Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 8/5
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 8/5

Publicerat 2022-05-07 22:46

Även om förra veckans söndagskupong följde samma tendenser utdelningsmässigt som lördagens är det ändå på sin plats att gratulera alla ni som tog rygg på det handplockade systemet på Europatipset som gav 13 rätt. Till veckans 13 matcher som utgör en blandad men väldigt spännande kupong, med ett par riktigt tunga matcher med derbykaraktär både i Turkiet, Spanien och Holland, lockas vi lite extra av de 4 extra jackpottmiljoner som lagts i potten. Läge för ett par ”hårda” spikar och gardera upp några av de tyngsta favoriterna?

Spelstopp: 14:59 söndag 8 maj


svenska spel


Match i fokus: Verona – Milan

Scudetto-striden fortsätter i Serie A där Milan har pressen på sig tack vare Inters vändning under fredagen. Deras bättre inbördes facit betyder dock att även en poäng här i Verona tar dem tillbaka till serieledningen. Lättare sagt än gjort såklart med tanke på att det inte riktigt sett hundraprocentigt ut på sistone, och då kanske främst offensivt sett, med lagens förra möte också medtaget i beräkningen.

Verona hade 2-0 och förtjänade minst en poäng senast lagen möttes och faktum kvarstår att flera av topplagen haft problem med Verona utöver Milan den här säsongen framförallt här i Verona. Roma, Juventus och Lazio har exempelvis förlorat här medan Fiorentina, Inter och Atalanta alla släppte in första målet i matchen och tvingades jaga segern. Något Milan kommer få svårt att göra?


Skrällpotential: Everton

Tack vare Burnleys förlust hemma mot ett för dagen inspirerat Aston Villa och såklart Evertons egen seger mot Chelsea förra veckan, på intet sätt oförtjänt, är racet om den sista nedflyttningsplatsen fortsatt vidöppen. Everton kommer vid seger här ta sig förbi just Burnley och eventuellt även Leeds vilket är långt ifrån omöjligt om Frank Lampard lyckas få sin trupp att tagga till på samma sätt som mot Liverpool och Chelsea.

Leicester blir självklart en annan utmaning men på sätt och vis också en lättare sådan då The Foxes inte håller den nivån som Evertons två senaste motståndare. Framförallt inte denna säsong som nu inte har något av betydelse kvar egentligen i och med uttåget ur Conference League. Med den matchen i benen och såklart även i huvudet är det ingen dum idé att plocka Everton tidigt på ren motivation!


Omgångens säkra: West Ham

Efter fyra, på olika sätt tunga, förluster i rad är det en betydligt lämpligare uppgift som väntar West Ham denna eftermiddag. Redan nedflyttade Norwich står för motståndet och med endast ligan kvar på schemat för The Hammers finns inga ursäkter för att inte vinna här på Carrow Road.

West Ham vann lagens förra möte med klara 2-0 i London men också senast dem var besök i Norwich mot i princip samma lag. 4-0 blev det då och även om gästerna inte riktigt har fyra mål i sig för tillfället ska deras styrka på fasta situationer, Jarrod Bowens form och generella revanschsug vara tungan på vågen här.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Manchester City – Newcastle1

Med fullt fokus på att säkra ligatiteln nu när Champions League-uttåget är bekräftat, och Liverpools poängtapp mot Tottenham igår, är det svårt att se annat än en fullständig rekyl till reaktion från Manchester Citys sida här. Då dem gjort minst två mål gjorda i 11 av 15 hemmamatcher under vintern, och är ligans bästa hemmalag bakom Liverpool, gör rådande förutsättningar det stensäkert att det blir City-seger denna eftermiddag.

2. Arsenal – Leeds1X

Tre raka imponerande segrar har tagit Arsenal tillbaka till förarsätet vad gäller fjärdeplatsen i Premier League. Än återstår det en hel del jobb och räkna med en tuff match här mot ett Leeds som visat betydligt bättre tendenser efter tränarbytet än dessförinnan. Med Leeds i lika stort behov av poäng om än av andra orsaker kan detta mycket väl sluta med en spänd tillställning. Delad pott som utgångstecken?

3. Leicester – EvertonX2

Endast en seger på sina sex senaste i ligan, tre på 13 sett till alla tävlingar, är anledning att ställa sig tveksam till huruvida Leicester verkligen har något kvar att plocka fram såhär mot slutet av säsongen. Inte mycket kvar att spela om och med uttåget mot Roma bara dagar bort är det inte omöjligt att det fortfarande sitter kvar i huvudet. Everton har visat fin samhörighet mot slutet och måste ta tillvara på Burnleys förlust för att rädda kontraktet. Motivationsseger?

4. Norwich – West Ham2

Med degraderingen bekräftad finns det en hel del som tyder på att Dean Smith kommer experimentera i de matcher som återstår av säsongen. Något behöver såklart göras för att sätta stopp på den nu tre matcher långa förlustsvit som också präglat deras säsong som alltså sett dem släppa in näst flest mål och förlora näst flest matcher. West Ham med sina Europa-ambitioner måste väl bara studsa tillbaka här?

5. Kalmar – HammarbyX

Få lag i Allsvenskan har hittills varit så ojämna som Kalmar, med det sagt större avstånd mellan deras högst- respektive lägstanivå. Ta matchen mot Göteborg senast exempelvis och det var två helt olika Kalmar-versioner i vardera halvlek. Något som gör detta till en oviss tillställning att plocka ut en favorit i, men då Hammarby verkar vara på riktigt och knappast förlorar här verkar ett kryss fullt rimligt – och båda säkert klart nöjda med!

6. Varberg – Sirius12

Två mycket troliga bottenlag om än inte i den absoluta botten gör upp om vad som kan bli tre mycket viktiga poäng när säsongen senare ska summeras. Varberg kan göra det jobbigt för dem allra flesta men saknar spets framåt, Sirius däremot har en potentiell skyttekung men släpper till lite väl mycket bakåt. Med en så pass jämn match på förhand utan tydlig favorit är det kanske säkrast att ta med alla tecken då detta kan bli målrikt?

7.  Atlético Madrid – Real Madrid1X

I en av de sena avsparkstiderna hittar vi Madrid-derbyt där det onekligen står mest på spel och betyder allra mest för hemmaspelande Atlético. De regerande mästarna Atlético kommer enligt uppgifter vägra ge de nyligen krönta mästarna Real en ’guard of honor’ och lär inte ge bort något annat gratis i den här matchen heller. Då Real nu har mest fokus på Champions League-finalen är det väl ett så bra läge som något för Atlético att ta första inbördes segern efter åtta raka utan trepoängare?

8. Villarreal – Sevilla1X2

Sett till att Sevilla inte behöver mer än ett par poäng under de sista omgångarna för att säkra topp-4 och Villarreal haft det jobbigt i ligaspelet på sistone är det svårt att se gästerna gå lottlösa härifrån. Med näst flest kryss i ligan och färst förluster efter Real dessutom ’på sin sida’ bör Sevilla få med sig minst en poäng men Villarreal, som inte gett upp om femteplatsen, visade mot Liverpool vilken nivå man kan hålla. Vidöppet således!

9. Verona – Milan1X2

Det har visserligen inte lönat sig hittills att ’slösa’ garderingar på Milan som fortsätter att vinna när det behövs som mest. Frågan är bara hur länge det kan hålla när spelet i övrigt lämnar lite för mycket att önska för att Milan ska kännas som en självklar titelkandidat ändå. Poäng och segrar är visserligen vad som räknas i slutändan men ett Verona som brukar rivstarta sina matcher kan absolut ställa frågor som Milan får problem att besvara.

10. Salernitana – Cagliari1

Om ångestmöte hade ett ansikte vore detta onekligen en stark kandidat och av lagen i botten finns det få som personifierar det bättre än Cagliari. Deras trupp och förväntningar inför säsongen var annorlunda precis som inför fjolårssäsongen men likväl ligger dem där de ligger. Mot ett pånyttfött Salernitana som knappast förlorar här i Salerno är det pressade läget helt klart till hemmalagets fördel. Bra spikvärde precis som förra helgen!

11. Lorient – Marseille2

Med det överraskande uttåget mot Feyenoord har Marseille inget annat val än att rikta blickarna mot att säkra andraplatsen i ligan och spel i Champions League nästa säsong. Och nog ska man vara bättre än lilla Lorient som förlorat klart mot samtliga topplag den senaste tiden och säkerligen lägger mest fokus på Bordeaux nästa helg. Marseille är som bekant också ligans bästa bortalag vilket ska lysa igenom här!

12. Feyenoord – PSV2

Toppmöte i Eredivisie där det är tvåan PSV som egentligen har mest att spela för då dem inte gett upp om ligatiteln. Trean Feyenoord blir ingen lätt match vilket dem också vet från lagens förra möte men hemmalaget tuffa match mot Marseille i torsdags ger ändå PSV, som nyligen tog hem holländska cupen på Ajax bekostnad, ett bra slagläge. Vågad spik men betalar bra!

13. Besiktas – FenerbahceX2

Ligatiteln må vara utom räckhåll men inte kan man klandra Fenerbahce för att inte ha gett det en ärlig chans. 10 segrar på sina 11 senaste ligamatcher är imponerande och nu handlar det istället om att säkra Champions League-platsen vilket dem har en toppchans till med tanke på deras momentum. De regerande mästarna Besiktas är dock en bra bit ifrån detsamma då säsongen har varit en stor besvikelse. X2 räcker?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |