Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Premier League v.2
Premier League

TIPS: Premier League v.2

Publicerat 2022-01-14 11:11

En riktigt späckad helg väntar i Premier League, bland annat med en stekhet seriefinal och ett högintressant London-derby. Vi ger odds för båda matcherna och avslutar i sedvanlig ordning med en femling – häng med!

Manchester Citys grepp om Premier League-titeln blir bara starkare och starkare. I dagsläget har serieledarna hela tio poäng ner till tvåan Chelsea och elva poäng ner till trean Liverpool, som dock har en match mindre spelad.

Seger för City hemma mot Chelsea i seriefinalen imorgon eftermiddag och det känns som att åtminstone Chelsea i praktiken kan räknas bort från guldet. För att ta in 13 poäng på 16 matcher känns knappast realistiskt.

Samtidigt är Londontrion West Ham, Arsenal och Tottenham inte alltför långt bakom. Inte minst Spurs, som förvisso är tio poäng bakom Chelsea, men som har hela tre matcher mindre spelade än ligatvåan. Seger för Tottenham i derbyt mot Arsenal på söndag och vägen mot Champions League ligger öppen.


bet365

1250 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


MANCHESTER CITY–CHELSEA

Etihad Stadium, Manchester. Avspark lördag 15 januari 13:30.

Seriefinal på Etihad där Manchester City med en seger i praktiken spelar bort Chelsea från guldstriden. Samtidigt behöver Chelsea poäng då lagen bakom inte är alltför långt efter.

Elva raka segrar i Premier League talar sitt tydliga språk. Det är inte konstigt att Manchester City är på väg mot sin fjärde PL-titel på fem år. Senast mot Arsenal satt dock segern långt då Rodri inte avgjorde förrän i 93:e minuten. Men, ett bra lag har som bekant tur.

Samtidigt känns det också som att City nog gärna vill avgöra Premier League så fort det bara är möjligt för att senare i vår kunna fokusera helt och hållet på Champions League.

Chelsea har inlett det nya året bra med två segrar i Ligacupen och en i FA-cupen. Mot Liverpool i senaste PL-matchen blev det dock bara oavgjort. Ett resultat Chelsea har prenumererat på då fyra av de fem senaste matcherna i PL slutat oavgjort.

Nä, det känns inte som att Chelsea har vad som krävs för att på allvar utmana City den här säsongen. Man får nog snarare rikta in sig på att säkra en CL-plats.

Manchester City är favoriter i den här matchen, dock är spelvärdet på City-seger inte särskilt högt. Därför kör vi istället på över 2.5 mål hos Bet365 då City som regel gör minst två mål, samtidigt som Chelsea bara gått mållösa av plan i två gånger i PL den här säsongen.

Dessutom gör Chelsea ofta mål i första halvlek i sina matcher, vilket man gjort i de tre senaste. Bra odds på det spelet hittar vi hos Bet365.


Tips: Manchester City–Chelsea

Speltips Bet365
Över 2.5 mål 1.72
Chelsea – att göra mål i första halvlek 2.62

TOTTENHAM–ARSENAL

Tottenham Hotspur Stadium, London. Avspark söndag 16 januari 17:30.

Tottenham tar emot ärkerivalen Arsenal hemma. För båda lagen är varje poäng viktig i kampen om en CL-plats. Femman Arsenal är två poäng före sexan Tottenham, men Spurs har två matcher mindre spelade.

Tottenham har inte förlorat i Premier League sedan 30 oktober och känns i dagsläget som den hetaste kandidaten till att ta den sista CL-platsen bakom topptrion. Samtidigt har laget återigen börjat få en del problem med målskyttet.

Om man bortser från förra helgens 3-1-seger mot League One-laget Morecambe i FA-cupen har laget bara två mål på de fyra senaste matcherna, som inkluderar två matcher i Ligacupen.

Arsenal åkte på en riktig kalldusch när man förlorade med 1-0 borta mot Nottingham i FA-cupen förra helgen, som dock följdes upp med 0-0 borta mot Liverpool i Ligacupen i veckan.

Samtidigt var man bara någon minut från att ta poäng hemma mot Manchester City för ett par veckor sedan. Så på det stora hela känns det ändå som att formen hos Gunners bör vara skaplig.

Svårtippad match det här, men visst känns Tottenham ett strå vassare, framför allt med tanke på att man inte förlorat på så länge. Därför kör vi helt enkelt på seger för Spurs varken mer eller mindre.

Men, Arsenal kan nog göra ett mål då man gjort mål i 12 av de 13 senaste PL-matcherna. Bra odds för både hemmaseger och båda lagen gör mål hittar vi hos Bet365.


Tips: Tottenham–Arsenal

Speltips Bet365
Tottenham vinner 2.37
Båda lagen gör mål – JA 1.70

Veckans PL-femling

Vi avslutar som vanligt med veckans PL-femling där vi sätter ihop vår egen rad med fem utvalda matcher.

Jumbon Norwich har bara två segrar den här säsongen och frågan är om det blir så många fler. Laget har sex raka förluster i PL och 0-16 i målskillnad. Förvisso har inte Everton imponerat på sistone, men man har tagit poäng mot Chelsea och vunnit mot Arsenal. Därför bör det bli minst poäng mot Norwich. Halvgardering X2.

Wolverhampton har i de två senaste PL-matcherna vunnit borta mot mot Manchester United och tagit poäng hemma mot Chelsea. Minst poäng hemma mot Southampton ska därför inte vara några problem. Halvgardering 1X.

Både Aston Villa och Manchester United har varit ganska ojämna den här säsongen. Men, United vann när lagen möttes i FA-cupen i måndags och bör kunna få med sig en poäng. Halvgardering X2.

Liverpool har inte rosat marknaden senaste tiden med tre raka utan seger i PL. Dock är Brentford knappast bättre. Bara tre poäng på de fyra senaste. Dessutom är Liverpool svåra hemma på Anfield. Säker etta!

West Ham har tre raka segrar i PL och känns formstarka. Dessutom slog man Leeds med 2-0 i FA-cupen i söndags. Samtidigt har Leeds haft svårt mot topplagen den här säsongen. Säker etta!

# Match 1 X 2 Odds
1 Norwich–Everton X 2 1.25
2 Wolverhampton–Southampton 1 X 1.30
3 Aston Villa–Manchester United X 2 1.40
4 Liverpool–Brentford 1 1.30
5 West Ham–Leeds 1 1.61
Totalt odds: 4.76

bet365

1250 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


OMGÅNGENS MATCHER I PREMIER LEAGUE


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |