Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europtipset Söndag 2/4 – Miljonchans när Allsvenskan inleds
Europatipset

TIPS: Europtipset Söndag 2/4 – Miljonchans när Allsvenskan inleds

Publicerat 2023-04-01 01:35

Vilken härlig fotbollssöndag vi har framför oss där idel fina matcher runt om Europa och givetvis premiären av Allsvenskan står på agendan. Som om inte det vore anledning nog att boka upp tv-soffan hela dagen kommer kupongen den här söndagen också med 6 miljoner extra i potten som ett extra lockbete. Länge leve klubblagssäsongen!

Spelstopp: 14:59 söndag 2 april


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Newcastle – Manchester United 1
2 West Ham – Southampton 1 X 2
3 Napoli – Milan 1
4 Monza – Lazio X 2
5 Atlético Madrid – Real Betis 1 X
6 Villarreal – Real Sociedad 1 X
7 Halmstad – AIK 2
8 IFK Norrköping – Sirius 1 2
9 Hammarby – Degerfors 1
10 IFK Göteborg – Värnamo 2
11 PSG – Lyon 1 X 2
12 Köln – Borussia Mönchengladbach 1 2
13 Werder Bremen – Hoffenheim 1

svenska spel


Match i fokus: Newcastle – Manchester United

Titeln må vara definitivt borta för Manchester United men att sluta 3:a lever i allra högsta grad. Detsamma kan sägas om Newcastle som tack vare en glödhet Alexander Isak fått säsongen på rätt köl igen efter en svagare period resultatmässigt.

Det vankas med andra ord en spännande och högst troligt också jämn match på St James Park mellan två lag med höga ambitioner – som dessutom också är oddsfavoriter att sluta topp-4 jämfört med övriga lag runt dem i tabellen. Hemmafördelen en möjlig utslagsgivare?


Skrällpotential: Southampton

Med tanke på hur säsongen gått för Southampton som fortfarande är jumbo i Premier League är det svårt att få ihop några av den senaste tidens resultat. Segern mot Chelsea, krysset mot Man United och upphämtningen senast mot Spurs till 3-3 har något och dessuto möjliggjort en viss optimism i allt mörker på sydkusten.

Det ska såklart mycket till fortfarande för att The Saints ska kunna ta sig upp över strecket och stanna där men att chansen fortsatt finns är gott nog för min del. Inte minst eftersom det är en av bottenkollegorna West Ham som inte heller rosat marknaden denna säsong som står för motståndet vilket i mina ögon är en klart överkomlig uppgift!


Omgångens säkra: Napoli

Överlägsna serieledaren Napoli cruisar vidare mot sin första Scudetto sedan Maradonas dagar och ingenting kan såklart stoppa dem sett till försprånget ner till Inter. Skytteligaledaren Victor Osimhen saknas visserligen här men det är i Napolis fall just den här säsongen inte mer än en liten detalj i sammanhanget.

Ersättare finns och när Osimhen saknats tidigare har det löst sig ändå. Att det också är en match mellan den här och det första Champions League-mötet dem emellan, också det här i Neapel, gör att det inte behövs roteras för deras del – en faktor som annars hade kunnat spela in till Milans favör och egentligen den enda som i så fall hade motiverat en gardering.


svenska spel


Utvalt system – 216 rader

1. Newcastle – Manchester United1

Med två matcher mindre spelade vardera jämfört med Tottenham, som hamnat i blåsväder i och med Contes avhopp, hyser jag inga tvivel om att både Newcastle och Man United löser topp-4 i slutändan. Något jag tror kommer göra det här till en mer öppen match än om det varit betydligt jämnare där uppe i toppen bakom toppduon. Newcastles starka hemmaform och Casemiros avstängning väger dock över när garderingarna behövs på annat håll denna söndag!

2. West Ham – Southampton1X2

Sex segrar på 26 omgångar är inget vidare facit för David Moyes och West Ham som uppenbarligen riskerar lite väl mycket genom att samtidigt gå hårt för Conference League. Visst kan de lösa en bekväm seger här men jag tar inga chanser när The Hammers väl är med på kupongen den här säsongen. Som odds och streckfördelning ligger tycker jag en jackpottvecka som denna att det är fullt förståeligt att täcka upp samtliga tecken.

3. Napoli – Milan1

Hade det inte varit för att Napoli vunnit sju av sju när viktige Osimhen varit frånvarande tidigare under säsongen hade en gardering såhär efter uppehållet kanske varit att överväga. Nu är dock verkligheten en annan och för den som plågade sig igenom Udinese – Milan före uppehållet är det inte särskilt svårt att välja bort X2 helt och hållet. Fjolårsvinnarna Milan ser inte mycket ut för världen just nu helt enkelt och faller tungt här!

4. Monza – Lazio1X2

Hur länge till ska Lazio överprestera sina XG-siffror? Som det är nu kommer Maurizio Sarris gäng lösa en Champions League-plats men precis som den senaste tidens trend pekar mot kan fallet faktiskt vara på ingång. Visst kan Ciro Immobiles återkomst i startelvan ge en offensiv boost men jag är fortsatt inte övertygad av Lazio så pass att jag litar på dem fullt ut. Helst alla tecken men X2 ska räcka.

5. Atlético Madrid – Real Betis1X

Viktigt toppmöte borta i La Liga där kampen om en av de två kvarvarande Champions League-platserna är i full gång. Atlético är sin vana trogen en stark kandidat och förhandsfavorit som bör lösa det i slutändan men Real Betis ska inte räknas bort. Offensivt får det det tufft här då nu också Sergio Canales saknas men att dem löser en pinne är långt ifrån omöjligt!

6. Villarreal – Real SociedadX

Jämnt att vänta är det också i den här matchen som också den tar form mellan två lag som slåss om de där Champions League-platserna. Med varsin välbehövlig seger före uppehållet kommer båda lagen med gott hopp om att få med sig något härifrån. Krysset får därför stå som utgångstecken men är det något lag jag tycker har lite vassare offensiv så är det Villarreal varpå ettan snabbt garderar upp.

7. Halmstad – AIK2

Nykomlingen Halmstad får en tuff start på comebacken i Allsvenskan när AIK står för motståndet. Ett nytt AIK på många sätt men alltjämt ett på pappret tungt AIK. Den kvalitet som finns ska i mina ögon lyckas lösa detta till slut, så pass mycket har gått att urskilja under cupen och och försäsongen. Det kanske inte är vackert hela tiden men premiärseger blir det!

8. IFK Norrköping – Sirius12

Med fjolårssäsongen i åtanke som slutade med blott tre poängs marginal till kvalplatsen är det högst oklart huruvida Norrköping är så mycket mer att räkna med nu än då. Detsamma kan sägas om Sirius som likt Norrköping också hade en sval säsong om än mer väntat. Uppsala-laget lyckades dock vinna bägge möten mot Norrköping och har bra chans att ta tredje raka mot ett fortsatt knappt ljummet hemmalag.

9. Hammarby – Degerfors1

Det blev en tredjeplats till slut för hårdsatsande Bajen som inledde 2022 så oerhört starkt. Kan de upprepa den bedriften men också undvika dippen när sommar blir till höst som ifjol, ja då kan 2023 bära riktigt långt. Hemma på Tele2 var Hammarby starka under hela spelåret och med en hel del spännande spelare i truppen tillsammans med erfarne och målfarlige Nahir Besara är ettan närmast odiskutabel här.

10. IFK Göteborg – Värnamo2

Det återstår att se exakt hur mycket tappet av Marcus Antonsson kommer märkas i Värnamo men klart är i alla fall att någon behöver axla rollen som målskytt om det ska spelas allsvenskt även 2024. Ser man förbi den detaljen går det dock att se en tydlig röd tråd och väldigt många rätt beslut i Värnamo vilket är som natt och dag jämfört med Göteborg. Hemmalaget har redan dragit kris-kortet och känns därför helt iskalla för stunden. Fint värde från höger således!

11. PSG – Lyon1X2

Ligatiteln ska ju inte gå att tappa för PSG men nog är det att leka med elden när många av lagets bärande spelare helt sonika ’inte känner för det’. Som mot Rennes senast eller Monaco borta ett par omgångar före det. Mot ett Lyon som brukar kunna göra det jobbigt för dem och som måste hoppa på sista tåget mot Europa dyker det upp varningsflagg som det vore dumdristigt att se förbi. 1X bör räcka men tvåan rensar ordentligt när jackpottmiljonerna ska ut!

12. Köln – Borussia Mönchengladbach12

Det går inte att säga annat än att Mönchengladbach är en av de stora besvikelserna i Bundesliga den här säsongen. Kontinuiteten har varit ett stort bekymmer då det lite för ofta blandats högt med lågt; seger mot Bayern München på vardera sida om 1-4 och 0-4 förluster det kanske bästa exemplet. Att Köln som tagit en majoritet av sina poäng hemma har goda chanser här är därför väl underbyggt, om inte gästerna får feeling det vill säga.

13. Werder Bremen – Hoffenheim1

Skytteligaledaren Niclas Fullkrüg, som visat fin form under 2023, blev matchhjälte från straffpunkten senast lagen möttes. Det ska dock nämnas att hans anfallskollega Marvin Ducksch också blir en svår nöt att knäcka för gästande Hoffenheim då även han visat god poängform under vintern. Inte minst då Hoffenheim haft stora bekymmer i bortaspelet och totalt sett förlorat flest matcher efter nykomlingen Bochum. Vettig spik!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |