Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Torsdag 2/6
Europatipset

TIPS: Europatipset Torsdag 2/6

Publicerat 2022-05-31 23:57

Så var det dags att inleda ett kort och intensivt landslagsuppehåll. För Sveriges del väntar Nations League, B-gruppspelet den här gången, medan det på övriga platser runt om i Europa spelas fotboll från såväl A-divisionen som C och D. Såklart får dessa matcher också sällskap av ett par riktigt intressanta nattmackor i Syd- och Centralamerika om än inte fullt så betydelsefulla träningslandskamper. 

Spelstopp: 20:44 torsdag 2 juni


svenska spel


Match i fokus: Spanien – Portugal

Det är få internationella möten som doftar derby på den stora fotbollsscenen men Spanien mot Portugal är tveklöst ett utav dem. Rivaler som gått långt i mästerskap de senaste 10-15 åren och där det faktiskt är Portugal under Fernando Santos som har de två senaste mästerskapsmedaljerna. EM 2016 var en stor och likväl oväntad triumf med den historiska första Nations League-titeln därefter ytterligare en fjäder i hatten.

Ser man till de tre senaste åren är det dock svårt att se Portugal närma sig några större titlar inom den närmsta framtiden. Snarare är det Spanien som under Luis Enrique närmar sig den den röda linje som gick igenom samtliga lagdelar under spanjorernas mest framgångsrika period. EM-semifinalen förra sommaren och kvalspelet som tog dem dit, Nations League-finalen i höstas och det slutliga VM-avancemanget tyder på att Spanien tagit över facklan återigen!


Skrällpotential: Liechtenstein

Även om det inte funnits så många landskamper att vila ögonen på denna dag hade nog få ändå letat upp den här matchen. Varken Liechtenstein eller Moldavien är någon fröjd för ögat rent sportsligt och det är således inte konstigt att bägge nationer återfinns i den lägsta av Nations League-divisionerna.

Med det i åtanke liksom det faktum att Liechtenstein tagit poäng i lagens bägge tidigare inbördes möten ger också en fingervisning att detta inte är så glasklart som oddssättningen pekar mot. Således är detta en uppenbar mina man lätt går på som tippare då en klar majoritet endast förlitar sig just på oddssättningen och därefter vad svenska folket anser – som i regel såklart går hand i hand. Men pass på!


Omgångens säkra: Frankrike

Det var väl ingen som kunde undgå att bli förtjusta i Danmark förra sommaren både vad gäller deras sätt att ta sig an matcher och turneringen som sådan men också av empati för det som hände deras störste stjärna Christian Eriksen. Som för övrigt är tillbaka på alla sätt och som gjort en helt fenomenalt insats i Brentford under våren, vilket förstärker ett redan piggt Danmark som flög genom VM-kvalet.

Dock är det frågan hur pass väl danskarna klarar att stå upp mot detta Frankrike där det finns så mycket kvalitet, så många som vill visa upp sig och som dessutom har en riktigt god lagmoral? Med självförtroendet på topp i spelare som Benzema, Mbappé, Dembelé exempelvis blir det svårare när det nu ”inte gäller någonting” för Danmarks del – som väl gör bäst i att pricka formen till december istället?


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Slovenien – Sverige2

Nog är det en mycket intressant trupp som Janne Andersson tagit ut den här samlingen och visst lockar det när han samtidigt säger att det kommer ske förändringar mot det bättre framöver. Det återstår såklart att se vad det blir av det men oavsett är Slovenien en mycket passande uppgift trots bortaplan. Det är Sveriges på pappret enklaste match detta kvaluppehåll så räkna med en bra start!

2. Spanien – Portugal1X

Med dubbla 0-0 i de två senaste dem emellan blir det spännande att se rond tre i matchen-i-matchen mellan nationernas bägge förbundskaptener. Ingen av dem lär ju ändra sitt sätt att spela eller ta sig an den här typen av matcher vilket gör detta till ett mycket möjligt oavgjort resultat återigen. Spanien bör ligga närmast segern men om Portugal skulle få in första målet, ja hur långt kan det egentligen räcka?

3. Tjeckien – SchweizX2

Det var i ärlighetens namn inget vidare Tjeckien som spelade VM-playoffet i våras och även om dem kommer med en klart bättre trupp till den här samlingen är det högst tveksamt om resultatet blir särskilt mycket bättre. I alla fall inte här mot ett svårslaget Schweiz som såg till att hålla Italien utanför VM. Utgång från höger!

4. Serbien – Norge1

Ett Norge vars potential hittills lovat mer än dem kunnat hålla bör visserligen försöka gå för att ta sig upp till A-divisionen men undertecknad ställer sig tveksam till deras motivation här, och då kanske främst huvudrollsinnehavaren Erling Håland. Serbien har flera intressanta namn som vill slå sig in VM-truppen och dess startelva vilket gör att en stark hemmainsats är att vänta. Mitrovic som målskytt är väl dessutom en garanti?

5. Nordirland – Grekland1X

Det var inte bara Schweiz som såg till att hålla Italien från VM utan Nordirland gjorde också sitt. Dem stängde igen butiken på hemmaplan och gick också genom kvalet obesegrade hemma, där dem även besegrade just Grekland senast lagen möttes 2015. Grekerna har ett tungt kval bakom sig och letar fortfarande med ljus och lykta efter den nya generation som ska försöka upprepa framgången från 2004. Får det tufft här!

6. Israel – Island1

Få lag har sjunkit så pass mycket som Island de senaste 5-6 åren. Från peaken i EM 2016 till nuvarande status är avståndet långt och ytterst lite talar för att det blir någon ändring inom den närmsta tiden. Nästa mästerskap ser således ut att vara långt bort för ö-nationen. Israel är desto närmre utan att kanske vara så nära men med en öppen fotboll och en fin målskytt kommer bjuder man i alla fall på underhållning – och en av kupongens bästa spikar.

7.  Mexiko – UruguayX

Det är inga dåliga matcher som den här duon bjuder upp till sinsemellan och även om det bara blivit två möten de senaste tio åren har detta alla förutsättningar för att bli nytt fotbollsgodis. Framförallt Mexiko har ett fint landslagsår bakom sig medan Uruguay fått ett rejält lyft sedan bytet av förbundskapten vilket lutar åt en öppen tillställning, inte minst då båda lagen redan tagit sig till VM. Alla tecken för den som har råd?

8. Ecuador – Nigeria12 

Få lag åker till Ecuador och hämtar hem tre poäng. Få lag hämtar överhuvudtaget tre enkla poäng mot Ecuador som navigerade ett lurigt VM-kvalspel hela vägen till vinterns slutspel i Qatar. Att Nigeria ska lyckas göra det precis efter ett ganska mediokert AFCON i ryggen och en ny förbundskapten är väl föga troligt. Samtidigt, med all den potential som finns i The Super Eagles, någon gång får dem det väl att stämma?

9. Belgien – Nederländerna1X2

Det är i A-divisionen som de fina toppmatcherna hittas och även om motivationen för vissa spelare såklart är därefter, exempelvis Belgiens Kevin De Bruyne, är det ändå lite mer kittlande än en vanlig träningslandskamp. Precis som UEFA hade förhoppningar om. Med det sagt är det högst oklart vad vi har att vänta från båda lagen varpå dagsform och motivation blir den främsta skiljelinjen. Alla tecken är således ett måste.

10. Frankrike – Danmark1

Det kan visserligen löna sig att vänta ut den troliga franska startelvan innan man helt litar på att den regerande världsmästaren, som gick igenom VM-kvalet ganska bekymmerslöst, fullt ut. Dock går det inte att komma ifrån att Frankrike sitter på världens kanske bredaste trupp sett till faktiskt kvalitet spelare för spelare, och spetsas elvan av exempelvis Mbappé här då är det kört för Danmark.

11. Kroatien – Österike1

Det såg närmre ut än vad det var i slutändan för Kroatien att säkra VM-kvalgruppens förstaplats före Ryssland. Med Luka Modric som fortfarande drar i trådarna går det inte att räkna bort kroaterna och i den här typen av matcher, på hemmaplan, ja då är favoritskapet klart befogat. Österrike är fortfarande ett lag som inte räcker till mot dem bättre nationerna vilket VM-kvalet underströk återigen. Vettig spik!

12. Liechtenstein – Moldavien1X2

Det hör inte till vanligheterna att dessa lag vinner några fotbollsmatcher i vare sig EM- eller VM-kval, vilket gör dessa Nations League-möten desto mer betydelsefulla för dessa nationer. Ett kryss är således ett mycket gångbart resultat då varken Liechtenstein eller Moldavien har särskilt mycket i offensiv väg att bjuda på. Samtidigt blir matchens första mål då också troligen det enda så med alla tecken säkras samtliga utfall!

13. Kazakstan – Azerbajdzjan1X

2018 var senast denna duo möttes och då, precis som i tre av deras fyra senaste inbördes möten, var det Kazakstan som segrade. 3-0 blev det här och även om det kanske inte är att vänta samma siffror här vilar hemmafördelen ändå tungt. Kazakerna tog poäng av både Bosnien och Ukraina i VM-kvalet som dem verkligen stod upp bra i bortsett den sista omgången. 1X räcker således.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |