Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 20/2
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 20/2

Publicerat 2022-02-19 11:45

Fotbollssöndagen rullar vidare med en riktigt trevlig kupong från Europas fem största ligor där hatmötet mellan Leeds och Manchester United tillsammans med det baskiska storderbyt mellan Athletic Club Bilbao och Real Sociedad frestar lite extra. Även målgarantin i Dortmund blir en fröjd att följa under tidig kväll innan kupongens två sena matchstarter avslutar – som förhoppningsvis närmat sig 13 rätt och de 4 extra miljoner som finns i potten.

Spelstopp: 14.59 söndag 20 februari


svenska spel


Match i fokus: Athletic Bilbao – Real Sociedad

Även om det vanligtvis är både tajt och målsnålt i det baskiska derbyt saknar det för den skull knappast känslor, dramatik eller intensitet. En drös gula kort med ett och annat rött, sena avgöranden och kvitteringar, straffmål och VAR-invändningar har alla varit stående inslag de senaste gångerna lagen drabbat samman.

Den här gången vore en förlust oerhört olägligt för Bilbaos del då det redan är svårt nog att slå sig in i topp-7 utan att hjälpa sin värsta rival på vägen. Sociedad har fyra poängs marginal i nuläget med en match mindre spelad och då gästerna måste klämma in den här matchen mitt emellan dubbelmötet med Leipzig i Europa League är det nog hemmaspelande Bilbao som får ta tag i taktpinnen här och gå för segern.


Skrällpotential: Mönchengladbach

Är det något lag som det är svårt att bli klok på så är det onekligen Dortmund. Trots ett ypperligt läge i torsdagens Europa League var de gulsvarta återigen överallt och ingenstans, med en ny defensiv insats som ställer oerhört många fler frågor än den besvarar, och tyskarna har således gett dem själva en ordentlig uppförsbacke.

Samma trend speglar Dortmund även på tysk mark där förlusten mot Leverkusen och uttåget ur cupen mot lilla St Pauli sticker ut, vilka ingår i de sex av åtta matcher som Dortmund släppt in minst två mål i. Detta är något som Mönchengladbach, med en blytung seger senast i ryggen, också ska kunna utnyttja med tanke på det sparkapital som finns i det forna topplaget.


Omgångens säkra: RB Leipzig

I Bundesliga är det bara Stuttgart som är i sämre form än Hertha Berlin och det faktum att dem föll mot jumbon tillika nykomlingen Greuter Fürth senast, med insläppt mål redan i matchminut 1, säger det mesta om förutsättningarna inför den här matchen. Hertha föll med hela 06 i returmötet i höstas och har fortsatt en diger skadelista varpå det ska krävas ett smärre underverk för att undvika förlust här.

Leipzig, som har sin topp-4 position att hålla hårt i, spelar visserligen sin viktiga retur mot Sociedad i Spanien om ett par dagar men med sex lag som ivrigt jagar dem i tabellen har dem samtidigt inte råd att släppa taget om de tre poängen här. Resultaten i bortaspelet har under säsongen lämnat en del att önska men med segernollan nyligen spräckt och ett rejält lyft sedan Domenico Tedesco tog över vinner man detta.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Leeds – Manchester United12

Då detta är ett riktigt hatmöte och inget av lagen egentligen imponerar för tillfället vore det kanske säkrast med alla tecken, men som dem sett ut den senaste tiden lär någon av dem snarare implodera vilket gör att gaffeln räcker fint. Vad Uniteds individuella spetsspelare kan göra mot man-man pressen i Leeds blev nog så tydligt senast lagen möttes så tvåan får gälla som utgångstecken!

2. Wolves – Leicester1

Det går inte en vecka utan att Leicester står för tvivelaktiga defensiva insatser och även om dem lyckades lösa 4-1 mot Randers i torsdags och 2-2 mot West Ham förra helgen är dem knappast att lita på. Wolves gör desto mer rätt och har en bra mycket stabilare grund att stå på vilket bör generera samtliga poäng på Molineaux

3. Inter – Sassuolo1X

Trots förlusten går det inte att förneka att Inter förtjänade att få med sig något mot Liverpool, men precis som mot exempelvis Milan i derbyt nyligen kostar deras ineffektivitet. Här är frågan om de mentalt klarar att ställa om efter den senaste tidens högprofilerade matcher liksom hur de kommer klara sig utan avstängda Bastoni och Brozovic mot ett Sassuolo som inget har att förlora här. Krysset räcker dock som gardering?

4. Venezia – GenoaX

Viktig match i botten av tabellen där Genoa än mer än Venezia är i behov att vinna. Gästerna har inte vunnit på 22 raka matcher så alla poäng är såklart välkomna, men med det nya ledarskapet har Genoa sett betydligt bättre ut på sistone än föregående två managers. Hemmalaget blir en svår nöt att knäcka och då Genoa trots allt kryssat oftare än någon annan är utgångskrysset en mycket möjlig utgång.

5. Udinese – Lazio12

Att Lazio skulle få det tufft nere i Porto var visserligen ingen överraskning men sättet dem släppte in portugiserna i matchen bör oroa Maurizio Sarri, inte minst då just defensiven börjat se bättre ut på sistone. Sett till lagens förra inbördes möte har Udinese alla möjligheter att dra nytta av eventuellt slarv i ett Lazio som utöver offensiven tvingats omstrukturera pga skador och avstängningar. Öppen match att vänta?

6. Valencia – BarcelonaX2

Med lite mer skärpa i avsluten hade Barcelona fått med sig ett betydligt gynnsammare resultat till returen i Neapel än 1-1, och det tillsammans med den kontinuitet som katalanerna släpper in mål bidrar till att den här matchen behöver garderas upp. Barca visar dock tillräckligt mycket i sitt anfallsspel för att våga tro att dem snart kommer sätta ihop en fin segersvit som kanske börjar redan här?

7. Betis – Mallorca1

Efter fyra raka förluster kom så två välbehövliga segrar för Mallorca men trots att Betis matchas hårt för tillfället har inte gästerna mycket att hämta här. Hemmalaget ser alltjämt pigga ut och fortsätter storma fram på flera fronter och mot ett bortasvagt Mallorca, som har näst sämst målskillnad i bortaspelet i La Liga, ska segern vara odiskutabel.

8. Athletic Bilbao – Real SociedadX

Med tanke på att lagens två senaste möten slutat 1-1 och det dessförinnan krävdes en straff för att sära på dem i Copa del Rey-finalen finns det inte mycket som talar för att det går att hitta en vinnare den här gången heller. Sociedad har ett bättre utgångsläge i tabellen vilket dem såklart inte vill släppa ifrån sig och då Bilbao kryssat flest av alla lag hittills, och i alla fall måste ta poäng här, ska krysset räcka lång väg.

9. Bordeaux – Monaco2

Då Monaco fortsatt har häng på topp-4 och ett par matcher nu verkligen kan fokusera på ligaspelet finns inga ursäkter att inte besegra jumbon här. Bordeaux har förlorat fem av sina sex senaste matcher med tre insläppta i fyra raka matcher, något som ett Monaco som har 10-0 från lagens tre senaste inbördes möten ska kunna utnyttja till max.

10. Lorient – Montpellier1X

Med fina insatser mot såväl PSG, Lens och Monaco i toppen den senaste tiden håller sig Lorient alltjämt över strecket. Hemma trivs dem betydligt bättre där 16 av 21 poäng spelats ihop och bara nio av 38 mål släppts in, något som ökar på deras poängchanser markant sett till att Montpellier förlorat mot både Troyes och St Etienne på sistone – och bara tagit hälften av sina poäng i bortaspelet.

11. St Etienne – Strasbourg1X2

Nog verkar det som att St Etienne vaknat till liv i precis rätt tid då de grönklädda tack vare tre raka segrar också tagit sig upp på 21 poäng. Jämnt som det är i tabellens botten är alla poäng värdefulla och även om Strasbourg vunnit fem av sina sex senaste matcher är det inte längesen dem föll med 3-4 i Bordeaux, något som hemmalaget såklart ska ta med sig i matchförberedelserna. Alla tecken är således att föredra!

12. Dortmund – Mönchengladbach1X2

Så som Dortmund ser ut för tillfället går det inte att vara säker på någonting och både antalet insläppta mål den senaste tiden liksom sättet dem släppts in på är högst oroväckande. Sett till vad som fortfarande ska kunna krämas ur gästande Mönchengladbach, inte minst offensivt sett, ligger hemmafavoriten således illa till. Gästerna har ett tacksamt schema kommande två månader och vid seger här ska dem nog kunna våga hoppas på spel i Europa nästa säsong – så länge dem gör jobbet.

13. Hertha Berlin – RB Leipzig2

Även om Leipzig haft sina bekymmer i bortaspelet den här säsongen men med sex vinster av nio möjliga totalt sett sedan Tedesco tog över kan Leipzig blicka framåt. Och nog bankar både dem och vi tippare på att den här tacksamma uppgiften löses då Hertha fått en blytung start på det nya året med 13 insläppta på sex omgångar


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |