Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 20/3
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 20/3

Publicerat 2022-03-19 10:31

Det är bäddat för högoktanig underhållning under den här söndagen som föranleder det korta VM-kvaluppehållet där bl a Sveriges VM-drömmar ska synas i sömmarna. Vad sägs exempelvis om El Clásico på Bernabéu, Derby della Capitale i Rom, toppmöte i franska Ligue 1 på Velodromen samt två av kvartsfinalerna i FA-cupen? Allt såklart lite extra intressant tack vare fyra extra jackpottmiljoner i potten. Lycka till!

Spelstopp: 14.59 söndag 20 mars


svenska spel


Match i fokus: Real Madrid – Barcelona

För tredje gången den här säsongen ställs Real Madrid och Barcelona mot varandra. Båda gångerna är det Madrid som dragit det längsta strået vilket också gäller för lagens fem senaste inbördes möten totalt sett. Säsongens första El Clásico såg också serieledarna från La Liga vara klart bättre men sedan dess har Ronald Koeman fått lämna Barcelona som nu ser riktigt vassa ut under Xavi.

Det är då inte heller konstigt att Barcelona såg betydligt bättre och konkurrenskraftiga ut när lagen möttes i Supercopan i januari, men formen varit sedan dess är det ändå läge att höja ett varningens finger för katalanerna – trots att matchen spelas på Bernabéu. Real har tack vare segern senast gott om marginal i toppen och behöver inte ens vinna här för att allra troligen ändå ta titeln. Öppnar för Barca?


Skrällpotential: Nice

Det mesta talar för att det blir Nice och Marseille som gör upp om de två sista Champions League-platserna bakom ointagliga PSG men samtidigt måste duon vara på sin vakt mot ett Rennes som utan ytterligare spel i Europa kan fokusera helt på ligan – och som kommer starkt underifrån. Det är således viktiga poäng på spel för både Marseille och Nice som mycket väl kan tänkas ta ut varandra här.

Vanligen hemmastarka Marseille, som kunnat vila sina tongivande offensiva spelare den senaste veckan däribland Dimitri Payet och Gerson, kommer dock från ett tuffare än tänkt returmöte mot Basel i veckan. Lägg därtill att dem tappat lite väl många poäng på Velodromen under säsongen mot Monaco nyligen exempelvis som tillsammans med att Nice, som slog PSG nyligen, är ligans näst bästa bortalag.


Omgångens säkra: Sevilla

Mars har inte varit någon bra månad för Sevilla som efter Europa League-uttåget mot West Ham i veckan, snöpligt på övertid dessutom, fått se titelchanserna mer eller mindre implodera. Poängtappen mot Alavés och Rayo i ligan innebär att Real Madrid är tio poäng före med tio omgångar kvar och med en tuff avslutning gäller det att man nu sluter upp och lägger besvikelsen bakom sig.

Här ges Sevilla chansen att direkt studsa tillbaka på hemmaplan, med fansens unisona stöttning, mot ett formsvagt Sociedad som fick se sin kaptens säsong avslutas i förtid pga en korsbandsskada. Ett Sociedad som gav vika på mäktiga Bernabéu när hemmalaget där väl gjorde mål vilket också var fallet i derbyt mot Bilbao liksom borta mot Betis och Barcelona. Med en formsvag Isak väger man lätt här?


svenska spel


Utvalt system – 216 rader

1. Tottenham – West Ham1

West Ham stod för en ordentlig bedrift när dem mot oddsen slog ut självaste Sevilla ur Europa League, en match som dock kan ha kostat sett till att det återigen var i princip samma startelva som spelat de flesta matcher den senaste tiden. Ett mer utvilat Tottenham som snabbt var tillbaka på vinnarspåret efter förlusten på Old Trafford, tack vare vår egen Dejan Kulusevski och såklart Harry Kane, bör därmed bli alltför tufft.

2. Leicester – Brentford12

För den som tvivlade huruvida Christian Eriksen var värd chansningen för Brentfords del är det bara att titta på de två senaste matcherna för att inse vad dansken kan ge nykomlingen. Med honom kommer Brentford garanterat sluta före bottentrion och kanske att det kan räcka till samtliga poäng även mot Leicester som förlorat två raka och spelade i Europa så sent som i torsdags?

3. Southampton – Manchester City2

Efter två mållösa matcher bör väl Manchester City ha vilat sig tillräckligt och lärt sig sin läxa. Då dem tappat initiativet i ligan i alla fall för tillfället skulle dem göra sig själva en enorm otjänst genom att bomma avancemanget i FA-cupen. Mot ett Southampton som varit väl uddlöst på senare tid är således en anstormning från Citys sida att vänta i betydligt högre tempo än både Crystal Palace och Sporting, inte minst sett till hur dålig utdelning City fått mot just Southampton tidigare.

4. Nottingham Forest – LiverpoolX2

Liverpool utmanar som bekant på flera fronter och det kräver att hela truppen hålls involverad. Cupspelet har också varit en möjlighet för Jürgen Klopp att rotera tidigare och lär göra så även nu, något som öppnar upp för ett hårt arbetande och formstarkt Nottingham att göra match av det här. Det är svårt att se det räcka hela vägen men Nottingham slog ut både Leicester och Arsenal tidigare. Håller ut under ordinarie tid?

5. Roma – Lazio2

Nog är det ett intressant derby vi har framför oss sett till läget i tabellen och rivaliteten mellan klubbarna. Lazio fick med sig samtliga poäng senast lagen möttes tack vare en bra start vilket blir viktigt även här. Med tanke på att Roma spelade i Europa i torsdags och dessutom behövt förlita sig på sena mål i ligan den senaste tiden får tvåan gälla som utgångstecken med gardering efter plånbok!

6. Bologna – Atalanta2

Man gör klokast i att inte stirra sig blint på Atalantas form i ligan på sistone då dem lyckats navigera dubbla avancemang i Europa League under tiden som i slutändan säkrades under ganska kontrollerade former trots totalt 4-2 mot Leverkusen senast. Faktum är således att Atalanta, som behöver vinna här för att hänga på topp-6, vunnit fem av sina åtta senaste matcher och ska kunna göra det mot ett målsnålt Bologna – som bara vunnit två men förlorat åtta av sina 13 senaste.

7. Empoli – Verona1X2

Utan seger under 2022 och en svit som sträcker sig över 12 matcher i Serie A. Ja nog är det på tiden att Empoli får lite utdelning som mycket väl kan komma mot ett obalanserat Verona. Gästerna dras fortfarande med en hel del skador och har till den här matchen även tre spelare avstängda vilket hemmalaget kan utnyttja. Samtidigt har Verona sin fina offensiva trio som kan vinna den här matchen åt dem, varpå garderingen är ett måste!

8. Real Madrid – Barcelona1X2

Fem raka inbördes matcher utan förlust för Real Madrid i El Clásico. Serieledaren i La Liga siktar såklart på en sjätte för att verkligen utplåna samtliga toppkonkurrenters hopp om att utmana om ligatiteln. Barcelona är dock på väg upp och kan absolut ta kommandot i den här matchen trots bortaplan, vilket ger en riktigt spännande tillställning som kan svänga en hel del precis som lagens senaste möten!

9. Celta Vigo – Real Betis1

Visst är det en tung period som Betis lämnar bakom sig med både uttåget ur Europa League, derbyförlusten och förluster mot flera toppkonkurrenter. Frågan man kan ställa sig är således om Betis klarar av att ladda om både fysiskt och mentalt här. Samtidigt behöver gästerna förhålla sig till att den så viktige Nabil Fekir är avstängd som verkligen hade behövts mot ett lurigt Celta som kan passa på att utnyttja gästernas situation.

10. Sevilla – Real Sociedad1

Efter den senaste tidens poängtapp är det av största prio att Sevilla studsar tillbaka här mot ett Sociedad som haft det svårt mot toppklubbarna den här säsongen. De målsnåla gästerna får dessutom klara sig utan sin bäste målskytt vilket är ytterligare faktorer som spelar in till Sevillas favör. Bra spikvärde!

11. Marseille – Nice1X2

Hyperintressant toppmöte i Frankrike där Marseille ser ut att bli väl överstreckade. Hemmafördelen är visserligen en faktor i sammanhanget men såväl Nice som Marseille har faktiskt fått med sig bättre resultat i bortaspelet den här säsongen. Gästerna är också, om än mindre namnkunnigt för gemene man, väl förberedda för uppgiften och med ett par dagars extra vila också i gott skick att lösa poäng.

12. Köln – Dortmund2

Med bara fyra poäng bakom och kvar att möta Bayern har Dortmund lyckats väcka titelstriden till liv igen. Visserligen inte på det spektakulära målglada vis som förväntat de senaste omgångarna men det är samtidigt inte förrän nu som både Erling Håland och Marco Reus ser ut att kunna spela tillsammans igen efter skada och sjukdom. Duon är Dortmunds bästa poängplockare och mot ett Köln som har ett pågående Covid-utbrott ska det räcka långt.

13. Wolfsburg – Leverkusen12

Sist ut på kupongen hittar vi ett Wolfsburg som vaknat till liv på sistone vilket skapat ett åtta poäng stort försprång ner till strecket. Än är inte faran över dock men den senaste tidens prestationer har i alla fall gett lite andrum. Mot ett Leverkusen som plågas av skador och då främst på underbarnet Florian Wirtz och bäste målskytten Patrick Schick har Wolfsburg således chansen att säkra samtliga tre poäng.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |