vilken typ av match och slutresultat som är förväntat här och sett till lagens dubbelmöte ifjol är det svårt att argumentera för att det ska bli ett jämnt derby. Med det sagt inte omöjligt att United, om dem kommer rätt in i matchen och ställer rätt lag på banan, gör mer match av detta än ifjol. Vinden har börjat vända för gästerna som ändå har duktiga omställningsspelare att tillgå!

2. Leeds – Aston Villa1X2

Frågan är hur väl uppehållet kom för såväl Leeds som Aston Villa och således vad vi har att förvänta oss på andra sidan. För hemmalaget var det säkerligen bra med en paus medan Villa som verkade vara på gång och på väg upp snarare kände det motsatta. Ovisst möte som detta är måste alla tecken vara att föredra, även om båda lagen bör vilja och ha kapacitet att gå för segern med dagsformen som en möjlig avgörande faktor.

3. Varberg – Häcken2

Med tredje raka poängtappet har Häcken ofrivilligt men tillika ofrånkomligt lämnat över initiativet om SM-guldet till Djurgården. Än så länge är dock inte loppet kört men fler kostsamma poängtapp har dem sannerligen inte råd med. Om det rådde lite guldfrossa före uppehållet är det ett annat läge nu vilket bör gynna dem. Fint spikvärde!

4. Sirius – AIK2

Det återstår att se hur pass mycket AIK samlat sig efter den riktigt tunga perioden före uppehållet för fortsätter det i den stilen är det bara att vinka adjö till Europa nästa säsong redan nu. Här väntar en överkomlig uppgift i form av formsvaga Sirius vars defensiv inte imponerar. Tillräckligt bräcklig för att till och med AIK ska kunna forcera igenom och vinna?

5. Kalmar – Helsingborg1X

Lika svårt som det är att förstå att AIK fortfarande har häng på tredjeplatsen, lika svårt är det att greppa att Kalmar också har det. Henrik Rydströms mannar springer mest i Allsvenskan och det bör ju kunna slå igenom nu mot slutet och mynna ut i en stark spurt. Samtidigt kommer inte Helsingborg att lägga sig platt här med tanke på vad som står på spel för dem där alla poäng är dyrbara. Läge för alla tecken om möjligt?

6. GIF Sundsvall – IFK Norrköping2

Än är det inte matematiskt klart men det råder ändå inga tvivel om att GIF Sundsvall nästa år kommer spela i Superettan. 11 poäng efter 23 omgångar är ett klart och tydligt besked om att deras satsning inte räcker på den här nivån och mot ett hungrigt Norrköping ser det mörkt ut. 5-1 slutade vårens möte dem emellan till Norrköpings fördel och ett tidigt mål i baken kan absolut innebära liknande siffror denna afton.

7. Celta Vigo – Real Betis2

Att Celta bara lyckas besegra nykomlingen Granada och Cadiz som hängde kvar med ett sista halmstrå i våras är ett talande tecken för vilken halva av tabellen dem kommer husera på. Gång efter gång blir deras defensiv synad av de bättre lagen vilket följer samma mönster från fjolårssäsongen. Celta lyckades som bekant nolla Betis två gånger om då men tredje gången gillt? Nja, knappast. Fantastiskt spikvärde utlovas därmed!

8. Girona – Real Sociedad2

Det fortsätter att gå trögt för Sociedad i det offensiva spelet och det kommer nog inte sprudla särskilt mycket här heller. Dock ser det desto bättre ut defensivt sett och det kommer räcka långt nu med tanke på att hemmalaget saknar sig bäste spelare och målskytt Christian Stuani. Anfallaren som sköt upp klubben till La Liga är fortsatt skadad och det är ett tillräckligt stort avbräck för att helt utelämna krysset för undertecknads del!

9. Atalanta – FiorentinaX2

Överraskande nog hänger Atalanta på i toppen av Serie A efter att, turligen förvisso, besegrat Roma i huvudstaden före uppehållet. Dock är frågan hur länge det kan hålla i sig eftersom laget saknar en naturlig målskytt tillgänglig. Det finns det desto mer gott om i Fiorentina som hittade tillbaka till vinnarspåret igen senast mot Verona. Kan deras offensiva kuggar komma igång finns det ingenting som säger att dem inte tar tredje raka här i Bergamo!

10. Juventus – Bologna1X2

Så som Juventus ser ut och spelar för tillfället är det såklart lockande att hela utelämna hemmasegern här. Det man dock måste ha i åtanke är att dem med all den spetskvalitet som finns ändå skulle kunna vinna en sån här match. Och det även om spelet överlag borde generera något annat -ta bara 2-2 mötet med Salernitana exempelvis. Bolognas poängchanser är dock väldigt goda men att helt lita på dem, borta dessutom, är inte helt bekvämt.

11. Lens – Lyon1X

En av fransk fotbolls stora överraskningar förrförra säsongen följde upp det fina första året tillbaka i högstaligan med en ny topp-8 position ifjol. Hittills obesegrade dessutom finns det verkligen fog för att strecka från vänster först vid garderingar. Det är dock en möjlig spännande chansspik då Lens är obesegrade i 16 raka ligamatcher och Lyon, som förlorat tre raka nu, haft det bekymmersamt i bortaspelet – vilket under våren också kostade dem en plats i Europa denna säsong.

12. Hertha Berlin – HoffenheimX2

Det går inte att säga annat än att tränarbytet fått effekt i Hoffenheim som vunnit fyra av de fem senaste matcherna sedan Andre Breitenreiter tog över. Med den spets och fina offensiva potential som finns lockar tvåan betydligt mer än övriga tecken, även om krysset är fullt gångbart. Hertha är som bekant inte längre störst i stan och har bara vunnit en av sina tio senaste totalt sett. Målfest att vänta?

13. Besiktas – Fenerbahce2

Eftersom inget lag kryssade fler matcher i Süper Lig ifjol än Besiktas är det inte konstigt att dem slutade 14 poäng bakom tabelltvåan Fenerbahce i slutändan. Med tanke på vilken dignitet den här matchen ståtar med är ett nytt kryss dem emellan ingen omöjlighet. Dock är gästernas offensiva kapacitet en avgörande faktor enligt undertecknad då Besiktas har problem i defensiven – och senast även visade prov på bristande dynamik i sin offensiv.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |