Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 26/2 – God chans på jackpottmiljonerna!
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 26/2 – God chans på jackpottmiljonerna!

Publicerat 2023-02-24 22:55

Det smäller från både England, Italien, Frankrike och Skottland denna söndag som fotbollsmässigt är den bättre på länge. Cupfinal x2 från de brittiska öarna, seriefinaler i Bundesliga och Ligue 1 och inte att förglömma det på förhand ovissa mötet på San Siro mellan Milan och Atalanta är bara ett axplock på en mycket lovande kupong – som dessutom bjuder på fyra extra miljoner i jackpott. Lycka till!

Spelstopp: 15:29 söndag 26 februari


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Manchester United – Newcastle 1
2 Milan – Atalanta 1 X 2
3 Udinese – Spezia X
4 Almería – Barcelona 2
5 Celta Vigo – Valladolid 1
6 Sevilla – Osasuna 1 2
7 Marseille – PSG 1 X 2
8 Monaco – Nice 1 X 2
9 Bayern München – Union Berlin 1 X
10 Freiburg – Leverkusen 1
11 Anderlecht – Standard Liége 2
12 PSV – Twente 1
13 Rangers – Celtic X 2

svenska spel


Match i fokus: Rangers – Celtic

Old Firm brukar sällan misslyckas att leva upp till högt ställda förväntningar och med tanke på att Rangers verkar ha fått ge sig om ligatiteln är det en final som betyder desto mer för dem än Celtic. Extra mycket såklart eftersom de är regerande mästare efter att ha brutit titeltorkan ifjol.

Då matchen spelas på neutral plan är det en jämn fördelning biljetter vilket ska tas i beaktning såklart. Likaså att Celtic vann lagens förra cupfinal 2019, och jagar sjätte titeln på de sju senaste säsongerna, men bara lyckats besegra Rangers bortanför Celtic Park den gången. Läge för alla tecken?


Skrällpotential: Union Berlin

Med mer än halva serien spelad nu och deras framfart i Europa League dessutom går det inte att räkna bort Union Berlin i titelstriden i Bundesliga. Hur segervissa och segervana Bayern München än må vara. De mångfaldigt regerande mästarna har redan tappat poäng nio gånger den här säsongen vilket snart är lika många som både ifjol och säsongen före totalt sett.

PSG-returen är visserligen en bit bort men alltjämt ett potentiellt störningsmoment för Bayern som också förlorade i ligan förra helgen, också det en faktor att väga in i sammanhanget. Lägg därtill Berlins dominanta dubbelmöte med Ajax i mixen och det står klart tidigt att det här är en match som måste garderas upp!


Omgångens säkra: PSV

2-0 räckte tyvärr inte för att vända på dubbelmötet efter 0-3 i Sevilla, men PSV kan ändå ta mycket positivt med sig från den matchen vilket kan hjälpa till att få till en bra spurt i ligan. Trots sex poäng upp finns det gott om tid kvar att blanda sig i titelstriden på riktigt.

De gör det med ett av seriens bästa hemmafacit i ryggen och det är också vad som ser ut att bli den avgörande faktorn här. Det enda laget som plockat fler hemmapoäng än PSV är just Twente och får PSV till den energifyllda start som segern mot Sevilla bör generera och fansen förväntar sig blir det svårt för gästerna att stå emot.


svenska spel


Utvalt system – 216 rader

1. Manchester United – Newcastle1

Nick Popes avstängning är givetvis ett stort avbräck för Newcastle i den här mycket intressanta finalen av Ligacupen. Med det momentum som Manchester United har går det dock inte att blunda för favoritskapet och ser man till potentiella matchvinnare är det än svårare att se Newcastle ha något med titeln att göra just nu. The Magpies må längta och sukta efter titeln men den hunger som United visar upp för tillfället är ointaglig.

2. Milan – Atalanta1X2

Med tre raka 1-0 segrar börjar Milan få tillbaka lite av sitt ’mojo’ och med en Rafael Leao spelsugen blir det intressant att se vad de kan få fram här. Champions League-returen mot Tottenham är tillräckligt långt bort för att utlova en starke elva och insats. Atalanta är dock ett lag som alltid har potential att göra saker och ting problematiskt, om än inte alltid med ett positivt resultat att visa upp. Hur de förlorade senast mot Lecce förblir en gåta men att höjden finns där råder det inga tvivel om. Alla tecken ett måste!

3. Udinese – SpeziaX

Fortsättningsvis i Italien hittar vi två lag som inte varit bortskämda vad gäller trepoängare de senaste månaderna. Udineses positiva start på säsongen har stannat av rejält och Spezias ineffektivitet fortsätter vara kostsamt i botten av tabellen. Två faktorer som talar för delad pott och en målsnål historia precis som senast lagen möttes i november. Ett underspel att komplettera veckans rad är därmed ingen dum idé och just nu hittas bäst odds på Serie A hos Betfair.

4. Almería – Barcelona2

Uttåget mot Manchester United i veckan svider såklart för Barcelona och med Copa del Rey-semin mot Real Madrid härnäst i åtanke är den här matchen ett möjligt snedsteg. Å andra sidan är ligan en prioritet för Barca vars åtta poäng nedåt snabbt riskerar att bli problematiskt om segern uteblir här – något som skulle toppa en redan tung vecka på ett sätt som jag inte tror Xavi tillåter. Jag räknar därför kallt med att Blaugrana städar av nykomlingen Almería tämligen bekvämt här.

5. Celta Vigo – Valladolid1

Nyförvärvet Cyle Larin har fått en smakstart i målsnåla Valladolid men inte ens hans mål kunde undvika förlusten mot Betis senast. Frågan är om inte hans framfart överskuggat prestationerna den senaste tiden och att man därför ger gästerna lite väl goda chanser här. Hemmalaget är visserligen inte utan problem men jag tycker mig se en uppryckning som bör innebära ett lyft i tabellen också vartefter. Dessutom är det väl dags för Iago Aspas att hitta nätet igen?

6. Sevilla – Osasuna12

Sakta men säkert börjar Sevilla vakna till liv och lämna det dystra mörker som omgärdat dem under säsongens första halva. Vidare i Europa och med fyra raka hemmasegrar i ligan har gjort klubben gott. Frågan är bara om de lyckas bygga vidare på det och ställa om efter förlusten i Holland i torsdags? Osasuna är ett knepigt lag att möta och ett som Sevilla haft svårt för och med en passande matchbild för gästerna utesluter jag inte att de överraskar fullt ut här!

7. Marseille – PSG1X2

För andra gången på drygt två veckor drabbar den här duon samman. Le Classique blev en händelserik tillställning i cupen och med tanke på förutsättningarna när dem nu möts i ligan torde detta bli minst lika sevärt. Formstarka Marseilles fördel av hemmaplan återigen väger tungt liksom att PSG, som haft problem på sistone när inte Kylian Mbappé klivit fram, saknar Neymar. Ettan först men med Mbappé kan ju onekligen allt hända för Paris…

8. Monaco – Nice1X2

Mini-derby på sydkusten väntar när Monaco, som åkte mot Leverkusen efter straffar i torsdags, gästas av formstarka Nice. Då det tenderar att bli jämna matcher när lagen möts får krysset stå som utgångstecken. Nice har tajtat till defensiven på sistone vilket kommers sättas på prov här, inte minst om de gör första målet. Det kan dock räcka hela vägen till tre nyttiga poäng vilket varit lite av deras signum den senaste tiden!

9. Bayern München – Union Berlin1X

’Bara’ 1-0 mot PSG och blott två segrar på det nya året har skakat om Bayern München och dess manager Julian Nagelsmann en hel del. Sista ordet är såklart inte sagt än och med deras höjd i åtanke går det givetvis aldrig att räkna bort dem. Det gäller dock för dem att se upp här så de inte går i samma fälla som höstens returmöte i Berlin. Defensivt håller jag gästerna högt men dubbelmötet med Ajax har också öppnat mina ögon i planens andra ände. Helst alla tecken men ett kryss gör nog alla glada i slutändan.

10. Freiburg – Leverkusen1

Hemmastarka Freiburg har alla möjligheter att dra nytta av omständigheterna när ett fortsatt poröst Leverkusen gästar som så uppenbart haft dubbelmötet med Monaco i fokus. Med 120 minuter i torsdags i benen och den mentala anspänning som straffläggningen utgör vore det knappast konstigt om Leverkusen får problem här – inte minst om Freiburg gör första målet vilket räckt till seger 10 av 12 gånger för dem hittills denna säsong.

11. Anderlecht – Standard Liége2

Standard stod för en riktig överraskning när de på bortaplan bröt topplaget Unións långa förlustfria svit i förra omgången. En match som gör att de fortfarande har häng på Club Brügge på 4:e platsen. 5-0 senast Anderlecht stod för motståndet gör det lätt att plocka med tvåan här när hemmalaget dessutom spelade en tuff retur i Conference League så sent som i torsdags när avancemanget säkrades allt annat än lättvindigt.

12. PSV – Twente1

Med nio av 13 segrar hemma i Eindhoven och flest hemmamål av alla i Eredivisie är det inte konstigt att PSV kliver in som solklara favoriter här. Gästande Twente har förlorat två raka besök här med tre måls marginal och med samtliga fyra ligaförluster den här säsongen i bortaspelet lär deras matchplan inte komma som någon vidare överraskning. Med minst insläppta såhär långt är 0-0 såklart en risk, men jag väljer ändå att lita på hemmalagets motivation och kvalitet här.

13. Rangers – CelticX2

Hur man än vänder och vrider på den här säsongen står det klart att Rangers får finna sig att vara underdogs i den här cupfinalen. Celtic har helt enkelt varit bättre överlag och inbördes vilket väger tungt när tecknen ska sättas. Den här typen av matcher brukar kunna leva sitt eget liv och alla tecken vore mest behagligt, men det känns samtidigt lite väl otroligt att Celtic skulle torska detta under 90 minuter.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |