Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Georgien–Sverige VM-kval
Fotbolls-VM

TIPS: Georgien–Sverige VM-kval

Publicerat 2021-11-10 22:01

Nu ska allt avgöras. Kommer Sverige att ta en direktplats eller kommer blågult tvingas ta omvägen via playoff för att ta sig till VM 2022? Imorgon kväll väntar Georgien borta. Vi har som vanligt plockat fram de bästa tipsen. Häng med!

Inför de två sista omgångarna i VM-kvalet leder Sverige med två poäng före Spanien och med hela sex poäng före Grekland, vilket innebär att grekerna i praktiken inte är något hot mot Sverige.

Framför allt då Grekland möter Spanien imorgon kväll, ett Spanien som måste vinna om Sverige samtidigt slår Georgien. I annat fall är blågult gruppsegrare. Sedan möts som bekant Spanien och Sverige i Sevilla i en högst troligt helt avgörande match på söndag.

Men, nu är det först och främst Georgien som gäller för det svenska laget, där tre poäng för Janne Andersson o co är näst intill ett måste.


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


VM-KVAL GRUPP B

Invalid league slug "vm-kval-europa"


NILSSON IN SOM MITTBACK

Sverige har gjort ett bra VM-kval och har avgörandet i helt egna händer inför de två avslutande matcherna mot Georgien och Spanien. Tre poäng imorgon kväll och sedan en poäng i Sevilla på söndag och VM-platsen är definitivt säkrad.

Men, skulle Grekland återigen skrälla och ta poäng av Spanien precis som man gjorde i VM-kvalpremiären i våras, ja då kan blågult med seger mot Georgien fira VM-platsen redan imorgon kväll.

Den svenska truppen är i stort sett ordinarie bortsett från Filip Helander som är långtidsskadad och Marcus Danielson som tvingats stanna kvar i Kina på grund av karantänsregler.

Detta innebär att det troligtvis blir Joakim Nilsson som kommer att ta plats bredvid lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf precis som han gjorde mot Grekland. På ytterbacksplatserna lär vi som vanligt få se Emil Krafth och Ludwig Augustinsson.


ZLATAN FRÅN START?

Med Zlatan Ibrahimovic tillbaka i truppen finns förstås möjligheten för Janne Andersson att ställa upp med ett riktigt offensivt manskap på mitten och längst fram. Ett spännande alternativ hade förstås varit Zlatan och Alexander Isak på topp och sedan Dejan Kulusevski i en fri roll på mittfältet.

Mer troligt är dock att Isak och Kulusevski startar och att Zlatan gör ett inhopp. Framför allt med tanke på att den nyblivne 40-åringen bara spelat två hela matcher sedan han kom tillbaka från skada i mitten av oktober.

På mitten lär det inte bli några större förändringar. Emil Forsberg, Kristoffer Olsson, Viktor Claesson och Mattias Svanberg som ersättare till avstängde Albin Ekdal.

Alexander Isak gör första målet och Sverige vinner – Odds Betway (med boost): 6.50


FÖRBUNDSKAPTENEN AVSTÄNGD

Georgien har bara tagit fyra poäng i det här VM-kvalet och är sedan länge borta från chanser till avancemang. Samtidigt får laget klara sig utan förbundskaptenen Willy Sagnol. Den före detta franske landslagsmannen är nämligen avstängd.

Tittar man på det georgiska laget kan man knappast säga att det kryllar av namnkunniga spelare. Men, det svenska försvaret får se upp med blott 20-årige Khvicha Kvaratskhelia. Rubin Kazan-anfallaren har gjort två av Georgiens fyra mål i VM-kvalet och har uppvaktats av flera storklubbar, bland annat Milan och Tottenham.

Dock är frågan hur pass motiverade det georgiska laget kommer till den här matchen med tanke på att man som sagt bara har äran att spela för.


KLAR SVENSK SEGER

När lagen möttes i våras blev det knappast någon övertygande svensk seger när Viktor Claesson stod för matchens enda mål. Det känns som att Sverige kommer att få jobba ganska hårt för tre poäng även i Batumi.

Dock ska Sverige vinna det här. Allt annat är en stor skräll, framför allt med tanke på att blågult har så mycket att spela för. Dessutom har Sverige på senare år blivit ett lag som är bäst när det gäller.

Någon målfest ska vi nog inte räkna med. 1-0 som på Friends Arena är långtifrån otänkbart, men kanske även 2-0 eller 3-0. Men, fler än tre mål lär det knappast bli i den här matchen.

Minst ett av målen lär i alla fall komma från Alexander Isaks fötter som gjort mål i de två senaste VM-kvalmatcherna och fyra totalt. Dessutom har han gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna för sitt La Liga-ledande Real Sociedad. Om Isak är i form? Det kan man lugnt säga.

Detta leder oss slutligen fram till en Trippel hos Unibet där vi spelar på att Sverige vinner, samtidigt som det blir under 3.5 mål och Alexander Isak gör minst ett mål.

Spel
1 Sverige vinner
2 Under 3.5 mål
3 Alexander Isak målgörare
Totalt odds med Spelbyggaren: 4.10

unibet tv streaming

100 kr gratisspel

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-VM

Publicerat 2023-08-28 18:00

VM 2023 bekräftar damernas enorma utveckling och popularitet

Redan sex dagar in i mästerskapet, visste nog de flesta att Dam-VM 2023 skulle bli det största någonsins inom damfotbollen. För efter endast knappa veckan hade mer än 1,5 miljoner …

Fotbolls-VM

Publicerat 2022-12-20 22:13

Hur har årets VM förändrat fotbollen?

Fotbolls-VM spelades för första gången någonsin under vintertid och alla stora fotbollsligor i världen pausades i över en månads tid. När omröstningen inom FIFA stod klar att Qatar skulle få …

Copyright © Fotboll.com 2024   |