Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 6/3
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 6/3

Publicerat 2022-03-04 20:55

Precis som förra söndagen har vi en riktig godbit till kupong som väntar på Europatipset denna vecka vilket verkligen sitter fint då det också kryddas med 4 extra jackpottmiljoner i potten. Smaskiga matcher avslutar kvällen i Neapel och Sevilla vilket följer aptitretaren i Manchester-derbyt men glöm för guds skull inte bort Svenska Cupen i match 12 och 13 som båda blir direkt avgörande!

Spelstopp: 14.59 söndag 6 mars


svenska spel


Match i fokus: Manchester City – Manchester United

Trots att det är ett derby mellan två av Englands nu största klubbar är det ändå inte detta som är kupongens bästa match, även om det ändå samtidigt är huvudnumret. Detta eftersom Manchester United fått med sig ett par skrällar till resultat de senaste säsongerna och som vi sett flertalet gånger den här säsongen lyckats få med sig resultat trots att dem rent spelmässigt inte förtjänat det.

Sett till vad Manchester City uträttat mot både Everton senast och Tottenham dessförinnan dras fokuset mot den här matchen för att se vilket Manchester City som kommer dyka upp den här kvällen. Med försprånget till Liverpool nu endast tre poäng vill man ju tro att The Citizens kommer få all-in här och i princip mangla United precis som dem gjorde på Old Trafford. För inte kan väl gästernas kontringsfotboll räcka hela vägen även en fjärde gång på Etihad?


Skrällpotential: Verona

Målglada Verona får passa på att smida medan järnet är varmt som det brukar heta då deras fem segrar på åtta ligamatcher tagit dem inom räckhåll av topp-7. Ett bra resultat och helst en seger mot Fiorentina skulle bättra på chanserna avsevärt och nog har dem chansen sett till hemmalagets besvikelse över cupförlusten senast mot Juventus även om det bara var första mötet av två.

Fiorentina har all rätt att känna att det var en bortkastad möjlighet sett till spelövertaget men utan rätt målskytt längst fram blir det svårt att få den utdelning som behövs, något som gästande Verona bör kunna dra nytta av här. Hellas har gjort minst två mål i fem av sina sex senaste matcher och formstarke Giovanni Simeone kunde med sitt hattrick senast säkra segern genom mål nummer 13, 14 och 15 i Serie A.


Omgångens säkra: Arsenal

Tre raka uddamålssegrar har tagit Arsenal tillbaka som främsta utmanare om fjärdeplatsen i Premier League, och sättet man tog sig an den andra halvleken mot Wolves senast var ett imponerande styrkebesked. Den vågen av tro och självförtroende ska man kunna rida vidare på mot ett fortsatt problemtyngt Watford som hade gott om marginaler med sig senast mot United.

The Hornets lyckades lösa 0-0 på Old Trafford men hade lika gärna kunnat åka därifrån med 0-3 om United hade visat lite mer skärpa i avsluten. Släpper dem till hälften av den typen av chanser mot Arsenal kommer det garanterat att straffa sig för Watford som förlorat flest matcher av alla hittills och släppt in tredje flest mål.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Manchester City – Manchester United1

Med förlusten mot Tottenham och den knappa segern över Everton färskt i minnet, två tydliga fall av underskattning från Citys sida, lär Pep Guardiola ha sitt manskap på tårna här. Derbyt är en annan femma och United har visat tidigare att dem kan dra nytta av slarv och underskattning, även om det blev väl ensidigt sist lagen möttes. Med förutsättningarna i åtanke är det dock långsökt att City står för en blek prestation för tredje ligamatchen i rad.

2. Watford – Arsenal2

Sett till Arsenals ambitioner och möjligheten att koppla ett litet grepp om fjärdeplatsen genom ett par starka resultat framöver är det svårt att se dem bomma den här budgeterade trepoängaren. Bara Liverpool och City har vunnit fler matcher än Arsenal hittills och om dem bara drar upp tempot och gör jobbet här ska de kunna dra nytta av de defensiva brister som alltjämt finns i Watford.

3. Napoli – MilanX

Nog är det lite darr på manschetten hos samtliga lag i toppen av tabellen borta i Italien vilket synts de senaste omgångarna. Milano-derbyt förra helgen var kanske det mest talande exemplet där inget av lagen ville riskera särskilt mycket, något som bör bli märkbart även här. Napoli förväntas föra matchen och har väl egentligen mest kvalitet just nu men brukar ha svårt när pratet om Scudetton blir mer allvarligt, och ett tajt och målsnålt kryss är således att vänta.

4. Fiorentina – Verona12

Bara Roma kan mäta sig med Fiorentina vad gäller hur ofta det har lönat sig med den klassiska garderingen ovan, och sett till förutsättningarna inför den här matchen är det fullt logiskt att utgå från detsamma. Fiorentina har absolut kvalitén och den spelmässiga övertygelsen för att göra den här matchen till sin men Verona är ett lurigt lag som behöver klart färre chanser för att göra mål som Fiorentina utan Vlahovic – vilket gör detta till en öppen historia!

5. Bologna – Torino2

Visst har Bologna fått en tung start på det nya året men kanske att det kan börja vända lite nu när bäste målskytten Marko Arnautovic börjat producera igen. Österrikaren har gjort lagets samtliga tre mål vilket understryker hans betydelse, och såklart också kommer ha stor påverkan på lagets chanser här. Om han inte kommer till spel vilket det rapporterats om, då han inte tränat i veckan möjligen pga Covid-19, ligger hemmalaget pyrt till varpå tecken bör utgå från höger.

6. Elche – BarcelonaX2

Hade det inte varit för att Barcelona tar emot Galatasaray i Europa League-slutspelet i veckan som kommer hade tvåan spikats utan större betänkligheter. Barca hade dock problem i returmötet och Elche trots allt varit vassa hemma den här säsongen är det ändå värt risken med en potentiellt helt onödig gardering. Hemmalagets omställningsfotboll kan ge resultat precis som mot Real Madrid och krysset skulle rensa stort!

7. Celta Vigo – Mallorca1

Det var inte mycket Mallorca visade senast mot Sociedad som rättfärdigar något större förtroende på Balaídos där Celta äntligen börjat hitta rätt. Tre av deras totalt fyra hemmasegrar har kommit nu på slutet då dem också spelat upp sig överlag i La Liga, något som tyder på att dem slipper dras in i nedflyttningsstriden den här säsongen. Här förväntas man ta tre stabila poäng mot ett Mallorca som förlorat åtta av sina 12 bortamatcher i ligan hittills!

8. Betis – Atlético MadridX2

Det har varit en omtumlande vecka för Betis som först föll oväntat ensidigt i derbyt mot Sevilla och sedan löste finalbiljetten i Copa del Rey tack vare kvitteringen på tilläggstid mot Rayo senast. Två matcher som lär ha tagit en hel del både mentalt och fysiskt, något som riskerar att ligga dem till last här. Atlético tuggar på och har sakta byggt upp självförtroendet igen efter smällen mot Levante men det är kanske inte läge att helt lita på dem ännu.

9. Marseille – Monaco1X

Två till synes helt oprovocerade och väldigt överraskande poängtapp i rad för Marseille har öppnat upp kampen om andraplatsen. Med ett par dagars extra vila och möjlighet till förberedelser, liksom en enklare uppgift i kommande veckans Europa League, har Marseille ögonen på sig att leverera. Monaco blir ingen lätt uppgift och delad pott är en fullt rimlig utgång som båda lagen också kan tänkas vara nöjda med!

10. Köln – Hoffenheim12

Tre raka segrar har tagit Hoffenheim tillbaka in i snacket om Champions League men det vill att man verkligen kommer upp i prestation här. Anthony Modeste har nämligen vaknat till liv den här säsongen på gamla goda manér i ett Köln som har visat fin form framför hemmafansen. Sett till lagens förra möte finns det också revansch att utkräva för hemmalaget som bör kunna dra nytta av gästernas förmåga att hamna i underläge – även om Hoffenheim också plockat flest poäng efter att ha hamnat i just ett underläge.

11. Mainz – Dortmund1X2

Eftersom matchen skjutits upp kommer utfallet lottas enligt procentfördelningen 29-28-43 vilket är alltför jämnt för att ta en chansning. Alla tecken måste således med!

12. Elfsborg – Degerfors1X2

Då båda lagen står på maximala sex poäng efter två matcher är det endast seger som gäller för Degerfors om det ska bli avancemang. För den som minns fjolåret är det upp till Elfsborg att ta revansch här men behöver dock bara hålla oavgjort för att gå vidare, något man som storfavorit bör klara av med den truppen man besitter och med hemmafördelen. Degerfors är dock en lurig joker i sammanhanget så alla tecken åker således med!

13. Kalmar – Sirius1

Sirius står inför samma dilemma som Degerfors då endast seger gäller för avancemang. Ett offensivt och spelförande Kalmar som är mer ordinarie nu än senast mot Sylvia bör dock kunna utnyttja ytorna till sin fördel. När lagen möttes här i fjolårets seriespel var det smålänningarna som var strået vassare och gick av planen med 3-1 efter mål av norrmannen Oliver Berg, som nyss kritat på ett nytt kontrakt vilket ytterligare betonar att KFF har något bra på gång under Henrik Rydström.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |