Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 8/1 – Fina toppmöten från hela kontinenten!
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 8/1 – Fina toppmöten från hela kontinenten!

Publicerat 2023-01-06 23:55

FA-cupen med allt vad det innebär att inleda kupongen, toppmatcher från Italien och Spanien därefter och avslutningsvis hätska Isatnbul-derbyt i match 11. Nog är det en fulladdad radda matcher som vi har framför oss denna söndag på Europatipset som verkligen gör skäl för sitt namn! Vad tror du, räcker det med två garderingar för god utdelning eller behöver ytterligare en falla? Och i så fall vilken? 

Spelstopp: 14:59 söndag 8 januari


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Manchester City – Chelsea 1
2 Cardiff – Leeds 2
3 Norwich – Blackburn 1 2
4 Atlético Madrid – Barcelona 1 X
5 Sevilla – Getafe 1 X 2
6 Rayo Vallecano – Real Betis X 2
7 Milan – Roma 1
8 Sampdoria – Napoli 2
9 Lazio – Empoli 1 X
10 Spezia – Lecce X 2
11 Fenerbahce – Galatasaray 1 X 2
12 Annderlecht – Royal Union SG 2
13 Boavista – Gil Vicente 1

svenska spel


Match i fokus: Atlético Madrid – Barcelona

Efter derbykrysset och den knappa segern efter övertid i cupen mot lilla Intercity är det inte direkt frid och fröjd i Xavis Barcelona efter VM-uppehållet. Frågor över truppens utformning och eventuella transfers in- och ut fortsätter att störa utanför planen på ett sätt som kan bli problematiskt framöver – i vad som ytterligare understryker det faktum att Barcelona alltjämt inte är färdiga med sin renoveringsprocess.

Detta är såklart något ett Atlético Madrid kan dra nytta av inte minst då få räknar med att dem ska lyckas få med sig ett resultat mot serieledaren som saknar avstängda duon Jordi Alba och Robert Lewandowski. Atléti har också hemmaplan där Barca bara vunnit en av de fem senaste och har ett perfekt läge som bör passa dem utmärkt, inte minst om gästernas defensiv fortsätter vara så pass generös som den senaste tiden.


Skrällpotential: Blackburn

Efter vaskningen i Ligacupen och den blandade formen på sistone i The Championship, där Blackburn fortsatt är med i playoff-striden i allra högsta grad vilket kan påverka nu, är det förståeligt att de kliver in på ett högt odds här. Norwich håller i grunden en högre nivå och har precis gjort klart med en ny manager i form av David Wagner vilket skulle kunna få en positiv effekt.

Dock är Norwich fortfarande inte att lita på i min mening och när lagen möttes före jul var det också Blackburn som gick segrandes ur den kampen med klara 2-0. Ingenting tyder på att gästerna heller skulle prioritera FA-cupen mindre än hemmalaget varpå detta bör kunna bli en öppen match!


Omgångens säkra: Milan

Zlatan Ibrahimovic jobbar sig sakta men säkert tillbaka till matchform men även om han inte är med och deltar på planen än denna säsong håller Milan ändå tempot uppe från ifjol. De regerande mästarna är de som närmst hakar på Napoli i toppen och tog en ny viktig seger i omstarten senast borta mot Salernitana.

Hemma i Milano har I Rossoneri varit säkerheten själva egentligen både denna säsong och ifjol och har också ett klart inbördes övertag på Roma. Ett Roma som ifjol exempelvis var det svagaste bortalaget av samtliga topplag och exempelvis föll här på San Siro med 1-3. Bra värde således på Milan vars odds absolut går att krydda med en fin liten insättningsbonus!


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Manchester City – Chelsea1

Utan att förta sig men för den sakens skull inte heller göra en särskilt bra match med deras mått mätt tog Manchester City en för dem viktig trepoängare på Stamford Bridge i ligan i torsdags. Bättre är att vänta här efter två sämre insatser  i följd då The Citizens dels drar fördel av hemmaplan men också rent truppmässigt efter nya skadeproblem i Chelsea – i en turnering som de nog behöver prioritera den här säsongen.

2. Cardiff – Leeds2

Med bottenmötet mot Wigan härnäst är det knappast troligt att Cardiff, som harvar runt i bottenträsket i The Championship, kommer slösa någon onödig energi här. Leeds lär dessutom ställa upp med en stark elva och med deras betydligt högre tempo och intensitet finns det stor risk att detta är över redan innan första halvlek är spelad. Fantastiskt spikvärde således!

3. Norwich – Blackburn12

Nog finns det alltid en positiv effekt runt hörnet för de allra flesta klubbar som byter manager efter en tids sämre resultat och form. Med den trupp Norwich förfogar över är nuvarande utgångsläge inget undantag, frågan är bara om det går att lita blint på att effekten blir omgående när det snarare är ligaspelet som är prio ett? Jag är inte övertygad varpå Blackburn har alla chanser att återigen lämna Carrow Road med full pott!

4. Atlético Madrid – Barcelona1X

Precis som senast lagen möttes har den här matchen potential att bli en riktig tv-match med böjande spel direkt från start med mycket mål och mål åt båda håll. Barca spelar sin sedvanliga offensiva fotboll men är inte immuna mot att själva släppa till chanser och mot ett Atlético som brukar höja sig i dessa stormatcher gäller det att se upp. Antoine Griezmann är i fin form och kan mycket väl spela en avgörande roll. Gynnsamt garderingsläge!

5. Sevilla – Getafe1X2

12 poäng på 15 matcher är ett enormt underbetyg för Sevilla som vanligen utmanar om Champions League-platserna i andra änden La Liga-tabellen. Ingenting vill sig riktigt för andalusierna som absolut kan vara illa ute mot ett hårdjobbande Getafe – som inte är oävna framåt med duon Enes Ünal och Borja Mayoral. Med ett uselt inbördes facit kommer en klar majoritet se förbi Getafe här men hemmalaget är inte att lita på för tillfället. Alla tecken blir därmed valet.

6. Rayo Vallecano – Real BetisX2

Det blev varsin slitsam poäng i slutändan för både Rayo och Betis i omstarten av ligan förra helgen, poäng som dock håller kvar duon inom räckhåll av varandra och topp-6. Jämnt som det brukar bli mellan lagen och det faktum att Rayo har fördel av hemmaplan bäddar för en ny tajt tillställning precis som i ligan ifjol och dubbelmötet i cupsemin. Bara toppduon Real och Barcelona har förlorat färre hemmamatcher än Rayo hittills som nog ska kunna ge gästerna en rejäl fajt!

7. Milan – Roma1

Med fem raka inbördes möten utan seger varav fyra förluster är det givet att Roma kliver in som underdogs i Milano. Hemmalaget tuffar på på liknande sätt som ifjol i tabelltoppen utan att ge bort särskilt mycket, vilket räcker långt mot ett Roma som brukar ha problem mot ligans bättre lag – såväl överlag som i bortaspelet. Efter att ha klarat sig med nöd och näppe mot Bologna senast räknar jag kallt med att Roma är klassen sämre även denna gång mot mästarna från Milano.

8. Sampdoria – Napoli2

Med säsongens första förlust nu under bältet och en tuff match mot Inter i bagaget kan serieledande Napoli nu ta nya tag. De gör det mot ligans målsnålaste lag som inte fått särskilt mycket uträttat mot övriga topplag, och inte kommer få särskilt många chanser att ta tillvara på här heller. Det kanske sitter långt inne men Napolis rekyl är ändå förväntad då inte mycket egentligen förändrats sen före uppehållet för deras del.

9. Lazio – Empoli1X

Tack vare Lazios blandade form på vardera sida av VM är det ett måste att gardera upp den här matchen. Empoli gör det riktigt bra sett till sina förutsättningar och har egentligen bara förlorat mot topplagen hittills. Något som absolut kan kräma ut en insats som innebär en poäng på kontot mot ett hemmalag som blir alltför övervärderat. Visst kan det komma en rekyl efter förlusten mot Lecce senast men Lazio sätter sig själva i svåra sitsar lite väl ofta för mitt tycke. Vettig gardering!

10. Spezia – LecceX2

Tre raka segrar för nykomlingen Lecce imponerar såklart och med det i åtanke samt hemmalagets saftiga antal insläppta mål tecknas också tvåan först här. Man ska dock komma ihåg att Spezia tagit poäng av både Udinese och Atalanta senast vilket inte ska underskattas. Jämn match att vänta därmed som mycket väl kan sluta med delad pott – vilket en dryg tredjedel av deras ligamatcher i Serie A redan gjort.

11. Fenerbahce – Galatasaray1X2

Ett av Europas mäktigaste derbyn sett till inramning och betydelse hämtas från Süper Lig där det är tidig seriefinal mellan ligans två mest framgångsrika klubbar. Ett möte som kan svänga både fram och tillbaka där domarens roll inte heller ska underskattas. Med en hetsig inramning att vänta är det därmed säkrast att ta med samtliga tecken då detta, precis som tidigare dem emellan, kan sluta precis hur som helst.

12. Anderlecht – Royal Union SG2

Forna storlaget Anderlecht har visserligen något intressant på gång men deras bristande kontinuitet visar ändå tydligt att dem är en bit ifrån toppen och dagens motståndare. Union har inlett den här säsongen på samma övertygande sätt som var genomgående under fjolåret och fem raka inbördes segrar mot Anderlecht väger också tungt när strecken ska fördelas. Hemmalaget har bara tagit poäng i två matcher mot lagen ovan dem i tabellen vilket räcker för mig. Spiktvåa deluxe!

13. Boavista – Gil Vicente1

Visst sjabblade Boavista bort Ligacupmötet senast men det är trots allt ligan som är första prio, inte minst efter sex raka matcher utan seger. Fem poäng skiljer dock ner till just Gil Vicente på kvalplatsen vilket såklart vore ypperligt att utöka med ytterligare tre. Då poängen i mångt och mycket har och ska tas hemma, där bara Benfica och Porto vunnit hittills, ligger också ettan närmast till hands. Endast hopplösa jumbon Pacos har sämre bortafacit än gästerna såhär långt vars seger senast ser ut att övervärderas rejält av tipparna!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |