Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 9/10
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 9/10

Publicerat 2022-10-07 23:46

Den fina fotbollshelgen rullar vidare runt om i Europa och den här söndagen bjuder på en hel drös intressanta matcher. Toppmötet på Emirates mellan Arsenal och Liverpool är bara en i mängden och som dessutom får stå tillbaka något för matchen som skulle kunna avgöra hela Allsvenskan vad gäller SM-guldet. Blir det Djurgården? Eller kopplar Häcken ett nytt grepp om serieledningen? Eller bjuds Hammarby och Malmö in igen genom ett oavgjort resultat? Snart har vi svaret!

Spelstopp: 14:59 söndag 9 oktober


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Arsenal – Liverpool 1
2 Everton – Manchester United 1 X 2
3 Crystal Palace – Leeds 1 2
4 West Ham – Fulham 1
5 Roma – Lecce 1 X
6 Udinese – Atalanta X
7 Djurgården – Häcken 1 X 2
8 Elfsborg – Kalmar 1 2
9 Malmö – Värnamo 1 2
10 AIK – Helsingborg 1
11 Real Sociedad – Villarreal X
12 Cadiz – Espanyol 2
13 Borussia Mönchengladbach – Köln 1 2

svenska spel


Match i fokus: Djurgården – Häcken

Efter samtliga topplags poängtapp förra helgen kvarstår faktum att Allsvenskan är långt ifrån avgjord ännu. Den kan dock vara på god väg om det blir seger åt nått håll här på Tele2 då Djurgården eller Häcken i så fall kliver upp i ensam serieledning med tre poängs marginal – och 15 kvar att spela om.

Det går inte att nog understryka vikten av att inte förlora den här matchen varpå guldfrossa och nerver verkligen kan bli märkbart. Djurgården bör ha ett övertag just på den fronten men Häcken får samtidigt tillbaka skyttekungen Alexander Jeremejeff från avstängning vilket inte alls ska underskattas.


Skrällpotential: Kalmar

Med sex omgångar kvar är de två poäng som Kalmar har upp till tredjeplatsen som innebär spel i Europa nästa år i allra högsta grad inom räckhåll. Ett Kalmar som lyckats smyga med under radarn bakom både Malmö, Hammarby och AIK.

Mot ett Elfsborg som själva måste trycka på med allt dem har för att ens blanda sig in i diskussionen igen finns chansen att överraska. Hemmalagets offensiv har fått bra utdelning på sistone vilket verkligen inte kan sägas om Kalmars dito, men i den förväntade matchbilden bör det uppstå en del fina ytor för KFF att utnyttja – vilket kommer rensa kuponger!


Omgångens säkra: Arsenal

Nog var det bra längesedan Arsenal var favoriter i en match som också involverar Jürgen Klopps Liverpool. Så är dock nuläget efter respektive lags säsongsinledningar och det momentum som Arsenal kliver in i den här matchen med ska verkligen inte underskattas nu när dem stormar fram på alla fronter såväl i Europa som i Premier League.

Ett Liverpool som fortfarande störs av skador och formtapp på viktiga nyckelspelare är numera en överkomlig motståndare för rätt lag och så som Arsenal spelar just nu kan detta bli en svettig afton för Liverpool – precis som det blev mot Napoli och även mot Brighton förra helgen. The Gunners tror på seger och tror också på att dem kan hänga på Manchester City. Upp till bevis nu!


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Arsenal – Liverpool1

Efter fem raka inbördes förluster och 0-11 i målskillnad är det ett revanschsuget Arsenal som kliver ut på Emirates denna sena eftermiddag. Det förefaller också vara deras bästa chans på länge att faktiskt slå Klopp och hans Liverpool som stundtals inte alls får det att stämma vare sig offensivt eller defensivt. Sättet Arsenal spelar på kommer sätta press på Liverpool som mycket väl kan hamna i knipa tidigt. Intressant spik!

2. Everton – Manchester United1X2

Det blev förvisso seger till slut men återigen var Manchester United illa ute, denna gång i veckomötet med cypriotiska Omonia. Mot ett numera sammansvetsat Everton som tagit poäng av dem i tre av de fyra senaste dem emellan är det som upplagt för 90 nya tuffa minuter. The Toffees vann här i våras och som dem spelat upp sig defensivt går det inte att utesluta en ny försvarsnolla. Räcker det hela vägen dock?

3. Crystal Palace – Leeds12

För sjätte gången på sju omgångar gick Crystal Palace av planen utan tre nya poäng på kontot och surt nog var det ett sent insläppt mål som bytte en poäng mot noll senast. Det finns en risk för att det snart börjar knapra iväg på självförtroendet och ett Leeds som sitter i en liknande sits blir en lurig motståndare. Jämn match att vänta därmed där första målet absolut kan avgöra.

4. West Ham – Fulham1

Det gick inte vägen förra veckan hemma mot Newcastle men hur det hade sett ut om matchen spelats 11 mot 11 får vi aldrig veta. Ny chans och ett omtag gäller således för Fulham här som dock ser ut att stå utan bäste målskytten Alexandar Mitrovic som har problem med en skadad fot. Kommer inte han till start ser det väl tunt ut för gästerna som då får svårt att räcka till mot ett West Ham på väg upp.

5. Roma – Lecce1X

Nykomlingen Lecce har ingenting att förlora på att gå för segern här mot ett Roma som både blandar och ger för stunden. I Giallorossi dubblerar dessutom Europa League samtidigt vilket innebär viss rotation och här finns risken att José Mourinho liksom startspelarna tar lite för lätt på det. Något som vore dumdristigt då Lecce som bekant tog en pinne av Napoli i Neapel och sånär också en mot Inter i premiären. Varning för rensarkryss!

6. Udinese – AtalantaX

Ingenting varar för evigt och så är väl också fallet med både Udineses och Atalantas varande i toppen av Serie A-tabellen före bjässarna. Ligans mest formstarka duo bakom Napoli ger väl inte upp så lätt dock vilket öppnar för en jämn tillställning precis som det brukar bli dem emellan. Gästerna är för ovanlighetens skull laget som varit involverat i färst antal mål såhär långt och då bägge lagen kan tänkas vara nöjda med delad pott låter väl inte 0-0 så dumt?

7. Djurgården – Häcken1X2

Hur gärna man än vill ge Djurgården favoritskapet både här och i kampen om SM-guldet går det inte att komma ifrån att dem sumpade en väldigt given guldchans förra helgen i Degerfors. Visst slätades det över ganska snabbt i och med seger i Conference League men ingenting kan tas för givet i det här skedet, särskilt inte mot ett hungrigt Häcken som är mer ordinarie här än senast mot Varberg. Till rådande procent måste alla tecken med även om 1X borde räcka.

8. Elfsborg – Kalmar12

Elfsborg framförallt, men även Kalmar, behöver ju vinna här för att komma ikapp respektive hänga på övriga toppkonkurrenter. Med bara en handfull omgångar kvar är goda råd dyra och varje poängtapp kostsamt. Räkna således med att inget av lagen är särskilt nöjda med oavgjort här varpå en öppen och offensivt laddad match ligger på lut. Elfsborg ser ju på förhand ganska givna ut men KFF ska nog kunna överraska!

9. Malmö – Värnamo12

Lilla Värnamo har onekligen stått för en makalös säsong och är väl, om än inte matematiskt klart än, klara för ytterligare ett år i Allsvenskan. Hur det får dem att slappna av här och vilken typ av insats det initierar återstår att se, men nog går det att se både en riktig toppinsats på fulla ställ som ett riktigt bottennapp där stundens icke-allvar är till deras nackdel. Spännande gardering således!

10. AIK – Helsingborg1

Nu är det verkligen sista chansen för AIK att gå för tredjeplatsen. Ett bortaklent Helsingborg med kniven mot strupen är en passande uppgift för hemmalaget som man dock ovilligt spikar med tanke på hur det många gånger sett ut under säsongen, men som ändå landar där då gästerna nog ändå måste gå för det här på nationalarenan – vilket bör straffa sig. Läktarna lyfter AIK hela vägen till tre pinnar?

11. Real Sociedad – VillarrealX

Det finns onekligen många matcher på veckans kupong som på förhand lutar åt ett kryss och den här är inget undantag. Lagens senaste inbördes möten har alla lutat åt delad pott och med tanke på förutsättningarna löper denna match risk att sluta mållöst. Villarreal har som bekant släppt in minst mål i La Liga efter Barcelona medan hemmalagets defensiva stabilitet varit ett faktum länge under Imanol Alguacils ledarskap.

12. Cadiz – Espanyol2

Målsnåla Cadiz kommer även den här säsongen av allt att döma få svårt att hänga kvar i högstaligan. Ett enda mål har det blivit på de sju inledande omgångarna och det är onekligen en akilleshäl tillika faktor att väga in när tecknen ska fördelas. Espanyol däremot har lite lättare att komma till avslut men behöver slipa på aggressiviteten som hållt dem tillbaka än så länge. Toppenchans till tre poäng är det dock hur man än vänder och vrider på det.

13. Borussia Mönchengladbach – Köln12

Med tanke på hur båda lagen kommit in i säsongen och lagens tidigare möten de senaste åren är det som upplagt för en av kupongens riktiga målfester. Mönchengladbach visade upp två sidor av samma mynt före och efter uppehållet vilket gör detta till en måste-gardering mot ett Köln som vunnit detta Rhein-derby tre gånger i rad. Totalt 7-2 över två möten ifjol imponerar såklart men frågan är om Köln verkligen är lika bra nu som då? Noterbart är att inget av lagens 13 senaste möten har slutat oavgjort!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |