Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 3/7
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 3/7

Publicerat 2022-07-02 20:55

Med de fyra första allsvenska matcherna som dubblerar från stryktipskupongen blir det denna söndag således ’bara’ nio matcher att gå in på djupet på. Utöver Allsvenskan är det norska Eliteserien som dominerar kupongen som också utgörs av matcher från Superettan, Svenska Cupens förkval samt isländska Urvalsdeild som blivit en bekant kupongutfyllare under sommaren. Många lag som man inte vanligen följer eller känner till kanske, men tur då att det här systemförslaget finns!

Spelstopp: 14:59 söndag 3 juli


svenska spel


Match i fokus: Häcken – Elfsborg

Efter AIK:s poängtapp under lördagen har Häcken bra chans att rycka i den allsvenska toppen, och med tanke på lagen bakom som inte direkt är i allra bästa slag kan tre poäng  i det här läget visa sig ovärderligt de kommande veckorna. Häcken visade mot Hammarby senast att dem har ett sätt att spela som fungerar så gott som maximalt för dem, och med Alexander Jeremejeff längst fram finns också spetsen.

Det ska räcka långt när Elfsborg gästar i en matchbild som bör kunna passa hemmalaget rätt bra, precis som matchen senast uppe på Tele2 gjorde. Tryggheten på konstgräset och i sitt spelsätt ger ett knappt favoritskap här då Elfsborg haft det lite kämpigt på resande fot hittills. Gästerna har dessutom ett tufft spelschema härnäst med två svåra bortamatcher innan Häcken väntar igen i Borås. Tar max en pinne här?


Skrällpotential: Ham-Kam

Nykomlingen Ham-Kam har verkligen gjort ett gott intryck med en tredjedel spelad av norska högstaligan där det som sticker ut allra mest såklart är det faktum att bara serieledande Lilleström förlorat färre matcher än dem såhär långt. Men med tanke på hur pass överlägsna dem var i division 1 ifjol är det inte särskilt överraskande att dem har bäst poängsnitt av nykomlingarna i Eliteserien.

Nu väntar dock tuffast möjliga motstånd i form av tabelltvåan Molde som med sex raka segrar verkligen tagit upp jakten på Lilleström i toppen. Sett till att främsta utmanarna om ligatiteln Bodö förlorade sin match under lördagen är detta en match som gästerna verkligen skulle behöva vinna, och som dem på pappret också ska vinna. Det finns dock risk för viss underskattning här och Ham-Kam kan absolut överraska!


Omgångens säkra: Lilleström

Efter en rent av strålande start på säsongen åkte så Lilleström, nykomlingar ifjol, på första förlusten för säsongen. 0-3 skrevs slutresultatet till men matchen var jämnare än så då den avgjordes först sista kvarten. Fjolårsfyran bör således kunna studsa tillbaka omgående här mot ett fortsatt hopplöst Kristiansund som står kvar på en ynka inspelad poäng.

Hemmalaget är som bekant inte att känna igen den här säsongen jämfört med 2021 och 1-3 senast mot Rosenborg innebar åttonde segern på nio omgångar. Blott sex mål framåt har det blivit och det är svårt att se var målen ska komma ifrån vilket givetvis är oroväckande sett till deras möjligheter att hålla sig kvar i högstaserien. Slagläge således för serieledarna här!


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Djurgården – Hammarby1

Stockholmsderbyn blir inte bättre än såhär och ett fullsatt Tele2 kommer knappast bli besvikna den här gången heller. Djurgården har ett riktigt bra slagläge då dem börjat få utdelning framåt och med tanke på vad som hände senast lagen möttes här går det nog inte att komma ifrån att hemmalaget har ett mentalt övertag dessutom. Bra spikbud!

2. Häcken – ElfsborgX

Precis som i matchen ovan är detta två lag som trivs bra på konstgräset och egentligen inte står så långt ifrån varandra, även om det är Häcken som för tillfället är den bättre av dem två. Jämnt lär det bli där det återstår att se om hemmalaget kan hålla ledningen hela vägen den här gången, eller om dem tappar till ett kryss likt matchen senast mot Hammarby. Spikkrysset är oavsett ingen dum idé för den som behöver garderingar på annat håll.

3. IFK Norrköping – Sirius12

Jämnt lär det kunna bli även i Norrköping där två ojämna lag drabbar samman. Hög höjd men lite för dålig kontinuitet, och främst defensiv stabilitet, hämmar båda lagen att bättre utmana om platserna på den övre halvan. Dagsform avgör här!

4. Varberg – VärnamoX

Det sprudlar inte direkt om Varberg 2022 och det är ingen överraskning att dem stått för minst gjorda mål såhär långt, i alla fall för dem som följt deras framfart i Allsvenskan såhär långt. Nykomlingen Värnamo känns betydligt piggare, hungrigare och kapabla offensivt sett och med den övertygelse dem spelar med ska dem inte behöva resa hem utan poäng. Till och med alla tre kanske?

5. AFC Eskilstuna – Brommapojkarna2

Efter två år i Ettan är BP tillbaka i Superettan och det går inte att säga annat än att dem gjort ett stabilt intryck hittills. De enda förlusterna har kommit mot nuvarande topptrion, matcher där dem ändå hängt med bra i, vilket såklart ger självförtroende. Ett Eskilstuna som förlorat fyra av sina fem senaste och fortsätter att släppa in lite väl enkla mål bör således bli en passande uppgift. Bra spikvärde!

6. Ham-Kam – Molde1X2

Det råder inget tvivel om att det här på pappret ska vara en överkomlig uppgift för gästande Molde. Ett stabilt topplag de senaste åren som varje säsong utmanar om titeln, och som här dessutom kommer med riktigt fin form i ryggen. Nykomlingen Ham-Kan bör dock kunna dra nytta av sin hemmafördel här och är trygga i sitt spel vilket såklart kan överraska gästerna på ett helt annat sätt än när lagen möttes på försäsongen!

7. Kristiansund – Lilleström2

Nog börjar goda råd bli dyra redan för jumbon Kristiansund som knappast kommer få det lättare att spräcka segernollan ju längre säsongen lider. Inte mycket fungerar för dem inledningsvis vilket gästande Lilleström, som verkligen bör kunna studsa tillbaka omgående från förlusten senast, ska kunna utnyttja – inte minst om dem gör första målet här. Fint spikvärde!

8. Sarpsborg – Sandefjord12

Noll segrar hemma men fyra på bortaplan. Ja inte blir man mycket klokare av gästande Sandefjord här som man inte riktigt vet var man har med en tredjedel av säsongen spelad. Sett till oddssättning och streckfördelning är tvåan alltför smaskig för att inte plocka med då Sarpsborg, om än bättre i grunden, fortsätter att vara ojämna precis som ifjol. Garderingen lönade sig i 24 av 30 omgångar för bägge lagen förra säsongen och ska hitta hem även nu.

9. Viking – Rosenborg1X

Fjolårstrean Viking, som länge var med i titelstriden, har haft det jobbigt de senaste veckorna. Fem raka matcher utan seger varav tre raka förluster nästan kräver en reaktion här. Tur då att dem brukar trivas rätt bra mot just Rosenborg hemma då de fyra senaste inbördes matcherna genererat 10 av 12 poäng och 9-3 i målskillnad. Sett till att gästerna bara vunnit en bortamatch hittills ska 1X räcka för att säkra upp.

10. Ålesund – Strömsgodset12

Precis som befarat visade Strömsgodset att hemmaspelet nog kommer vara det som håller dem på övre halvan även denna säsong. Ifjol tog dem åtta av nio ligasegrar hemma och sett till hur 2022 utvecklat sig lär något liknande bli utfallet även denna säsong. Intressanta förutsättningar således för gästerna som kommer få en tuff match mot nykomlingen Ålesund som också dem trivs mycket bättre hemma. Öppen match att vänta!

11. Mjöndalen – StabaekX2

Med tre raka förluster vilket inkluderar pinsamma 0-7 mot serieledande Brann har Mjöndalen tappat fart i sitt försök att ta sig tillbaka till Eliteserien på första försöket. En bra inledning dessförinnan håller dem dock kvar i toppen precis före Stabaek som också dem föll ur högstaligan ifjol. Gästerna har dock visat en helt annan stabilitet och defensiv förmåga vilket räcker långt, och mycket möjligt också till samtliga poäng här.

12. IFK Luleå – Umeå FC2

Precis som ifjol möts denna duo i förkvalet till Svenska Cupen. Precis som då lär det återigen vara gästande Umeå som för femte gången i rad går segrandes ur striden och fortsatt visar vem som är storebror i Norrland. Umeå slutade femma i Ettan Norra förra säsongen medan Luleå åkte ur, och även om hemmalaget ser ut att ta sig tillbaka upp igen ska det fortfarande vara viss skillnad mellan lagen.

13. Keflavik – Fram Reykjavik 1X2

Trots att det är Fram Reykjavik som är nykomlingar här är det inte med något övertygande favoritskap som Keflavik kliver in i den här matchen med. Hade inte Corona stängt ner säsongen 2020 vore rollerna kanske ombytta och det skiljer således inte särskilt mycket lagen emellan. Gästerna vann division 1 ifjol medan Keflavik fick kämpa rejält för att undvika nedflyttning. Alla tecken kommer således löna sig!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |