Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 22/1 – Nya jackpottmiljoner ska ut!
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 22/1 – Nya jackpottmiljoner ska ut!

Publicerat 2023-01-20 23:08

Precis som förra veckan ser Europatipset till att hålla saker och ting lite extra intressant genom att dela ut tre extra jackpottmiljoner. Detta efter att ett blekt PSG som kupongens största favorit förlorat rättmätigt trots bl a Leo Messi och Neymar på planen. Manchester City och Dortmund är motsvarigheterna denna söndag och visst måste någon av dem tappa poäng för att det ska bli miljonutdelning. Citys tvivelaktiga form och omstarten i Bundesliga öppnar dock för den lilla möjligheten att bägge lämnar varsitt bidrag!

Spelstopp: 14:59 söndag 22 januari


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Arsenal – Manchester United 1
2 Manchester City – Wolves 1 X
3 Leeds – Brentford 1 X 2
4 Juventus – Atalanta 1 X 2
5 Spezia – Roma 1 X
6 Monza – Sassuolo 1
7 Athletic Bilbao – Real Madrid 2
8 Elche – Osasuna 2
9 Dortmund – Augsburg 1 X
10 Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen 1 2
11 Brest – Lens 2
12 Chamois Niort – Auxerre 1
13 Panathinaikos – PAOK 1 2

svenska spel


Match i fokus: Arsenal – Manchester United

Ett av Englands stora rivalmöten tar plats i norra Lonon där Manchester United gästar Arsenal. Sedan deras dominans under början av 2000-talet i Premier League finns det mycket historia att plocka fram, något som kanske mer är något hemmalaget och Mikel Arteta kan dra nytta av sett till nuvarande förutsättningar och utgångsläge.

En ytterligare faktor som verkligen inte ska underskattas är det faktum att gästernas mittfältskugge Casemiro saknas här pga avstängning. En spelare vars nytta och spelartyp hade behövts här och som också varit så framträdande och viktig under Uniteds resultatrad den senaste tiden. 3-1 igen här på Emirates ingen omöjlighet?


Skrällpotential: Spezia

Att Spezia tagit lika många poäng de fem senaste matcherna som de första 13 gör såklart mycket gott vad gäller deras förhoppningar om att hålla sig på avstånd till nedflyttningsstriden till våren. Med hemmafördelen och gott momentum gillas deras chanser att störa ett Roma här som visserligen nått en del bra resultat mot slutet men inte är att lita på.

Roma har fortfarande svårt att få till det spelmässigt och skapa de där riktigt vassa chanserna, vilket kan betyda problem mot ett hårdfört och fysiskt spelande Spezia – som I Giallorossi haft svårt med de senaste åren. Man ska dessutom ha i åtanke att Spezia bara förlorat en hemmamatch hittills i Serie A!


Omgångens säkra: Lens

Om Coupe de France följer samma mönster som ifjol kommer även årets upplaga se en hel del överraskningar ju närmre finalen vi kommer. Ur den aspekten har givetvis Brest, som tillhör botten av Ligue 1, intressanta möjligheter här men så som Lens flyger den här säsongen är det svårt att inte gilla dem ännu mer.

Med allt de lyckas ta sig för i ligan en bonus finns det verkligen fina incentiv att gå för cuptiteln som, sett Nantes finalseger i våras, är långt ifrån omöjlig. De har bevisat i ligaspelet mot egentligen alla lag att de kan mäta sig med de bästa inom fransk fotboll. Räcker gott för mig här!


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Arsenal – Manchester United1

Utan Casemiro blir detta en alltför svår uppgift för Manchester United som mot såväl Wolves som Crystal Palace senast var en bit ifrån deras bästa jag – sett till deras annars makalösa form fram till den här punkten. Ett högmotiverat Arsenal som har bra med fart och rörelse i sig i London dessutom är bevisligen svårslaget och med möjligheten att gå ifrån Man City på andraplatsen med ytterligare tre poäng vartefter är en chans som The Gunners inte får bränna.

2. Manchester City – Wolves1X

Andra halvleken mot Tottenham senast talar väldigt mycket för sig självt och nog finns det risk för en rejäl överkörning här om Pep Guardiolas halvtidssnack bitit sig fast. Jag kan dock inte riktigt släppa den lilla mättnad och dåsighet som präglat lite väl många av deras matcher den senaste tiden vilket gör det självklart att plocka med en gardering sett till vad ett kryss kan generera för utdelningen.

3. Leeds – Brentford1X2

Intet för intet är detta en av de tidigaste garderingarna på kupongen då dessa mittenmöten från Premier League så ofta kokas ner till dagsform och tillfälligheter. Brentford har momentum på sin sida och får gälla som utgångsfavoriter men på resande fot har de ett tydligt sämre facit än hemma hittills. Detsamma gäller för Leeds som verkligen har en seger i sig inom kort. Kanske att urladdningen mot Cardiff i cupen kan leda vägen?

4. Juventus – Atalanta1X2

Det har varit proppen ur de senaste omgångarna för Atalanta vilket innebär att de fortsatt har kontakt med lagen ovan dem i tabellen på Champions League-platserna. Här blir det dock inte lika generöst och nog blir det lite svårare utan mittfältsnyckeln Teun Koopmeiners. Juventus är fortfarande inte att lita på men då Atalanta alltid släpper in mål är det ändå vettigt att strecka från vänster, än mer då gästerna förlorat mot både Lazio, Napoli, Inter såhär långt och bara vunnit en match mot nuvarande topp-8.

5. Spezia – Roma1X

Firma Paulo Dybala och Tammy Abraham agerade segerorganisatörer senast mot Fiorentina men vem vet hur den matchen utspelat sig med 11 mot 11 över 90 minuter. Beslut och tillfälligheter har de senaste matcherna gått Romas väg men det tycker jag finns anledning att syna här mot ett hemmastarkt Spezia. Tillräckligt mycket för att syna dubbelchansen till riktigt fint odds även som ett sidobet med precis den kombinationen!

6. Monza – Sassuolo1

Det vill sig inte riktigt för Sassuolo den här säsongen och frågan är ju hur mycket mer av detta tränare Dionisi överlever. Blott fyra segrar totalt sett, åtta förluster på de tio senaste och en rent utsagt bedrövlig bortaform är knappast något som stärker deras aktier här. Nykomlingen Monza är visserligen svårlästa men de verkar i alla fall ha idéer vara angelägna på ett sätt som inte synts till i gästande Sassuolo på länge. Vettig spik!

7. Athletic Bilbao – Real Madrid2

Fyra matcher på två veckor och två tunga defensiva avbräck på toppen av det är inte direkt optimala förutsättningar när Real Madrid kommer på besök. Men det är precis det som är Bilbaos utgångsläge här på San Mamés vilket också bör märkas när matchen väl har satt sig. Madrid har förvisso förlorat samtliga fyra matcher denna säsong på resande fot men när säsongen nu går in i ett viktigt skede i både cuper och La Liga kan vi räkna med att Los Blancos växlar upp.

8. Elche – Osasuna2

Jumbon Elche letar fortfarande efter första ligasegern för säsongen och med tanke på hur svårspelade tajta Osasuna är hyser jag inte större förväntningar att den trenden bryts nu. Gästerna har gott momentum efter avancemanget i cupen och har en förmåga att knyta ihop säcken på ett sätt som lagen på den undre halvan saknar. Sätter Osasuna första målet, vilket jag tror, ser de till att säkra hem tre nya poäng mot ligans målsnålaste lag.

9. Dortmund – Augsburg1X

Med tre förluster på de sex sista ligamatcherna före VM har det onekligen funnits saker att förbättra och jobba på under uppehållet för Dortmund. De har också legat i med träningsmatcher för att hålla igång vilket ska tas med i beaktning här, likaså deras betydligt högre högstanivå. Dock är detta omstarten av Bundesliga och således första tävlingsmatchen på två månader. Med pressen på sig framför hemmafansen är jag inte övertygad att det håller fullt ut och säkrar därför upp med en krysset för jackpott-utdelning!

10. Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen12

Hemmastarka Mönchengladbach har inte lyckats bygga upp någon vidare kontinuitet totalt sett och med toppar och dalar som den här säsongen verkligen påvisat är det ett måste att gardera upp detta. Leverkusen har väl inte heller rosat marknaden under hösten men har trots allt ett inbördes övertag tack vare fem raka segrar mot dagens motstånd. Har alla chanser att plocka fjärde raka segern i ligan?

11. Brest – Lens2

Två år i rad har Brest blivit utslagna ur cupen av de eventuella mästarna. Med vad som finns i den realistiska potten här för Lens är det såklart tillfälligheter som den vidskeplige inte tar lätt på. Den mer vetenskapliga sidan av det hela sätter dock gästande Lens som solklara favoriter att både avancera vidare men även att vinna matchen tämligen komfortabelt. Hemmalaget har fullt upp med att hålla sig flytande över strecket i ligan och med jumbon Angers härnäst lär ett uttåg här inte göra alltför ont.

12. Chamois Niort – Auxerre1

Botten av Ligue 2 och botten av Ligue 1. Det är högst oklart hur mycket motivation och vilja det finns att plocka fram här från egentligen båda lagen men sett till att Coupe de France ändå är de mindre lagens turnering där skrällar är vanliga är det ändå ingen dum idé att luta sig åt hemmalaget här – vilket bara förstärks om man kikar närmare på respektive lags hemma- och bortafacit i ligaspelet den här säsongen.

13. Panathinaikos – PAOK12

För andra gången av tre på bara en vecka ska dessa två grekiska giganter drabba samman. Hemmafördelen brukar vara en stark faktor att väga in i sammanhanget i vanliga fall men jag vill ändå höja ett varningens finger för att just spika ettan ’slentrianmässigt’ bara därför. Serieledande Panathinaikos har ett hälsosamt försprång i ligan och kan absolut tänkas lägga lite mer fokus på att hämta upp 0-2 i cupreturen här på onsdag. Vilket öppnar för ett nog så kapabelt PAOK som såklart har sina skäl och motivation till att lämna med tre pinnar!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |