Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 5/3 – Söndagsjackpott även denna vecka!
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 5/3 – Söndagsjackpott även denna vecka!

Publicerat 2023-03-03 23:57

Trots att fem system fick närmare en miljon vardera förra söndagen är det fem nya jackpottmiljoner extra i potten den här veckan. En kupong som förvisso inte riktigt har samma stjärnglans som den föregående men som ändå håller uppe intresset med ett par tunga toppmöten från såväl England som Spanien och Italien. Och visst känns det väl ändå lite kittlande med ett kamratderby i Svenska Cupen?

Spelstopp: 14:59 söndag 5 mars


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Liverpool – Manchester United 1 X
2 Nottingham Forest – Everton X
3 Roma – Juventus 2
4 Inter – Lecce 1 X 2
5 Sampdoria – Salernitana 2
6 Barcelona – Valencia 1 X
7 Real Betis – Real Madrid X 2
8 Rayo Vallecano – Athletic Bilbao 1 X 2
9 Rennes – Marseille 1
10 Bayer Leverkusen – Hertha Berlin 1
11 Wolfsburg – Eintracht Frankfurt 1 2
12 Gent – Anderlecht 1 2
13 IFK Göteborg – IFK Norrköping 2

svenska spel


Match i fokus: Liverpool – Manchester United

Trots att den här matchen inte riktigt haft samma glöd och betydelse de senaste säsongerna som under stora delar av 2000-talet finns det fortfarande en hel del rivalitet dem emellan. Såväl på planen som utanför och med tanke på gästande Manchester Uniteds form behöver Liverpool all hjälp de kan få av hemmapubliken på Anfield.

Med både cupmöten och ligamatch på vardera sida dubbelmötet med Barcelona står Manchester United mitt i ett hektiskt spelschema. Med en titel redan bärgad för United, bra koll på topp-4 i Premier League och potentiellt ytterligare en titel i Europa är dem förlåtna för ett sämre resultat här?


Skrällpotential: Lecce

På nio matcher mot nuvarande topp-7 har Lecce tagit poäng sex gånger. Dock inte i ligapremiären mot Inter men det var inte många minuter ifrån att nykomlingen lämnade planen med 1-1. En stark defensiv har lagt grunden till att de släppt in minst mål av lagen på den undre halvan och att de tagit poäng i nio av 12 matcher sedan november.

Således framstår detta som en betydligt tuffare match än den gör på pappret för Inters del. Ett Inter som haft en del bekymmer med sin offensiv den senaste tiden vilken också lär sättas på prov här. Med ligatiteln så gott som bortblåst är Champions League säkerligen också högt prioriterat vilket kan inverka på den undermedvetna motivationsgraden för hemmalaget.


Omgångens säkra: Juventus

Poängavdrag eller inte har Juventus inte mycket annat val än att mer eller mindre gå rent resterande omgångar för att lyckas nå Champions League, och allra minst nå Europa överhuvudtaget. I jakt på femte raka segern i ligan och 16:e totalt på 25 omgångar ser det dock ganska ljust ut för de mesta mästarna trots allt.

Vad Juventus har som exempelvis Roma och flera andra av lagen ovan dem i tabellen kämpar med är en förmåga att göra mål på de chanser som skapas just nu. 15 mål på de sju senaste matcherna ska inte underskattas och inte heller att Juve lyckades vända 1-3 till 4-3 sista 20 här på Olimpico ifjol.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Liverpool – Manchester United1X

United har inte vunnit på Anfield sedan 2016 och även om de såklart knappt haft en bättre chans att bryta den trenden än nu under Erik ten Hags ledning kommer den här matchen något ogynnsamt rent schemamässigt. Att Liverpool också fått avsevärt bättre utdelning hemma hittills den här säsongen är även det värt att lägga vikt vid. Det här mötet brukar också Liverpool ’dyka upp’ inför vilket bäddar för en stark hemmaprestation.

2. Nottingham Forest – EvertonX

Sexpoängsmöte i botten av tabellen vars utfall inte kommer sakna betydelse när säsongen väl ska summeras. Något som givetvis talar för en tajt och snålspelad match där det inte bjuds på särskilt mycket. Utgångskrysset är därför inget dumt alternativ. Enda förbehållet är väl att främst Everton kommer ha svårt att hitta tillbaka in i matchen om de väl hamnar i underläge. Så risktagandet lär också bli därefter – från båda lagen!

3. Roma – Juventus2

José Mourinho har hamnat i blåsväder igen vilket inte direkt är optimalt i en redan rätt pressad situation. För femteplatsen och närmast att ta sig in i topp-4 är Romas att tappas och den troligaste att ta den är Juventus. Att vara den som jagar verkar passa gästerna rätt bra medan den ökade pressen att leverera snarare fått motsatt effekt i Roma – som föll mot nykomlingen Cremonese senast i Serie A:s 24:e omgång.

4. Inter – Lecce1X2

Med 0-1 i Bologna senast har Inter nu förlorat sju matcher, lika många som de två tidigare säsongerna ihop. Ett underbetyg såklart och inte minst med tanke på att lag som Empoli, Monza och Sampdoria tagit poäng av dem. Med tanke på Lecces tidigare erfarenheter mot topplagen denna säsong erbjuds det fint skrällvärde i mina ögon och även om krysset är mest troligt utesluter jag inte en megaskräll!

5. Sampdoria – Salernitana2

För sjunde gången på nio matcher gick jumbon Sampdoria av planen mållösa och nog börjar saker och ting se rejält dystra ut. Fortfarande utan seger hemma på Luigi Ferraris börjar goda råd bli dyra och förlust här mot en direkt konkurrent vore potentiellt ödesdigert. 0-4 blev det senast lagen möttes och är det någon gång gästerna ska ta en andra rak seger är det väl nu; mot jumbon som knappt kan göra mål.

6. Barcelona – Valencia1X

Klubblegendaren Rubén Baraja fick en smakstart på sejouren i Valencia genom 1-0 senast mot Sociedad hemma på Mestalla. Här väntar dock en helt annan uppgift mot ett Barcelona som har ligatiteln i fokus och kommer från en rejäl kämpainsats på Bernabéu i torsdags. En typ av insats som lär ha gjort serieledaren väldigt mycket gott men som också borde kunna fungera som inspiration för Valencia här. Ett hårdjobbat kryss inte omöjligt?

7. Real Betis – Real MadridX2

Tre lag gör upp om de två sista platserna till nästa säsongs Champions League bakom toppduon Real Madrid och Barcelona. Real Betis, som etablerat sig i La Liga-toppen under Manuel Pellegrini de senaste säsongerna, är ett av dem. De välkomnar ett Real som kanske är något stukade efter förlusten i El Clásico i torsdags och som dessutom har pressen på sig att hämta in Barcelonas försprång i tabelltoppen. Något ett målfarligt Betis bör sikta på att utnyttja!

8. Rayo Vallecano – Athletic Bilbao1X2

Det är otroligt jämnt om de sista platserna till det europeiska cupspelet. Rayo är fortfarande med i allra högsta grad efter en ny fin säsong är förlusten senast mot Cadiz ett lag att se upp för. Bilbao må ha vunnit returmötet i höstas men är inne i något av en svacka för tillfället där inte mycket går deras väg. Att resa till svårspelade Vallecas ser därmed problematiskt ut på förhand och jag tar inga risker.

9. Rennes – Marseille1

Är det ett något tröttkört Marseille som börjar tappa greppet om andraplatsen? Ja det är inte omöjligt. Ingenting hade de att sätta emot PSG förra helgen och i veckan blev det ett ovärdigt uttåg ur franska cupen efter straffar. Något ett hemmastarkt Rennes färska från derbysegern mot Nantes absolut kan göra väldigt mycket av. Vågad spik men ändock vettig sådan med bra värde i mina ögon!

10. Leverkusen – Hertha Berlin1

Att Hertha Berlin bara plockat fyra av 20 poäng på resande fot räcker för de allra flesta när streckningen fördelas. Ettan lär bli en av de hårdast streckade favoriterna och det är givetvis något som är svårt att argumentera emot även för mig. Det tar emot att lämna ettan ensam just därför men ibland måste man bara gilla läget och inse att det inte går att täcka in alla favoriter – speciellt inte ett fullständigt ologiskt utfall sett till förutsättningarna.

11. Wolfsburg – Eintracht Frankfurt12

Efter fyra raka matcher utan seger var det en uppfriskande insats som gav 2-0 i Köln senast för Wolfsburg. De grönvita är nu närmast jagande bakom Frankfurt om den sista Europa League-platsen. Med fem poäng mellan dem är det intet för intet man kan kalla detta för en sexpoängsmatch. Att hemmalaget tillhör dem som gjort flest mål från fasta situationer, samtidigt som Frankfurt tillhör dem som släppt in flest, kan mycket väl visa sig avgörande.

12. Gent – Anderlecht12

Medan det har varit en bra start på det nya året för Anderlecht har det gått desto tyngre för Gent. Än tyngre sett till de ambitioner de haft inför säsongen att vara med och utmana på riktigt i toppen, vilket de inte riktigt lyckats med. De är tydligt nedanför de tre toppklubbarna och med förlusten mot Brügge förra helgen går det att tvivla på huruvida vändningen kommer inom kort. Gästande Anderlecht ses därför med spännande möjligheter!

13. IFK Göteborg – IFK Norrköping2

Det är tidigt in på säsongen och mycket som sker nu behöver inte alls ha någon egentlig betydelse när väl Allsvenskan drar igång. Det är dock anmärkningsvärt att Göteborg redan skapat dystra rubriker efter derbyförlusten mot GAIS, och att de skulle bli ett topplag ser onekligen långsökt ut. Så även Norrköping som dock har en liten fördel i att de är vana att spela på konstgräs och inte alls har samma tryck på sig att bjuda upp som Göteborg. Men med det sagt, helst alla tecken!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |