Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Torsdag 29/12 – Sydeuropa tillbaka på kupongen
Europatipset

TIPS: Europatipset Torsdag 29/12 – Sydeuropa tillbaka på kupongen

Publicerat 2022-12-27 22:23

Med både La Liga och Ligue 1 tillbaka på kupongen efter VM-uppehållet är normalutbudet och de fina fotbollssöndagarna snart också åter på tapeten. De fem första matcherna från Sydeuropa gör resterande åtta från The Championship sällskap denna torsdagsrunda som inleder tipsveckan som den första av tre oerhört fina speldagar. Så vad säger vi, nog siktar vi på tre av tre i det sista 2022 har att erbjuda?

Spelstopp: 18:59 torsdag 29 december


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Real Betis – Athletic Bilbao 1
2 Atlético Madrid – Elche 1 X
3 Marseille – Toulouse 1 2
4 Nice – Lens X 2
5 Reims – Rennes X 2
6 Blackburn – Middlesbrough 2
7 Blackpool – Sheffield United 2
8 Coventry – Cardiff 1 2
9 Huddersfield – Rotherham X
10 Millwall – Bristol City 1 2
11 QPR – Luton X 2
12 West Bromwich – Preston 1 2
13 Wigan – Sunderland 2

svenska spel


Match i fokus: Real Betis – Athletic Bilbao

Så var det äntligen dags att välkomna La Liga tillbaka till tablån och det smäller direkt när Europa-jagande duon Betis och Athletic Bilbao, sexa respektive fyra i tabellen, drabbar samman. I lagens båda möten under fjolåret gick det hett till med såväl röda kort som fult spel som tog intensiteten och känslorna ända ut till tränarbänken.

Med viktiga poäng på spel i kampen om topp-6 är en ny hård match att vänta där inga fingrar läggs emellan, och där det laget som eventuellt hamnar i underläge knappast kommer ge upp poängen utan en rejäl fight. Betis hanterade det fysiska spelet något sämre förra säsongen men borde väl ändå kunna göra det mesta av sin hemmafördel här?


Skrällpotential: Luton

Nye Luton-managern Rob Edwards fick sannerligen en händelserik och svängig premiär när Norwich hemmabesegrades på Boxing Day. Ett resultat som samtidigt såg till att sätta sista spiken i kistan för Dean Smith i Norwich och ett som inte ska underskattas betydelsen av när seriespelet nu snabbt rullar vidare.

Nu är det QPR som står för motståndet vilka också är under ny ledning. Neil Critchley är dock betydligt mer nöjd med sin premiär mot Preston än matchen senast mot Cardiff även om det blev andra raka utan insläppt mål. Framåt finns det fortfarande mycket att jobba på och det är framförallt det som gästade Luton bör kunna utnyttja här.


Omgångens säkra: Sheffield United

Med marginalerna med sig och återigen en stark hemmainsats fortsätter Sheffield United sätta press på Burnley i toppen. Med gott om momentum med sig och en så gott som fulltalig trupp är det således endast underskattning som riskerar att ställa till det på Bloomfield Road.

Blackpool är visserligen obesegrade i tre raka matcher men har truppen dansandes på en skör tråd efter en ny tuff match som också genererade ett nytt rött kort – Blackpools sjätte för säsongen. Något som måste tas i beaktning när matcherna kommer med bara ett par dagars mellanrum.


svenska spel


Utvalt system – 256 rader

1. Real Betis – Athletic Bilbao1

Med varsin hemmaseger ifjol och då båda lagen tagit dubbelt så många poäng hemma som borta den här säsongen finns det tillräckligt mycket som tippar över för Betis här. Los Verdiblancos har också sett till att flitigt hålla matchtempot uppe under uppehållet vilket ska kunna spela en avgörande roll, inte minst om spelare som Nabil Fekir ser till att hålla sig i skinnet. Vettig spik!

2. Atlético Madrid – Elche1X

Med lika många poängtapp som segrar och ligans blott 13:e bästa hemmafacit finns det onekligen gott om utrymme till förbättring när säsongen nu återupptas för Diego Simeones Atlético. Mot jumbon Elche som ännu inte lyckats spräcka segernollan ser det nog så överkomligt ut. Samtidigt ska man ha i åtanke att Atléti hade det kämpigt före VM och bl a föll mot nästjumbon Cadiz. Mot ett Elche som kommer gå för 0-0 är det därmed ingen garanti att hemmalaget får det att lossna vilket i så fall blir en rejäl kupongrensare!

3. Marseille – Toulouse12

Två betydelsefulla segrar innan uppehållet såg till att bryta en negativ trend i Marseille vilket rimligen bör spela till deras fördel när ligan nu återupptas. Hemma på Velodromen är de traditionellt sett starka och mot nykomlingen Toulouse, som haft svårt med samtliga topplag hittills liksom i bortaspelet överlag, är hemmasegern så given som den bara kan bli på förhand – vilket kommer synas i streckfördelningen. Just det är också vad som riskerar att fälla samtliga kuponger och i jakten på en ensam rad på 13 måste superskrällen med!

4. Nice – LensX2

Efter de senaste säsongerna är det kanske ingen överraskning att Lens startat även den här säsongen positivt, men att de skulle vara närmast PSG snart halvvägs in i Ligue 1 är såklart en överraskning. De har dock ingenting att be om ursäkt över och tämligen opåverkade av VM-uppehållet finns det också mycket som talar för att de ska kunna hålla uppe den fina starten. Tvåan får således stå först här mot ett ganska anonymt Nice men krysset ska definitivt räcka för att räkna hem den här matchen.

5. Reims – RennesX2

Tack vare näst flest mål i ligan och bara två förluster håller Rennes sig kvar i kampen om Champions League-platserna. Nu återstår det att se om de kan hålla liv i det när ligan drar igång igen. Klart är i alla fall att de ställs inför en tuff utmaning mot Reims som bara förlorat två av sina 13 senaste matcher, vilket inkluderar kryss mot såväl PSG som Lyon och Lens. Gästerna måste således vara på tå för att plocka samtliga tre poäng och inte minst hålla koll på hemmalagets Folarin Balogun som gjort hälften av deras ligamål hittills.

6. Blackburn – Middlesbrough2

För första gången den här säsongen förlorade Blackburn trots att matchens första mål gick deras väg. För 28:e gången av 28 möjliga den här säsongen undvek Rovers också ett oavgjort resultat efter att ha släppt in avgörande 1-2 på tilläggstid senast. Två faktorer som absolut kan ha en domino-effekt framöver på en negativ spiral som reda sett dem förlora tre av sina fyra senaste. Drömläge således för gästande Boro som är på väg upp!

7. Blackpool – Sheffield United2

Med åtta frånvarande spelare i en redan ganska tunn trupp såg Blackpool till att göra kommande den här matchen ännu lite svårare tack vare lagets sjätte avstängning för säsongen. Något som inte räcker långt och allra minst över 90 minuter mot ligans nästbästa lag i egentligen alla kategorier. Bergsäker tvåa med andra ord och till dugligt odds dessutom, vilket tål att jämföras för att se var det betalar sig bäst!

8. Coventry – Cardiff12

Skyttekungen Victor Gyökeres missade det gyllene läget att ta Coventry tillbaka in i matchen senast mot Sheffield men brände för första gången såhär långt från 11 meter. Med den förlusten i benen efter den svårfångade segern dessförinnan mot West Brom, liksom tappet mot Swansea före det, finns det absolut risk för att Coventry går på en mina här. Gästande Cardiff må ha sina problem och är lite för ineffektiva fortfarande men kan absolut dra nytta av utgångsläget till riktigt fin procent.

9. Huddersfield – RotherhamX

Ångestladdat bottenmöte väntar när jumbon Huddersfield siktar på att följa upp fina comeback-segern senast med en viktig trea mot formsvaga Rotherham. Fem poäng skiljer lagen åt i nuläget och en hemmaseger skulle onekligen skapa kontakt med lagen ovan strecket. Det blir dock inte lätt då inget lag kryssat fler matcher än Rotherham hittills och att vinna två raka matcher har The Terriers ännu inte lyckats med under de inledande 24 omgångarna. Spikkrysset är därmed ett givet val!

10. Millwall – Bristol City12

Hemmastarka Millwall fick verkligen matchen precis dit de ville senast mot Watford och säsongens tredje bortaseger, tredje på de sex senaste på resande fot dessutom, var ett faktum. Nu väntar ett ifrågasatt Bristol vars manager Nigel Pearson hänger löst efter andra raka förlusten som fått supportrarna att se rött. En på pappret given hemmaseger men samtidigt en potentiell fälla då det ännu inte kommit rapporter om att spelartruppen gett upp på Pearson – vilket innebär i alla fall en sista chans att rädda jobbet här.

11. QPR – LutonX2

Med tanke på grunden som lagts av Nathan Jones är det långt ifrån omöjligt att Rob Edwards lyckas ta Luton till andra raka playoff-slutspelet. Det är trots allt bara sex poäng upp till tabelltrean Blackburn och ett par segrar i rad kan göra oändligt mycket gott för ett Luton som efter toppduon tagit poäng i flest matcher i ligan hittills. Utgångsläget här därmed positivt och poängchanserna väl så underbyggda när QPR som fortsatt inte riktigt ’klickar’ står för motståndet.

12. West Bromwich – Preston12

Likt match 2 och 3 på kupongen kommer det nog behövas att det blir ett favoritfall där för att det ska bli någon utdelning. Så är även fallet här då det på förhand är väldigt mycket som tippar vågskålen åt hemmalaget som jagar fjärde raka segern hemma på The Hawthornes och sjunde på åtta försök under nye managern Carlos Corberán. Ett utgångsläge som kanske kan passa ligans bästa bortalag väl ändå och spela på deras styrkor på precis det sätt som gör att skrälltvåan jobbas in? Värt en chansning i alla fall!

13. Wigan – Sunderland2

Två raka förluster har inlett Kolo Tourés sejour i Wigan och även om det är tidigt än ser det inte särskilt ljust ut för nykomlingen som efter Hull släppt in flest mål av alla. Mot ett Sunderland som fått tillbaka sin offensiva besättning i form av bäste målskytten Ross Stewart och Ellis Simms blir det återigen tufft – precis som tidigare då The Latics som bekant förlorat lagens tre senaste inbördes möten. Vettig spik!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |