Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 7/8
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 7/8

Publicerat 2022-08-05 22:54

Eftersom Viborg och Värnamo skrällde rejält i sina respektive matcher mot FCK och Hammarby respektive var det inget system som lyckades lösa 13 rätt förra söndagen. Bättre lycka denna fina fotbollssöndag som bjuder på toppfotboll från såväl Premier League som Ligue 1 och Bundesliga. Och såklart också Allsvenskan som ser ut att kunna stå för en majoritet av kupongens garderingar med tanke på spelschemat. Men vad ska man egentligen göra med det danska toppmötet i Köpenhamn egentligen? Scrolla ner så tar vi en kik!

Spelstopp: 14:59 söndag 7 augusti


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Manchester United – Brighton X 2
2 West Ham – Manchester City X 2
3 Leicester – Brentford 1 X
4 Hammarby – GIF Sundsvall 1
5 AIK – Kalmar X
6 Mjällby – Elfsborg 1 X 2
7 Sirius – Malmö 2
8 Värnamo – Djurgården 2
9 Lille – Auxerre 1 X
10 Montpellier – Troyes 1 X 2
11 Köln – Schalke 04 1 X
12 Stuttgart – RB Leipzig 2
13 FC Köpenhamn – Bröndby 1

svenska spel


Match i fokus: Manchester United – Brighton

Med tanke på hur det såg ut under säsongsavslutningen för Manchester United, då under Ralf Rangnick, blir det onekligen intressant att se vad nye Erik ten Hag kan få ut av den här truppen. Både omgående men kanske främst över tid för nog är det en rejäl utmaning den tidigare Ajax-managern tagit sig an. Får han ordning på The Red Devils blir Premier League-toppen betydligt mer delikat och det tackar man inte nej till!

Försäsongen har dock inte varit fri från skriverier och kontroverser vilket inte är optimala förberedelser. Det kan därmed ta ett tag innan saker och ting börjar ses med någon progression i United vilket lagen dem möter inledningsvis är väl medvetna om. Så också Graham Potters fina Brighton som körde över dem i våras och siktar på en ny skalp, men denna gång på Old Trafford!


Skrällpotential: Troyes

En kraftsamling sista tredjedelen av säsongen gjorde att Troyes klarade kontraktet med god marginal till slut vilket inte var någon självklarhet vid den här tiden ifjol. Samma förutsättningar råder även inför 2022-2023 som blir en kamp för att hålla sig flytande över strecket, men precis som ifjol kan en bra start lägga grunden som gör det möjligt när säsongen i Ligue 1 sedan ska summeras.

Och nog gillar dem sina chanser trots bortaplan då Montpellier efter sin rent utsagt hädiska säsongsavslutning som såg dem vinna blott en av de avslutande tio omgångarna men förlora sju. Ser man till hela andra halvan blev det bara två ytterligare segrar på nio matcher men sex förluster vilket sett till deras försäsong är högst anmärkningsvärt. Förlusterna har radats upp vilket gör att krisstämpeln är nära till hands. Gott slagläge för gästerna med andra ord!


Omgångens säkra: Malmö

Än är inte faran över för de regerande mästarna Malmö som visserligen kommer spela gruppspel i Europa, mycket möjligen i Europa League, men har en bit kvar innan dem kliver upp som favoriter att försvara SM-guldet. Formen i Allsvenskan är dock inte det som oroar mest egentligen utan hur truppen kommer reagera framöver, inte minst när det eventuell kommer en ny motgång.

Dudelange i veckans kval ställde nämligen aldrig MFF på några prov överhuvudtaget och det är snarare framöver som det riktiga testet kommer för truppen – som såklart ska ha en del av kritiken för den svaga säsongsöppningen. Tillfällige tränarlösningen Andreas Georgsson verkar dock fast beslutsam om att ta fram den potential som finns i Malmö vilken också ska kunna visa klassen mot ett formsvagt Sirius som dem slog med besked för bara två veckor sedan.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Manchester United – BrightonX2

Även om det kommer bli kännbart för Brightons offensiv med tappet av Marc Cucurella finns det alltjämt gott om potential i Brighton. Graham Potter har stegvis utvecklat The Seagulls som för första gången sedan uppflyttningen har en defensiv som håller måttet. Kan dem bara få ordning på effektiviteten framför mål som är den sista pusselbiten kan det räcka hela vägen till Europa i vår. Ses med riktigt bra chans här!

2. West Ham – Manchester CityX2

Ett av lagen som verkligen imponerade med sin uthållighet och förmåga att inte släppa taget ifjol var West Ham. Under David Moyes knep The Hammers en fin sjundeplats vilket är än mer imponerande med tanke på att dem var med länge i såväl Ligacupen som ute i Europa. Frågan är bara om det är denna säsong dem tar nästa kliv eller om det blir lite av en rekyl tillbaka. Oavsett vilket är det tuffast möjliga motstånd direkt och ett revanschsuget City lär inte lägga några fingrar emellan. Trevligt rensarkryss!

3. Leicester – Brentford1X

Värvningarna fortsätter att utebli i Leicester vilket är anmärkningsvärt då vi redan är inne i augusti. Samtidigt var förra sommarfönstret starkt på förhand utan att ge förväntad utdelning. Frågor har därmed börjat ställas kring Brendan Rodgers dock och det är med viss tveksamhet dem kliver in i säsongen. Ett Brentford som gör sin svåra ’andra-säsong’ och dessutom tappat Christan Eriksen ska dock kunna avväpnas hemma på King Power Stadium, men säkrast att plocka med en gardering…

4. Hammarby – GIF Sundsvall 1

För andra gången den här säsongen lyckades Hammarby förlora mot nykomlingen Värnamo. Första gången var väntad med tanke på spelschemat men förra helgens hemmaförlust går knappast att ursäkta. Räkna således med en snabb rekyl mot ett sorgligt Sundsvall som inte håller allsvensk nivå i egentligen någonting.

5. Kalmar – AIKX

En tajt match senast lagen möttes slutade ändå med att Kalmar återigen fick se sig besegrade den här säsongen, och återigen lämna planen utan att hitta nätet. Med förlusten mot Degerfors senast i åtanke är det högst oklart vad man kan förvänta sig av detta Kalmar hur arg och uppgiven Henrik Rydström än blir. AIK imponerar inte heller men har ändå spets som KFF verkar sakna helt för tillfället. Alla tecken skulle behövas men utgångskrysset är inte dumt då detta har 0-0 över sig lång väg.

6. Mjällby – Elfsborg1X2

Riktigt vad Elfsborg håller på med i defensiven går det verkligen att undra även fortsättningsvis. Matchen mot Häcken var ingen engångsföreteelse just vad gäller tillsläppta målchanser och den egenskapen gör det alltid problematiskt att vinna fotbollsmatcher. Mot ett envist Mjällby som gör mycket rätt är det återigen en svårlöst trea som väntar gästerna som fortfarande bara lyckats vinna en bortamatch hittills. 1X ska räcka men magkänslan säger att det kan vara dags för Elfsborg..!

7. Sirius – Malmö2

Så var det dags att återigen prata Sirius som även senast mot Mjällby hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna. Christian Kouakou nätade visserligen senast dessa två möttes men att inte Sirius klarade av att dra nytta av Malmös pressade läge utan istället släppte in tre bollar inger inget vidare förtroende för att det ska bli någon skräll här – särskilt inte som MFF är på väg uppåt nu jämfört med för två veckor sedan.

8. Värnamo – Djurgården2

Värnamo må ha besegrat Hammarby två gånger om och gjort det svårt för AIK den här säsongen men Djurgården verkar onekligen vara en helt annan utmaning. Som gästerna spelar för tillfället och det momentum dem byggt upp får hemmalaget se upp så det inte rinner iväg här som när dem gästade Tele2 och lämnade med 0-5 för ett par veckor sedan. Med returen i Conference League en formalitet lär DIF gå för fullt här för att koppla ytterligare grepp om SM-guldet!

9. Lille – Auxerre1X

Det tog ett tag för Lille att som dåvarande regerande mästare komma igång med säsongen i höstas. På sätt och vis väntat men att det tog sån tid för nyckelspelare som Jonathan David att leverera lite poäng var ändå anmärkningsvärt. Nu kliver Lille in med andra förväntningar som bör passa dem bättre men nye Paulo Fonseca kan behöva lite tid, något nykomlingen Auxerre som kvalade sig upp och inte förlorade många matcher ifjol vill dra nytta av. Krysset rensar fint!

10. Montpellier – Troyes1X2

Med tanke på spelartrupperna och respektive transfersommar är det Montpellier som axlar favoritskapet här. Och visst kan det och bör det gå bättre den här säsongen än ifjol men tills vi sett det hända går det inte att göra annat än gardera upp. Troyes vann här i januari och skulle dem göra första målet även nu blir det spännande att se hur hemmalaget hämtar sig – eller om dem viker ner sig ytterligare. Trevlig skrällpotential!

11. Köln – Schalke 041X

Nykomlingen Schalke tog sig tämligen bekvämt tillbaka till Bundesliga igen ifjol efter två år i andraligan mycket tack vare målkungen Simon Terodde. Anfallaren riskerar dock att missa den här matchen vilket är värt att hålla koll på närmare spelstopp, och gör han det är det lika bra att gå all-in på hemmalaget. Köln är tillbaka i Europa denna säsong och gamle Anthony Modeste stod återigen i centrum när sjundeplatsen bärgades. Blir tungan på vågen här?

12. Stuttgart – RB Leipzig2

Emil Forsbergs Leipzig lyckades inte rå på ett hänsynslöst Bayern i supercupfinalen men den matchen i benen bör dock ha gjort dem gott. Den visade också att Christopher Nkunku är Leipzigs bästa chans att nå framgångar den här säsongen som bör kunna bli bättre än ifjol nu när Domenico Tedesco fått en hel försäsong med laget. Toppchans har dem i alla fall här mot ett Stuttgart som sånär åkte ur ifjol och som förlorat fyra raka inbördes möten utan att hitta nätet. Vettig spik!

13. FC Köpenhamn – Bröndby1

Med Bröndbys matchande i kvalspelet i Europa där en tuff retur väntar i Schweiz i veckan som kommer har hemmalaget bra chans att ta en värdefull trepoängare. De regerande mästarna FCK har visserligen fått en blandad start på säsongen men med Victor Claesson i fin form samt hemmafördelen i åtanke, då dem vunnit tre raka hemmamöten med Bröndby, erbjuder ettan rimlig streckprocent trots allt.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |