Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 24/7
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 24/7

Publicerat 2022-07-23 00:16

Med åtta möjliga kryss och tre riktigt fina skrällmöjligheter siktar vi på storslam denna söndag som har en känsla av dan-före-dan. Det är inte långt till de stora matcherna tar fart i de stora ligorna som, vissa i alla fall, drar igång redan nästa helg. Tills dess får vi nöja oss med blandningen av det skandinaviska utbudet toppat med en och annan match från de mindre ligorna i Europa. Toppmötet i Allsvenskan står i fokus denna söndag men likaså AIK och Elfsborg som likt Djurgården spelat i Europa i veckan – och mycket väl kan påverkas av det. Mycket nöje! 

Spelstopp: 14:59 söndag 24 juli


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Häcken – Djurgården 1 X
2 Helsingborg – GIF Sundsvall X 2
3 Kalmar – Elfsborg X
4 Värnamo – AIK 1 X
5 Örebro – Utsikten 1 X
6 Aalborg – FC Köpenhamn 2
7 Bröndby – Nordsjälland 1
8 Haugesund – Sarpsborg X 2
9 Kristiansund – Odd BK 2
10 Vålerenga – Viking 1
11 Sandefjord – Molde 2
12 Strömsgodset – Ham-Kam 1 X 2
13 Grasshoppers – Lugano X 2

svenska spel


Match i fokus: Häcken – Djurgården

Tidig seriefinal väntar när serieledande Häcken tar emot mästarna från 2019 Djurgården. Halva serien återstår efter den här matchen men för ett lag som Häcken som sällan är med hela vägen i kampen om SM-guldet ska det inte underskattas vad en seger här kan göra. Både vad gäller deras självförtroende och drömmar om SM-guldet men också vad gäller möjligheterna att lyckas behålla skyttekungen Alexander Jeremejeff.

Och nog har Häcken goda chanser att bryta det inbördes övertag som Djurgården skaffat sig efter sex raka segrar. Hemma på Hisingen är Häcken starka och med 11 tävlingsmatcher i rad utan förlust totalt sett finns det ingen i gulsvart som inte tror på segern här. Djurgården trivs inte lika bra utanför Stockholm och kommer närmst från torsdagens kval i Europa vilket kan bli märkbart.


Skrällpotential: Värnamo

Det har väl inte direkt gnistrat om Värnamo på sistone och efter tunga 0-3 mot Varberg blev det bara 1-1 i nykomlingsmötet med Sundsvall innan Djurgården sprang över dem senast. Det är dags att ge sig själva ett lyft nu och hemma, där Värnamo trots allt bara förlorat en match hittills, är nog där det ska ske om det ska bli ytterligare en säsong i Allsvenskan.

Mot ett AIK som inte trivs i bortaspelet och att dem återigen spelade 90 minuter utan att imponera i torsdagens Conference League-kval inger inget större förtroende här. Returen nästa vecka gör att tajmingen för den här matchen kunnat vara bättre, något Värnamo såklart är sugna på att dra nytta av precis som mot Hammarby här innan det förra Nations League-uppehållet.


Omgångens säkra: FC Köpenhamn

Säsongspremiären i Superliga hemma på Parken blev ett riktigt bottennapp för de regerande danska mästarna FCK. Det lär således finnas en och annan som vill ’göra rätt’ för sig efter det resultatet och med den truppen som Köpenhamn sitter på ska det kunna komma en rejäl rekyl här.

Med tanke på att FCK gjorde nio mål och tog nio av tio möjliga poäng mot Aalborg förra säsongen understryker gästande Köpenhamns favoritskap. Likaså att Aalborg föll även dem i sin ligapremiär och dessutom haft det jobbigare under försäsongen än FCK talar för en rätt ensidig historia denna afton.


svenska spel


Utvalt system – 192 rader

1. Häcken – Djurgården1X

Med tanke på Häckens form och det faktum att dem haft en hel vecka, utan resande dessutom, till förberedelser jämfört med Djurgården öppnar för att inleda streckningen från vänster. Skyttekungen Jeremejeff som ser ut att bli kvar jagar sitt 15:e mål för säsongen i Allsvenskan när Häcken kommer göra sitt yttersta för att hålla sin position i toppen av tabellen framför hemmafansen.

2. Helsingborg – GIF SundsvallX2

Hemmafördelen till trots är det inte mycket som ska skilja dessa två åt och sett till formkurvan är det dessutom svårt att motivera det kraftiga favoritskapet för Helsingborg. Visst släpper Sundsvall till en hel del men ska respasset tillbaka till Superettan undvikas måste det bli poäng, helst seger, i dessa matcher. Giffarna tog fyra poäng av Helsingborg ifjol och bör kunna kriga sig till åtminstone en på Olympia.

3. Kalmar – ElfsborgX

Bortaklena Elfsborg har en riktigt tung vecka bakom sig med 1-7 mot Hammarby och Molde. Nu besitter inte Kalmar de offensiva kvalitéerna kanske men med fyra raka matcher utan seger är det lätt att förbise tvåan här. Kalmar ser dock rätt låga ut vad gäller självförtroende och får det tufft att lösa en trea här trots hemmaplan. Utgångskrysset fungerar således utmärkt som en spik denna eftermiddag!

4. Värnamo – AIK 1X

Varken AIK eller Värnamo imponerar särskilt för tillfället men nog är det AIK som har pressen på sig att leverera ett resultat här. Hemmalaget brukar kunna trivas under sådana förutsättningar och inte minst hemma i Värnamo varpå AIK med sitt fokus på Europa absolut kan gå på en mina här. Trevlig skrällpotential!

5. Örebro – Utsikten1X

Såväl Örebro som Utsikten är nykomlingar i Superettan men med skillnaden att hemmalaget tagit klivet ner och gästerna klivet upp till årets säsong. Båda lagen har dock presterat ungefär som förväntat i enlighet med spelschemat där båda lagen haft det tufft mot de bättre lagen i serien. Hemmafördelen måste dock vägas in starkt här då ÖSK trivs utmärkt på konstgräset i Örebro och med sin erfarenhet ska lösa minst en pinne.

6. Aalborg – FC Köpenhamn2

Med ett inbördes övertag, en klart överlägsen trupp sett till kvalitet och bredd samt en premiärförlust som ska revanscheras är blickarna riktade mot FCK här. De regerande mästarna förtjänade mer än att förlora sin hemmapremiär och kommer göra rätt för sig när dem nu får chansen tämligen omgående. Med sitt Champions League-kval en bit bort kan dem också lägga fullt fokus här vilket avgör.

7. Bröndby – Nordsjälland1

Gästande Nordsjälland hade ingen rolig säsong ifjol men med deras unga lag och strategi på transfermarknaden är det kanske inte så konstigt att det kommer en sådan säsong då och då. Förhoppningen om en bättre säsong 2022-2023 är stor och premiärsegern bådar gott, men visst blir detta en lite väl tuff uppgift. Bröndby var ligans bästa hemmalag ifjol och har varit en maktfaktor hemma under flera år vilket räcker långt i en sån här typ av match.

8. Haugesund – SarpsborgX2

Stefan Billborn har det inte lätt med sitt Sarpsborg som återigen fick se sig besegrade för sjätte gången på de nio senaste omgångarna i Eliteserien. Defensiven fortsätter vara ett bekymmer då Sarpsborg släppt in mål i 12 av 14 omgångar hittills vilket gör det svårt att vinna fotbollsmatcher, något ett Haugesund såklart kan dra nytta av. Dock ser inte hemmalaget särskilt bra ut för dagen och löser max ett kryss här. Spikläge till och med?

9. Kristiansund – Odd BK2

Med en dåres övertygelse har garderingen fått följa Kristiansund på sistone utan att hitta hem, och nu är det nog dags att packa ihop förhoppningen om nytt kontrakt för jumbon som inte verkar kunna vinna hur dem än försöker. Gästande Odd har bara sin egen underskattning att skylla på om det blir poängtapp här men då dem visat fokus mot slutet lär det inte bli verklighet här. Vettig spik!

10. Vålerenga – Viking1

Två raka segrar är en möjlig indikation att saker och ting äntligen vänt för Vålerenga som kravlat runt länge nog i tabellens bottenskikt. Ett Viking i precis rätt tid erbjuder ett tydligt vägskäl var hemmalagets säsong ska ta vägen; bomma segerchansen och man är tillbaka på ruta ett i princip medan tre poäng inger nytt hopp och bibehållet momentum.

11. Sandefjord – Molde2

Precis som väntat lyckades ett offensivt sprudlande Molde göra ett par mål och indirekt avgöra dubbelmötet redan i hemmamatchen mot Elfsborg, något som tillåter dem att gå för fullt här. Serieledningen är återigen deras efter åttonde segern på de tio senaste omgångarna senast mot Haugesund och det greppet släpper dem inte ännu, i alla fall inte mot ett defensivt generöst Sandefjord.

12. Strömsgodset – Ham-Kam1X2

Krysset har varit en mer än gångbar gardering i egentligen samtliga matcher som nykomlingen Ham-Kam varit involverade i, så även senast mot Bodö trots förlust 0-2. Någon gång kommer dem omvandla något av alla dessa kryss till segrar och varför då inte mot ett ojämnt Strömsgodset som får lite väl stort förtroende enkom för hemmafördelen? Tvåan sitter som superrensarpotential!

13. Grasshoppers – LuganoX2

Det var tack vare ett starkt hemmafacit som Lugano lyckades hänga på Young Boys och Basel i kampen om andraplatsen ifjol och förhoppningen är såklart att det ska tas ytterligare kliv denna säsong. Sett till hur premiären gick gav man sig inte direkt chansen varpå dem bör gilla chansen till revansch mot ett Grasshoppers som dem besegrat tre gånger i rad här och inte förlorat mot på de sju senaste försöken.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |