Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 23/10
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 23/10

Publicerat 2022-10-21 22:39

Att Dortmund skulle ha vissa svårigheter med Union Berlin rådde det inga tvivel om men att de skulle stå för en så pass svag insats och förlora med tre bollar var en rejäl överraskning. Nästan lika stor överraskning som att det slutade mållöst på Olimpico vilket tyvärr också innebar att förra veckans kupong stannade på 11 rätt. Trist som det är att falla på två halvgarderingar är det än värre att ha undervärderat Union. Tur man lär sig av sina misstag! Ny spännande omgång hägrar nu med 4 miljoner extra i jackpott dessutom, och precis som i söndags är det flertalet fina toppmatcher att hålla utkik efter i tablån. Vilken följer du lite extra?

Spelstopp: 14:59 söndag 23 oktober


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Tottenham – Newcastle X 2
2 Southampton – Arsenal 1 X 2
3 Leeds – Fulham 1
4 Aston Villa – Brentford 2
5 Wolves – Leicester X 2
6 Häcken – Malmö 1 2
7 Elfsborg – Hammarby 1 X 2
8 Helsingborg – Degerfors 2
9 Atalanta – Lazio 1
10 Roma – Napoli X 2
11 Barcelona – Athletic Bilbao 1 X
12 Real Betis – Atlético Madrid X
13 Lille – Monaco 1

svenska spel


Match i fokus: Häcken – Malmö

Så länge man har tillgång till dubbla skärmar kommer den här söndagen bli en riktig fotbollsfest då kupongens många fina matcher radas upp efter varandra. Det är dock svårt att inte se fram emot den här matchen lite extra då undertecknad är svag för ögonblick som detta när ett lag för första gången har chansen att ta en tung titel – denna gång en historisk första ligasegern.

Seger hemma på plastmattan på Hisingen och guldet är i princip matematiskt klart, men en poäng kan också visa sig nog så värdefull då försprånget till Djurgården är på behagliga sex poäng plus målskillnad i nuläget. Ett utgångsläge som mer eller mindre kräver att Djurgården vinner samtliga tre matcher. Sett till Malmös form och svårigheter på konstgräs denna säsong har Häcken onekligen ett riktigt guldläge!


Skrällpotential: Newcastle

Eddie Howe och hans Newcastle tuggar på sakta men säkert strax bakom topplagen och hade det inte varit för målramen på Old Trafford hade The Magpies faktiskt varit än mer i hasorna på Tottenham uppe på tredjeplatsen. Formen är dock klart uppåtgående de senaste veckorna där framförallt lagets defensiva insats med två raka hållna nollor imponerar.

Något som bör räcka långt mot ett Tottenham som aldrig var riktigt nära att få med sig något, eller ens göra mål egentligen, mot United i veckan – och där det börjar spekuleras i media kring Antonio Contes framtid och hängivenhet till klubben liksom vädrar kritik till hans inställning i matcher som den på Old Trafford. Toppchans således för Newcastle?


Omgångens säkra: Degerfors

Det fick bära eller brista för Helsingborg på konstgräset i Norrköping senast och då det blev det senare står det nu klart, om än inte matematiskt bekräftat till 100%, att Helsingborg trillar ur Allsvenskan. Väntat såklart sett över säsongen som varit och frågan är hur dem reagerar såhär i omgången direkt därpå den smällen.

Helt klart är att Degerfors som just nu innehar kvalplatsen har allt att spela för de sista tre omgångarna och såklart behöver göra vad dem kan för att knappa in de två poäng som Varberg har tillgodo i nuläget. Motivationen råder det därmed ingen brist på hos gästerna som måste se detta som en i sammanhanget oerhört lämplig utmaning – och lär inleda starkt här!


svenska spel


Utvalt system – 256 rader

1. Tottenham – NewcastleX2

Tottenhams offensiva spets i all ära men kommer man inte åt bollen eller vinner några dueller blir det svårt att skapa något vettigt framåt. Så oinspirerat och icke påkopplat som det såg ut mot United senast kommer inte räcka mycket längre här mot ett väldrillat och svårslaget Newcastle med stora ambitioner. Med fint värde från höger är det inte särskilt jobbigt att utelämna ettan helt.

2. Southampton – Arsenal1X2

Inte ser Southampton mycket ut för världen och mot ett Arsenal i medvind är det få saker som egentligen talar för något annat än en ny förlust. The Saints har dock vunnit två av sina tre senaste hemmamöten med Arsenal och då The Gunners, som spelade en svår match mot PSV i veckan, ändå hade problem med Leeds förra helgen trots segern är det kanske dags för ett poängtapp snart. För även om det kommer fortsätta gå bra för Arsenal är det svårt att hålla en segersvit intakt såhär länge och när tvåan sticker iväg gäller det att vara redo för jackpottmiljonerna!

3. Leeds – Fulham1

På något märkligt vis gick Leeds av planen både mål- och poänglöst mot såväl Leicester senast som Arsenal förra helgen, men rent logiskt kommer det till slut komma en rekyl och en vändning som faktiskt speglar matchbilden. Hemma där Leeds ändå tagit åtta av nio poäng hittills i Premier League mot ett övervärderat Fulham som förlitar sig lite väl mycket på Alexandar Mitrovics straffmål är det kanske dags? Seger här skulle innebära femte raka inbördes trepoängaren och kan bara publiken på Elland Road göra som dem brukar ska man kunna lita på hemmalaget här.

4. Aston Villa – Brentford2

Sjätte förlusten på de 11 inledande omgångarna blev till slut droppen som fick bägaren att rinna över. Aston Villa står således näst på tur att leta ny manager efter att Steven Gerrard fått lämna och även om det kan tänkas få effekt verkar det ändå som att lagets problem går djupare än så. Toppchans således för Brentford som imponerande mot såväl Brighton som Chelsea senast och som enligt streckfördelningen ger oerhört fint värde!

5. Wolves – LeicesterX2

2-1 segern här på Molineaux i vintras till trots brukar inte det här mötet vara särskilt mycket att jubla över. För den som såg Leicester mot Crystal Palace nyligen är det lika svårt att känna någon vidare entusiasm och vill det sig illa blir detta en riktigt trälig tillställning utan mycket i chansväg. Krysset får således stå som utgångstecken men gästernas nyfunna defensiva stabilitet och spets i form av James Maddison som jagar en plats i VM-truppen väger ändå över garderingsmässigt.

6. Häcken – Malmö12

För ett vinnarvant Malmö har den här säsongen blivit en enorm besvikelse och som läget nu är går det verkligen att förstå om dem bara vill att säsongen ska vara över. Det finns visserligen en mikroskopisk chans att nå topp-3 och Europa nästa år men att banka på att alla andra ska tappa och dem gå rent är såklart överoptimistiskt. Häcken som går för guldet och med skyttekungen Jeremejeff i spetsen blir en tuff uppgift. Samtidigt kan man tänka sig att är det någon gång Häcken för guldfrossa är det väl kanske nu?

7. Elfsborg – Hammarby1X2

Vem som för dagen kommer vara det bättre laget och hur väl respektive startelva kommer få igång sitt offensiva spel återstår att se men det ska nog mycket till för att den här matchen ska sluta mållöst. Hammarby har sin tredjeplats att bevaka fyra poäng före Kalmar vilket kan sätta sina spår här mot ett Elfsborg som inte har något att förlora på att gå för fullt – då deras möjligheter att nå topp-3 redan är körda. Öppen match att vänta?

8. Helsingborg – Degerfors2

Om det är någon gång det verkligen gäller att dyka upp och göra jobbet den här säsongen är det onekligen här på Olympia för Degerfors del. Gästerna kommer som sämst behöva kvala för att hålla sig kvar men Varberg, som själva slog Helsingborg nyligen, är klart överkomligt och inom rimligt avstånd. Seger här och man kan vara förbi redan kvällen är slut och den chansen för bara inte missas!

9. Atalanta – Lazio1

Nog fortsätter Lazio att blanda och ge men frågan är vilket det blir mer av framöver nu när bäste målskytten Ciro Immobile ser ut att bli borta ett tag. Helt klart är i alla fall att I Biancocelesti inte riktigt har någon självklar ersättare längst fram i planen vilket ett överraskande stabilt Atalanta såklart ska kunna utnyttja. Vågad men ändock rimlig och tillräckligt motiverad spik från Serie A denna jackpottomgång.

10. Roma – NapoliX2

Det verkar inte finnas mycket som kan stoppa Napoli just nu och med bara en handfull matcher kvar tills VM-uppehållet finns inte mycket som talar för en formdipp. Det ska således till något extra på egen hand för att stoppa dem och även om Roma har sina höjdpunkter är det dock högst oklart om det räcker hela vägen här – trots hemmaplan. Med två raka kryss lagen emellan ska X2 räcka för att täcka upp.

11. Barcelona – Athletic Bilbao1X

Med Ansu Fati och Robert Lewandowski på planen samtidigt har Barcelona onekligen en X-factor som få andra i La Liga. Duon behövde bara en halvlek för att säkra segern senast mot Villarreal och med den höjden blir det givetvis tufft för gästerna att få med sig något från Camp Nou. Ernesto Valverdes hårdjobbande Bilbao slog dock som bekant ut Xavis Barcelona ur Copa del Rey i vintras och med viss reservation för hemmalagets kontinuitet och defensiva koncentration kan det löna sig riktigt bra att täcka upp ordentligt här.

12. Real Betis – Atlético MadridX

Det sprudlar väl inte direkt om vare sig Betis eller Atlético just nu och det gäller i såväl ligaspelet som ute i Europa. Dock håller duon en tämligen stabil lägstanivå  trots allt och den kommer stå i fokus även den här eftermiddagen. Med gästernas inbördes övertag skulle en gardering vara på sin plats men då hemmalaget trots allt ser bättre ut för dagen finns det mycket som talar för att dem tar ut varandra över 90 minuter – i en betydligt mindre spektakulär tillställning än bägge inbördes möten ifjol.

13. Lille – Monaco1

Även om Monaco har fått bäst utdelning i ligaspelet hittills bör det ändå vara till hemmalagets fördel den här säsongen att inte behöva dubblera i Europa. Gästerna å andra sidan har en helt avgörande match i Europa League på torsdag som mycket väl kan ha en roll att spela här, och är dem inte påkopplade från start har spelare som skytteligaledaren Jonathan David potential att sänka dem. Rimlig spik!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |