Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: FA-cupen omgång 4

TIPS: FA-cupen omgång 4

Publicerat 2022-02-04 17:44

Dags för fjärde omgången i FA-cupen där 32 lag ska bli 16. Då många av storlagen möter betydligt sämre motstånd har vi satt ihop en tioling dagen till ära – häng med!

I FA-cupens fjärde omgång hittar vi inga riktiga stormöten, då samtliga topplag i Premier League fått en mer eller mindre bra lottning. Inte minst West Ham som ställs mot Kidderminster Harriers från National League North, det vill säga sjättedivisionen i det engelska seriesystemet.

Laget, som har sin hemvist strax väster om Birmingham, vann förvisso mot Championship-laget Reading, men PL-femman West Ham är något helt annat.

I övrigt har ytterligare ett lag från de lägre divisionerna hängt med till fjärde omgången. Det i form av National League-gänget Boreham Wood, som tar sig an Bournemouth på bortaplan.


bet365

1250 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


FA-CUP-TIOLINGEN

Eftersom det på pappret är en hel del på pappret ojämna matcher i FA-cupen har vi kostat på oss att inför helgen sätta ihop en tioling med odds från Bet365.


1) CHELSEA–PLYMOUTH  –  1

Chelsea har precis som i tredje omgången när man ställdes mot Chesterfield från National League dragit lite av en vinstlott. Nu möter man Plymouth från League One på hemmaplan, som bara tagit en poäng på de tre senaste.

Stärkta av derbysegern mot Tottenham i förra veckan ska det inte vara några större problem för Chelsea att vinna det här. Allt annat än hemmaseger är en jätteskräll. Säker etta!


2) KIDDERMINSTER–WEST HAM  –  2

West Ham har också fått en enkel lottning, eller…? Visst, Kidderminster Harriers från National League North slog ut Championship-laget Reading i förra omgången.

Men, West Ham bör trots lite osäker form och två raka förluster i Premier League vinna det här ganska smärtfritt. I förra FA-cupomgången blev det seger hemma mot Leeds. Tvåa!


3) CRYSTAL PALACE–HARTLEPOOL  –  1

Crystal Palace är ytterligare ett lag som fått en bra lottning. Palace som ligger på plats 13 i Premier League möter Hartlepool, för närvarande på undre halvan i League Two.

Hartlepool stod för lite av en skräll när man slog ut Millwall från Championship i förra omgången. Men, mot Crystal Palace, som gjort en del bra resultat på sistone ska man inte ha någon chans. Etta!


4) HUDDERSFIELD–BARNSLEY  –  1X

Huddersfield ställs mot Championship-kollegan Barnsley. Huddersfield, som ligger på kvalplats, har inte förlorat sedan i slutet av november och vann dessutom borta mot PL-laget Burnley i förra omgången.

Barnsley har bara vunnit två matcher den här säsongen och tvingades till straffar mot League Two-laget Barrow i förra omgången. Huddersfield favoriter, men eftersom det är FA-cup väljer vi ändå att gardera 1X.


5) MANCHESTER CITY–FULHAM  –  1

PL-ettan Manchester City möter Championship-ettan Fulham, som är i kanonform och har sex poäng ner till kvalstrecket. Men, City som bara tappat två poäng på de 14 senaste PL-matcherna är trots allt ett antal nummer större och bör kunna ställa upp med B-laget och ändå vinna det här.

Dessutom är man nog rätt sugna på en trippel den här säsongen, det vill säga vinna Premier League, FA-cupen och Champions League. Säker etta!


6) SOUTHAMPTON–COVENTRY  –  1X

Southampton, tolva i PL, möter Coventry som har häng på en kvalplats i Championship. Southampton behövde förlängning för att besegra Swansea, också Championship, i tredje omgången. Coventry slog ut seriekollegan Derby.

Southampton favoriter, men då lagen inte känns alltför ojämna är halvgardering med 1X naturligt.


7) WOLVERHAMPTON–NORWICH  –  1X

PL-åttan Wolverhampton möter Norwich som tagit sig över strecket efter två raka segrar mot Everton och Watford. Samtidigt är Wolves i toppform med fyra raka segrar, inklusive FA-cupvinsten mot Champions-laget Sheffield United med 3-0.

Norwich slog i sin tur ut Charlton från League One. Wolverhampton är givna favoriter, men Norwich har medvind nu och därför garderar vi med 1X.


8) TOTTENHAM–BRIGHTON  –  1X

Tottenham har inlett det nya året lite svajigt och formen känns inte helt självklar. Nu möter man dessutom Brighton, som alltid är en knepig uppgift och som bara förlorat en enda match under december och januari.

I förra omgången slog Spurs ut League One-laget Morecambe medan Brighton fick West Bromwich från Championship på fall. Tottenham favoriter, men Brighton är svårslagna, därav 1X.


 9) LIVERPOOL–CARDIFF  –  1

Premier League-tvåan Liverpool ställs i fjärde omgången mot Cardiff, som ligger strax över nedflyttningsstrecket i Championship. Cardiff har inte vunnit mycket på sistone, men lyckades besegra seriekollegan Preston North End efter förlängning i förra omgången. Liverpool avfärdade i sin tur med lätthet Shrewsbury Town från League One.

Med tanke på den form hemmalaget är i, fyra vinster och två oavgjorda på sex senaste, ska man inte ha några problem att vinna även mot Cardiff. Säker etta!


10) BOURNEMOUTH–BOREHAM WOOD  –  1

Bournemouth, trea i Championship har fått lite av en drömlottning då man ställs mot Boreham Wood från National League, det vill säga femtedivisionen i engelska seriesystemet. Även i förra omgången mötte man ett lag från National League i form av Yeovil Town, som man slog borta med 3-1.

Boreham Wood gjorde en stark insats när man slog ut League One-laget Wimbledon med 2-0 på hemmaplan. Men, mot Bournemouth tar det stopp då ett Championship-trean ska vara ett par nummer större här. Etta!


FA-CUP-TIOLINGEN

# Match 1 X 2 Odds Bet365
1 Chelsea–Plymouth 1 1.07
2 Kidderminster–West Ham 2 1.18
3 Crystal Palace–Hartlepool 1 1.12
4 Huddersfield–Barnsley 1 X 1.16
5 Manchester City–Fulham 1 1.14
6 Southampton–Coventry 1 X 1.12
7 Wolverhampton–Norwich 1 X 1.14
8 Tottenham–Brighton 1 X 1.20
9 Liverpool–Cardiff 1 1.11
10 Bournemouth–Boreham Wood 1 1.25
Totalt odds: 3.98

bet365

1250 kr i bonus


FJÄRDE OMGÅNGEN I FA-CUPEN


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Publicerat 2024-01-18 12:52

Varför vi rekommenderar svenska bettingsidor

Betting är ett fenomen som bara blir större och större för varje dag som går, och idag finns det tusentals olika bettingsidor att välja mellan. Det finns sidor med licens …

Publicerat 2023-09-16 20:30

Fotbollens positiva koppling till spelindustrin

Att fotboll blivit en mångmiljardbransch är det ingen som säger emot, men pengars växande betydelse inom sporten är det delade uppfattningar kring. Spelbranschens koppling till fotboll blir också vanligare att …

Copyright © Fotboll.com 2024   |