Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 3/4
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 3/4

Publicerat 2022-04-02 19:21

Likt förra veckan är det även extra miljoner i potten den här veckan när landslagsuppehållet är avklarat och business is back as usual. Söndagen bjuder till skillnad från lördagens utbud på en riktigt härlig kompott av matcher runt om i Europa inte minst från Italien och Spanien. Premiärhelgen av Allsvenskan drar såklart även sitt strå till stacken där framförallt IFK Göteborg, med sina tunga år eventuellt bakom sig, som inleder mot nykomlingen Värnamo blir extra intressant liksom regerande mästarna Malmös framfart i Kalmar.

Spelstopp: 14:59 söndag 3 april


svenska spel


Match i fokus: Juventus – Inter

Titelstriden i Serie A lever i allra högsta grad och vi har ingen mindre än de regerande mästarna Inter att tacka för det med derbyförlusten mot Milan den katalysator som ligan så väl behövde. Med blott en seger på de sju senaste i ligan, fem på 14 i alla tävlingar, är det således Inter som har mest att förlora här. Juventus har kanske inte övertygat så värst dem heller men rent resultatmässigt är detta Max Allegris Juventus trots allt.

16 raka utan förlust i ligan varav 11 segrar har har tagit Juve tillbaka in i snacket om Scudetton och med hemmafavören här kan allt hända. Inter har nämligen bara lyckats besegra Roma på bortaplan av de ”stora” lagen vilka håller topp-7 i tabellen och med tanke på att dem inte besegrat Juventus i någon av lagens 12 senaste inbördes matcher får hemmalaget ändå räknas in som knappa favoriter.


Skrällpotential: Värnamo

Nykomlingen Värnamo var Superettans i särklass bästa lag både resultatmässigt men också sett till det spelmässiga. Jonas Therns tränargärning i den föreningen har knappast gått någon förbi och hur hans grund nu ska stå sig på den allra högsta nivån i Sverige blir helt klart intressant att följa – inte minst deras målfarliga nyförvärv från division 2 Haris Avdiu och Victor Andersson.

Therns Värnamo tar sig an anrika IFK Göteborg som knappast haft någon vidare ljus period bakom sig de senaste åren. Tre raka premiärmatcher utan seger är en sak men sett till sin namnkunniga trupp är det såklart anmärkningsvärt att dem bara har en 7:e plats i Allsvenskan som bäst de fem senaste åren. Med all den tyngd och press som ligger över deras axlar från ifjol, nog är dem illa ute mot ett piggt och hungrigt Värnamo?


Omgångens säkra: Betis

På en dryg månad gick Betis från att vara en spännande joker i både La Liga och Europa League men när det slutade 0-0 i Vigo precis före uppehållet går det att konstatera att det blir ingenting av med det. Dock har Manuel Pellegrini och hans Betis såklart finalen av Copa del Rey att se fram emot och inte har dem gett upp hoppet om att lösa en Champions League-plats via fjärdeplatsen.

Den vecka som har varit bör ha gett dem tillräckligt med tid och återhämtning för att samla ihop sig inför den säsongsavslutning som nu väntar, och ta ett tydligt avstamp från den missräkning som den senaste månaden verkligen får klassas som. Här tar dem nya tag mot ett Osasuna som dem ganska bekvämt slog i returmötet i Pamplona och som också har ett skralt facit mot toppklubbarna under säsongen.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. West Ham – Everton1

Den sena Newcastle-segern till trots går det inte att komma ifrån att Everton och Frank Lampard har mycket kvar att göra innan kontraktet verkligen är löst. Sedan han tog över har The Toffees åkt ut med dunder och brak ur FA-cupen mot Palace före uppehållet och i ligan har bara Brighton och Norwich tagit färre poäng. Då Everton fortsatt också är ligans sämsta bortalag är en tuff eftermiddag att vänta i London mot ett hemmatryggt West Ham.

2. Tottenham – Newcastle1X

Nog ser det ut som att Newcastle gjort tillräckligt för att inte behöva dras in i nedflyttningsstriden igen, men samtidigt får det inte fortsätta släppas in sena avgörande mål som innebär noll poäng på kontot. Såväl Chelsea som Everton borde genererat varsin poäng för The Magpies vars defensiv sett allt bättre ut de senaste månaderna. Med trollgubben Saint-Maximin framåt kan alltid något intressant hända vilket Tottenham verkligen får se upp med här!

3. Juventus – Inter1X2

Med viktiga poäng på spel i den italienska toppstriden är det av största vikt för båda lagen att inte förlora här. Som Juventus många gånger sett ut spelmässigt och de mentala hinder som Inter uppenbarligen stött på den senaste tiden är det dock inte läge att lite mer på den ena än den andra. Juventus har ett inbördes övertag men hade marginalerna med sig i höstens returmöte med i nuläget säger inte det särskilt mycket. Spikkrysset för den snåle men alla tecken för den som har råd!

4. Sampdoria – RomaX2

Efter Romas uppvisning i derbyt streckas tvåan ofrånkomligen först oavsett systemval och nog bör dem kunna utöka sin obesegrade svit till 10 matcher. Tammy Abraham är i fin målform, Lorenzo Pellegrini börjar alltmer likna Francesco Totti och man har siktet inställt på femteplatsen – vilket gör att seger nästan är ett måste här mot ett Sampdoria som ännu inte besegrat någon av topp-8 klubbarna.

5. Atalanta – Napoli1X2

Precis som i match 3 är det oerhört viktiga poäng på spel även i Bergamo den här söndagen. Atalanta står oddsmässigt som favoriter men deras skrala hemmafacit hittills tillsammans med att Emil Forsbergs Leipzig väntar i veckans Europa League-kvart ger ändå Napoli fina möjligheter att hålla drömmen om Scudetton vid liv. Å andra sidan har Atalanta tre raka inbördes segrar och med sin fina högstanivå vågar man inte räkna bort dem här.

6. Udinese – Cagliari1X

Bortsett Genoa tillhör Udinese och Cagliari lagen som kryssar oftast såhär långt i ligan, och då båda lagen men främst Cagliari behöver alla poäng dem kan få för att hålla bottentrion på säkert avstånd finns det en stor risk att detta slutar oavgjort 0-0. Gästerna har gått mållösa ur sina tre senaste matcher och med Udineses starka hemmafacit i åtanke ligger ettan också nära till hands. Nödvändigt garderingsläge med andra ord!

7.  Barcelona – Sevilla1

Även om det ser långsökt ut finns det alltjämt en liten chans att komma ikapp Real Madrid i tabelltoppen. Sevilla som är på väg ner efter en tung period före uppehållet med flera poängtapp har möjligen gett upp men räkna inte med att Barcelona accepterar att kröna Madrid som mästare med dryga 30 kvar att spela om – vilket dem bl a visade i El Clásico senast. Bra spikvärde på hemmalaget således!

8. Betis – Osasuna1

Precis som Sevilla har även stadskollegan Betis gått från många spännande potentiella möjligheter till det sedvanliga; att säkra en så hög tabellposition som möjligt plus en möjlig cuptitel. Skillnaden dem emellan är dock att Betis inte är ett vana vid framgångar nu för tiden och därför bör jobba ändå lite hårdare för att hålla sig kvar där. Räkna därmed att Betis kommer ut med ny luft under vingarna efter uppehållet framför hemmafansen för att skjuta ny energi i säsongsavslutningen.

9. Valencia – Cadiz1X

Kanske att uppehållet kom med aningen dålig tajming för Valencia som precis brutit sin tunga svit om sju matcher utan seger med att ta 10 av 12 möjliga poäng. Obetydligt för kampen om Europaplatserna såklart men med ett hälsosamt försprång till strecket som inte ska kunna tappas är det nu fullt fokus på att komma till cupfinalen i allra bästa skick. Får slita mot vilt kämpande Cadiz som behöver alla poäng dem kan få?

10. Göteborg – Värnamo12

De senaste åren har inte varit särskilt snälla mot Göteborg som dock har en stor roll själva att spela i hur saker och ting har blivit. Med försiktig optimism kliver dem således in i den nya säsongen, kanske med lite mer ödmjukhet och vetskap om att det inte går att leva på gamla meriter ens i Allsvenskan. Här ställs dem mot en pigg nykomling som mycket väl kan överraska på bred front i år, och knappast en drömpremiär för Blåvitt?

11. Kalmar – Malmö2

Även om Henrik Rydström fick bra fart på Kalmar ifjol är det kanske lite för många spelartapp sedan dess för att KFF ska rå på de regerande svenska mästarna direkt från start. Mot Djurgården i cupen fungerade i princip ingenting och är hemmalaget lika öppna här kommer detta rinna iväg, för så pass mycket spets har Malmö som man ska komma ihåg var seriens bästa bortalag ifjol.

12. Norrköping – Varberg1

Fjolåret med Rikard Norling hade visserligen sina toppar men överlag fick inte Norrköping det att flyga så som man önskat. Det bör dock gå bättre den här säsongen framförallt på bortaplan som var en akilleshäl förra året, med bara drygt hälften så många poäng på kontot som hemma i Norrköping. Med en mer stabil defensiv ska det räcka med Totte Nyman under upptakten för att få en bra start även i år.

13. Sirius – Sundsvall1

Det råder inga tvivel om att nykomlingen Sundsvalls chanser att hänga kvar försämrades drastiskt när det under vintern stod klart att bäste målskytten från ifjol Linus Hallenius, med 15 fullträffar i Superettan, missar säsongen pga en korsbandsskada. Det kan därmed ta ett tag för Giffarna att hitta rätt i det nya spel som blir resultatet av detta, vilket ger Sirius som plockade nästan dubbelt så många poäng hemma som borta ifjol slagläge att inleda säsongen på bästa möjliga sätt.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |