Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 21/8
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 21/8

Publicerat 2022-08-20 21:59

Säsongens första ’Super Sunday’ är här och det är en riktigt fin fotbollsdag som väntar. Premier League och Allsvenskan rullar igång dagen inför den riktigt vassa underhållningen som främst kommer från spanska La Liga där ett par riktigt heta möten står för dörren däribland Alexander Isaks Sociedad mot Barcelona. I Italien kliver de regerande mästarna in på planen i Bergamo för att försöka sig på tredje raka inbördes segern mot Atalanta. Mycket nöje!

Spelstopp: 14:59 söndag 21 augusti


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Leeds – Chelsea 2
2 Newcastle – Manchester City 2
3 West Ham – Brighton 2
4 Atalanta – Milan X 2
5 Bologna – Verona 1 X 2
6 Athletic Bilbao – Valencia X
7 Atlético Madrid – Villarreal 1 X
8 Real Sociedad – Barcelona 1 X 2
9 Lille – PSG 2
10 IFK Norrköping – AIK 1
11 GIF Sundsvall – Helsingborg X
12 Mjällby – Malmö 1 X 2
13 Värnamo – Elfsborg 1 X

svenska spel


Match i fokus: IFK Norrköping – AIK

Fyra poäng av sex möjliga från de senaste två omgångarna bådar gott inför avslutningen för Norrköping som nu alltså plockat sina första poäng sedan tränarbytet. Det kommer såklart inte att handla om annat än att putsa till den slutliga tabellpositionen i Allsvenskan då IFK redan är 12 bakom topp-5 men behagliga 8 ovanför bottentrion.

Det som är extra intressant med den här matchen är att gästande AIK nu gjort det som alla bara gått och väntat på de senaste veckorna. Nämligen att göra sig av med huvudtränare Bartosz Grzelak efter ett par riktigt hädiska insatser i Europa, svajig form och poängskörd i Allsvenskan och såklart ett spel som lämnat en hel del att önska. Nya vindar ska nu blåsa in över AIK men frågan är hur dem reagerar här?


Skrällpotential: Mjällby

Fyra placeringar bakom Malmö men bara sex poäng ligger Mjällby och lurar. Andreas Brännströms gäng har visat gång efter gång denna säsong att man inte viker ner sig eller för den delen förlorar utan vidare. Inte minst hemma på Strandvallen där dem alltjämt bara gått av planen poänglösa en gång på nio försök.

Här väntar visserligen en på pappret svår uppgift i form av regerande mästarna Malmö men alla som sett MFF på sistone vet att de ljusblå inte är ett lag som bara levererar vecka ut och vecka in. De har returen i Europa League-kvalet nästa vecka att tänka på även om 3-1 hemma i Malmö i torsdags var ett riktigt bra resultat. Med det i fokus kan det absolut bli en mindre övertygande insats här och då blir det inga tre poäng på kontot!


Omgångens säkra: PSG

Det råder visserligen inte fullständig harmoni i PSG med tanke på hur det skrivits och sett ut kring Kylian Mbappé under säsongsupptakten. Men vad gör väl det när de regerande ligamästarna har Neymar och Leo Messi i ruggigt skräckinjagande form, och dessutom spelar med ett taktiskt upplägg som får ut det mesta och det bästa av en numera välbalanserad trupp?

Lille må ha varit snäppet starkare 2021 när dem överraskande knep titeln före just PSG tre omgångar från slutet, men den upplagan är sönderköpt varpå fjolåret blev en enorm besvikelse. Det har sett bättre ut inledningsvis men detta PSG i nuvarande form blir en utmaning som mycket väl är över redan efter första 45…


svenska spel


Utvalt system – 216 rader

1. Leeds – Chelsea2

Varken domare eller marginaler var på Chelseas sida senast när Tottenham löste 2-2 i derbyt. Bortsett det var det ändå en stabil och imponerande insats av Chelsea vars nyförvärv Raheem Sterling såg riktigt pigg ut. Mer av den varan kommer göra Chelsea gott och The Blues är inte långt ifrån att ’klicka’ på samtliga plan vilket gör att utdelningen också kommer snart.  Leeds har gjort det bra hittills men ska inte räcka till här.

2. Newcastle – Manchester City2

Det finns ingenting som säger att inte Newcastle ska sikta högt den här säsongen men trots alla nya miljoner på kontot kommer det dröja innan dem kan mäta sig med Manchester City. Ett City som inte kommer tappa många poäng överlag denna säsong men framförallt inte under inledningen. Kevin De Bruyne är redan ostoppbar, defensiven vattentät och Erling Håland har redan hittat nätet. Ingen idé att slösa garderingar således.

3. West Ham – Brighton2

Nog såg det ut som att West Ham ’vaskade’ matchen mot Manchester City i premiären vilket är helt okej så länge det sedan blir tre planenliga poäng mot Nottingham. Så blev det inte och 0-3 efter två omgångar är onekligen problematisk, även om The Hammers ser ut att lösa ett gruppspel i Conference League veckan som kommer. Mot ett fint spelande om än ineffektivt Brighton som hela tiden skapar lägen ligger hemmalaget pyrt till!

4. Atalanta – MilanX2

Tre raka inbördes segrar varav två här i Bergamo är ett fint facit att luta sig mot denna afton. Så som Milan vände och vann sin premiärmatch mot betydligt tuffare motstånd än vad Atalanta hade i sin bådar också gott vad gäller Il Rossoneris möjligheter att försvara Scudetton. Atalanta däremot kommer återigen få svårt att lösa en plats i Europa efter fortsatt nedmontering under sommaren, men kan som bekant sprattla till i enstaka matcher som dessa.

5. Bologna – Verona1X2

Nej det blev ingen vidare premiäromgång för vare sig Bologna eller Verona trots en bra start i respektive match. Båda lagen visade att spets framåt fortfarande finns men att det ändå är lite ihåligt i andra änden. Likaså går det att ställa frågor kring deras mentala styrka vad gäller att inte tappa matchbilden och att hålla ett resultat. Det lutar åt hemmaseger här men ta ingenting för givet då det kan bli en hel del kort, som därmed kräver full streckning.

6. Athletic Bilbao – ValenciaX

Det här mötet bjuder sällan på särskilt många mål eller för den delen särskilt mycket av någonting överhuvudtaget. Fyra av de fem senaste inbördes matcherna har slutat med delad pott, och så begränsade som ineffektiva som dem båda var i sina respektive premiärmatcher är en ny oavgjord historia att vänta. Inte den mest sprudlande av tillställningar i La Liga denna söndag?

7. Atlético Madrid – Villarreal1X

Som Diego Simeones Atlético Madrid öste på i premiären med Joao Felix i sitt absolute esse. Portugisen var inblandad i allt och ser ut att bli den nyckelspelare denna säsong som han värvades för att bli. Mot ett Villarreal som Atléti har ett inbördes övertag mot, och som dessutom ska spela en tuff retur i Europa i veckan, har dem alla chanser att fortsätta med sin perfekta start på säsongen. Men nog kan det sitta långt inne?

8. Real Sociedad – Barcelona1X2

Nu skapade visserligen Barcelona en hel del i sin premiär mot Rayo men utan att ha det där lilla extra i avgörande lägen framför mål. Troligen inte sista gången det inträffar heller den här säsongen som dock bör se dem utmana om ligatiteln. Deras möjligheter mot ett hårt jobbande och defensivt starkt Sociedad är således ingen självklarhet, särskilt inte utan avstängde Sergio Busquets, och visst gillar man att hålla en extra tumme för Alexander Isak?

9. Lille – PSG2

Det som man bara gick och väntade på skulle inträffa till slut under Mauricio Pochettino tog bara Christophe Galtier en knapp försäsong att uträtta. De regerande mästarna är redan läskigt bra och framförallt effektiva vilket bådar illa för övriga i Ligue 1 med någon form av titelambitioner, och så även för Lille denna kväll som föll med hela 1-5 i vinterns möte just här. PSG seriesegrare redan i mars?

10. IFK Norrköping – AIK1

Vad är egentligen rimligt att vänta sig för reaktion från AIK:s sida efter den senaste tidens negativa spiral? Nu finns inte längre Grzelak att ta på sig ansvaret i ett AIK som, vad man kan tro i alla fall, inte gett upp returmötet mot Slovacko i veckan som kommer. Vad man vet är i alla fall att den här typen av formkurva inte vänds i första taget och för AIK:s del antagligen inte på bortaplan på första försöket. Ny förlust på plastmattan i Norrköping att vänta således?

11. GIF Sundsvall – HelsingborgX

Om saker och ting fortsätter på precis samma sätt i Sundsvall, vars rutt tillbaka till Superettan ser utstakad ut, har ett litet hopp tänts i Helsingborg. Defensiven har tajtats till, truppen har bitit ihop och börjat göra jobbet och det har gett resultat mot lagen dem behöver plocka poäng mot framöver. Ny tajt match och ångestmöte att vänta nu varpå utgångskrysset spikas, men om något lag ska vinna detta bör det väl bli gästerna precis som senast lagen möttes?

12. Mjällby – Malmö1X2

Med poäng i tre av lagens fem senaste inbördes matcher, hemmafördelen och även spelschemat på sin sida har Mjällby goda möjligheter att få med sig något här. Malmö är fortfarande inte uppe på sitt max och är således opålitliga, inte minst då dem inte har Stadion i Malmö bakom sig som vårens 2-0 seger.

13. Värnamo – Elfsborg1X

Nykomlingen Värnamo har nästan gjort det till en vana att ställa till det för klubbarna som slåss i toppen. Fem av nio poäng mot Stockholmstrion bör ha gett dem gott självförtroende att överraska med en ny skräll. Elfsborg fortsätter som bekant att släppa in mål och har alltjämt gått nio tävlingsmatcher i rad utan seger, där ett svagt bortaspel varit en stark bidragande orsak till den än svagare 10:e platsen i tabellen.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |