Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 31/7
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 31/7

Publicerat 2022-07-30 21:51

Äntligen har det blivit dags att inleda säsongen 2022-2023 i de stora ligorna den här helgen där England och Tyskland kickade igång under gårdagen medan Frankrikes supercupmöte mellan PSG och Nantes bidrar med trevlig skrällpotential under söndagen. Utöver det finns det såklart mer att se fram emot däribland finalen av damernas EM och en blandning matcher från Norden och Schweiz. Med många hårt streckade favoriter är det risk för riktigt låg utdelning så det är lika bra att gardera upp ett par av dem och hoppas på det bästa!

Spelstopp: 14:59 söndag 31 juli


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 England – Tyskland 1 X 2
2 PSG – Nantes 1 X 2
3 Elfsborg – Häcken 2
4 Hammarby – Värnamo 1
5 Sirius – Mjällby X
6 Utsikten – Örgryte 1 2
7 Västerås – Öster 1 2
8 Sarpsborg – Lilleström 2
9 Molde – Strömsgodset 1 X
10 Silkeborg – Bröndby 1
11 Viborg – FC Köpenhamn 2
12 Young Boys – Grasshoppers 1 X
13 Ljungskile – BK Olympic 1 X

svenska spel


Match i fokus: England –  Tyskland

Värdnationen England har gjort en fin turnering såhär långt vilket är ett fint kvitto på det inflytande förbundskapten Sarina Wiegman haft sedan hon tog över. The Lionesses är fortsatt obesegrade under holländskan som bl a tog Nederländerna till VM-silver 2019, en erfarenhet som tydligt lyst igenom hennes ledarskap och den engelska truppen.

Med ett mer eller mindre utsålt Wembley här har England riktigt goda chanser att plocka en första stor internationell mästerskapstitel. Dels pga hemmafördelen men också då Tyskland inte är riktigt lika vassa som dem alltid annars är. Inför turneringen rankades dem femma i världen vilket är deras lägsta position någonsin och bättre chans att slå Tyskland i en final får England kanske inte igen!


Skrällpotential: Nantes

PSG är av förklarliga skäl kupongens största favorit. Kylian Mbappé, Leo Messi och Neymar allena skrämmer slag på de flesta och med tränarbytet och vettiga nyförvärv ser PSG bättre och mer balanserade ut än på länge. Christoph Galtier som gjort det så bra i Lille och Nice står dock inför en helt annan utmaning nu med stjärnspäckade Paris och kan absolut få problem här.

Cupvinnaren Nantes visade nämligen prov på sin fina lägstanivå ifjol såväl under säsongen i ligan som i cupspelet, och vann exempelvis lagens förra möte med 3-1. Då denna match spelas på neutral plan i Israel finns det ytterligare en komponent som spelar till Nantes fördel, ett Nantes som har allt att vinna här.


Omgångens säkra: FC Köpenhamn

Precis som förra veckan är det FC Köpenhamn som ser ut att vara den bästa spiken på kupongen. Hemmalaget, som förlorade här mot FCK med 0-2 i vintras, tog sig med knapp marginal vidare i Europa i veckan vilket uppenbarligen prioriterades före ligamatchen dessförinnan mot AGF som förlorades med 1-3.

Det bådar gott inför ett formstarkt och självförtroendefyllt FCK vars Victor Claesson stod för en riktigt vass prestation när han ledde FCK till segern borta mot Aalborg senast. Precis den rekyl som väntats efter en spelmässigt dominant insats i hemmapremiären före det. Då det ännu är ett tag innan FCK tar klivet in i Champions League-kvalet är det fullt fokus på den här matchen vilket bör synas i resultatlistan!


svenska spel


Utvalt system – 192 rader

1. England – Tyskland1X2

Även om man såklart gillar Englands chanser här då många av förhandsfaktorerna är till deras fördel har dem alltjämt inte vunnit någon tung internationell titel ännu. Tyskland är desto mer erfaret på den fronten även om det gått lite tyngre de senaste åren men har precis som hemmalaget spelare som kan göra skillnad på egen hand. Öppet att vänta således så bäst att plocka med alla tecken!

2. PSG – Nantes1X2

Stjärntäta PSG har givetvis alltid potential att vinna såna här matcher med stor marginal men då Champions League är den stora moroten går det såklart att ifrågasätta deras hunger här. Nantes är väl medvetna om storleken på den här uppgiften men hoppas såklart kunna dra nytta av ett PSG i ’ny’ skrud och det faktum att detta betyder bra mycket mer för dem än de regerande ligamästarna. Till rådande procent och antalet storfavoriter på kupongen är det alltför lockande för att utelämna.

3. Elfsborg – Häcken2

Det går verkligen tungt för Elfsborg nu som i slutändan inte hade mycket att säga till om i Conference League-kvalet. Hemma i Allsvenskan är det inte särskilt mycket ljusare och med med flera spelare på väg ut, eller som redan lämnat, är det också långt ifrån optimalt utanför planen. Guldläge således för Häcken som behöver studsa tillbaka omgående efter förlusten senast för att hålla liv i drömmen om SM-guldet!

4. Hammarby – Värnamo 1

Sist lagen möttes blev det som bekant en för många överraskande seger för nykomlingen Värnamo. Skillnaden då jämfört med nu är att matchen spelas på Tele2 där Bajen fortsatt är obesegrade och i ett skede där de grönvita är i betydligt bättre skick såväl fysiskt som mentalt. Ettan är därmed ohotad och inte läge att slösa bort dyrbara garderingar.

5. Sirius – MjällbyX

Inte slår det gnistor kring målsnåla duon Mjällby och Sirius denna söndag som kommer gå en hård kamp om poängen precis som sedvanligt dem emellan. Eftersom hemmalaget blir lite väl beroende av Christian Kouakou och Mjällby i sin tur sällan spelar särskilt vågat på bortaplan talar mycket för delad pott, något gästerna varit flitigast med hittills i seriespelet.

6. Utsikten – Örgryte12

Med två raka förluster är det ett något stukat Utsikten som åter är tillbaka på hemmaplan. Ett bortasvagt Örgryte som ännu inte vunnit på resande fot väntar och det är på förhand en lämplig uppgift, inte minst då nykomlingen vann lagens tidigare möte denna säsong. Superettan brukar dock kunna bjuda på en del överraskningar och då alla bockar i hemmasegern tror en annan att revansch för ÖIS som snart kommer segra igen är en fullt realistisk möjlighet!

7. Västerås – Öster12

Efter fyra matcher utan seger var Öster, femma i Superettan, tillbaka på vinnarspåret igen. Något som kan visa sig oerhört viktigt inför de kommande omgångarna vad gäller deras möjligheter att haka på i toppen eller inte. Helt övertygad går det inte att vara kring deras aspirationer och då Västerås vann senast dem spelade hemma, klara 3-0 mot Landskrona, är det lika bra att gardera upp så lång plånboken räcker!

8. Sarpsborg – Lilleström2

Nog går det att börja fundera om inte Stefan Billborn lever på lånad tid i Sarpsborg efter ytterligare en förlust senast, återigen med ett par måls marginal vilket såklart påverkar självförtroende och moral. Ett högtflygande Lilleström som kommer med gott momentum från såväl ligaspelet som det europeiska cupspelet har således en toppchans här och kommer garanterat inte gå av planen mållösa. Vettig spik!

9. Molde – Strömsgodset1X

Precis som väntat åkte Molde till Borås och städade av Elfsborg i returmötet. Dock var det lite förvånande att dem ställde upp med ett så pass starkt lag på pappret då dem klev in med fyra mål tillgodo, något som kanske straffar sig här. Gästerna har tajtat till defensiven de senaste veckorna och har redan kryssat borta mot Viking och Bodö samt slagit både Rosenborg och Lilleström utan insläppt mål. Blir en riktig kupongrensare!

10. Silkeborg – Bröndby1

Det har inte direkt varit någon spikrak säsongsöppning för Bröndby även om det resultatmässigt sett helt okej ut, vilket också är det som motiverar såväl streckprocent som oddsfördelning på förhand. Likaså att offensivt potenta Silkeborg vann här med klara 3-0 ifjol och ändå var svårslaget under såväl ordinarie säsong som mästerskapsrundan. Det räcker gott för att låta ettan stå ensam till fint värde.

11. Viborg – FC Köpenhamn2

Alla vet att det är nuvarande regerande mästarna och storklubben FCK man ska slå, och måste slå om det ska bli tal om att utmana om titlar, vilket såklart är lättare sagt än gjort. FCK förlorade bara fyra matcher ifjol och med blott 19 insläppta på 32 omgångar är detta en utmaning som ska bli för svår för hemmalaget. Total dominans av FCK återigen?

12. Young Boys – Grasshoppers1X

Ytterligare en av de stora favoriterna som även dem mycket väl kan vinna en sån här match med ett par måls marginal likt vårens möte dem emellan. Att Young Boys har fyra segrar med 11-0 i tävlingssammanhang hittills bäddar också för en mycket trolig hemmaseger men Grasshoppers, som överraskade i premiären, har ändå kryssat tre av lagens fyra senaste inbördes möten – och lär parkera bussen här! Räcker möjligen till ett fint rensarkryss?

13. Ljungskile – BK Olympic1X

Formstarka Ljungskile fick visserligen ge sig mot serieledande GAIS senast men har ändå visat den här säsongen att dem är att räkna med vad gäller uppflyttningsplatserna. Det kan väl även sägas om gästande Olympic som bara förlorat en match hittills och efter det nu plockat två raka segrar. Således är det dyrbara poäng på spel mellan två lag som sällan viker in varpå alla tecken är att föredra. 1X ska dock räcka fint.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |