Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Tisdag 29/11 – 5 nya miljoner i VM-jackpott
Europatipset

TIPS: Europatipset Tisdag 29/11 – 5 nya miljoner i VM-jackpott

Publicerat 2022-11-27 21:56

Vi lämnar Argentinas dundertabbe mot Saudiarabien bakom oss och blickar mot den tredje matchdagen. 5 extra miljoner finns i potten tack vare superskrällarna som Saudiarabien och Japan stod för och det är ändå ett trevligt plåster på såret, och något som gör det lite extra intressant att hitta skrällarna på kupongen. Med avancemanget på spel i många av grupperna fortfarande lär det inte saknas spänning som förhoppningsvis håller i sig ända fram till fredag när match 13 summerar saker och ting!

Spelstopp: 19:59 tisdag 29 november


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Wales – England 2
2 Iran – USA 1 X 2
3 Australien – Danmark 2
4 Tunisien – Frankrike 1 2
5 Saudiarabien – Mexiko 1
6 Polen – Argentina 1 X 2
7 Kroatien – Belgien 1
8 Kanada – Marocko X 2
9 Japan – Spanien X 2
10 Costa Rica – Tyskland 2
11 Sydkorea – Portugal 1 2
12 Kamerun – Brasilien 2
13 Serbien – Schweiz 1 2

svenska spel


Match i fokus: Kroatien – Belgien

Efter en ny tam insats som den här gången faktiskt slutade med förlust har Belgien satt sig själva i ett riktigt prekärt läge. En poäng här mot ett Kroatien som jagar gruppsegern kommer troligen inte att räcka för att säkra andraplatsen varpå seger är det enda som gäller. Och att bara plocka fram det när det gäller som allra mest och tiden är knapp är lättare sagt än gjort.

Det kan tyckas konstigt med tanke på spelarmaterialet som förbundskapten Roberto Martinez har till sitt förfogande men om något har de två inledande matcherna visat att Belgien helt saknar tankar och idéer – vilket i slutändan kokas ner till vilka direktiv dem får av sin förbundskapten. Detta torde således kunna bli spiken i kistan för Martinez i The Red Devils!


Skrällpotential: Saudiarabien

Om det är något lag som varit en positiv överraskning och frisk fläkt, mest med tanke på förhandstipsen inför turneringen, är det onekligen Saudiarabien. De charmade alla när de skrällde mot Argentina och hade det inte varit för två enskilda situationer mot Polen hade det mcket väl kunnat bli en ny överraskning där.

Till skillnad från några av de stora drakarna i VM såhär långt har Hervé Renard med all sin erfarenhet och framgångar med tidigare afrikanska länder satt upp detta Saudiarabien riktigt bra. Det finns idéer och passion, taktiskt smartness och intensitet som gör motståndarna obekväma – inte minst då alla fortfarande förväntar sig väldigt lite av dem. Så också Mexiko?


Omgångens säkra: Danmark

För ett Danmark som siktat så högt är en poäng efter två matcher långt ifrån godkänt. Avancemanget till åttondelen hänger nu på den sista matchen mot ett Australien som gjorde vad de själva inte lyckades med mot Tunisien – nämligen att göra mål och ta tre oerhört viktiga poäng.

Nu är det således endast seger som gäller i en match som riskerar att bli Danmarks sista i mästerskapet. Och då finns det ingen anledning att hålla igen. Mer av vad dem faktiskt ’slog på’ när underläget väl var ett faktum mot Frankrike senast måste helt enkelt till, och kommer dem bara rätt in i den här matchen ska ett defensivt präglat Australien inte ha mycket att sätta emot i slutändan.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Wales – England2

Det ska visserligen mycket till för att England ska missa avancemanget ur gruppen men än så länge har The Three Lions knappast sett ut som någon medaljkandidat. Mycket kan såklart ändras på den fronten och en gynnsam väg framöver är en viktig faktor för dem, vilket gör gruppsegern ytterst viktig. Wales som själva måste vinna bör således erbjuda en passande uppgift för England som väl måste starta Phil Foden nu för att få fart på grejerna?!

2. Iran – USA1X2

Med allt fortfarande på spel i gruppen blir det hyperintressant att följa den här matchen. Iran hämtade sig från premiären mot England senast medan USA inte fått till det mer än bitvis och då främst genom Christian Pulisic. Vidöppet och svårsiat gör att helgarderingen är ett måste!

3. Australien – Danmark2

Vinna eller försvinna är vad som gäller för Danmark i en grupp som på förhand såg tämligen enkel ut. Verkligheten har hittills varit annorlunda men samtidigt är det ett Danmark som ännu inte gått på full växel. Förrän nu. Det är i alla fall vad jag tror. Australien har ett gynnsamt utgångsläge förvisso och kommer gå för att försöka hålla 0-0 här men den typen av ’negativa’ taktiska upplägg kan straffa sig om Danmark väl gör första målet.

4. Tunisien – Frankrike12

Efter två raka segrar är Frankrike, tack vare övriga resultat i gruppen, redan klara gruppvinnare. Något Tunisien givetvis kommer försöka dra nytta av då en seger mycket väl kan ta dem vidare så länge inte Australien vinner mot Danmark. Blir det kryss är Tunisien vidare vid seger annars måste dem bättra Danmarks segermarginal. Långsökt kanske men inte omöjligt mot ett roterat Frankrike?

5. Saudiarabien – Mexiko1

Tata Martinos Mexiko har än så länge inte gjort mål i mästerskapet och det är kanske inte så svårt att förstå ändå. Mot Polen fokuserade man på att falla djupt och hålla nollan medan Argentina mer eller mindre skulle sparkas ner till varje pris – vilket inte gett önskat resultat. Nu behöver dem därmed gå framåt och vinna, och med det blotta sig bakåt, vilket ett bättre organiserat Saudiarabien med bättre idéer kommer kunna utnyttja. Spännande spik!

6. Polen – Argentina1X2

En spännande och tajt match är att vänta mellan nuvarande gruppettan Polen och Argentina som på inget sätt är garanterade avancemang till åttondelen. Polen ligger bäst till och klarar sig på oavgjort och mot ett hårt pressat och stressat Argentina är det ingen omöjlighet. De rödvita har hållt nollan i fyra raka matcher och har tiden på sin sida här, en faktor som inte ska underskattas. Alla tecken bör därmed löna sig!

7. Kroatien – Belgien1

Sparar Belgien det bästa till sist? Ja nog skulle man kunna tro det men jag tror snarare att verkligheten helt enkelt hunnit ikapp dem nu. Två överraskande och likaså illavarslande insatser hittills innebär ett problematiskt utgångsläge här mot ett Kroatien som kommit igång. Och som dessutom jagar gruppsegern. VM-trean från 2018 får gälla som klara favoriter här mot ett blekt Belgien som kan få svårt att tro på det här ju längre matchen lider – vilket bör spegla matchbilden.

8. Kanada – MarockoX2

Trots två fina insatser är Kanada tyvärr utslaget och har därmed ingenting att spela för mer än äran och hedern i den sista matchen. Något som blir svårt att räcka till seger med tanke på att allt som behövs för att nå åttondelen för Marocko är ett kryss här. Samtidigt kan en seger räcka hela vägen till gruppsegern beroende på resultatet i matchen ovan vilket ändå gör att utgångskrysset får sällskap.

9. Japan – SpanienX2

Det blev tuffa 90 minuter mot Tyskland för Spaniens del i söndags men samtidigt var det en tämligen kontrollerad insats som lovar gott inför den här sista avslutande matchen om gruppsegern. Japan, som överraskande föll mot Costa Rica, lyckades skrälla mot Tyskland visserligen men kommer inte ges samma utrymme och möjligheter här. Spännande gardering dock som kan ge miljonregn vid full pott!

10. Costa Rica – Tyskland2

Oväntat nog blåste Costa Rica upp den här gruppen inför den avslutande matchdagen vilket ger ett mycket spännande utgångsläge. Tyskland är givetvis storfavoriter men får passa sig så dem inte underskattar motståndet på samma sätt som när de gav bort premiären mot Japan i matchens slutskede. Jag tror dock att Die Mannschaft bara blåser på från start här och gör dem det finns det mycket som talar för en liknande matchbild för Costa Rica som mot Spanien.

11. Sydkorea – Portugal12

I skrivande stund har inte respektive lag spelat sin andra gruppspelsmatch och vad som står på spel inför den här sista omgången är därmed inte givet. Vad som däremot är klart är att Portugal är klara favoriter och tvåan måste därmed med oavsett. Vad som också kan sägas om Portugal är att dem släppt in lite väl mycket mål och chanser i tävlingsmatcherna från EM och framåt vilket ger fin skrällpotential!

12. Kamerun – Brasilien2

Trots att det var svårt för Brasilien att spela fotboll med tanke på Serbiens aggressivitet i premiären kom Neymar och Co ändå ut med tre poäng på kontot. Viktigt såklart för dem som huvudfavoriter att inleda mästerskapet med en seger vilket kan vara två vid det här laget, något som är oklart i skrivande stund. Men mot gruppens svagaste länk löser väl Brasilien detta ändå även om dem skulle vara klara för åttondelen redan?

13. Serbien – Schweiz12

Precis som i ovan två matcher går det inte att göra en hundraprocentig analys av matchen i skrivande stund varpå garderingen får hänga lite i luften tills förutsättningarna är kända. Båda lagen bör dock ha anledning och kapacitet att gå för segern här för att knipa den förmodade andraplatsen bakom Brasilien. Matchens första mål får stor betydelse?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |