Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 28/8
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 28/8

Publicerat 2022-08-26 00:01

Det blev ett par riktiga megaskrällar i söndags då både Chelsea och Atlético Madrid förlorade oväntat medan Manchester City tappade poäng, vilket adderat till Malmö och Elfsborg gjorde att ingen i hela Sverige lyckades lösa 13 rätt. Kul och frustrerande på samma gång såklart men värt att ha med i bagaget när en ny härlig söndagskupong väntar med fotboll från de stora ligorna ute i Europa – kryddat med Stockholmsderbyt på nationalarenan i match 4. Välkomna!

Spelstopp: 14:59 söndag 28 augusti


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Aston Villa – West Ham 2
2 Nottingham Forest – Tottenham X 2
3 Wolves – Newcastle 2
4 AIK – Hammarby 2
5 Helsingborg – Mjällby 1 X 2
6 Malmö – Kalmar 1 X
7  IFK Göteborg – Sirius 1 2
8 Espanyol – Real Madrid 2
9 Getafe – Villarreal 2
10 Fiorentina – Napoli 2
11 Verona – Atalanta 1 2
12 Nice – Marseille X 2
13 Werder Bremen – Eintracht Frankfurt 1 X 2

svenska spel


Match i fokus: AIK – Hammarby

När det vankas Stockholmsderby på kupongen är det få andra matcher som så tydligt sticker ut från mängden. AIK är i ett tämligen skört skick just nu även om det blev seger omgående för tillfällige lösningen Henok Goitom borta i Norrköping förra veckan. 0-3 i Conference League-kvalet mot Slovacko gick dock inte att vända i torsdags vilket ger AIK en kraftig underdog-stämpel här trots hemmaplan.

Hammarby går det desto bättre för just nu och då inte bara poängmässigt. Tabellvåan har plockat in Veton Berisha vilket gett utdelning direkt och den typen av spets i offensiven kan visa sig guld värd, i dubbel bemärkelse, den kommande månaden. Efter två raka poängtapp i derbyt mot AIK är det väl på sin plats med en revansch för de grönvita från söder?


Skrällpotential: Helsingborg

Det var tunga 2-1 som Helsingborg lämnade Sundsvall med förra veckan, ett resultat som håller giffarna kvar på jumboplatsen i Allsvenskan och Helsingborg inom räckhåll till Värnamo ovanför kvalplatsen. Efter kryssen mot Varberg och Sirius emellan dubbelmötet med Sundsvall har nykomlingen Helsingborg sakta men säkert börjat resa sig från det hopplösa tillstånd man var i för bara någon månad sedan.

Att dem har chansen hemma på Olympia mot ett Mjällby som inte trivs lika bra på resande fot som hemma på Strandvallen är därmed ingen omöjlighet. Såväl en poäng som samtliga tre ligger på bordet eftersom detta är en match gästande Mjällby förväntas både föra och vinna, något som inte alls är säkert passar dem – vilket var tydligt senast lagen mötts i maj. Revanschläge för HIF?


Omgångens säkra: Villarreal

Med en imponerande insats säkrade Villarreal samtliga tre poäng borta mot Atlético i söndags, en prestation och ett resultat som bibehåller Unai Emerys segersvit den här säsongen. Med gruppspelet i Conference League nu också i hamn finns det ingenting som tyder på att Villarreal ska tappa fart de kommande omgångarna då Elche väntar härnäst efter Getafe.

Fram till matchen mot Barcelona i mitten av oktober är det bara Betis och Sevilla som på pappret ser svårlöst ut men inte omöjligt, varpå Villarreal absolut kan sikta högt och gå för fortsatt 100% segersvit i La Liga. Något som bör hålla i sig här med tanke på den svala start Getafe fått efter dubbla förluster med tre insläppta. Fint värde i alla fall på Villarreal!


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Aston Villa – West Ham2

Segern mot Everton och avancemanget mot Bolton i Ligacupen i veckan har visserligen köpt Steven Gerrard ännu lite mer tid, men faktum kvarstår att Aston Villa alltjämt är ett lag utan tydlig riktning. West Ham å andra sidan bör kunna trampa igång säsongen på allvar nu när gruppspelet i Europa är säkrat. Aston Villa i nuvarande skick är i alla fall klart överkomligt och en spik här möjliggör garderingar på annat håll!

2. Nottingham Forest – TottenhamX2

Om poängen mot West Ham var något turlig var poängtappet mot Everton desto mer frustrerande för nykomlingen Nottingham. Nu väntar dock deras svåraste test hittills när Harry Kane och Co gästar City Ground men med en bra start i matchen ska nog hemmalaget kunna ruska om detta Spurs. För även om kvalitén finns och spetsen att avgöra på egen hand är inte Tottenham riktigt där ännu att dem bara åker hit och hämtar tre poäng. Så varför inte plocka med ett rensarkryss?

3. Wolves – Newcastle2

Om man börjat tvivla på ifall Wolves verkligen är ett lag som ska hålla till på övre halvan eller inte börjar det bli alltmer klart att Newcastle verkligen kommer vara där och utmana. Ytterligare förvärv har gjorts vilket blir enormt spännande framöver i ett lag som redan nu presterar på en hög nivå, och då inte bara med tanke på matchen senast mot Man City. Detta blir ett test av deras karaktär då detta är en match dem ska vinna med sina högt ställda ambitioner.

4. AIK – Hammarby2

Det är visserligen ett derby och hemma på Friends brukar AIK vara ett annat lag än i bortaspelet, absolut, men så som läget är just nu går det inte riktigt att se detta sluta på något annat sätt än att Hammarby får sin revansch. Spelet sitter, målen trillar in och sammanhållningen är precis det som man eftersträvar i en trupp som utmanar om SM-guldet. Klar fördel Bajen således!

5. Helsingborg – Mjällby1X2

Trots ett stort favoritskap för gästande Mjällby är undertecknad långt ifrån övertygad att dem kliver in på Olympia och lever upp till det. Helsingborg har klart mycket mer att spela för och visade senast lagen möttes att dem är en typ av motståndare som Mjällby har problem med. Krysset först men alla tecken måste med!

6. Malmö – Kalmar1X

Så löste Malmö till slut gruppspelet i Europa League och nu bör dem väl då ’äntligen’ kunna lägga samma krut på att försvara SM-guldet? Ja  det mest logiska är såklart att dem gör det och vinner detta tämligen komfortabelt. Både sett till att det är vad som brukar ske när lagen möts men också då Kalmar inte fått mycket att stämma under 2022. Kanske dock att det kommer en liten negativ rekyl här efter resan till Turkiet?

7. IFK Göteborg – Sirius12

Trots att dem blev utspelade i Uppsala lyckades Göteborg, tack vare spetsen Marcus Berg bidrar med, lämna med samtliga tre poäng. En faktor som inte kan räknas bort att vara tungan på vågen även här. Hemmalaget såg bra ut senast mot Kalmar trots förlusten medan Sirius fortsätter att blanda och ge en aning. Öppen matchbild att vänta således där alla tecken är att föredra.

8. Espanyol – Real Madrid2

Trots att det tagit ett tag att komma in i matcherna har de regerande mästarna Real Madrid i slutändan aldrig varit särskilt hotade vad gäller matchens tre poäng. Truppen har riktigt bra bredd och de spelare som kommit in har dessutom höjt nivån och konkurrensläget rejält vilket tyder på att Real tar kommandot i tabelltoppen även denna höst. Mot ett Espanyol utan storstjärnan Raúl de Tomás är en ny säker seger att vänta.

9. Getafe – Villarreal2

En bedrövlig start på fjolåret lyckades till slut landa i ett nytt kontrakt i högstaligan för Getafe. Quique Sanchez Flores ska ha den mesta av credden för den bedriften och är väl också ’garantin’ för att de inledande två förlusterna på det stora hela inte ska behöva vara något att oroa sig över. Dock är det långt ifrån optimalt och mot ett skarpt Villarreal som med rätta siktar på topp-4 är hemmalaget också rättmätigt nederlagstippade.

10. Fiorentina – Napoli2

Det satt långt inne men till slut stod det klart att Fiorentina spelar gruppspel i Europa efter totalt 2-1 mot Twente. En bedrift som inte ska underskattas men som också kan kosta på i en rätt tunn trupp. Att La Viola har anledning att fira gör dock inte detta till någon enklare uppgift med tanke på den fart Napoli skjutit på med under upptakten. Nye Khvicha Kvaratskhelia som kan bli säsongens värvning bildar ett farligt anfallsvapen med Victor Osimhen vilket hjälper till att dölja den för fansen tunga transfersommaren som varit.

11. Verona – Atalanta12

Inte för att Verona fått någon smakstart på säsongen direkt och utan två av sina främsta offensiva spelare från ifjol blir det en potentiellt tuff säsong för dem. Å andra sidan har dem ett spel som innebär att dem alltid kommer till chanser vilket gör att dem sällan är uträknade på förhand. Så även här mot Atalanta som visserligen gjorde det bra mot Milan senast men alltjämt ser något uddlöst ut framåt. Öppen match att vända således!

12. Nice – MarseilleX2

Nu blir det spel i Europa under hösten för Nice men visst är det så att klubben är svagare nu sedan succétränaren Christoph Galtier lämnat för PSG. Tre omgångar in står Nice fortfarande utan seger medan det omvända gäller för fjolårstvåan Marseille. Utgå därmed från höger här men var snabb med garderingen då gästerna ofta spelar på gränsen vilket innebär en del kort.

13. Werder Bremen – Eintracht Frankfurt1X2

Sist ut på kupongen hittar vi Bundesliga där nykomlingen Werder Bremen, som stod för en makalös vändning senast i Dortmund, har alla chanser här. Gästande Frankfurt står ännu på noll segrar efter fyra tävlingsmatcher och kan absolut få problem med hemmalagets frejdiga energi och målfarlighet. Alla tecken är därmed ett måste då det nog kommer kunna svänga en hel del här!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |