Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 27/2
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 27/2

Publicerat 2022-02-26 10:40

Nog är det en riktig Super Sunday i begreppets rätta bemärkelse som väntar denna söndag där toppfotboll från Europa verkligen dominerar kupongen. Toppmöten från Italien, derby i Spanien och titelmatch i England är bara ett axplock av vad som finns att se fram emot bland de 13 matcherna som utgör kupongen som dessutom passar på att öka svårighetsgraden ytterligare ett snäpp genom Svenska Cupen-mötet i match 13.

Spelstopp: 14.59 söndag 27 februari


svenska spel


Match i fokus: Chelsea – Liverpool

Det vankas final i Ligacupen, titeln som Manchester City prenumererat på de senaste åren, mellan klubbvärldsmästarna Chelsea och formstarka Liverpool. Hemmalaget har visserligen också resultatmässigt fin form men där det spelmässiga inte ser alls lika stabilt eller strömlinjeformat som gästande Liverpool. Såklart har skadeläget spelat roll där Mason Mount, som eventuellt tar plats på bänken här, saknats i Chelsea.

Sett till att det är FA-cupen som väntar härnäst, mot Luton respektive Norwich, är det starkast möjliga lag som väntas i båda lagen. Som vi känner till sedan tidigare tillhör Liverpools elva den kanske bästa i hela Europa på sin dag och i nuvarande form, jämfört med Chelsea, är det också fördel för gästerna. Chelsea har frågetecken över både Hakim Ziyech och Mateo Kovacic vilket skulle försämra deras chanser avsevärt om dem uteblir.


Skrällpotential: Spezia

Sett till de problem som Verona orsakade Roma senast, en match som dessutom såg José Mourinho visas upp på läktaren, och det faktum att I Giallorossi bara vunnit tre av sina tio senaste matcher är det långt ifrån säkert att dem lyckas få med sig alla poäng från Spezia. Särskilt inte då dem fortsätter att släppa in en hel del mål med två nya mot Verona vilket innebär att dem släppt in minst två i sex av sina tio senaste totalt sett.

Spezia kan med sitt hårda arbete således få viss draghjälp här och nog är hemmalaget suget efter poäng efter att ha släppt in två sena avgörande mål mot både Fiorentina och Bologna. Förlusterna till trots har Spezia inlett 2022 mycket bra vilket gett utökat förtroende för Thiago Motta som var på väg att få gå före vinteruppehållet, men som nu navigerat fyra segrar på åtta matcher istället.


Omgångens säkra: Marseille

Precis som väntat hade inte Marseille särskilt svårt med Qarabag i torsdagens Europa League och 3-0 kunde lösas trots viss rotation. Nu väntar en ytterst viktig match mot Troyes och detta då Marseille kastade bort matchen senast mot nykomlingen Clermont Foot hemma på sydkusten. Fler såna poängtapp har man inte råd med med tanke på hur jämnt det är om Champions League-platserna bakom PSG.

Som tur är för Marseilles del är hemmalagets självförtroende något sargat efter sammanlagt 2-9 mot Brest och Rennes i de två senaste omgångarna, vilket gjort att Troyes nu är det lag som förlorat flest matcher i Ligue 1. Sett till hur dem spelat tidigare under säsongen och då bland annat i returmötet i Marseille står det klart vad deras matchplan är, men precis som så många gånger förr lär det inte räcka i slutändan.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Chelsea – LiverpoolX2

Lagens bägge möten tidigare i ligan har sett relativt jämna matcher sluta ganska rättvist med delad pott, och sett till deras respektive högstanivå är det inte omöjligt att även detta kommer krävas något extra för att hitta en vinnare. Dock hålls Liverpool högre för stunden och om det är någon av dem som har potentialen att komma i våg efter våg exempelvis i ett underläge så är det gästerna.

2. West Ham – WolvesX

På grymmast möjliga sätt tappade Wolves tre fina poäng mot Arsenal senast under torsdagen vilket fortsatt håller dem bakom West Ham på sjätteplatsen i tabellen. Som formkurvorna ser ut för tillfället är det dock bara en tidsfråga innan dem byter plats med varandra och härifrån ska inte defensivt stabila Wolves behöva gå lottlösa. Frågan är bara om dem orkar hela vägen efter tuffa 90 minuter i torsdags vilket ändå talar för delad pott.

3. Lazio – Napoli1X

Med tanke på Napolis första halvlek i dubbelmötet med Barcelona är det svårt att ta in hur lite dem trodde på det i torsdagens retur i Neapel. Kanske att dem hade det här mötet i tankarna men med en överraskande svag insats är det svårt att se dem studsa tillbaka omgående här. Lazio brukar visserligen inte lyckas leverera direkt efter matcherna i Europa men såg pigga ut mot Porto – och presterar avsevärt bättre hemma i Rom den här säsongen.

4. Verona – Venezia1

Vi minns fortfarande returmötet dessa två emellan där Giovanni Simeone i princip på egen hand vände 0-3 till 4-3. Ett förbättrat Verona ligger således bra till att göra en mer kontrollerad match den här gången men med potential till liknande utdelning, särskilt om dem kan använda den irritation som hållt sig kvar över den missade segerchansen mot Roma senast. Tredje raka hemmasegern på g?

5. Spezia – Roma1X2

Roma är onekligen det topplag som är svårast att förutspå vad gäller kommande prestationer och den typen av ojämnhet har också gäckat dem under säsongen överlag. Mot ett hårdjobbande Spezia som kämpar på i botten av tabellen blir det knappast någon lätt match, särskilt inte med tanke på hur det såg ut senast eller att det krävts två sena kvitteringsmål för att ens få med sig poäng mot Sassuolo och Verona.

6. Barcelona – Athletic Bilbao1

Som Barcelona ångar på just nu är det svårt att se dem gå vare sig poäng- eller mållösa härifrån och insatsen senast mot Napoli om något bör ha gjort riktigt gott för Barcelonas självförtroende. Här kan dem också dra nytta av att Athletic Bilbao, som inte trivs alls lika bra på resande fot som hemma på San Mamés, har en mycket tuff retur mot Valencia i Copa del Rey på onsdag. Derbysegern senast till trots kan inte Bilbao räkna med samma momentum i den här matchen varpå hemmasegern ändå bör hitta hem i slutändan.

7. Sevilla – BetisX2

Sett till lagens nuvarande tabellposition är det onekligen ett av de mest intressanta derbymatcherna dem emellan på väldigt länge. Båda lagen spelade Europa League i torsdags och nog var det Betis som kom undan med bäst betyg för kvällen. Med tanke på de tunga bortfall som Sevilla har med sig vad gäller skador och avstängningar, och rent formmässigt också, ska man komma långt på ovan gardering då ’lillebror’ Betis verkligen imponerar just nu.

8. Real Sociedad – OsasunaX

Först en riktigt tung derbyförlust och sedan uttåg ur Europa Leauge med 1-3 hemma i Baskien. Nja, det har inte varit någon särskilt bra vecka för Real Sociedad som kommer få det tufft att säkra samtliga poäng den här kvällen. Osasuna har spelat upp sig efter uttåget i Copa del Rey och har bl a hållt nollan i fyra av sina sex senaste matcher – imponerande nog mot Sevilla och via 3-0 borta mot Rayo. Löser en hårdjobbad poäng här?

9. Lyon – Lille1X

Fjolårets seriesegrare och tabellfyra har inte riktigt lyckats leva upp till högt ställda förväntningar den här säsongen, och även om dem poängmässigt inte är så långt från Champions League-platserna är det många lag som blandat sig in i leken. Hemmastarka Lyon ser för dagen bättre ut men Lille har varit en jobbig motståndare för dem med 12 raka inbördes möten utan förlust. 1X ska dock räcka här.

10. Troyes – Marseille2

Tabelltvåan Marseille har inte råd att tappa fler poäng mot den här typen av lag och sett till de två senaste omgångarna ska segern vara ohotad så länge gästerna får in ett tidigt mål. Troyes kommer försöka spela tajt som dem gjort i princip hela säsongen men efter de två senaste insatserna är det frågan om dem rent mentalt kommer orka med när Marseille väl trycker på.

11. Metz – Nantes2

Nästjumbon Metz, som gått mållösa ur fyra av sina sex matcher under 2022, fortsätter att sätta käppar i hjulet för sig själva. Manager Frédéric Antonetti är avstängd i 10 matcher efter sitt agerande senast mot Lille vilket är ytterligare en faktor som gör det svårt att tro på hemmalaget här. Nantes som vunnit tre av sina fyra senaste matcher nosar runt Europa-platserna och har alla möjlighter här!

12. Bochum – RB Leipzig1X2

Leipzig fortsätter att nå resultat under nye Domenico Tedesco och avancemanget i Europa League var ytterligare en fjäder i hatten. Tre mål insläppta mot ett ganska begränsat Sociedad är dock anledning till viss tveksamhet här, inte minst då Bochum gjort det riktigt bra mot topplagen på hemmaplan den här säsongen och inte minst senast mot serieledande Bayern München. Bra skrällpotential!

13. Degerfors – GIF Sundsvall12

Sundsvall var ytterst nära att skrälla senast mot Elfsborg då deras omställningsfotboll fick bra betalt. Samma upplägg är att vänta också mot Degerfors som såklart kliver in som favoriter i sin allsvenska kostym. Det är dock bara ett drygt år sedan gästerna åkte härifrån med tre poäng via 5-2, till 8,50 gånger pengarna, precis innan hemmalaget säkrade uppflyttningen till Allsvenskan vilket under en försäsong som denna öppnar för skrällmöjligheter.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |