Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 4/9
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 4/9

Publicerat 2022-09-02 23:39

Precis som på Stryktipset är det även jackpottvecka på Europatipset där söndagens kupong verkligen blir något att bita i. Många på pappret svåra matcher gör att det kommer behöva tas svåra beslut och avvägningar varpå det kan vara idé att spela antingen ett större system eller ett reducerat system för att få med fler garderingar – och sedan hålla tummarna. Den stora frågan blir således vilka lag man bör kunna lita på? Låt oss ta en titt!

Spelstopp: 14:59 söndag 4 september


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Manchester United – Arsenal 1 X
2 Brighton – Leicester 1 X 2
3 Elfsborg – Malmö 2
4 Häcken – Degerfors 1 X
5 Sirius – Djurgården 2
6 Udinese – Roma 1 X 2
7 Verona – Sampdoria 1 2
8 Spezia – Bologna 2
9 Athletic Bilbao – Espanyol 1 X
10 Valencia – Getafe 1
11 Nice – Monaco 1
12 Augsburg – Hertha Berlin 1
13 Borussia Mönchengladbach – Mainz 05 1 2

svenska spel


Match i fokus: Manchester United – Arsenal

Oj som vinden har vänt och det snabbt. Nej det är inte höstens intåg som syftas utan den markanta förändringen i Manchester United sedan de två inledande förlusterna på säsongen. Tre raka segrar, ett nytt stabilt mittlås och en målvakt som inte längre ska spela sig ur trånga situationer har alla hjälp United att börja om från början.

Det bör kunna räcka långt även nu mot Arsenal som förlorade här på Old Trafford ifjol. The Gunners har visserligen öppnat säsongen strålande resultatmässigt men har samtidigt haft ett gynnsamt spelschema. Utan Thomas Partey och troligen även Martin Ødegaard blir mittfältskampen mycket möjligt en avgörande faktor. Något som talar för hemmalaget i slutändan?


Skrällpotential: Leicester

Backar man en säsong är det svårt att se Leicester vara underdog mot Brighton men så ser landskapet ut nu för tiden i Premier League, mycket tack vare Graham Potter såklart men också nedmonteringen som fortsätter pågå i Leicester. Nu lyckades dock The Foxes behåla både Youri Tielemans och James Maddison vilket nog var nödvändigt för att inte detta skulle bli en riktigt hopplös säsong.

Offensivt fortsätter det således finnas potential i Leicester och med fönstret nu stängt och truppen helt satt bör vi kunna se ett bättre Leicester framöver. Brighton blir en tuff uppgift men The Seagulls saknar alltjämt en pålitlig striker vilket var synligt såväl senast mot Fuham som tidigare mot Newcastle och Aston Villa. Sett till Brightons tidigare problematik med ’Expected Goals’ är dem sannerligen en favorit i fara här!


Omgångens säkra: Malmö

Det kommer med all största sannolikhet inte bli något nytt SM-guld för Malmö. Förlusten mot Kalmar innebär att avståndet är för stort till serieledande Häcken varpå de regerande mästarna istället får blicka fram emot Europa League-gruppspelet. Och såklart att sikta på att norpa tredjeplatsen från Hammarby så det i alla fall blir spel i Europa även nästa år.

Och nog har man riktigt goda chanser till fint värde i Borås mot ett Elfsborg som fortsätter att gå riktigt tungt. Förlust i förkvalet till Svenska Cupen är ett nytt lågvattenmärke och frågan är hur mycket energi dem kan samla ihop mot slutet av säsongen. Så som formen ser ut och självförtroendet är det bara att väja garderingsmässigt och lita på att ett mer motiverat och på pappret bättre Malmö fixar samtliga poäng.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Manchester United – Arsenal1X

Med fokus på att hålla i sitt momentum är få förändringar att vänta i Manchester United här. Räkna således med samma mittlås som tidigare vilket fungerat alldeles ypperligt tillsammans med övriga, och med matchen mot Liverpool här på Old Trafford färskt i minnet kommer Arsenal få det tuffare än vad alla förväntade sig bara för ett par omgångar sedan.

2. Brighton – Leicester1X2

Det går inte att ta något för givet när Brighton spelar och med tanke på den svaga första halvleken senast mot Fulham är det högst tveksamt om det kommer en rekyl här. Leicester bör vara hungrigt och ser inte, i alla fall offensivt sett, inte så dåliga ut som resultaten antyder. Båda lagen nätar allra troligen men har någon i sig att sätta det avgörande målet? Till fin procent, låt oss hoppas att det är från höger!

3. Elfsborg – Malmö2

Inte har Elfsborg varit mycket att hänga i granen på sistone och faktum är att det börjar bli problematiskt länge sedan de gulsvarta tog en trepoängare. Ännu längre sedan är det dem snodde med sig en poäng i Malmö när säsongen fortfarande var ung och lovande. Gästande Malmö har således ett ordentligt slagläge och efter förlusten senast mot Kalmar är en rekyl att vänta då Malmö fortfarande kan blicka uppåt tabellen med realism om en plats i Europa.

4. Häcken – Degerfors1X

Vem kan egentligen stoppa Alexander Jeremejeff och Häcken? Bara dem själva i det här skedet då Allsvenskan mycket troligen går mot en ny kröning. Att Häcken ska vinna samtliga tio återstående matcher känns föga troligt och visst kan det bli lite darr på ribban framöver. Kanske redan här mot ett Degerfors som behöver varje poäng dem kan få och som krigar på helt okej i botten av tabellen? Jackpottvecka som det är har vi här ett riktigt rensarkryss!

5. Sirius – Djurgården2

Att Sirius gått mållösa ur sina tre senaste allsvenska matcher målar en rätt tydlig bild av deras plats i näringskedjan. Tre lag har gjort färre mål än deras 20 och gör inte Christian Kouakou mål blir det svårt för dem att vinna matcher. Det kommer såklart inte räcka särskilt långt när storebror Djurgården med all sin stabilitet och spets kommer på besök.

6. Udinese – Roma1X2

Storsatsande Roma fick med sig en poäng mot Juventus senast vilket sammantaget säsongsinledningen och det faktum att Paulo Dybala kommit igång bådar gott inför hösten. Här får dem dock se upp mot ett Udinese som inlett bra och var stabila hemma Friuli ifjol, bl a genom att ta en pinne av just Roma här under våren. Bortsett de avslutande omgångarna med kontraktet klart tog Udine ändå poäng i 13 av 16 hemmamatcher. Spännande potential!

7. Verona – Sampdoria12

Visst går det att hävda att båda lagen blandar och ger en del men nog är det ändå Verona som ser mest spännande ut av de två. Sampdoria har dock lite vassare namn på pappret och har redan tagit poäng av både Juventus och Lazio vilket, om dem bara får bukt på bortaspelet, är något att bygga vidare på. Ettan först men den lär streckas hårt och då inte heller Verona vunnit ännu gäller det att ta lite höjd. Alla tecken om möjligt!

8. Spezia – Bologna2

Fyra omgångar in har Sinisa Mihajlovics Bologna ännu ingen seger på kontot. Det är dock bara en tidsfråga innan dem också löser att se ut matchen vid ledning och Spezia är en väl så passande motståndare ur den aspekten. Bologna har vunnit lagens tre senaste inbördes möten i Serie A där trollgubben Arnautovic, som nätat i tre av fyra matcher hittills, var tungan på vågen dubbelt upp ifjol. Fräck spik!

9. Athletic Bilbao – Espanyol1X

Ernesto Valverde har fått en smakstart sedan återkomsten till Baskien och Bilbao. Tre matcher i rad utan vare sig förlust eller insläppt mål är ett gott betyg och något som räcker långt när Espanyol gästar. Raúl de Tomás fortsätter nämligen vara rejält saknad i bortalaget och nyförvärvet Martin Braithwaite får svårt att ersätta målmaskinen. Frågan är således om Espanyol mäktar med mer än ett kryss mot ett hemmastarkt Bilbao här?

10. Valencia – Getafe1

Lilla Getafe lyckades störa Villarreal helt enligt matchplanen senast när dem gick för 0-0 och lämnade planen med 0-0. Något liknande är att vänta här mot ett Valencia som visserligen inte sprudlar så frejdigt som dem borde riktigt än, men med Edinson Cavani på plats finns det höjd att locka fram. Det finns dock mycket att gilla med Valencias start under Gennaro Gattuso, tillräckligt mycket för att tro att dem borde lösa detta mot bortasvaga Getafe.

11. Nice – Monaco1

Efter smällen mot Marseille förra helgen här i Nice var det en välbehövlig rekyl i veckan mot Lille för sydkustgänget. Nyförvärvet Nicolas Pepé målade vilket är att bygga vidare på i ett alltjämt spännande Nice. Monaco å andra sidan har trots blott en seger hittills under säsongen fått någon poäng för mycket hittills och då främst i bortaspelet, något som blev än mer tydligt efter 2-4 mot lilla Troyes i veckan. Bra slagläge för Nice med andra ord!

12. Augsburg – Hertha Berlin1

Med tanke på hur Hertha inlett säsongen, med fjolårets negativa kvalplats och flest insläppta mål i Bundesliga färskt i minnet, är detta allaredan en viktig match i bottenstriden. Augsburg klarade sig med fem poängs marginal ifjol mycket tack vare sitt hemmafacit som såg dem plocka dubbelt så många poäng hemma som borta – något som kommer bli viktigt även denna säsong och lär bli tungan på vågen här när ettan erbjuder fint värde.

13. Borussia Mönchengladbach – Mainz12

Med flera av nyckelspelarna ’igång’ blir det intressant att se var den här säsongen kan ta vägen för Mönchengladbach. Krysset senast mot Bayern bådar gott såklart men det återstår att se om vårens avslutning och nuvarande form verkligen kan hålla i sin kontinuitet. Här har de grönvita i alla fall klar hemmafördel då Mainz ar ligans näst sämsta bortalag ifjol, men klarar hemmalaget verkligen att ställa om till en hel annan typ av matchbild här än förra helgen?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |