Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: FA-cupen omgång 3
FA-cupen

TIPS: FA-cupen omgång 3

Publicerat 2022-01-07 18:26

Alla kännare av engelsk fotboll vet vad som väntar en av de första helgerna i januari, nämligen tredje omgången av FA-cupen! Vi har letat reda på de mest intressanta oddsen och bjuder i sedvanlig ordning även på en femling – häng med!

I FA-cupens tredje omgång gör lagen från Premier League och Championship entré. Detta innebär att lag från National League eller till och med ännu lägre kan ställas mot lag som Liverpool, Chelsea och Manchester City.

I år har fyra lag från divisionerna under League Two lyckats ta sig till tredje omgången. Lägst rankat av dessa är Kidderminster Harris. Laget som till vardags verkar i National League North, sjättedivisionen i engelska seriesystemet, ställs mot Championship-laget Reading hemma.

Ett annat lag från lägre divisioner som tagit sig till tredje omgången är Chesterfield från National League, som fått tuffast möjliga motstånd i form av Chelsea på Stamford Bridge.


1000 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


MILLWALL–CRYSTAL PALACE

The Den, London. Avspark lördag 8 januari 13:45.

Championship-laget Millwall har fått en tuff lottning i form av Crystal Palace. Båda lagen ligger på elfte plats i sina respektive serier och har ganska blandade resultat på senaste tiden.

Millwall tog sig förra året till fjärde omgången där man blev utslagna av Bristol City. Laget har de senaste fem matcherna vunnit varannan och förlorat varannan. Förra helgen blev det 3-2-förlust borta mot just Bristol City.

Crystal Palace åkte ut redan i tredje omgången förra året mot Wolverhampton. Laget har precis som Millwall värvat vinster med förluster senaste tiden. 2-3 hemma mot West Ham i lördags.

Även om Millwall inte är något blåbärsgång bör ändå Crystal Palace vara numret större här, även 0m hemmalaget har bra hemmastatistik. Betway bjuder på två bra boostar med möjlighet att ”gardera” en Palace-seger.

De generösa oddsen gör att vi både kan spela på att C Palace vinner och båda lagen gör mål samt att C Palace vinner och håller nollan.


Tips: Millwall–Crystal Palace

Speltips Betway
Crystal Palace vinner och båda lagen gör mål (med boost) 5.00
Crystal Palace vinner och håller nollan (med boost) 3.75

CHELSEA–CHESTERFIELD

Stamford Bridge, London. Avspark lördag 8 januari 18:30.

David mot Goliat är nästan en underdrift när National League-gänget Chesterfield beger sig till Stamford Bridge för att möta Premier League-tvåan Chelsea. Allt annat än Chelsea-seger är förstås årtusendets skräll.

Förra året tog sig Chelsea till FA-cupfinal där man förlorade mot Leicester. Med tanke på att avståndet till Manchester City börjar bli ganska stort känns det som att Thomas Tuchel lär satsa lite extra på FA-cupen den här våren.

För Chelsea har det nya året inletts skapligt. 2-2 hemma mot Liverpool förra helgen och 2-0 mot Tottenham i Ligacupen i onsdags.

Chesterfield slogs förra säsongen ut i fjärde kvalomgången till FA-cupen, som är rundan innan första omgången. Laget har på vägen hit besegrat National League-kollegan Soutend United och League Two-laget Salford City.

Samtidigt går Chesterfield starkt just nu. Laget leder nämligen National League och har bara en förlust den här säsongen. Dock lär det knappast räcka mot Chelsea.

Frågan är inte om Chelsea kommer vinna den här matchen utan med hur mycket. Med tanke på att man i PL slog bottenlaget Norwich hemma med 7-0 i höstas känns det inte helt osannolikt att det kan bli en hel del mål. Därför drar vi till med över 2.5 mål i båda halvlekarna, som Betway har en riktigt bra boost för.

Sedan säger vi också att första målet kommer redan första kvarten då det känns som att Chelsea vill avgöra tidigt.


Tips: Chelsea–Chesterfield

Speltips Betway
Över 2.5 mål i båda halvlekarna (med boost) 7.00
Första målet 0-15 minuter 2.25

NOTTINGHAM FOREST–ARSENAL

City Ground, Nottingham. Avspark söndag 9 januari 18:10.

Arsenal har fått en hyfsad lottning i tredje omgången av FA-cupen då man möter Nottingham Forest borta. Båda lagen blev förra året utslagna i fjärde omgången.

Nottingham ligger på nionde plats i Championship, men har två raka förluster. Senast 0-1 hemma mot Huddersfield och dessförinnan 0-2 borta mot Middlesbrough.

Innan 1-2-förlusten hemma mot PL-ettan Manchester City på nyårsdagen hade Arsenal fyra raka segrar i Premier League. Med andra ord bör man, senaste förlusten till trots, vara i bra form.

Arsenal ska vinna en sådan här match nio dagar av tio då man är minst ett par nummer större än Nottingham. Dock känns det ändå som att hemmalaget ska kunna hålla siffrorna nere då man sällan släpper in mer än två mål hemma.

Därför kör vi på att Arsenal vinner och att det blir under 4.5 mål, som ger hyfsat odds hos Mr Green. Ett annat bra spel hos Mr Green är Bukayo Saka som målgörare. Med tanke på att Saka gjort fyra mål på de tre senaste är 3.50 ett riktigt bra odds.


Tips: Nottingham–Arsenal

Speltips Mr Green
Arsenal vinner och under 4.5 mål 1.98
Bukayo Saka målgörare 3.50

FA-CUP-FEMLINGEN

Vi avslutar med en FA-cup-femling där vi sätter ihop vår egen rad med fem utvalda matcher.

Burnley har knappast någon lyckad säsong bakom sig i PL med bara en seger på 17 matcher. Men, hemma mot Championship-sexan Huddersfield måste man väl ändå klara minst oavgjort. Halvgardering 1X.

PL-nästjumbon Newcastle spelade 1-1 mot Manchester United strax innan nyår. Ett resultat som bör ge lite boost och därför ska man också vinna ganska klart mot League One-gänget Cambridge United. Säker etta!

Brentford har haft tur med lottningen då man möter Port Vale, till vardags i League Two. Dessutom vände Brentford en negativ trend och vann hemma mot Aston Villa i söndags med 2-1. Säker tvåa!

Championship-ettan Bournemouth har dragit en riktig vinstlott då man möter Yeovil Town, mittenlag i National League. Förvisso på bortaplan men seger ska det ändå bli. Säker tvåa!

Liverpool ställs mot Shrewsbury Town, som för ett par år sedan tvingade Klopp o co till omspel i fjärde omgången. Den här gången bör det dock bli seger. Säker etta!

# Match 1 X 2 Odds
1 Burnley–Huddersfield 1 X 1.17
2 Newcastle–Cambridge United 1 1.26
3 Port Vale–Brentford 2 1.38
4 Yeovil Town–Bournemouth 2 1.30
5 Liverpool–Shrewsbury 1 1.25
Totalt odds: 3.31

 

500 kr free bet


TREDEJE OMGÅNGEN I FA-CUPEN


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

FA-cupen

Publicerat 2020-07-30 22:42

FA-cupfinal: Streama Arsenal–Chelsea

Lördagens FA-cupfinal blir en repris på förra årets Europa League-final då Londonlagen Arsenal och Chelsea ställs mot varandra på Wembley. För Arsenal är seger i FA-cupfinalen sista chansen att nå …

FA-cupen

Publicerat 2020-07-17 11:04

Semifinal i FA-cupen: Streama Manchester United–Chelsea

Den andra semifinalen i FA-cupen mellan Manchester United och Chelsea har potential att bli en riktig höjdarmatch. Men, frågan är hur lagen prioriterar då både United och Chelsea är inblandade …

Copyright © Fotboll.com 2024   |