Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 30/10 – Idel toppmatcher rakt över
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 30/10 – Idel toppmatcher rakt över

Publicerat 2022-10-28 23:06

Så var det söndag igen och det vet vi alla vad det innebär vid det här laget. Toppfotboll från Europas toppligor och vår egen allsvenska sluttamp där SM-guldet liksom topp-3 kan få sin definitiva upplösning denna eftermiddag. Men det är såklart fotboll och idel toppmatcher rakt över hela dagen och hela vägen in mot midnatt. Väl mött!

Spelstopp: 14:59 söndag 30 oktober


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Manchester United – West Ham 1
2 Arsenal – Nottingham Forest 1 X
3 Torino – Milan 2
4 Lazio – Salernitana 1
5 Athletic Bilbao – Villarreal X 2
6 Real Sociedad – Real Betis X 2
7 IFK Göteborg – Häcken X 2
8 Hammarby – Kalmar 1 2
9 Mjällby – AIK 1
10 Varberg – Malmö 2
11 Lyon – Lille 1 X 2
12 Köln – Hoffenheim 2
13 Union Berlin – Borussia Mönchengladbach 1 X 2

svenska spel


Match i fokus: Hammarby – Kalmar

Göteborgsderbyt i all ära men Häckens förväntade SM-guld kan i det här skedet inte riktigt sägas locka riktigt lika mycket som kampen om 3:e platsen. Hammarby och Kalmar gör i första hand upp om den som innebär en plats i nästa års Conference League men efter varsitt poängtapp senast är det långt ifrån givet vem av dem som faktiskt kommer ta den.

Att AIK dessutom inte gett upp hoppet strax där bakom underlättar inte heller för vare sig Hammarby eller Kalmar, som här står inför säsongens mest avgörande match av de 30 som ska spelas i Allsvenskan. Något som väl också bör ge sin påverkan på matchen?


Skrällpotential: Real Betis

Sett till lagens tidigare möten är det svårförklarligt att Real Betis går in som de underdogs som oddssättningen påvisar, inte minst då deras respektive säsong i alla tävlingar varit till stor del en stor framgång. Vidare i Europa League, ligger bra till i ligan där bara två lag släppt in färre mål och allmänt en stabil lägstanivå under Manuel Pellegrini förtjänar betydligt mer förtroende.

Visst blir det såklart en svår match i Baskien där Real Sociedad alltid är svårslaget och så som hemmalaget brukar spela under Imanol Alguacil lär det kanske inte bli så värst många målchanser för gästande Betis vilket öppnar för ett utgångskryss. Men med en spelare som Nabil Fekir kan alltid något extraordinärt inträffa och då gästerna trots allt har fler sådana jokrar är det ändå rimligt att tro på tre poäng.


Omgångens säkra: Milan

Det finns fler lag som skulle kunna plockas ut som mer eller mindre givna spikar men utvalt på Europatipset denna vecka blir ändå Milan där det finns allra bäst spikvärde. Åtta mål från sina två senaste matcher, tre raka segrar och fyra på de fem senaste innebär att Milan har ångan uppe och precis som ifjol är dem svårstoppade när det väl inträffar.

Framförallt på italiensk mark och så som främsta utmananaren om Scudetton Napoli spelar för tillfället måste Milan helt enkelt hålla uppe tempot för att inte tappa mark. Ett Torino som blandar och ger för stunden och som dessutom brukar ha svårt för Milan blir en överkomlig uppgift. För vad är ens oddsen för att Milan återigen håller nollan?


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Manchester United – West Ham1

Med tanke på David Moyes tidigare historik mot toppklubbarna generellt sett men kanske framförallt på bortaplan är det intet för intet som Manchester United befogat tar på sig favoritskapet. Hemma på Old Trafford brukar dem trivas mot just The Hammers som bara lyckats vinna ett av sina 19 senaste besök här. Tillsammans med West Hams svala bortafacit i ligan hittills och match i Europa i veckan är risken stor för ett tungt nederlag här.

2. Arsenal  Nottingham Forest1X

Det märktes redan mot Southampton förra helgen men aktualiserades än mer mot PSV i veckan. Arsenal är något tröttkört och det börjar få effekt även på resultaten. Drömläge såklart för Nottingham som gärna tar alla chanser till poäng dem kan få. Dean Henderson spikade igen helt mot Liverpool senast och gjorde det likaså mot Brighton dessförinnan. Gör det igen vilket rensar bland systemen?!

3. Torino – Milan2

Nu slog visserligen Torino Udinese senast som inlett säsongen så fint men överlag har det varit bekymmersamt. Främst med målskyttet som fått konsekvenser för resultaten de senaste veckorna. Då Milan bara förlorat en av sina 27 senaste ligamatcher och brukar trivas mot just Torino vore det dumt att inte lita på dem när dem i princip varit säkerheten själva.

4. Lazio – Salernitana1

Utöver Milans stabilitet och Napolis svindlande fotboll är det väl ändå Mauricio Sarris Lazio som varit det största utropstecknet hittills. Defensivt finns absolut frågetecken men det går samtidigt inte att börja skönja vad Lazio är på väg att bli, där frukterna från fjolåret ny börjar vara redo att skördas. Något ett Salernitana som kommer få slåss i botten även denna säsong kommer erfara.

5. Athletic Bilbao – VillarrealX2

Nye Villarreal-managern Quique Setién har två stora skor att fylla efter att Unai Emery lämnat klubben, men för den som minns hans tid i Betis finns det ingenting som säger att det inte kommer bli bra med tiden. Spelarmaterialet är som bekant i toppklass i La Liga och mot ett Bilbao som kommer med tre raka utan seger och möjligen lite tomma i tanken har gästerna också ett fint läge trots ett svårspelat San Mamés.

6. Real Sociedad – Real BetisX2

Sett till högstanivån är det lätt att gilla Betis med trollgubbarna Nabil Fekir och Sergio Canales, som är tillbaka från avstängning här, i spetsen och när dem väl får träff förlorar Pellegrinis mannar väldigt sällan. Med det sagt bör dem inte heller gå lottlösa i Sociedad där hemmalaget visserligen är svårslaget men som Betis var lyckosamma ifjol. Gör det mesta av sitt inbördes övertag?

7. IFK Göteborg – HäckenX2

En poäng räcker för att Häcken ska ta sitt första SM-guld någonsin. Att dem har chansen att göra det i derbyt mot storebror IFK Göteborg gör saken knappast sämre även om det är svårt att se dem gå för att bara hålla oavgjort. För visst är väl det här läget alldeles för bra sett till vad Häcken uträttat hittills för att se dem förlora, mot ett trubbigt Göteborg som dem vill ta revansch på?

8. Hammarby – Kalmar12

Det kanske inte kommer bli den allra bästa fotbollen som spelas den här säsongen, eller så blir det precis just det, när Hammarby ska försöka säkra tredjeplatsen. Vinst innebär att det garanterat blir spel i Europa nästa år medan förlust sätter Kalmar i förarsätet med allt i egna händer i den sista omgången. Med så mycket på spel är det bara att teckna fullt och hoppas att gästerna tar sig an detta på samma sätt som mot Elfsborg nyligen!

9. Mjällby – AIK1

Hoppet är inte ute ännu och skulle Hammarby och Kalmar kryssa sinsemellan ja då är AIK i allra högsta grad med i leken igen. Förutsatt att dem vinner här på Strandvallen, vilket dem inte brukar göra, mot ett Mjällby som nu tagit två raka segrar på samma tid som AIK själva stått för två svala prestationer. Frågan är då om det ens är lönt att tro på att AIK grejar det på ren motivation? Nja, inte mycket av det vi sett den här säsongen motiverar det.

10. Varberg – Malmö2

Sista tåget är god väg att lämna den allsvenska perrongen för Varberg efter att Degerfors klättrat förbi upp över kvalplatsen. Det finns således inte mycket annat att göra än att gå för tre poäng här mot ett Malmö som är långt under sin normala nivå för tillfället och absolut är en överkomlig uppgift för dagen. Dock finns ju alltid risken när man måste öppna upp sig mot ett lag som Malmö att man istället blir straffad snabbt och hänsynslöst. Garderingar välkomnas således men kan visa sig helt bortslösade i slutändan…

11. Lyon – Lille1X2

Visst har Lyon alla möjligheter att stabilisera skeppet och få lite mer rätsida på sin säsong nu när man till slut tog beslutet att byta manager. Det bör ge effekt tämligen omgående om än inte med en spikrak kurva och här är det trots allt ett svårspelat Lille som gästar. Ett Lille som trivs på omställning och faktiskt vunnit på denna arena två gånger på raken. Blir det en tredje? Nja, Lyon har trots allt trivs bra hemma och ger inte bort detta i första taget.

12. Köln – Hoffenheim2

Det återstår att se huruvida den här matchen blir uppskjuten med tanke på Kölns uppskjutna match i Europa i veckan. Blir den dock inte det är det svårt att se hur förutsättningarna inte är på Hoffenheims sida så pass att en nionde rak inbördes seger inte är det mest troliga slutresultatet. Hemmalaget är fortsatt hårt ansatt vad gäller skador och avstängningar och ett betydligt mer utvilat Hoffenheim måste kunna utnyttja det!

13. Union Berlin – Borussia Mönchengladbach1X2

Det har varit ett par jobbiga veckor för Daniel Farke i Mönchengladbach och får han inte ordning på främst försvarsspelet inom den närmsta tiden ser han ut att hänga löst. Ett fortsatt tungt skadeläge hjälper såklart inte heller till när dem nu reser till en av säsongens svåraste bortamatcher. Just bortaspelet har varit en annan faktor att väga in i den slutgiltiga bedömningen för Farke som dock bör se möjligheter här då hemmalagets dubblerande i Europa borde ta ut sin rätt snart!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |