Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 24/4
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 24/4

Publicerat 2022-04-22 23:06

Med flera fina matcher som väntar under söndagen riktas blickarna främst mot England och Italien. Merseyside-derby på Anfield och Milans fortsatta Scudetto-jakt i Rom sticker ut lite extra men man gör nog bäst i att inte heller missa det inledande Stockholmsderbyt i Solna där AIK gästas av Djurgården. Förhoppningsvis har systemet lite bättre flyt denna vecka då såväl Sevilla som Ajax föll trots att dem gjorde första målet. Bättre lycka nu?

Spelstopp: 14:59 söndag 24 april


svenska spel


Match i fokus: Lazio – Milan

Det är tre viktiga poäng på spel för vardera lag här sett till möjligheterna att nå ut i Europa liksom att ta hem ligatiteln. Lazio går en oerhört jämn kamp med Fiorentina och Roma om 5:e platsen som ger en plats i Europa League medan Milan som bekant alltjämt håller jämna steg med Inter i toppen av Serie A, i alla fall i nuläget och rent tabellmässigt.

Milan föll tungt i veckans Coppa Italia-semifinal mot just Inter vilket kan ha tagit på självförtroendet, även om det också kan fungera på motsatt sätt och ge dem en extra välbehövlig skjuts framåt under ligaavslutningen. Lazio har dem också bra facit mot de senaste säsongerna där kanske säsongens 4-0 seger i Milano är extra anmärkningsvärd. Jämnare match att vänta nu dock?


Skrällpotential: Cagliari

Efter fem raka förluster tog Cagliari en mycket efterlängtad tillika välbehövlig seger mot Sassuolo senast. Dem tre poängen innebär att avståndet till lagen under strecket är sex poäng med fem matcher kvar och med Genoa ett av dem lagen går det inte att nog understryka vikten av att inte förlora här.

Genoa är dock inte det skarpaste laget i ligan nu och har såklart haft sin beskärda del av bekymmer hela säsongen. Andriy Shevchenkos korta gästspel exempelvis är en av delarna men de alltför många kryssen och blott två segrar faktorer som också satt sin prägel på Genoas säsong. En typ av måstematch som detta är för Genoa, med Juventus och Napoli att möta härnäst, kan pressen att leverera tre poäng bli en för tung börda att bära – vilket öppnar för ett underskattat Cagliari trots bortaplan.


Omgångens säkra: Mjällby

Med segrar mot såväl topptippade Djurgården som Elfsborg har Mjällby fått en flygande start på årets upplaga av Allsvenskan. På de fyra första omgångarna har dem redan fått till en tredjedel av fjolåret segerskörd och en fjärdedel av poängskörden vilket såklart bådar gott om dem kommer kunna få till en lika bra höst som 2021.

17 omgångar tog det för Mjällby förra året innan tre segrar noterades på kontot och tittar man på säsongens andra halva tillsammans med starten nu är det ett tämligen imponerande facit; 36 poäng på 19 omgångar vilket i princip är hela fjolårets totala poängskörd. Kan Mjällby hålla uppe detta och fortsätta få till prestationer som dem mot Elfsborg och Djurgården, ja var kan detta i så fall landa?


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Liverpool – Everton1

Så som Liverpool klädde av Manchester United senast och allt vad dem har att spela för fortfarande, tillsammans såklart med Evertons högst begränsade möjligheter senast lagen möttes i december, är det föga troligt att detta slutar på något annat sätt än med en klar hemmaseger. Everton är mil ifrån Liverpool fortfarande och derby som det ändå är till trots så släpper inte Liverpool titelchansen i första taget!

2. Chelsea – West Ham1X 

Det blev ingen vidare effekt för den rotation som Thomas Tuchel av någon anledning valde att göra mot Arsenal senast. Även om Arsenal fick en hel del hjälp med i alla fall tre av sina fyra mål går det inte att säga annat än att det var en bortkastad möjlighet för Chelsea att i princip säkra Champions League-platsen. Nu får man en ny chans mot ett tröttkört West Ham som inte lyckas skapa särskilt mycket i offensiv riktning från öppet spel, men finns verkligen glöden där?

3. Burnley – Wolves1X2

Med allt vad dem förmår försöker Burnley att komma ikapp Everton över strecket och hade det inte varit för Evertons sena kvittering mot Leicester hade The Clarets 2-0 mot Southampton senast sett lagen byta plats i tabellen. Nu står dem inför en ny minst lika viktig match med dyrbara poäng på spel mot ett Wolves som har häng på United och West Ham – och som dessutom haft spelledigt i två veckor. Vem dyker upp mest här är den stora frågan dock?!

4. Brighton – Southampton1

Hade det inte varit för att Southampton just nu ser så oinspirerat och faktiskt lite mentalt trötta ut vore det enklare att blicka mot eventuella garderingar här. Inget av lagen har dock egentligen så värst mycket att spela för och det utgångsläget gör att ettan ligger närmst till hands. Brighton har en mer utpräglad offensiv idé som verkligen kan få utlopp i den här typen av matcher för inte har dem varit bortskämda med vare sig segrar eller offensiv utdelning under säsongen. Bra spikvärde!

5. AIK – DjurgårdenX2

Med tanke på händelserna i det senaste derbyt och tidigare inbördes möten de senaste året, tillsammans såklart med AIK:s starka hemmafacit, vore det enkelt att helt förbise Djurgården. Blåränderna är dock betydligt vassare än Varberg som senast försökte sig på att besegra AIK på Friends, men domsluten kan inte ”alltid” vara på de gulsvartas sida och den där hemmaförlusten kommer till slut!

6. Helsingborg – Häcken2

Med tre inledande förluster var det säkert en hel del spänningar som släppte när nykomlingen Helsingborg tog säsongens första poäng och seger. Efter Elfsborg siktar nu Helsingborg på andra raka hemma på Olympia men kommer såklart få det svårt mot ett Häcken som fått en suverän start ”för en gångs skull”. Vem vet hur länge det håller i sig men lika bra att smida medan järnet är varmt, eller hur?

7.  Varberg – Mjällby2

Det är knappast seriens mest underhållande lag som nu drabbar samman även om Mjällby har ett gott momentum på sin sida. Under fjolåret tog dem fyra poäng av Varberg utan insläppt mål och med tre hållna nollor på fyra matcher hittills ser ett mål framåt för gästernas sida ut att verkligen kunna räcka hela vägen. Det kan mycket väl sitta långt inne men nog ska dem lyckas lösa trepoängaren till slut!

8. Lazio – Milan1

Även om Milan fortfarande rent poängmässigt har väldigt goda chanser att ta titelstriden hela vägen till den sista omgången går det att skönja en viss trend de senaste veckorna; målen har blivit allt svårare att göra. Mot ett hemmastarkt Lazio som dessutom har revansch att utkräva från sist lagen möttes blir således en riktigt svårlöst uppgift. Är det något man lärt sig den här säsongen är det dock att det inte går att skriva av Milan ens när det går dåligt och spelet sviker, men med garderingar i bättre behov på andra håll tas chansen!

9. Empoli – Napoli12

Det har nästan blivit smärtsamt uppenbart att Napoli inte klarar av att vara favoriter i titelstriden och ha Scudetton i egna händer. Varje gång som dem haft chansen att göra ett litet ryck och koppla greppet har det kommit ett poängtapp, och med en inspelad poäng av sex de senaste två omgångarna måste segern sitta här mot ett Empoli som gått 16 raka matcher utan seger. Men bara därför är det väl lika bra att ta med ettan?!

10. Genoa – Cagliari2

Visserligen är det så att Cagliari skulle må oerhört bra av tre poäng här vilket skulle göra underverk för deras chanser att med någon match tillgodo säkra kontraktet. Dock gäller inte riktigt samma premisser för dem som för Genoa som i princip måste vinna den här matchen för att det inte ska se ruskigt mörkt ut på väg mot Serie B, en press och situation som det är svårt att se dem behärska i detta läge. Dem måste ju däremot gå för det och det ska straffa sig mot gästernas väsentligt duktigare trupp!

11. Barcelona – Rayo1

Nu satt visserligen segern mot Sociedad rätt långt inne i slutändan men tre poäng på kontot där har ändå tagit Barcelona ett stort kliv närmre Champions League kommande säsong. Än närmre kommer dem vid ny seger här mot ett bortaklent Rayo som bara vunnit två matcher på resande fot hittills. Vinner Barcelona skiljer det 9 poäng plus målskillnad till Betis på 5:e platsen med 15 kvar att spela om, och med ligan det enda som återstår för dem tar dem väl chansen?

12. Hertha Berlin – Stuttgart1X2

Det är ett riktigt ångestmöte som Bundesliga laddat upp med till kupongen och det räcker att blicka ner till 2. Bundesliga för att se hur pass hård konkurrensen är om att ta sig upp. Varken Hertha eller Stuttgart skulle få en särskild lätt säsong om dem åker ur och ett tuff kval vill dem såklart också undvika – vilket öppnar för en riktig holmgång här som kan sluta precis hur som helst. Alla tecken således!

13. Lille – StrasbourgX2

Två tunga förluster i rad nu för de regerande mästarna Lille fortsätter att urholka en redan svag säsong. Med en extra match inklämd i veckan för en redan ganska hårt matchad trupp över säsongen är det ett ypperligt läge för pigga Strasbourg att göra något bra av förutsättningarna. Ligafyran har bortsett den knepiga 3-4 förlusten mot Bordeaux varit en stabil kraft under 2022 vilket fått dem att flörta med spel i Europa kommande säsong. Tar minst en pinne här?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |