Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 25/9
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 25/9

Publicerat 2022-09-23 22:59

Sista chansen att i tävlingssammanhang vässa formen och försöka räta ut de sista frågetecknen är vad som gäller för flera av nationerna på söndagens kupong. Nations League ska sammanställa gruppspelsfasen och klargöra vilka som går vidare, vilka som stannar kvar liksom vilka som får ta kliver ner en division. Dessa sju matcher får sällskap av spanska Segunda División och svenska division 1 i en sällan skådad mix, men som vi lärt oss sedan tidigare är det bara att gilla läget när det är landslagsuppehåll!

Spelstopp: 14:59 söndag 25 september


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Nederländerna – Belgien 1 2
2 Danmark – Frankrike 1 2
3 Wales – Polen 2
4 Österrike – Kroatien 1 X 2
5 Luxemburg – Litauen 1
6 Andorra – Lettland 2
7 Azerbaijdzjan – Kazakstan 1 X
8 Las Palmas – Granada 1 X 2
9 Albacete – FC Andorra 1
10 Lugo – Oviedo X 2
11 Stockholm Internazionale – Umeå 1
12 Gefle – IF Karlstad 1 X
13 Ljungskile – Falkenberg 2

svenska spel


Match i fokus: Nederländerna – Belgien

På flera håll den här eftermiddagen och kvällen kommer gruppspelets sista omgång vara direkt avgörande. I flera av grupperna är det också de två förhandsfavoriterna som gör upp om avancemanget till semifinalerna i en direkt gruppfinal i den allra sista omgången. Grupp 4 är inget undantag där Nederländerna har ett riktigt gynnsamt utgångsläge.

Hemmalaget har tre poängs marginal, bättre målskillnad och dessutom fler gjorda bortamål i nuläget varpå det vill till att Belgien vinner med minst 3-0 för att sno åt sig gruppsegern. Såklart ingen omöjlighet sett till spelarmaterialet men frågan är hur pass mycket dem kommer gå för det här då det är lättare sagt än gjort – och Nederländerna alltjämt är ett ständigt hot offensivt.


Skrällpotential: Österrike

Det är aldrig lätt att som jumbo i stort poängbehov behöva hämta poäng i den allra sista gruppspelsmatchen mot laget som går för gruppsegern. Så är dock fallet för Ralf Rangnicks Österrike som fick se sig passerade av Frankrike i veckan och nu alltså kräver poäng mot ett Kroatien som själva antagligen behöver vinna.

Förutsättningarna i gruppen gör att saker och ting verkligen kan svänga beroende på vem av de fyra i gruppen som gör matchens första mål i den sista omgången. Skulle Danmark göra det kan Österrike ta sig vidare på oavgjort men i det läget måste Kroatien framåt och vinna matchen för att inte passeras av just Danmark – vilket kan öppna upp fina ytor för Österrike som verkligen har allt att spela för!


Omgångens säkra: Polen

Att Belgien och Nederländerna skulle göra upp om gruppsegern sinsemellan var nog de flesta på det klara med innan Nations League drog igång i somras. Således är det Wales och Polen som gör upp om vem som får lämna A-divisionen och ska man gå på lagens förra möte tillsammans med förutsättningarna inför matchen är det klar fördel Polen.

Robert Lewandowski och Co behöver bara undvika förlust för att degradera Wales. Hemmalaget är således tvingat att öppna upp sig och det trivs dem sällan med och bör verkligen ge en passande matchbild för Polen med all sin individuella kvalitet.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Nederländerna – Belgien12

Att vinna med minst tre måls marginal är ett måste om Belgien ska kunna säkra förstaplatsen i gruppen, något som kommer kräva en bra start och gärna en tidig ledning. Något som Kevin de Bruyne och Co absolut har i sig och även vore ett bra formkvitto inför kommande VM i november. Samtidigt är Nederländerna alltid ett hot offensivt sett och när Belgien trycker på framåt bör det kunna öppna upp sig. Öppen match att vänta?

2. Danmark – Frankrike12

Tveklöst var Danmark VM-kvalets stora utropstecken och nog finns det anledning att som svensk vara avundsjuk på den fotboll danskarna presterar, liksom med spelarna dem lyckas producera. Förlusten mot Kroatien innebär att Danmark nu behöver hjälp av Österrike vilket, om dem skulle få det, kommer öppna upp den här matchen ytterligare – något som såklart skulle kunna passa Frankrike alldeles ypperligt då dem ser ut att prestera som bäst med en tydlig morot.

3. Wales – Polen2

Wales har på inget sätt gjort bort sig i den här tuffa gruppen men dem har däremot inte riktigt varit särskilt nära heller i matcherna även om slutresultatet tyder på annat. Sist i gruppen inför den avslutande omgången med krav på seger är inte optimala förutsättningar för ett ganska enkelspårigt Wales – som givetvis har VM-slutspelet som främsta prio. Bra spikvärde!

4. Österrike – Kroatien1X2

Det må kännas som en evighet sedan och Österrike har inte varit så värst nära att lyckas upprepa den bedriften på det sättet, men man gör nog bäst i att minnas öppningsmatchen dessa två emellan i somras. Österrike fullkomligt forcerade fram 3-0 på bortaplan och utan något att förlora här är det all-in som gäller för hemmanationen. Kroatien har pressen på sig med vetskapen om att dem måste matcha Danmarks resultat mot Frankrike för gruppsegern. Favorit i fara?

5. Luxemburg – Litauen1

Tre bollar och en pinne mot ett förvisso redan utcheckat Turkiet lär knappast ha gjort Luxemburg några otjänster när lilleputtnationen avslutar Nations League-gruppspelet med gruppens slagpåse. Litauen, som släppt in 13 mål hittills, besegrades med klara 2-0 i returmötet i somras och som formtabellen är något liknande att vänta här.

6. Andorra – Lettland2

Efter fyra raka segrar och en mycket överkomligt uppgift här i sista omgången gör det kanske inte så mycket i slutändan att Lettland föll mot Moldavien i veckan. Andorra är ju ett lag man ska slå precis som dem också gjort klart och tydligt de två senaste åren och med gruppsegern i egna händer vid seger är det bara att lämna garderingarna därhän. 2-0 Lettland?

7. Azerbaijdzjan – Kazakstan1X

Lurig tillika betydelselös match i gruppen då Kazakstan redan vunnit och Azerbaijdzjan som sämst slutar 3:a. Frågan är då hur motiverade båda lagen är att gå för segern när det till syvende och sist inte kommer spela någon roll på det stora hela. Kazakstan är hittills obesegrade medan hemmalaget kommer från två raka segrar, något som bör vägas in. Utgångskrysset är således en möjlig spik men finns garderingsmöjligheter är det ettan först som gäller.

8. Las Palmas – Granada1X2

Då båda lagen öppnat säsongen enligt förväntningarna, som de förmodade topplag med sikte på La Liga de alltjämt är, finns det inte mycket annat att göra än att strecka samtliga tecken. Hemmalagets defensiva facit har visserligen imponerat men ett mål kan absolut räcka för samtliga tre poäng, och det är gästerna som föll ur högstaligan i våras kapabla till.

9. Albacete – FC Andorra1X

Hemmafaktorn var talande när lagen möttes ifjol på vägen upp till Segundan och framförallt Andorra har lyckats bygga vidare på det under säsongsinledningen med två segrar av två möjliga hemma. Albacete som kommer från två raka förluster bör således gilla chansen att bryta den negativa trenden framför hemmafansen mot ett lag som dem måste budgetera med tre hemmapoäng den här säsongen. X räcker som gardering?

10. Lugo – OviedoX2

Trots att Lugo bara förlorade fyra fler matcher än Oviedo i fjol skiljde det ändå 10 placeringar och 18 poäng i slutändan. Anledningen? Inget lag kryssade fler matcher än Lugo och inget lag förlorade färre matcher än Oviedo. Något som fortsatt göra sig gällande även säsongen 2022-2023 om vi skall tro inledningen. Erfarna anfallsduon Borja Bastón och Sergi Enrich ger gästerna favoritskapet men det kan onekligen sitta långt inne varpå krysset måste med.

11. Stockholm Internazionale – Umeå1

Tre viktiga poäng på spel i botten av Ettan Norra och bara av den anledningen ökar suget att plocka med garderingar. Hemmalaget var dock det bättre laget senaste dem möttes och med hemmafavören också en tung faktor är det ändå läge att dra till med en chansspik här.

12. Gefle – IF Karlstad1X

Gefle, seriens klart bästa lag som det väl nu bara är att välkomna till Superettan, fortsätter att ösa på. Senast hemma på Piteå kom 12:e raka segern. Samma Piteå som Karlstad föll mot nyligen precis före dem släppte fyra bollar mot problemtyngda Täby. Nja, gästernas chanser tidigare på säsongen när dessa möttes i våras var klart bättre än vad som tillskrivs dem nu. Gardering bara för den som jagar miljonerna på ensam kupong med 13 rätt? Ja men det är vi det!

13. Ljungskile – Falkenberg2

När det jagas miljoner måste man ibland ta skarpa beslut och att utelämna garderingen här till förmån för den mer osannolika utgången i matchen ovan klassas onekligen i den kategorin. Samtidigt går det inte att blunda för att gästerna är att räkna med här då dem nu gått 17 raka matcher utan förlust och närmast jagar GAIS i toppen av Ettan Södra. Tar chansen mot formsvagt Ljungskile?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |