Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 29/1 – Högspänning nere på kontinenten
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 29/1 – Högspänning nere på kontinenten

Publicerat 2023-01-27 23:45

Spännande toppmöten från såväl Serie A som Bundesliga och La Liga väntar denna söndag. Utöver dessa återfinns flertalet större favoriter som i närtid visat sig vara tämligen opålitliga. Både Juventus och PSG är en bit ifrån sitt mest stabila och dominanta jag vilket gör det nödvändigt att överväga garderingar – något som såklart skulle hjälpa till att dra upp utdelningen avsevärt!

Spelstopp: 14:59 söndag 29 januari


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Napoli – Roma 1
2 Juventus – Monza 1 X 2
3 Lazio – Fiorentina 1
4 Real Madrid – Real Sociedad 1
5 Celta Vigo – Athletic Bilbao X 2
6 Osasuna – Atlético Madrid X 2
7 Auxerre – Montpellier X
8 Ajaccio – Lyon 2
9 PSG – Reims 1 X
10 Clermont – Nantes 1 X 2
11 Strasbourg – Toulouse 1
12 Bayer Leverkusen – Dortmund 1 X 2
13 Schalke 04 – Köln 2

svenska spel


Match i fokus: Napoli – Roma

Vad gör väl ett cuputtåg när man har ett 12 poäng stort försprång till tabelltvåan i kampen om Scudetton? Napoli kunde knappast bry sig mindre utan ges snarare en värdefull möjlighet att helt fokusera på det momentum som byggts upp i Serie A.

Få lag har varit bättre på hemmaplan än Luciano Spallettis gäng och om de kommer nära insatsen mot Juventus här ligger Roma riktigt pyrt till. Sist lagen möttes i höstas mäktade inte Roma med ett enda skott på mål och särskilt mycket mer än så här i Neapel är det svårt att se dem lyckas bemästra.


Skrällpotential: Monza

Efter att ha mött ligans bättre lag ett par gånger om nu torde nykomlingen Monza ha lärt sig en hel del. De var nära poäng mot Juventus här i Turin för bara tio dagar sedan i cupen och med tanke på hur Juves defensiv imploderat på sistone går det verkligen att se gästerna få med sig något härifrån.

Visst kan Federico Chiesa hitta på saker och så viktig som Angel di Maria är för Juventus offensiv går inte att ta miste på, men med Lazio i Coppa Italia på torsdag härnäst för Max Allegri och Co är det inte omöjligt med en sämre insats här. Sättet de kördes över av Napoli och målen som släpptes in mot Atalanta gav heller inget superstabilt intryck vilket Monza bör kunna exploatera.


Omgångens säkra: Real Madrid

Nog hände det något med Real Madrid efter vändningen mot Villarreal. Sakta men säkert har Los Blancos trummat igång lägstanivån och med Karim Benzema i matchform igen blir de regerande mästarna att räkna med framöver.

Här ställs de mot ett fortsatt kraftigt decimerat Sociedad som återigen är utan viktiga mittfältsduon David Silva och Mikel Merino. Ett avbräck som kommer göra det så mycket svårare att göra något vettigt offensivt när de väl får tag på bollen, och något som också kommer minska ner antalet chanser och tillfällen som ges. Och det fäller hela avgörandet!


svenska spel


Utvalt system – 216 rader

1. Napoli – Roma1

Ingenting tyder på att Napoli är på väg att släppa på det försprång som de skaffat sig i ligan. Det är tveklöst Italiens bästa lag med den jämnaste nivån och även om de förväntar sig en svår match där Roma faller lågt bör kvalitén i slutändan bli avgörande. Precis som när skyttekungen Victor Osimhen bombade in segermålet sent i Rom.

2. Juventus – Monza1X2

Även om det mest varit rubrikerna utanför fotbollsplanen som präglat Juventus den senaste tiden har inte insatserna på planen gått obemärkt förbi. Nio mål i baken på de tre senaste matcherna vittnar om att allt knappast står rätt till och det här både kan och bör därmed bli en lämplig utmaning för nykomlingen Monza – som man ska minnas redan besegrat Juventus en gång denna säsong.

3. Lazio – Fiorentina1

4-0 segern mot Milan senast är måhända något missvisande sett till var Milan är just precis nu, men den insatsen som verkligen inte går att klaga på lär ändå ha gjort Lazio väldigt mycket gott. Två raka segrar i bagaget med sikte på en tredje när ångan är uppe står nu för dörren när ett offensivt begränsat Fiorentina gästar huvudstaden. La Viola har i princip kammat noll mot samtliga topplag hittills och föll med 0-4 i returen i Florens. Spiksäker etta!

4. Real Madrid – Real Sociedad1

Skadeläget är inte snällt mot Sociedad just nu och att det blev förlust och uttåg ur cupen senast kom därmed inte som någon överraskning i slutändan. Inte blir det mycket enklare här, snarare tvärtom, när ett piggt Real väntar i Madrid. Ett hemmalag som kommer stärkta ur cupsegern i derbyt mot Atléti och nästintill gått rent hemma på Bernabéu denna säsong.

5. Celta VigoX2

Precis som ifjol är det 35-årige Iago Aspas som är Celta Vigos både bästa målskytt och viktigaste spelare. Han har haft ett finger med i alla utom en match där Celta tagit poäng och att vara så beroende av en spelare gör såklart sitt för kontinuiteten i resultat och form. Celta är bara ovan strecket på målskillnad och ska det bli poäng här mot ett starkt Bilbao vill det till att Aspas levererar. Möjlig bortaspik dock!

6. Osasuna – Atlético MadridX2

Det är glada miner i Pamplona där Osasuna i veckan säkrade sin plats i semifinalen av Copa del Rey. Detta efter att ha följt segern mot Betis med att även slå ut Sevilla. Gästande Atlético Madrid, färska från derbyförlusten i cupen, har således en knepig match framför sig mot ett hemmalag som bara Barcelona och Sociedad lyckats besegra sedan slutet av oktober. Och som har tredje bästa hemmafacit i La Liga dessutom!

7. Auxerre – MontpellierX

Hemmafördelen å ena sidan går det inte att blunda för att nykomlingen Auxerre har gjort minst mål men släppt in flest av alla lag i franska Ligue 1. Något som gör det svårt att vinna fotbollsmatcher. Att släppa in mål har dock gästerna också gjort i strid ström den här säsongen och det är därmed ingen slump att dem tillsammans med hemmalaget förlorat flest matcher efter jumbon Angers. Ångestladdat möte med stor risk för delad pott och målrikt?

8. Ajaccio – Lyon2

Tre raka förluster och 1-10 i målskillnad på dessa talar sitt tydliga språk. Ajaccio har problem just nu och inte underlättar det att skadeläget fortfarande ser ganska mörkt ut. Ett decimerat lag i den här sitsen mot ett Lyon på uppgång? Kan bara sluta på ett sätt och det med en ensidig bortaseger vilket, sett till nuvarande odds, får ses som en riktigt fin värdespik.

9. PSG – Reims1X

Trots två sällsynta förluster på sistone leder PSG alltjämt ligan och vad de kan när de väl vill råder det inga tvivel om. Den här perioden på säsongen är dock vanligtvis inte PSG:s bästa då Champions League är på ingång vilket alltid är vad som prioriteras främst – vilket som vi sett inverkar på motivationsnivån. Att Reims som kryssat oftare än övriga och inte förlorat på 11 raka ligamatcher skulle ha chans på en pinne får därmed ses som hyfsat troligt, och väldigt prisvärt sett till hur lågt streckade de blir här.

10. Clermont – Nantes1X2

Lilla Clermont har varit en frisk fläkt hittills och med nästan dubbelt så många poäng tagna som bottenlagen bör kontraktet snart vara säkert också i praktiken. Än har nykomlingen inte nöjt sig och med klar hemmafördel är det ettan först som kompletterar det troliga krysset. Nantes har bara lyckats vinna en bortamatch hittills och tillhör alltjämt ligans målsnålaste vilket egentligen motiverar utelämnandet av tvåan, men jag tycker ändå det är vettigt att säkra upp med samtliga tecken.

11. Strasbourg – Toulouse1

Blott två segrar på 19 omgångar håller Strasbourg kvar i tabellens nedre skikt, men nog bör vi se en uppryckning de kommande veckorna. Det är i alla fall tendenserna. Det ger ett bra läge att plocka första hemmasegern för säsongen mot ett Toulouse som visserligen fått bra utdelning mot ligans sämre lag på sistone men vilket man ska akta sig för att övervärdera. Vettig spik!

12. Bayer Leverkusen – Dortmund1X2

Att det endast blev ett mål när dessa två senast möttes kom onekligen som en överraskning. Detta möte är annars ett av Bundesligas målrikaste och kombinationen att båda lagen gör mål + över 2,5 mål har hittat hem gång efter gång. Vilket borde bli fallet även den här gången om man ska gå på temperaturen i båda lagen sedan omstarten. Ettan först men jag packar på samtliga tecken i en förväntad svängig match!

13. Schalke 04 – Köln2

Jumbon Schalke har fått en mardrömslik omstart i Bundesliga då 0-3 mot Frankfurt följdes upp av 0-4 efter första 45 mot Leipzig senast, en match gav ytterligare två insläppta innan slutvisslan. Nykomlingen har med det nu släppt in flest mål av alla medan inget lag gjort färre. Formstarka Köln bör således kunna utnyttja ett skadedrabbat hemmalag lågt på självförtroende!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |